Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בזמן שאני הופך את השניצלים אשמח להסבר מהמומחים על הדבר הבא:

בתכנון המנוע של הNC700, מהנדסי הונדה למעשה לקחו מנוע של JAZZ והורידו לו 2 צלינדרים.

זה לא סוד והונדה מודה בכך בפה מלא. הדבר מתבטא גם בסל"ד הנמוך של המנוע הזה בנוף הדו גלגלי, בעקומות הספק\מומנט ומרווח הטיפולים הנדיר לאופנוע.

Project leader Soya Uchida laughed: “I got a hacksaw and cut a Jazz engine in half, but it really didn’t run very well, so we had to put some more work into the NC700X.”

ובנימה רצינית יותר

the technology and even some of the components come from Honda’s Jazz four-cylinder. The bore and slightly longer stroke (73 x 80mm) are the same as the car’s and so is all of the fundamental engine technology. The clue stares you in the face as you sit astride the bike: the rev counter’s red line is drawn at a lowly – for a bike – 6,500rpm. Engine designer Takanori Osuka says they had meetings with engineers from Honda’s car division once or twice a month for two years during the design process, the first time this has happened at Honda.

אז כיצד זה קורה שהמנוע של הNC700 דורש הרצה + טיפול הרצה (למרות שהוא מנייד בלחץ 300 קילו) , והמנוע של הJAZZ אינו דורש זאת (למרות שהוא מנייד הרבה מעל טון)??

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יגאל - לגבי דו גלגלי - יש שם גם הנחיות להחליף שמן מנוע כל 3000 ק"מ בקטנועי 125 סמ"ק לדוגמא, כך שזה לא בדיוק אותו דבר.

טכנולוגיית יצור אולי דומה אבל כמות השמן במנוע קטנה יותר, סל"ד שונה, עומסים שונים ועוד.

אני חושב שבעוד כמה שנים גם בגו גלגי יורידו את ההנחיה הזאת.

אם נרד לפרטים אז היצרן בקטנועים כאלו בכלל דורש להחליף כל 1000 ק"מ,אלה מנועים שאין בהם מסנן והתקן המינימלי של השמן הוא בין המיושנים (כלים שמכוונים לפועלים במדינות עולם שלישי).

בגלל ששמן "בסיסי" בשוק הישראלי עולה בהרבה על הדרישות האלו עושים אחת ל 3000 ולאחרונה עלו ל 5000.

בכל מקרה המנועים האלו זולים מאוד ולא אמינים אבל זה לא משקף את שאר הכלים.

בקטנוע שנחשב איכותי שמן מוחלף אחת ל10K זה יותר ארוך מאצלי בקווליר.

פורסם

אז כיצד זה קורה שהמנוע של הNC700 דורש הרצה + טיפול הרצה (למרות שהוא מנייד בלחץ 300 קילו) , והמנוע של הJAZZ אינו דורש זאת (למרות שהוא מנייד הרבה מעל טון)??

זו שאלה מעניינת, הורדתי במיוחד USER MANUAL של האופנוע הזה ואכן יש הוראות הרצה לאורך 500 ק"מ והחלפת שמן + פילטר ב 1000 ק"מ. כמות השמן במנוע שם היא 3.4 ליטר כלומר כמו של מכונית בערך.

אבל אם נניח את זה בצד ונבדוק האם מנועים בג'אז סובלים מצריכת שמן מוגברת או מבלאי יותר גבוהה לעומת NC 700, אני די משוכנע שלא יהיו ממצאים כאלה.

פורסם (נערך)

עבור על הדיונים בפורום, ובמיוחד על הדיונים של רכבי VAG.

שם רושמים הבעלים, אשר מופיעים גם כאן בדיון, כי יש צריכת שמן ב 10.000 ק"מ הראשונים.

ואח"כ צריכת השמן יורדת, מסקנה - לוקח למנוע זמן להיתיישר במקומו ולאטום טוב.

אם כך נשאלת השאלה, כיצד מתבצעת פעולת האטימה?

פעולת האטימה מתבצעת ע"י שחיקה קלה של טבעות האטימה של הבוכנות.

שחיקה קלה משמעותה - שיוף קל של המתכת , ואז נוצרים גרדים וחלקיקי אויר כנראה.

