Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וצהריים טובים, אז ככה:

בקרוב מאוד אני ארכיב מערכת ברכבי, יש לי כבר HU של אייוה. ואני ארכוש את הפיוניר 6X9 330 וואט , הסידרה הכחולה שיוחברו למגבר 200 וואט של אייוה שיושב אצלי בבית.

למערכת אני מעוניין להוסיף סאב ומגבר, (אך התקציב לא כל כך גדול) אז רציתי לדעת מה דעתכם על המגבר הבא, שמיועד בעיקר לסאב 800W של פיוניר 305C (ואולי עוד אחד בעתיד).

PLATINUM AUDIO

דגם USC9980

http://www.pompa.co.il/index.php?1->EXPOSED_onClick_showItem^1751,normal_sales

תודה מראש. :wink:

שי אסרף - Team Kobi-Racing

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המגבר כשלעצמו, נראה קנייה כדאית בגלל המחיר הפעוט שלו.

אך המחיר הוא משום שאין אנו מדברים בפיתוח יוקרתי עם אבא ואמא, ואין אנו מדברים על עוצמות מטורפות.

בסך הכל מחיר טוב למה שתקבל ממנו...

הבעיה פה הסאב של הפיוניר, הוא סאב יחסית עוצמתי, וההספק שהפלטיניום יתן לו, הוא פעוט מאוד.

אתה לא תהנה מהסאב עם המגבר הזה, היתי ממליץ לך לחשוב על סאבים אחרים.. שהניצול שלהם יהיו מעשי יותר.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
המגבר כשלעצמו, נראה קנייה כדאית בגלל המחיר הפעוט שלו.

אך המחיר הוא משום שאין אנו מדברים בפיתוח יוקרתי עם אבא ואמא, ואין אנו מדברים על עוצמות מטורפות.

בסך הכל מחיר טוב למה שתקבל ממנו...

הבעיה פה הסאב של הפיוניר, הוא סאב יחסית עוצמתי, וההספק שהפלטיניום יתן לו, הוא פעוט מאוד.

אתה לא תהנה מהסאב עם המגבר הזה, היתי ממליץ לך לחשוב על סאבים אחרים.. שהניצול שלהם יהיו מעשי יותר.

מה שמודגש אני מסכים

שי לדעתי את ועוד הרבה טועים פה

לדעתי אם אתה לוקח מגבר שמספק 150 RMS ואתה מחבר אותו ל 2 סוגים של סאבים

אחד 200 RMS

השני 400 RMS לדעתי האוזן האנושית לא תשמע הבדל

אז אין סיבה לקחת סאב חלש יותר רק בגלל הניצול...

שוב זאת דעתי

( אייל הסכים איתי...זה לא אומר זה נכון ב 100 אחוז אבל אני לא היחיד שחושב את זה (

פורסם

השאלה פה לא רק בעוצמה של הסאב, השאלה איך הוא יתנהג עם עוצמות נמוכות ממה שהוצהר לו.

אני -שמעתי- את הפלטיניום עם הסאב הזה, וכימעט -ולא שמעתי- אותו.

עם סאב אחר, של פיור אקוסטיק, שמעו הרבה יותר טוב, משום שהניצול היה מהותי יותר, ביחס ישיר לפיוניר ..

ואני לא היחיד, -שאכן שמע אותו- עם ההגברה הזו.

עם כל הכבוד לידע של איל, בתיאוריה יכול להיות שהוא צודק, האוזן האנושית מתקשה להבחין בדברים רבים.

אין זה אומר שבמצב הפרטני הזה, הפרטים "קטנים".. הם בולטים ומורגשים.

אני לא היחיד שחושב ככה.. יש עוד אנשים בפורום שחושבים ככה , מניסיון -מעשיי- בנושא...

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

הפיוניר ב150RMS נישמעה הרבה פחות מדוייק ואיכותי ובאס נימרח בכול מקום!

הוא יתפקד יותר טוב עם 200-300RMS ואת זה אפשר לישמועה בבירור

אבל אם להביא סאב של 200RMS למגבר שמוציא150RMSאז לדעתי ה200RMS יהיה נציל יותר ויכול להיות שינוי ....

פורסם

עזוב מתן, אני אפילו לא רואה להיכנס לזה....

