Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיק בטחון בשכירות דירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבנת הנקרא, 1-2-3:

* לכל אחד מאיתנו יש את היכולת להבין אם שוכר הוא מחבל או מלאך, הבעיה שלנו לזהות היא עם מי שבין לבין (להלן הנורמליים), מכאן המשכתי לטענה ששיק בטחון על סך 20 או 50 אלף שקל לא רלוונטית לאותם אנשים שקשה לזהות - הנורמלייפ (שהנזקים שלהם נמוכים בהרבה אם בכלל), אלא השיק בטחון נועד למחבלים, ואז המשכתי לסיפור איך למרות שיק בטחון רחב ידיים ושיכון מחבל (או מחבלים) לא עזר שיק הבטחון ואז שאלתי מה בדיוק יוצא משיק בטחון של 50 אלף שקל שהרי נגד המחבל הוא לא עזר ונגד האנשים הנורמליים הוא לא רלוונטי, כי הם לא עושים נזקים שמגיעים לסכומים כאלה, ונגד המלאכים בכלל אין צורך בו.

לאחר מכן תיקנתי את עמדתי שלמי שמשכיר מספר רב של בתים זה בהחלט משתלם כמו חברת ליסינג שמבטחת את עצמה בביטוח מקיף.

* לערס אין קשר למוצא מזרחי, יש ערסים מכל מוצא, ואני בעצמי מזרחי גאה שאינו ערס.

* לא אמרתי שמי שעשו לו נזק בדירה זו אשמתו, כתבתי במילים הללו:

מי שחושב ששיק בטחון פותר לו את הצורך לסנן שוכרים הוא מטומטם

* לא צריך נסיון בתחום כדי להצביע על טעות לוגית (שיק בטחון שלא עוזר) או על טימטום (השכרה ללא סינון רק כי יש שיק בטחון).

* אתה יכול לקרוא לזה פוקסים עד שנה הבאה, העובדה היא 100% הצלחה, מעניין אחרי כמה פגיעות תפסיק לקרוא לזה פוקסים ותקרא לזה הגיון בריא.

אתה מוזמן להמשיך לקרוא לזה פוקסים, אני אקרא לזה הגיון בריא.

* בשורה התחתונה חוץ מההבנה הלקויה שלך תנסה להצביע על הבדל אחד בין הטענה שלי ומשפט המצוטט קודם של ישה, קח את זה כאתגר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

להוצאה לפועל היום יש שיניים די חדות אם מדובר בבן אדם נורמטיבי, לכן לא הייתי ממהר לבטל שיק שניתן כבטחון.

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]הטלת הגבלות על חייב

(תיקון מס' 29) תשס"ט-2008

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

66א. התקיימו לגבי החייב התנאים כאמור בסעיף 66ב, ושוכנע רשם ההוצאה לפועל כי הדבר מוצדק בנסיבות העניין, בהתחשב בפגיעה בחייב ובהליכים אחרים שננקטו לשם גביית החוב, לרבות הליכים לקבלת מידע על החייב, ככל הנדרש, רשאי הוא להטיל על החייב הגבלה כמפורט להלן, אחת או יותר, מיוזמתו או על פי בקשה זוכה, לתקופה ובתנאים שיקבע:

(1) הגבלת החייב מקבל דרכון ישראלי או תעודת מעבר לפי חוק הדרכונים, התשי"ב-1952, מהחזיק דרכון או תעודת מעבר כאמור או מלהאריך את תוקפם, ובלבד שיהיו תקפים לצורך שיבה לישראל; הגבלה זו לא תוטל אם שוכנע רשם ההוצאה לפועל שהיציאה מישראל דרושה מטעמי בריאותו של החייב או של בן משפחה התלוי בו;

(2) עיכוב יציאתו של החייב מן הארץ; הגבלה זו לא תוטל אם שוכנע רשם ההוצאה לפועל שהיציאה מישראל דרושה מטעמי בריאותו של החייב או של בן משפחה התלוי בו;