די דומה לפעולת האטימה של השניצל - חום לא מתאים או שמן דליל לא אוטם את השניצל.

ואז השניצל מידלדל, סופג שמן ואם השמן שרוף עקב אי הקפדה יהיו בו חלקים של גרדים, שבבי ציפוי שרופים

של השניצל, אשר נתקעים בשיניים ולפעמים פוצעים את החיך.

( סתם זו לא הכללה, הרימו להנחתה,

ואל תתרגש מהעומס אני מחכה למשחק של קליבלנד,, והיא התנחלה ב'מקלחת :lol:)

יש הכותבים מניסיון ברכבים , אשר מגיעים עם תוספת מנואלה, ורגילים למלא שמן מנוע.

ויש הכותבים מניסיון והחזקת רכב טורבו חדש עם ביצועים דומים לשלך.

אחרי הרצה מתונה והחלפת שמן, לא היה אצלי מחסור בשמן עד הטיפול הבא, והרכב די מודגש.

וננהג למגבלות המתאימות.

מאחר וזה לא טיפול חובה אפשר לבצע את הטיפול בכל מוסך רגיל מורשה, לא חייבים במוסך יבואן.

(יש הרבה מוסכים מומלצים בפורום)

ואפשר גם במוסך יבואן, טיפול של 15 דקות, ריקון שמן המנוע + פילטר השמן, מילוי שמן מנוע חדש

בתקן המתאים + פילטר שמן, עלות כ 300-400 ש"ח.

אין כאן מדע טילים, בא לך לבצע את הטיפול מתאים, לא בא לך גם טוב.

ראה כאן דיונים בנושא.

א - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?463405-איזה-שמן-הכי-טוב-עבור-סיאט-איביזה-2012-מנוע-TSI-1-2&highlight=%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA+%D7%

ב - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?395611-צריכת-שמן-במנוע-1-8TSI-(רכב-חדש)&

ג - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?546064-שמן-נוזל-קירור-לסיאט-איביזה-2014&highlight

ד - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?559355-שמן-מנוע-(מפלס-שמן-על-1-2-מדיד-אחרי-8000-ק-מ-בקיה-פיקנטו)&highlightD7%A9

בהחלט הרבה ייצרנים מצהירים שמנוע חדש צורך 1 ליטר שמן ל-1000 קילומטר.

ראה מסמך מספר הרכב של טויוטה יאריס.

שים לב שהם לא מציינים לאורך איזה תקופה מנוע חדש עשוי לצרוך 1 ליטר.

כול מנוע צורך שמן במידה מסויימת.

paperclip.png קבצים מצורפים

ישנם מנועים אשר צורכים יותר ויש כאלה פחות במיוחד ב-10K הראשונים.

לכן רצוי להחזיק שמן מנוע בתא המטען ,,

צריכת שמן מוגברת בקילומטרים הראשונים הינה נורמלית לחלוטיין.

הרכב מגיע מהמפעל עם מפלס שמן בין סימן ה-MIN-MAX (באיזור המקוקוו), במידה והשמן הגיע למינימום הדבר מצביע על חוסר של כ-0.5 ליטר שמן, מלא שמן מנוע מתאים ותעקוב אחרי צריכת השמן.

בהחלט עשוי להיות מחסור בשמן מנוע במיוחד שזה רכב חדש.

שלום רב,

יש לנסוע עם הרכב ,,
עד שטבעות המנוע יתאימו את עצמן לצילינדר
. לאחר מכן תיפסק צריכת השמן המוגברת.

מקווה שעזרתי,

טוני מקבוצת טכנו טסט

מצבך עוד טוב...

שלי אכלה 800 גרם ב 700 ק"מ....

ואני נוסע ממש רגוע עם הרכב, מקפיד לא לעבור את ה 100 או 3000 סלד.

היום בבוקר שבוע אחרי שקיבלתי הרכב בדקתי את המדיד והייתי בשוק, כמעט במינימום.

התקשרתי להתייעץ עם "מוסך פליקס", אמרו שזה יכול להיות

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אני מסכים שאחרי שהשקעתי סכום מאוד נכבד על הרכב, החלפה של שמן ופילטר יהיו זניחים (מה גם שאם זה תורם, אני בעד).

