Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא שאלה "קלאסית" לפורום אבל באיזור קרוב. שיפוץ מכונית ישנה.

אני נוסע כבר 10 שנים על פאסאט בנזין שנת 2000 שקניתי במחיר טוב, עם הסבה למערכת גז. היום האוטו עומד על 257,000 ק"מ.

אני מאוד מבסוט מהאיכות הכללית של האוטו, והוא גם נראה מרשים, רכב מנהלים כזה.

הבעיה היא שהוא מתחיל להתיישן: הלכה של הפח מתקלפת ובמקום מסוים מתחילה חלודה, הריפוד כבר מלוכלכך ודי קרוע במקומות מסוימים בחיבורים, פנס אחורי שבור, מראה פנימית חסרה, מערכת סאונד שצריכה שדרוג דחוף וכו' וכו'.

עכשיו מתפנה לי סכום חמש ספרתי קטן שיכול ללכת להשקעה ברכב.

האופציה הראשונה היא להעיף את הפאסאט, לקבל עליה גרושים ולקנות רכב מעפן אחר, קצת יותר חדש, אבל שבחיים לא ייראה מרשים ולא יהיה איכותי כמו מה שיש לי.

האופציה השניה היא לשפץ, וזה כולל צביעה מחדש (גם פנימית, בקטנה - את הפלסטיק של הדלתות לפחות), החלפת ריפוד, מערכת סאונד ואולי איזה אלמנט מגניב כמו ספוילר או משהו כזה.

כמו כן - מפנטז על להחליף את המנוע ל-

TSI

החדשים המוגדשים עם צריכת דלק מעולה (כמו הסקודות).

הכוונה שלי היא לקבל רכב מנהלים מגניב אחרי השיפוץ הזה. כזה שיהיה לי כיף להכנס אליו ולנסוע עליו.

עכשיו השאלה: מה לדעתכם עדיף? בהנחה שיש לי שתי ידיים שמאליות ואת הכל יצטרך לעשות איש מקצוע - כמה אמור לעלות כזה שדרוג (עם/בלי המנוע)? יש לכם אנשי מקצוע מומלצים להתייעץ איתם? האם אפשר לסגור את הכל בתקציב שלי?

תודה רבה!

שחר

עריכה אחרונה על ידי rorshach
פורסם

תנסה למצוא אקזמפלר שמור יותר של הפאסאט, אולי אפילו אחרי מתיחת הפנים של 2001.

יעלה לך הרבה פחות ממה שאתה מתכנן.

עדין, הפאסאט הוא לא רכב נדיר אז אפשר למצוא אקזפלרים שמורים יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

איציק, תודה. רעיון לא רע. ובכל זאת, מה העלות המשוערת של שיפוץ?

האוטו שלי מכנית שמור מאוד!

ממה שאני יודע

פחחות + צבע חיצוני - 4000

פנס + פלסטיקה שבורה - 1000 גג

מערכת קול נורמלית - 2000-3000

ריפוד - ???

החלפת מנוע - ???

פורסם

הלו, הרכב עשה 270,000, אתה באותו הכסף משיג אחד עם 100,000 ק"מ פחות וכמה שנים יותר צעיר, עוד מעט תצטרך אישור בלמים כל טסט. לא הייתי משקיע עוד כסף ברכב שאתה בעצמך אומר שהוא כבר בלוי, החלפת מנוע זה מנוע משומש ומה עם הגיר שעשה קילומטראז כזה? הרי מחר הוא יכול למות. תאמין לי היתה וולוו 940 עם 240,000 ק"מ שמורה מאוד אבל כל הזמן היה משהו לתקן והרכב בסופו של עניין כבר הרגיש ישן והלך לגריטה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

מנוע TSI בכל מקרה אתה לא יכול לשים, וגם אם תיאורטית ניתן למצוא את הדרך להתקין אותו במכוניתך, זה ישתה לך את כל תקציב השיפוץ. חוץ מזה, אני בספק אם תיבת ההילוכים תתאים למנוע, ולכן לא יהיה מנוס גם מהחלפתה (וכמובן: החלפת מחשב ניהול מנוע, החלפת רכיבים היקפיים כמו מצערת וכו'), וזה עוד מבלי שדיברנו על לאשר החלפה כזאת באופן חוקי.