(3) הגבלת החייב כלקוח מוגבל מיוחד, כמשמעותו בחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ"א-1981;

(4) (א) הגבלת החייב מעשות שימוש בכרטיס חיוב, כמשמעותו בחוק כרטיסי חיוב, התשמ"ו-1986; לעניין זה, דין הגבלה כדין סיום חוזה כרטיס החיוב בהודעת החייב; הודעה על כך תינתן למנפיק בדרך שתיקבע, ויראו במועד קבלת ההודעה את מועד סיום החוזה;

(ב) לא יראו הגבלה כאמור בפסקת משנה (א) כסיום חוזה בהודעת החייב, לעניין הוראות בחוזה שלפיהן הלקוח חייב בתשלום כלשהו בשל עצם קיצורה של תקופת השימוש בכרטיס החיוב, כגון חיוב החייב בתשלום עבור מתנות מותנות שימוש שקיבל מהמנפיק;

(5) הגבלת החייב מייסד תאגיד או מהיות בעל עניין בתאגיד, במישרין או בעקיפין, לרבות יחד עם אחר או באמצעות אחר, ואם השתתף החייב בייסוד תאגיד או היה בעל עניין בתאגיד – מתן הוראות לעניין הפסקת כהונתו או חברותו בתאגיד; אין בהוראות לפי פסקה זו או בהפרתן כדי לגרוע מתוקפה של התאגדות או פעולה משפטית של תאגיד שבו היה החייב מייסד או בעל עניין כאמור; לעניין זה, "בעל עניין" – כהגדרתו בסעיף 69ד(ב);

(6) הגבלת החייב מקבל, מהחזיק או מחדש רישיון נהיגה; הגבלה זו לא תוטל אם שוכנע רשם ההוצאה לפועל כי הטלתה עלולה לפגוע פגיעה ממשית בעיסוקו של החייב וביכולתו לשלם את החוב או שרישיון הנהיגה חיוני לחייב, עקב נכותו או עקב נכות בן משפחה התלוי בו; לעניין זה יראו את מי שהוטלה עליו הגבלה מהחזיק רישיון נהיגה כמי שרישיון הנהיגה שלו פקע מחמת אי-תשלום אגרה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
יאללה, שחרר אותנו כבר, אתה מנהל דיון עם פאתוס כאילו אתה עם נסיון של מנכ"ל אנגלו סכסון וכל הנסיון שלך זה דירה מסכנה שאתה שוכר ודירה נוספת שמישהוא שאתה מכיר משכיר.

כשיהיה נכס בבעלותך, תבוא ליעץ.

בינתיים, תפסיק לעשות מעצמך צחוק!

+1,000,000

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

סתם לעניין האישי שלי - discoTD5, bagira Ahbarony, אתם משכירים לכל אחד מהרחוב? אתם בכלל פוגשים לפני כן את האנשים שאתם משכירים להם או שבשביל לא להיות "גזענים" אתם משאירים להם את המפתח מתחת לשטיח בכניסה ושולחים את החוזה בדוא"ל?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תתבגר. אל תתחכם.

כי אם לא תתבגר יעקצו אותך ברמה כזו שיקח לך יותר מעשור שנים להשתקם.

לבגירה, לעכברוני ולי, לכל אחד מאיתנו יש נסיון חיים יותר מורכב משלך באופן משמעותי.

ושלושתנו מכירים אחד את השני מחוץ לפורום, אז אני כותב את זה עם אחריות גם לשני ידידי המלומדים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לשלושתכם תגובה פבלובית ולכן השאלה שלי, אין בה אפילו טיפת התחכמות, אלא זו שאלה מתבקשת לאור דבריי והתגובה שלכם לדבריי.