אמרת גם שבדיונים של בעלי VAG, רושמים הבעלים על צריכת שמן מוגברת ב 10,000 ק"מ הראשונים, אז למעשה תהליך האטימה עלול לקחת יותר מה 2,000-3,000 ק"מ הראשונים ואז במידה ואני כן אבצע החלפה של השמן, יהיו חלקיקים חדשים מתהליך האטימה שנמשך לאחר ק"מ אלו, או שאולי לא הבנתי נכון.

השאלה היא למה היצרן לא ממליץ (לא דורש, אלא רק ממליץ כמו תהליך ההרצה ושימוש עדין במאות ק"מ הראשונים בבלמים) לעשות טיפול קטן לאחר ההרצה המדוברת?

יכול להיות שאותם חלקיקי מנוע שאתה מדבר עליהם מסוננים בפילטר שמן ואז אין באמת צורך להחליף עד הטיפול הראשון. אני לא באמת יודע, רק משער.

ואני מקבל כאן כל דעה ותגובה ללא קשר לכמה זמן הוא נמצא בפורום (מכבד את הוותקים ואת החדשים) :)

עריכה אחרונה על ידי yt09

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם

השאלה היא למה היצרן לא ממליץ (לא דורש, אלא רק ממליץ כמו תהליך ההרצה ושימוש עדין במאות ק"מ הראשונים בבלמים) לעשות טיפול קטן לאחר ההרצה המדוברת?

מכמה סיבות שבעלי המקצוע פה מפספסים כי הם התרגלו לסגוד למהנדסי היצרן.

ענף הרכב הפרטי הוא הפופוליסטי ביותר מבין כלל הענפים בעולם הכלים הממונעים, וככזה הוא נתון להשפעת נורמות\מוסכמות\אופנה שלא תמיד תואמת את השיקולים ההנדסיים.

יצרן שלא עומד באותן נורמות נתפס כנחות טכנולוגית \ לא יעיל בטיפולים \ לא ירוק וכו'.

היצרנים בימינו עושים שמיניות באויר ואף מגדירים זמני טיפול לא הגיוניים (שאף הוכיחו עצמם כהרסניים) על מנת להחשב "ירוקים" או "אמינים". אז איך יצרן שכזה ירשה לעצמו להמליץ על החלפת שמן אחרי 3K ק"מ?!

יתרה מכך, כיצד הוא ירשה לעצמו לעשות דבר כזה כאשר אף יצרן אחר לא ממליץ על כך? מה יחשבו עליו?

פעם זו הייתה נורמה וכולם דרשו את זה. היום זה לא באופנה אז נמנעים מזה תחת טענה מגוכחת שהמנוע עובר הרצה במפעל (ומוחלף שמן?).

אם תשווה מפרטי טיפולים של יצרנים שונים, לפעמים צריך לחפש את ההבדלים עם זכוכית מגדלת. זה אומר שכל הרכבים זהים? זה אומר שכולם מתיישרים על פי אותה נורמה עם הבדלים מינוריים. למרות שידוע שבדגמים מסויימים או אצל יצרנים מסויימים יש מכלולים שמתבלים כל תקופה או דורשים כיוון\ניקוי כל תקופה, אך אף אחד לא יעז להכניס אותם למפרט טיפולים ולהיות שונה.

דוגמא נוספת לכך היא כיוון שסתומים.

העובדה היא שבענפים אחרים הדרישות לאחזקת המנוע שונות, הרבה יותר מכלולים נכנסים לרשימת הטיפולים התקופתיים, למרות שהטכנולוגיה לא שונה במאום.

אז שכל אחד יעשה עם הרכב שלו מה שניראה לו.. יסמוך בעיניים עצומות על מהנדסים שלא מפסיקים להוציא רכבים שמתפרקים אחר ק"מ מגוכך, מה שמראה לנו בבירור שדרישות הנדסיות לא תמיד עומדות בראש עדיפויות חברות הרכב.

אני חוזר אל השניצלים..

יום טוב גם לך

פורסם

המלצה כזו מטעם היצרן עלולה להיות טרטור עבור הלקוח, בטח במקומותבהם המרחקים ארוכים ולא כמו בשכונה שלנו. בנוסף סביר להניח שהפילטר

יסנן, ושהנזק אם מתקיים זניח ביותר.