פאסאט 00' שווקה בארץ עם שלושה מנוע בנזין: 1.6, 1.8 ו-1.8T - שלושתם נהנים ממוניטין אמינות טוב, מה שלא ניתן לומר על כל מנועי ה-TSI, אפילו כשהם מגיעים במקור מהמפעל, קל וחומר כאשר מדובר בהתאמה שנעשתה בארץ ושכלל לא תוכננה עבור הרכב במקור. מנוע ה-1.8T נהנה בנוסף גם מהספק נאה וקיים לו שוק שיפורים גדול מאוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

פאסאט 00' שווקה בארץ עם שלושה מנוע בנזין: 1.6, 1.8 ו-1.8T - שלושתם נהנים ממוניטין אמינות טוב, מה שלא ניתן לומר על כל מנועי ה-TSI, אפילו כשהם מגיעים במקור מהמפעל, קל וחומר כאשר מדובר בהתאמה שנעשתה בארץ ושכלל לא תוכננה עבור הרכב במקור. מנוע ה-1.8T נהנה בנוסף גם מהספק נאה וקיים לו שוק שיפורים גדול מאוד.

אלעד תודה רבה!

המנוע הוא 1800 דגם ATP

זה דגם T שהתכוונת?

איפה אפשר לקרוא יותר לעומק על האפשרויות לשיפורים?

פורסם

מיכאל, העניין הוא שאני חושב שזה גם הדבר הכלכלי לעשות!

במקום למכור אותו ב-10 אלף, להוסיף 10 אלף ולקנות חתול בשק, אני את ה-10 אלף האלה משקיע בלהעמיד אוטו פצצות

מי מבטיח לי שאוטו שאקנה לא יהיה בלוי כמו האוטו שלי וממילא אצטרך להשקיע בפחחות ובשדרוג? סתם נראה לי לזרוק 10 אלף.

וכמובן גם בשביל הנשמה - כמובן.

השאלה היא אם זה אכן הדבר הכלכלי לעשות, בתור אחד שיש לו 10-15 אלף ופאסאט אחד במצב סביר, ורוצה רכב שיהיה לו כיף להכנס אליו.

פורסם

אתה מנסה לשכנע אותנו למה לעשות את זה.

פשוט לא כדאי לעשות את הדבר הזה, יש לך רכב לא נדיר, תקנה אחד יותר חדש במצב יותר טוב או שתישאר עם שלך ככה.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
אלעד תודה רבה!

המנוע הוא 1800 דגם ATP

זה דגם T שהתכוונת?

איפה אפשר לקרוא יותר לעומק על האפשרויות לשיפורים?

מנוע APT הוא האטמוספרי - הספקו עומד על 125 כ"ס.

אינני מכיר שיפורים מהותיים עבורו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

שוב זה עניין שברגש! החברים פה צודקים, עם השאלה האם זה כלכלי לעשות? או הדבר הנכון פרופר יבש? אז ממש לא!

אבל אני מדגיש!!!! עם יש פה עניין רגשי עם מהות, אז לך על זה עוף על זה כי ביננו כסף זה רק עניין מעכב.(היום אני משפץ קטנוע סיני ברמת הבורג לחבר, מעשית במחיר עד עכשיו הוא יכול היה לקנות תשמע טוב !! אופנוע יפני. אבל הוא בחר לרוץ עם משהו משלו,שהנפש רצתה בו, וכל פעם שהוא מגיע ורואה התקדמות יש התרגשות. )

העניין הוא שלך, עם זה מעבר לכלכלי, אז אני מעריך אנשים אמיצים.

גם בפורום פה, שים לב שיש חברים, שמשפצים רכבים לא פופולרים בעליל, ובמחיר ההשקעה היו יכולים לרכוש מוסטנג משוחזרת מחול. הם ידעו את זה אבל, הם כנים עם עצמם ואותה פיאט או אסקורט בעיניהם שווה יותר מכל מוסטנג. סתם נקודה למחשבה.

פורסם

אפשר גם להוזיל צביעה ע"י שליחת הרכב לשטחים לצביעה אבל בכללי קנה אחד חדש יותר והעבר את מערכת הגז עליו.

פאסט סטיישן נדירה יותר אבל הרגילה אין בה שום מאפיין ייחודי.

פורסם

צביעה בשטחים גם תיראה כמו צביעה... מהשטחים.

10 אש"ח זה לא הרבה כסף יחסית - בתקציב כזה הייתי ממליץ להתמקד בפחחות וצבע איכותיים ובעודף לתקן או להחליף דברים בלויים בסאלון המכונית.

לדעתי זאת הדרך הנכונה ביותר להוציא את התקציב על מכונית במצב כפי שתואר.

פורסם

חבל על הכסף !

הרכב לא אספנות ולא נדיר ולא מעניין ועשה הרבה ק"מ ולדעתי עשה את שלו

היום בסביבות 15 אלף אפשר למצוא רכב מנהלים מודל 2005-6 עם עד 150 אלף ק"מ

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...