העובדה שראית בשאלה הזו התחכמות מעידה כאלף עדים על כך שפשוט לא קראת את מה שכתבתי אלא הייתה לך תגובה פבלובית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

האו-האו ! (תגובה פבלובית מלומדת).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

במידת האפשר אני משתדל לא להשכיר למישהו מהרחוב, ובכל מקרה אני מחתים שני ערבים שיהיה ממי לקחת אם הוא יברח. וכבר קרה לי פעם שדייר ניסה לעשות לי תרגיל, ואחד הערבים שלו ניער אותו אחרי שיחה ממני.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
פבלובה מהעוגה או פבלוב מהמיצי עיכול?

פבלובה זאת אישתו, הייתה מצלצלת בפעמון כל פעם שהכינה עוגה. לכן נוצרה התנייה של הפרשת מיצי עיכול.

בסוף השמידו להם כלבים את הדירה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

שימי 10-15 נערים ונערות בני 18 בבית שלא שלהם ואין להם שום מחויבות כלפיו

אמרת הכל.

אני לא חושבת שממקרה בודד שמישהו הסכים להפוך את הנכס שלו לאכסניית נוער ללא פיקוח אפשר להסיק כללים מסויימים על כל נושא השכירות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

בסיכום בע"פ היו אמורים להיות שם בין חצי לשליש מהמספר הזה, בפועל אחרי חתימת ההסכם (ובאיזה הסכם כתוב כמה דיירים יגורו?) העירייה הכניסה יותר אנשים ממה שסוכם בע"פ, בעל הדירה שיכנע את עצמו (בעזרה גדולה של עובדי העירייה הרלוונטית) שמקסימום יש שיק ביטחון, ואין סיכוי שיעשו נזק שהוא יותר מ-50 אלף שקל.

כמובן עזר לשכנע אותו שיש לו קשרים מאוד טובים בעירייה וכו'.

שזה בדיוק מה שאמרתי - מי שלא בורר למי הוא משכיר את הדירה - רק כי יש שיק ביטחון הוא מטומטם (או שפשוט לא מבין / רוצה להבין שאפשר לעשות נזק יותר גדול מהשיק ביטחון).

לפני כמה חודשים הסתכלתי על דירות באיזור המרכז - וכמות האנשים שמוכנים להשכיר לך (ולא משנה מה, למה ואיך) העיקר ה-4 אלף כל חודש ושיק ביטחון, חלקם אפילו אומרים "תעשה מה שאתה רוצה, יש שיק ביטחון".

אגב עוד משהו ששכחתי זה חוב שהשאירו לתאגיד המים, על סך לא פחות מ-12 אלף שקלים (לא יודע במשך כמה זמן הצטבר החוב, אני יודע שאני לא יכלתי לשלם מים כי היה חוב קודם של 12 אלף שקל), שזה לבד יכול לאכול רבע מהשיק ביטחון.

ומה זה ללא פיקוח? הוא הגיע לביקורים מדי פעם, אבל בחוזה הוא היה מחויב להודיע יממה מראש, אז ניתקו מה שאפשר, הסתירו מה שאפשר, והרבה דברים לא ניתן בכלל לראות בביקור רגיל. אז עזר לו שהוא ביקר? לכי תעלי על 10 מרצפות שלא מחוברות מתוך בית של 3 קומות, או על ברזים לא תקינים, לא לדבר על דברים שהרסו רק בפינוי, או גדרות שהעמידו בצורה ישרה אבל כל רוח קטנה העיפה אותם חזרה לרצפה, או לכי תזיזי ארונות קיר לראות שמאחוריהם אין טיח, לכי תזיזי אסלה כדי לראות שהיא כבר לא מחוברת לרצפה, או לפתוח את הארונות מטבח כדי לגלות שהצירים שבורים.

זה לא שאלה דברים שאת ישר שמה לב כי שברו קיר או עקרו דלת עם המשקוף.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בחייך, אתה מבין שפוטנציאל הנזק לבית 3 קומות הוא לא זהה לדירת 3 חדרים 70-80 מטר, נכון?

אתה מבין שכשהופכים את הנכס לאכסניית נוער של 10-15 איש פוטנציאל הנזק הוא משמעותית גובה יותר מאשר כשמשכירים את אותו הבית למשפחה שחתומה על החוזה?