אלא שמצב של מנוע חדש הוא ייחודי ומתרחש רק פעם אחת :

אם נקיש ממצב אחר בו כן יש המלצה על החלפת שמן תכופה - למשל לרכבים

שעובדים קשה וכן מוניות\ניידות וכד' [אחזקה מחמירה] אזי נלמד שמתקיים

מצב כלשהו בו כן מומלצת החלפה מוקדמת : מנוע חדש לדעתי גם מתאים

לקטגוריה הזו.

בפופולר מכניקס קצת הפריזו

I customarily change the oil in a new engine after about 20 miles, and again at 1000 or so. That 20-mile oil, you would think, would look pretty much like fresh oil right out of the bottle. Wrong. It usually looks more like metal-flake paint, iridescent with tiny particles of metal worn off rubbing surfaces inside the new engines. After a few hours of operation, this completely normal phenomenon slows down as the rings, camshaft, lifters and bearings burnish their respective mating surfaces.

וזה ממאמר הפרכת מיתוסים מאדמונדס, הפרכה פריכה יצאה

When you buy a new car, change your oil at 3,000 miles to remove metal particles from the engine break-in process. There might be a grain of truth to this, according to the experts at Blackstone. Oil samples from engines during the first 3,000 miles of driving show elevated "wear-in" metal levels, coming from the pistons and camshafts, says Ryan Stark, Blackstone's president. But he added, "To me, it doesn't make that much difference because if the filings are big enough to cause damage, they will be taken out by the oil filter."

גם המשך הסעיף מעניין אבל לא מצאתי לו ביסוס.

http://www.edmunds.com/car-care/top-7-urban-legends-about-motor-oil.html

לדעתי זה בגדר הנדיר של 'לא מזיק אז בטח מועיל', זה הכל, והעלות זניחה.

טיפ חשוב נוסף על שמן ועבודה נכונה בטמפ' גבוהה [בעיקר מניעת שריפתו],

לקלף גזר, לחצות באמצע לאורך [לא חובה] ולהניח בשמן לפני ותוך כדי טיגון השניצלים -

הגזר שומר על טמפ' השמן ומקשה עליו מאוד להישרף. נכון לכל טיגון,

ובמחבת חדשה מחליפים באמצע את הגזר.

The first one to get angry loses

פורסם
מכמה סיבות שבעלי המקצוע פה מפספסים כי הם התרגלו לסגוד למהנדסי היצרן.

אני לא בעל מקצוע בתחום הרכב, אבל היו לי כמה מכוניות (סדר גודל של 15) חדשות ומשומשות, חלק עם ק"מ גבוה.

באף אחת מהן לא היו תופעות שאפשר לקשר אותן לאי החלפת שמן אחרי סיום הרצה.

בדרך כלל הרכב מזדקן וכל שאר המכלולים שלו מתבלים הרבה לפני שהמנוע מתחיל להראות סימני עייפות.

אז כמובן שאת ההגיון שבהחלפה כזאת אני מבין וכל ההסברים נכונים.

רק שאני לא בטוח בכלל שאני ארוויח משהו מעשי אם אחליף שמן אחרי 1000 ק"מ.

אני לא חושב שמישהו אי פעם בדק את זה אבל נגיד אם נקח שני מנועים זהים, באחד הוחלך שמן אחרי 1000 ק"מ ובשני לא ובהמשך הם טופלו במרווחים רגילים וזהים - אני לא בטוח שאחרי 100 או 200 אלף ק"מ המנוע הראשון יהיה במצב יותר טוב.

זו כאמור רק תחושה שלי מבוססת על ניסיון עם כמה מכוניות שהיו לי.

פורסם

שאלה מצוינת (בלי שמץ של ציניות).

השערה שעולה במוחי (ניחוש מבלי להכיר את האופנוע) שפילטר השמן שברכב שונה מזה שבדו גלגלי, או שמערכות השימון שבכלי הרכב שונות למרות הזהות בצילינדרים.

בכל מקרה - לטעמי זו בהחלט שאלה שראויה לדיון.

פורסם

זה גם יכול להיות משהו הסטורי כמו למשל החלפות שמן כל 3000 מייל ש(היו) נהוגות בארה"ב.

