Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4053 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעבר הועלתה ההצעה ביחס למקבלי פטורים על בסיס קב"ן - בהנחה (ההגיונית) שאם מישהו קיבל פטור על בסיס סעיף נפשי אז לא יותר לו לנהוג.

מי שמקבל פטור רפואי מהצבא (קב"ן או אחר) הוא ממש לא משתמט הוא פטור באופן חוקי לגמרי. הצבא בחר לשחרר אותו.

מי שעורק ולא מגיע לגיוס או שעורק באמצע השירות עובר על החוק וצפוי לעונשי מאסר. האם אלה המשתמטים שמתכוונים אליהם ?

אם כן זה מוזר כי אפילו אסירים פליליים כבדים מורשים לשאת רישיון כשהם לא בכלא.

אז מה בדיוק רוצים במדינה הזו מאנשים ?

ממי רוצים לקחת את הרישיון ?

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר ענו על זה. לא ייקחו כלום מאף אחד, בסך הכל הם רוצים להראות לציבור שהם עובדים שם בכנסת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה שונה מאוד.

נהג שנסע 140 בכביש של 90, יש לגביו ספק סביר כי אכן ביצע את העבירה.

צעיר שברח מצו התייצבות לבאקו"ם, יכןל להיות שהוא במצב נפשי שלא מאפשר לו להגיע (תקדימים לזה יש גם בשפע), או שחלילה הוא ואמו הם המפרנסים היחידים שלו ושל שבעת אחיו הקטנים (תקדימים כבר אמרתי?), ולכן אין לקבוע שום דבר על אדם כזה לפני משפט או בירור מעמיק של הדברים.

זה לא שונה בנושא המדובר - ענישה לפני משפט.

גם צעיר שברח מצו התייצבות לבקו"ם יש סיכוי סביר (ולא ספק סביר - אם יש ספק סביר הוא צריך להיות מזוכה) שביצע את העבירה.

עם השורה התחתונה שלך אני מסכים לחלוטין (ואתה יכול לקרוא זאת מהתגובות האחרות שלי בשרשור).

אני חושב שהבעיה הגדולה שלי ושל מגיבים נוספים פה היא שחלק מהחברים לא מבדילים בין אנשים שברחו/השתמטו/קיבלו פטור מהשירות בגלל ש"לא בא להם", לעומת אלו אשר אינם יכלו לסיים או להתחיל את השירות בגלל סיבות גופניות/נפשיות/כלכליות/אחרות.

תבינו חברים, צבא לא מתאים לכל אחד.

ככה או ככה בעיניי זה לא רלוונטי לעניין רשיון נהיגה, ואני עוד יותר נגד מכיוון שזה חלק מתרבות של במקום ללכת לחפש את העבריין - לתת לו לבוא אליך.

ככה מייצרים מ.צ. (או משטרה אזרחית לצורך העניין בעניינים אזרחיים) אימפוטנטית שלא עושה כלום.

איך זה שונה?

באמת... שאלה לוגית מהקשות.

אולי כי כאן יש קשר בין הרשות לנהוג לבין העבירה שבוצעה תחת אותו היתר, וכי שלילת הרישיון לכן, היא ענישה מקובלת על עבירות תנועה?

אני מבין שכאן מדובר בענישה ללא משפט וגם שם, אבל זהו הדימיון היחיד.

אני אזכיר מה השאלה שעליה עניתי:

כלומר להעניש מישהו לפני משפט. אמנם אנחנו חיים בישראל, אבל זה כבר ממש נמוך

אז כן, זה קו הדמיון היחיד שרלוונטי - כי זה קו הדמיון היחיד שדיברתי עליו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בושה וחרפה, כוחות האופל השחורים הורסים כל חלקה טובה במדינה הזאת.

http://reshet.tv/News_n/heb/news/Politics/Security/articlenews,187124//

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

"החייל המדובר פעל בניגוד לפקודות בכך שאכל אוכל לא כשר בשטחי האימון בניגוד לפקודות הצבא."

משהו שהייתי מצפה לקרוא מדובר דע"ש (אין לי סבלנות רבה לחוקי\פקודות דת כאלו). השימוש הכפול בשלילה גם הוא צריך להיות בניגוד לפקודות.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה באמת בולשיט. בשירות שלי היו חיילים שהביאו מהבית אוכל לא כשר וחמץ בפסח וזה לא הפריע לאף אחד, כולל הדתיים ביחידה. המפקד שלו יצא אידיוט בזה שהוא התייחס לזה.

אבל מה זה קשור למשתמטים?

פורסם

זה קשור בכך שעדיין, בשנת 2015, לקצין צעיר ואידיוט יש סמכות להכניס חייל לכלא, ועוד על משהו שטותי כל כך. זה מסביר בדיוק את הסיבה למה להשתמט.

איפה שאני הייתי למשל חייל נכנס לכלא ל21 ימים כי הוא הכניס DOK למחשב שלא מחובר לרשת ואין בו שום תוכן ולא היה אף פעם, שרמת הסיווג שלו בלמס. פעולה שעושים ביחידות אחרות כל היום וגם אצלנו עשינו אלפי פעמים עד אותה פעם.

