Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיק בטחון בשכירות דירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני שוכר דירה ובעל הבית דורש ממני שיק בטחון ע"ס 3 חודשי שכירות

האם תיאורתית אני יכול לתת לו את השיק ולאחר מכן לבטל אותו מול הבנק?

במידה ובעל הבית ירצה לפדות אותו עוד מספר חודשים יהיה לי יותר קל מולו ברגע שהשיק בוטל מאשר אחרי שהופקד לא כך?

האם במידה ובחוזה לא צויין כלום לגבי בע"ח האם ניתן להביא בע"ח לדירה או לא?

תודה רבה

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צק הוא כמו כסף מזומן, וככה צריך להתייחס אליו. אם בעל הבית לא יצליח לפדות את הצ'ק, ואתה לא תסכים לשלם , הוא יכול להעביר אותו לחברת גבייה, או שהוא יכול לתבוע אותך על העניין ואז תצטרך לשלם לו גם הוצאות גביה עורך דין, הפסד ימי עבודה ורק אלוהים יודע איזה נזקים הוא יטען שנגרמו לו.

הדרך הנכונה היא או לסרב לדירה, או לתת צקים ואם נוצרת בעייה לתבוע אותו בבית הדין לתביעות קטנות.

פורסם

השאלה אם לא רשום כלום בחוזה בנוגע לבע"ח אפשר לשחק אותה ראש קטן?

ולגבי השיק - ברור לי שמדובר בכסף אבל אם נגיע למקום הזה שהוא מפעיל את האופציה הזאת לא עדיף להלחם איתו בכל הדרכים שיש מאשר שהוא כבר לקח את הכסף ואין עם מי לדבר?

פורסם

תשמע, זה בעל הבית שלך, אני דוגל בגישה שאתם צריכים להיות ביחסים כמה שיותר טובים.

מי יודע מה צופן העתיד?

אולי בעוד שנה תרצה לחדש את החוזה ותרצה שהוא יבוא לקראתך ולא יעלה את שכ"ד.

ראש קטן תמיד אפשר להיות, בדבר חשוב כמו שכירת דירה לא אמליץ על כך.

עדיף שתשאל את בעל הבית לנושא בע"ח, אם יסרב אולי כדאי לעשות עוד מאמץ ולחפש דירה אחרת.

פורסם

בכל הפעמים שבהן חיפשנו דירות, בעל דירה שדרש צ'ק ביטחון אוטומטית היה פסול מבחינתנו.

לגבי בעלי חיים-אמנם בעל הדירה יכול להסכים עמך בע"פ שמותר להכניס בעלי חיים, אך תשתדל שגם בחוזה השכירות יהיה רשום זאת.

פורסם

עוד לא נתקלתי בדירה להשכרה שבעל הבית לא דרש גם צ'ק בטחון וגם שטר ערבות. במקרה אחד ביקשו גם צ'ק פתוח אבל לזה כבר לא הייתי מוכן ועשינו לפי 3 חודשי שכ"ד.

למה שבעל בית ירוץ לבית משפט על נזקים של 1000-2000 שקל שהשאירו שוכרים?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

צ'ק בטחון לא כולם מבקשים , אבל הרוב כן, טכנית אתה יכול לבטל , אבל זו עבירה על החוק. מבחינת עניין של 3 חודשים קדימה, הייתי שולח אותו לקיבינימט בערך, מילא חודש קדימה אבל 3 חודשים ? למה מי מת.

ששכרנו דירה בעבר, גילינו לא מעט משכירים ליצנים עם שלל דרישות והתניות, רובם נשלחו לאותו מקום שהייתי שולח את שלך, המוגזם ביותר היה שדרשו תלושי שכר של חצי שנה אחרונה של שנינו ודפי חשבון בנק על מנת לראות את יכולתנו לעמוד בתשלומים, אמרתי לאותה גברת נחמדת, שארצה רואה חשבון אפנה לאנשים מקצועיים, לא לפלוץ שכולה מחזיקה דירה בת 30 שנה.

לגבי בעל חיים, גם אם לא רשום בחוזה, כמו שכתבו לך, עדיף לשמור על יחסים טובים ולהגיד למשכיר שאתה מתכוון לעבור עם החתול / כלב / איגואנת מחמד שלך והאם זה משהו שעשוי להוות בעיה. במקרה זה אני גם לא הייתי ממליץ להתפשר,

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
בכל הפעמים שבהן חיפשנו דירות, בעל דירה שדרש צ'ק ביטחון אוטומטית היה פסול מבחינתנו.

