Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזעזע.

אני מחרים את כל מה שקשור לאפל בדיוק בגלל המדיוניות הזו של גן סגור.

מי שמכיר קצת את ההסטוריה של אפל זוכר בוודאי שהמדיניות הזו גרמה לה להעלם כמעט כשהופיע המחשב של IBM PC. שדגלה במדיניות של גן פתוח, ששיגשג ופרח הרבה יותר מהר וזק מהמוצרים של אפל. (מישהו זוכר מה זה טועם אפל ?)

פורסם

ישנו עכשיו משפט בארה"ב על הפיכת האוטו לפטנט סגור - מה שיתן אפשרות לתבוע את האנשים/חברות שמתעסקים ללא אישור היצרן.

כידוע מעבר לים ישנם הרבה יותר אנשים שמתעסקים בתיקוני חנייה וכמובן הרבה חברות אפטרמארק אשר עלולות לאבד את הפרנסה שלהם מידית, מקווה שאף שופט לא יאשר זאת.

פורסם
מזעזע.

אני מחרים את כל מה שקשור לאפל בדיוק בגלל המדיוניות הזו של גן סגור.

מי שמכיר קצת את ההסטוריה של אפל זוכר בוודאי שהמדיניות הזו גרמה לה להעלם כמעט כשהופיע המחשב של IBM PC. שדגלה במדיניות של גן פתוח, ששיגשג ופרח הרבה יותר מהר וזק מהמוצרים של אפל. (מישהו זוכר מה זה טועם אפל ?)

איפה Apple ואיפה IBM היום. :roll:

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

פשוט , Apple המציאו שוק חדש ב 2007 , עבדו שוב עם טכנולוגית גן סגור והפסידו גם אותו , תבדוק מה נתח השוק של אנדרואיד מול זה של אפל,

וIBM הייתה סה"כ אינטגרטור בתחום ה PC , מי שבאמת מכר שם זוהי Microsoft , שבניסוח גאוני של חוזה משפטי מול IBM דאג לאפשר לו למכור את התוכנה גם לחברות מתחרות. IBM שלא חשבה ששוק המחשבים האישיים יתפתח מעבר למשחק של גיקים או משהו קטן בבית הסכימה.

ולכן אם אתה בודק את תחום המחשבים האישיים תבדוק apple Vs Microsoft

ואם אתה בודק את תחום המחשוב הסלולרי תבדוק apple Vs Google

או כמו שאומרים , תשווה תפוחים לתפוחים.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אם "יסגרו" את המחשבים יפתח שוק פורה של פריצות, איפה שיש כסף - יש מוצרים.

אבות אבותיהם של רבים מעשירי ארה"ב עשו את הונם מהברחת אלכוהול. בדיוק מאותה סיבה אני חושב שצריך להפוך את הקנביס ללגאלי וכו'...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
ישנו עכשיו משפט בארה"ב על הפיכת האוטו לפטנט סגור - מה שיתן אפשרות לתבוע את האנשים/חברות שמתעסקים ללא אישור היצרן.

כידוע מעבר לים ישנם הרבה יותר אנשים שמתעסקים בתיקוני חנייה וכמובן הרבה חברות אפטרמארק אשר עלולות לאבד את הפרנסה שלהם מידית, מקווה שאף שופט לא יאשר זאת.

אבל הרכב הוא קנייני האישי. רכשתי אותו במיטב כספי והוא נרשם גם על שמי.

לכן - אני חושב שאוכל לעשות בו כרצוני (מעבר לזה - כל תקלה שקשורה לשינוי - יכולה ליפול עליי ובאחריותי).

אוכל להסכים עם אובדן אחריות יצרן במקרה של שינויי תוכנה/צ'יפ - זה כן.

לדעתי היצרן צריך (אם הוא כ"כ מתעקש) לשים איזשהו רכיב/תוכנה שתבדוק/תמנה נסיונות לשנות את תוכנת ניהול המנוע (ע"י גורמים חיצוניים) ולבדוק זאת בעת כניסת רכב למוסכי היבואן / בעת חשד לתקלה שנגרמה משינוי כזה.

אבל תמיד הרי זה הכי קל - לאיים בתביעה על מי שמשנה לכאורה תכנות כאילו ללא אישור יצרן.

יש בכלל איזושהי סטטיסטיקה לגבי תקלות שנגרמו בוודאות ע"י שיפורי רכב ?

(ממש לא נראה לי שיש).

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות

alfa 156 2.5.

פורסם

לכן - אני חושב שאוכל לעשות בו כרצוני (מעבר לזה - כל תקלה שקשורה לשינוי - יכולה ליפול עליי ובאחריותי).

את זה בדיוק הם מנסים לשנות.

הרכב לא יהיה שלך - תקבל רשיון שימוש - בדיוק כמו חברות התוכנה היום.

כשאתה קונה מערכת הפעלה, אתה לא הבעלים שלה אלא רק מורשה להשתמש בה בעותק אחד בלבד ובלי לבצע שינויים או למכור אותה.

פורסם

אוכל להסכים עם אובדן אחריות יצרן במקרה של שינויי תוכנה/צ'יפ - זה כן.

לדעתי היצרן צריך (אם הוא כ"כ מתעקש) לשים איזשהו רכיב/תוכנה שתבדוק/תמנה נסיונות לשנות את תוכנת ניהול המנוע (ע"י גורמים חיצוניים) ולבדוק זאת בעת כניסת רכב למוסכי היבואן / בעת חשד לתקלה שנגרמה משינוי כזה.

אבל תמיד הרי זה הכי קל - לאיים בתביעה על מי שמשנה לכאורה תכנות כאילו ללא אישור יצרן.

יש בכלל איזושהי סטטיסטיקה לגבי תקלות שנגרמו בוודאות ע"י שיפורי רכב ?

(ממש לא נראה לי שיש).

מסכים עם כל מילה.

אגב, לא נראה לי שזה נועד למנוע שיפורי רכב, הרי אף אחד לא קונה פורד, קיה או מאזדה ורץ לשפר אותן.

פורסם

לצערי אתם שוכחים איפה אתם נמצאים!? בכל מקום בעולם שהוא לא ארץ ישראל קיימים סדנאות שיפורים, ספורט מוטורי,קיטים לרכבה עצמית או חברות שבונות בעצמם מכוניות או באגים או דברים דומים. חברות רכב מבינות את זה ורואות כמה כסף נשפך להם מבין האצבעות.

באמריקה ישנו לובי מאוד חזק של החברות ומדיניות מאוד דורסנית בניגוד לאירופה למשל, אני מקווה שהם לא יגעו למצב של אמריקה בכלל.

פורסם
מסכים עם כל מילה.

אגב, לא נראה לי שזה נועד למנוע שיפורי רכב, הרי אף אחד לא קונה פורד, קיה או מאזדה ורץ לשפר אותן.

פיאסטה ופוקוס RS ו-ST? מיאטה ו-דגמי MazdaSpeed?

לא בכל המדינות הייבוא מוגבל לקולקציית הליסינג העדכנית של היצרן.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
איפה Apple ואיפה IBM היום. :roll:

היום זה אפל עם איפון גן סגור מול אנדרואיד וגוגל עם מערכת הפעלה פתוחה לגמרי וקוד חופשי.

אני חושב שהתמונה גם היום נוטה לטובת הגן הפתוח.

אני עצמי לא מתקרב למוצרים של אפל.

• תוכן חדש...