לגבי החובות לתאגיד המים, בנוסף לצ'ק ביטחון נהוג לתת צ'קים פתוחים לטובת כיסוי חשבונות במידה והדיירים משאירים חובות (מים\ארנונה\חשמל\גז), ככה שהחוב של המים הוא בכלל לא חלק מצ'ק הביטחון.

כשהדיירים הם אלו שחתומים על החוזה והם\הקרובים שלהם אלו שנותנים ביטחונות\ערבויות, המצב יהיה שונה ברוב המקרים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)
בחייך, אתה מבין שפוטנציאל הנזק לבית 3 קומות הוא לא זהה לדירת 3 חדרים 70-80 מטר, נכון?

בוודאי שאני מבין, לכן אני אומר שיש בעלי דירות שלוקחים שיק ביטחון מבלי להבין למה הוא משמש ותוקעים עליו סכום שלא קשור למציאות.

בדירה בבניין אגב פוטנציאל הנזק גדול בהרבה, למשל נזילת מים שלא מטופלת בזמן (ולפעמים גם מטופלת בזמן) עלולה לגרור תיקונים גם לשכנים מלמטה וגם לבניין עצמו (החלקים המשותפים).

אתה מבין שכשהופכים את הנכס לאכסניית נוער של 10-15 איש פוטנציאל הנזק הוא משמעותית גובה יותר מאשר כשמשכירים את אותו הבית למשפחה שחתומה על החוזה?

בוודאי, ופוטנציאל הנזק של זוג שונה מפוטנציאל הנזק של שניים או שלושה חברים צעירים, אבל בעלי דירות לא מודעים לזה הרבה פעמים.

וכמובן הצבעתי על עוד תקלה - דובר על 5-6 נערים (מה שמקטין את פוטנציאל הנזק באופן לוגריתמי) ובפועל היו הרבה יותר.

לגבי החובות לתאגיד המים, בנוסף לצ'ק ביטחון נהוג לתת צ'קים פתוחים לטובת כיסוי חשבונות במידה והדיירים משאירים חובות (מים\ארנונה\חשמל\גז), ככה שהחוב של המים הוא בכלל לא חלק מצ'ק הביטחון.

בכל הבתים שביקרתי בהם ב-3 השנים האחרונות (במרכז ולא במרכז) היה שיק ביטחון אחד, בחלקם השוכרים התחייבו להעביר את החשמל, המים, הגז והארנונה על שמם (מה שפותר את הבעיה הזו), בחלקם לא (בעיקר בבתים מחולקים / יחידות דיור בשטח של המשכיר), שם זה פשוט לא ניתן לבצע.

כשהדיירים הם אלו שחתומים על החוזה והם\הקרובים שלהם אלו שנותנים ביטחונות\ערבויות, המצב יהיה שונה ברוב המקרים.

בוודאי, אבל רוב המקרים לא מעניינים, שיק ביטחון לא נועד לרוב המקרים אלא ל-0.1% הקיצוניים, כי ל-99.9% למשל מספיק ערבות בנקאית של 5 אלף שקל או שיק של 5 אלף שקל, נניח 10 כשהחשבונות לא על שם השוכרים.

זה בערך כמו לומר שביטוח לנהג או שניים צריך להיות כמעט באותו מחיר כמו ביטוח לכל נהג. ביטוח כמו שיק ביטחון נועד למקרי קיצון ולא למקרים סטנדרטיים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

Mx3

זה שהחוזה שהוא ניסח דפוק זה לא אומר שכולם ככה,

ברור שכותבים מי יגור בדירה ועל כל אחד נוסף יש אישור

בנוסף תמיד מעבירים את החשבונות, מים, ארנונה חשמל על חשבון השוכרים,

בנוסף חוץ משק הבטחון לוקחים גם שקים פתוחים לטובת חברת החשמל, עיריה מים אשר נשמרים אצל נאמן

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...