הקצין שתפס את אותו חייל היה בן 27, שמיותר לציין שהחייל והקצין היו ביחסים לא טובים ובגלל זה הוא "תפס" אותו. אין לו סמכות לשים בכלא (בשביל זה הוא צריך עוד כמה שנים בודדות) אבל כשקצין אחד מדבר בצהוב לקצין גבוהה יותר, מה שהוא אומר מתקבל, וזה מה שקרה.

אחרכך הוא אמר לי "וואלה אולי קצת הגזמתי איתו.."

מגעיל אותי צה"ל.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים עם כל מה שכתבת, אטימות מגעילה של המערכת. אבל זו סיבה לא הכי לגיטימית לברוח מהצבא.

פורסם

הנה, סגן שר הבטחון ומירי רגב יוצאים כנגד ביטול העונש לחייל שאכל משהו לא כשר בבסיס.

אין, פשוט אין גבול לטמטום של האנשים האלו.

אני שירתי בבסיס פתוח, ביחידה שבה היו לא מעט חבר'ה דתיים אבל הרוב היו חילוניים. בסוף, וגם כשכבר הייתי במילואים, התחילו להביא חרדים בכל מיני מסלולים הזויים. מעולם אבל מעולם לא הייתה שום בעיה של התנגשות בין הרצון של הדתיים לשמור על כשרות לבין זה שאני או אחרים הזמנו או הבאנו אוכל לא כשר לבסיס. מוצאים איזון מסוים, מכבדים אחד את השני ולא מסתכלים זה לזה בצלחת והכל נפתר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הזווית שלי בתור דתי. בצבא אתה צריך להבין שאתה נמצא בכור היתוך, כל אחד צריך לבוא לקראת השני. חברים טובים שלי מתוך חוסר מודעות היו מכינים אוכל שהיה מטריף את הכלים (בפילבוקס, לא בחדר אוכל, שם אתה מצפה שכן תהיה משמעת ברורה בנושא הכשרות). כשהיו קורים דברים כאלו אתה ממשיך הלאה ולא רץ להלשין למפקד שחבר שלך אוכל חזיר. אני לא מבין על מה כל המהומה? אז מה יהיה השלב הבא? נתעצבן למה הם מדברים בטלפון בשבת בבסיס? כל עוד הוא לא הטריף כלים שכולם אמורים להשתמש בהם אני לא מבין מה ההבדל בין זה לבין זה שהוא לא שומר שבת ליד חייל דתי?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בחדר אוכל צריכה להיות שמירה על כשרות, אבל בדיוק בגלל זה הצבא צריך להתחשב גם באלה שלא שומרים כשרות.

אתה אולי יכול להכריח את כולם לתת 3 שנים מהחיים למדינה, אבל אתה לא יכול להכתיב להם איך לחיות ברמה של מה לאכול.

אני לא מבין איך אפשר להיפגע מזה שמישהו אחר אוכל משהו לא כשר/מחלל שבת/כל דבר שנוגד אמונה דתית.

פורסם

אני אוהב את הצביעות של הדתיים בצבא.

לפיהם אני צריך לשמור על הכל כאילו זו אמונתי (ואני האדם הכי לא מאמין שיש) אבל כששכחו להדליק את הפלטה בשישי לפני כניסת שבת אז "לבקש" ממני לעשות את זה כ"גוי של שבת" זה בסדר.

פורסם

הדיון על צבא מקצועי הוא די מעניין. זה בהחלט נכון שצבא מקצועי עלול להפוך לצבא של עניים. לדעתי זה גם מה שקורה בארה"ב

מצד שני, צבא יכול לתת לאדם עני, שאין ביכולתו להתקדם באזרחות, כלים להצלחה, למשל ללמד אותו מקצוע, או לתת לו הזדמנות להתקדם בשרשרת הפיקוד ומשם השמיים הם הגבול.

אתם מדברים על זה כאילו כל מי שמתגייס, מתגייס לקרבי, וכל מי שמתגייס לקרבי, הולך למות או להפוך לנכה.

אגב, בארצות הברית שירות צבאי זה גם דרך לקבל אזרחות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה נכון, וזה קורה היום במידה מסוימת, אם כי על סמך הניסיון האישי שלי, זה נעצר בגבול מסוים.

הקונספט של צבא מקצועי כשלעצמו הוא ממש לא דבר רע בעייני. אני רק כן חושב שצריך לזכור שרמת כח האדם דווקא כן יכולה לצנוח ביחידות מסוימות במצב כזה.

שוב, כפי שכבר כתבתי, אני חושב שרבים יכולים להסכים שיש תחושה שרקע סוציו אקונומי יכול לקבוע את מקום השיבוץ שלך גם היום, ויש בזה אולי גם משהו די לא הוגן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יכול להיות. כמו שקובעים את השיבוץ שלך בצבא עוד דברים, כמו המראה החיצוני (פקידות כוסיות אצל קצינים בכירים), קשרים (מפקדים שיכולים למשוך חיילים מיחידות אחרות, או קרוב משפחה בתפקיד שקר כלשהו שיכול לסדר לך ג'וב נוח).

דווקא בצבא מקצועי יהיה יותר סיכוי שהשיבוץ ייקבע לפי צורכי צבא אמיתיים (כמו במגזר הפרטי), ולא לפי מי אח של מי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...