לגבי בעלי חיים-אמנם בעל הדירה יכול להסכים עמך בע"פ שמותר להכניס בעלי חיים, אך תשתדל שגם בחוזה השכירות יהיה רשום זאת.

שכרתם דירה בתל אביב? דורשים כסף מזומן כפיקדון או לחלופין ערבות בנקאית.

פורסם

בוא נסתכל לרגע על הצד של המשכיר.

מפקיר בידי השוכרים רכוש בשווי מאות אלפי / מיליוני ש"ח.

למה מי מת שייתן לכם אותו ללא בטחונות.

שוכר שלא יכול לספק בטחונות שייחפש בעל בית אחר.

כאשר אתם שוכרים רכב לא מגהצים לכם את כרטיס האשראי?

כאשר אתם באים לבית מלון ללילה / שניים לא מגהצים לכם את כרטיס האשראי?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מסכים לחלוטין. מעבר לכך שמפקידים בידי השוכר רכוש יקר שקל מאוד לגרום לו נזק בגובה העולה על דמי השכירות והפיקדון, קשה מאוד לפנות שוכר סורר ולהפרע מהחובות שהוא השאיר. לפיכך שטר חוב או המחאת בטחון על סך 20-30 אלף ש"ח וערבים הם דבר די נהוג. בנוסף גם הבקשה לצילום תלושי משכורת וחשבון בנק די מובנת. לחלופין, מי שלא רוצה לחשוף את הפרטים האלו אני די בטוח שאם השוכר יציע ערבות בנקאית במקום, המשכיר יתרצה.

פורסם

נמסיס, למרות שאני לגמרי מבין את הרציונל מאחורי סוגיית שיק הביטחון, אני חושב שקצת נסחפת עם המספרים. 20-30 אלף? מישהו פעם ביקש ממך שיק ביטחון בסכום הזה?

הסכום הנפוץ ששמעתי הוא 5K. מאמין שבדירות יקרות יותר מזו ששכרתי הסכום מעט גבוה יותר.

וכפי שישה הסביר, הגיוני ומקובל לגמרי.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

היום לא צריך לתבוע על צ'ק מבוטל. ישר הולכים להוצאה לפועל. לגבי ביטחון, תמיד אני מנסה להיות נחמד עם דיירים. אבל משום מה הם חושבים שתמורת דמי שכירות הם רשאים לשבור ברז כי עמדו עליו באמבטיה, לתלוש מפסקים מהקיר, לשפוך מים על הפארקט עד שמתנפח וכדומה. אני לא רוצה ללכת איתם למשפט. אני פשוט מממש את צ'ק הביטחון. דייר שלא מוכן להתחייב לשמור על הדירה בצורה נאותה ולהבטיח את זה כספית מבחינתי פסול. המהדרין יבקשו ערבות בנקאית אוטונומית.

פורסם

שוכרים מתייחסים לדירות כמו עובדי הייטק לרכבי ליסינג.

קודחים, שוברים, לא שומרים, מחזירים דירות כמו דיר חזירים.

נכון...לא כולם... חלק נכבד.

שלושה חודשי שכירות הם דרישה לגיטימית שלפחות מחציתה במזומן או בערבות בנקאית.

כשהשוכר יודע שהכסף שלו אצלך בידים, הוא ישתדל לשמור יותר על הדירה.

אני לא מדבר על דירות מוזנחות בת"א של סטודנטים, אני מדבר על דירות שמורות ומטופחות שמושכרות למשפחות טובות וחוזרות סלאם לאחר תקופת השכירות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כשאנחנו השכרנו דירה לתקופה קצרה של 4/5 חודשים בכל מקרה נתנו שיק בטחון על סך 3 חודשי שכירות. כל עוד אתה כמשכיר מגובה בחוזה [למשל, אצלנו היה כתוב ששיק יפרע בהסכמת ב"כ של השוכר, אם אכן תתברר הפרת חוזה, כמו: נזק לא סביר לדירה, נזק שהוא לא בלאי טבעי וכדומה]. השוכר לא יכול להזיק לך הרבה גם אם יש לו שיק בטחון. אם יפרע אותו שלא בהתאם לסעיפי השכירות, אז תוכל לתבוע אותו על הפרת חוזה, שם הנזק הכלכלי בד"כ גדול יותר משלושה חודשי שכירות.

זה לא ייעוץ משפטי. כך זה היה אצלנו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...