אגב לאחר עיון בספר רכב של האופנוע - user manual רגיל ולא service book - ראיתי שם דברים שלא רואים בספר רכב של אף מכונית:

הסבר מפורט איך לבדוק עובי רפידות בלם, איך לכוון ידיות בלם, איך למתוח שרשרת, איך להחליף שמן מנוע ונוזל מצמד ועוד.

ממש מדריך לטיפול עצמי.

אז אולי אפשר לקשר את זה לכך שבעל האופנוע by default הוא איש יותר טכני ורוצה להתעסק יותר. אולי בגלל זה גם שגרת הטיפולים שונה.

פורסם

אז אולי אפשר לקשר את זה לכך שבעל האופנוע by default הוא איש יותר טכני ורוצה להתעסק יותר. אולי בגלל זה גם שגרת הטיפולים שונה.

לא הבנתי מה אתה אומר בעצם, שיצרן האופנועים מוסיף טיפולים מיותרים כדי לספק את "הצורך להתלכלך" של הרוכב? או שהוא לא מתבייש להוסיף טיפולים נדרשים אשר בענפים אחרים היו מוצנעים מסיבות לא רלוונטיות (טכנית) כאלה ואחרות?

יום טוב גם לך

פורסם
לא הבנתי מה אתה אומר בעצם, שיצרן האופנועים מוסיף טיפולים מיותרים כדי לספק את "הצורך להתלכלך" של הרוכב? או שהוא לא מתבייש להוסיף טיפולים נדרשים אשר בענפים אחרים היו מוצנעים מסיבות לא רלוונטיות (טכנית) כאלה ואחרות?

בוא נגיד שבעל המכוניות רוצה מינימום התעסקות, מביחנתו המצב האידיאלי הוא שלא יהיה צורך להכנס לטיפול אף פעם.

בעל האופנוע יותר טולרנטני, יותר דואג לכלי הרכב שלו, פחות רוצה לרכוש כלי עם מרווחי טיפולים פעם ב 100.000 ק"מ וגם בחלק מהמקרים אוהב לטפל לבד.

את תשקח שיש ליצרן גם רווח לא רע ממכירת פילטרים פלגים ושאר מתכלים.

היום אף אחד לא יקנה מכונית עם מרווח טיפולים כל 10.000. אופנוע אם מרווח טיפולים כזה כן יקנו.

אז ברור שהשיקולים של היצרן הם לא טכניים נטו.

הם טכניים+שיווקיים+כל מה שקשור לזיהום סביביתי.

אבל עדיין - עד כמב שידוע לי בתחום האופנועים מנועים (אני מדבר על מנועים "רגועים" בנפח גדול) לא מחזיקים יותר זמן מאשר מנועי מכוניות.

אולי אתה יותר מכיר את התחום, האם אני צודק?

פורסם

אופנועים יכולים להחזיק יותר זמן אם לא שוברים אותם בגלל ההאצה המהירה שלהם אתה יכול למצוא את עצמך בעיר על הילוך רביעי ולצמצם בלאי מנוע

אם אתה לא מהמשוגעים שאוהבים מצערת פתוחה כל הזמן...

פורסם

דווקא ה-NC תוכנן מתוך המשבר הפיננסי של 2008, שפגע גם בענקית כמו הונדה. מכירות האופנועים ירדו באופן דראסטי, וזה הצריך חשיבה מחדש של כל היצרניות. בסדרת ה-NC, הונדה (כביכול*) הראו את הדרך עם אופנועים חדשים שאמורים להיות חסכוניים ועם מינימום התעסקות, זאת כדי למשוך רוכבים חדשים לענף- בלעדייהם הוא יקרוס.

וכמו שבוקי כותב, עדיין מוכרים אותם עם User Manual שמעדכן אותך מה לעשות מעבר למה שנהוג במכונית. לדעתי עניין מסורתי ותו לא.

* כביכול- בגלל שלאו דוקא זו הדרך הנכונה. האופנועים ספגו הרבה ביקורת על היותם (מרגישים) משעממים וגנריים, בניגוד לימאהה שהוציאו את סדרת ה-MT המרגשת יותר.

• תוכן חדש...