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
עזוב מתן, אני אפילו לא רואה להיכנס לזה....
סבבה אז אם אתה לא רוצה גם אני לא רוצה...

תראה אחי זה עניין של דעה אני ניסתי לבדוק בעצמי והכול היה מסודר כמו שצרים מהתיבות ועדהכיוונים במגגבר.

פורסם

זה תלוי בסאב, אי אפשר להכליל. אתן כדוגמא את הIDMAX ששמענו אותו עם 350W למרות שהוא יכול לעמוד ב1000W, הוא נשמע מעולה גם עם ההספק הזה.

עוד דוגמא הוא הVMAX של סרווין וגה, שמעתי אותו ברכב עם הספק גבוה מאוד (מעל 400W אם אני לא טועה) ושמעתי אותו עם 170W. אומנם עם 170W הוא לא דפק בעוצמה כמו עם ה400W אבל עדיין הוא נשמע מצויין.

יש להסתכל על הנצילות של הסאב, אם מדובר בסאב בעל נצילות נמוכה אז מגבר חלש לא יזיז אותו כמו שצריך, אם יש לו נצילות גבוהה (או אפילו נורמלית באזור ה88-90) אז גם מגבר חלש יכול לדחוף אותה בצורה שתספק רבים.

האימרה שלך שהסאב עוצמתי ולכן זקוק להספק גבוה היא כללית מדי. אם לסאב יש נצילות של 90DB והוא יכול לעמוד ב400W ותשווה אותו לסאב אחר בעל נצילות של 90DB שיכול לעמוד ב200W, תתן לשניהם 200W איזה מהם ישמע חזק יותר?

יכול מאוד להיות שבגלל שהפיוניר פיתח עוצמה גבוהה יותר עם הספק גבוה יותר הדבר התפרש באוזנייך לא רק כעוצמה גבוהה יותר אלא גם כאיכות גבוהה יותר (לא סתם משווים עוצמות כשמשווים מגברים, עוצמה גבוהה יותר יכולה להתפרש גם כסאונד איכותי יותר) ולכן לדעתך הוא זקוק להספק גבוה בשביל לעבוד יפה.

כשכתבתי את שכתבתי לא דיברתי מהתאוריה (אני מעריך שיש לי ניסיון גדול יותר עם ציודים שונים מרבים מחברי הפורום), רק בדרך כלל כשאתה אומר דברי טעם גם התאוריה מגבה אותך ;)

פורסם

חבר'ה , המגברים הללו של פלטינום לא מתאימים ל 305.

ל303 ול 33 כן. לפלטינום הזה יש אולי 80 וואט RMS , ואין זה קשור למה שהאוזן האנושית שומעת.

מכל הפעמים שניסיתי לשים את ה305 (בתיבת היצרן) עם הפלטינום שלי (רשום עליו 1200 וואט..)

המגבר "נמרח" על הסאב, ותוך 5 /6 דקות הוא היה מתנתק. וזה לא רק שלי, אלא גם שישה אחרים.

יצא לי לשמוע את הסאב של אלון LOUDGUY גם כן 305 , עם מגבר JBL שלדעתי גם כן חלש לסאב,

אמנם כל האוטו רעד, אך זה נשמע כאילו מישהו דפק עם פטיש 5 קילו על הגג, ולא כמו באס.

במקרה של הפלטינום, אפילו זה לא יקרה.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

אני לא סותר את הקביעה הזו, אבל לדעתי יכול מאוד להיות שאם המגבר לא ידחוף טוב את הפיוניר הנ"ל, הוא לא ידחוף טוב סאב אחר שיכול לעמוד בהספק נמוך יותר כלומר הבעיה היא לא בהכרח כי הפיוניר דורש הספק גבוה אלא בעיקר אולי כי הפלטיניום הוא בעל הספק נמוך.

פורסם

3 הדברים נכונים. הפיוניר, לא מי יודע נציל, 89 דציבל ב וואט , מטר וגם שהוא דורש הספק גבוה.

הפלטינום הזה, לא הצליח לדחוף (כמו שצריך) רמקולים ביתיים שלי, שהספקם 100 וואט, בהתנגדות 4 אוהם ו 89 דציבל (חובר עם ספק כוח 50A שטוען מצבר) לעומת רסיבר ק"ב (מרנץ 80 וואט) שקרע להם את הצורה.

שלומי

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

• תוכן חדש...