Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיק בטחון בשכירות דירה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נמסיס, למרות שאני לגמרי מבין את הרציונל מאחורי סוגיית שיק הביטחון, אני חושב שקצת נסחפת עם המספרים. 20-30 אלף? מישהו פעם ביקש ממך שיק ביטחון בסכום הזה?

הסכום הנפוץ ששמעתי הוא 5K. מאמין שבדירות יקרות יותר מזו ששכרתי הסכום מעט גבוה יותר.

וכפי שישה הסביר, הגיוני ומקובל לגמרי.

20-30 אלף ש"ח? זה כלום כסף.

מה זה מכסה? כלום.

זה בערך חצי שנה של שכירות. תחשוב כמה עולה שיפוץ. עבור מטבח במצב טוב, במקרה ששוכר הפך אותו לטוטאלוס, 30 אלף ש"ח לא בטוח שמספיק. אם הדירה במצב טוב, לא קשה להגיע לסכומים כאלה. בנוסף, אם הדירה גם מרוהטת, זה קלי קלות.

בנוסף, בהתחשב בזה שצ'ק הבטחון הזה אפשר בעקרון לנגב איתו את הישבן, הוא משמש בעיקר להרתעה.

עדיף כבר שטר חוב עם ערבים לדעתי על סכום דומה.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין לגמרי את העלויות ששיפוץ דירה מגיע אליהם. אך אני יכול להגיד בביטחון שאם משכיר היה דורש ממני שיק ביטחון בסכומים שכתבת הייתי ממשיך הלאה לדירה הבאה. אני גם מאמין שאני לא היחיד.

עד 3 חודשי שכירות אני לגמרי מבין, מעבר לזה זו דרישה לא הגיונית לדעתי. (הרי יש חוזה שמגן על המשכיר ומחייב את השוכר בדאגה לנכס. אם יש נזק לדירה גדול לדירה שחורג משיק הביטחון, אפשר לתבוע על מלוא הסכום).

השיק לדעתי מהווה גורם הרתעה וכיסוי בפני מקרה שבו יהיו נזקים קטנים (ואז ימנע ממך הטרטור של ללכת לבית המשפט על כל שטות) או שהדייר נהיה סרבן תשלום (ואז יש לך 3 חודשים לנסות לסדר את העניין).

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מה אתה מגדיר מרכז?

בנתניה זה מאוד אפשרי. גם בהרצליה. 3 חודשי שכירות ולא יותר. מניסיון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גוש דן. הפעם היחידה בה לא ביקשו פחות היתה כאשר ביקשו פיקדון מזומן בסך בסך חודש שכירות אחד. בנוסף בדירה אותה אנו משכירים מעולם לא נתקלנו בהתנגדות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי יש שאלה קצת מוזרה בתור מתחיל בקרוב בתחום:

1. לי אין צ'קים, אף פעם לא היו לי תשלומים או הלוואות, תמיד משלם הכל רק מזומן ואם באשראי- אז תשלום אחד וזהו. אם היה אפשרי אז הייתי פשוט משלם כל חודש במזומן לבעל הבית או שעושה לו העברה בנקאית. הבעיה שאף אחד לא יסמוך עלי ולא יסכים לדבר כזה. השאלה היא אם הגיוני לשלם על כל השנה מראש? פשוט להעביר לבעל הבית את כל הסכום של השנה הראשונה? נהוג לבקש הנחה קטנה במקרה כזה?

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

תפריד בין התשלום השוטף של שכ"ד לבין מתן בטחונות לנזקים צפויים/חשבונות שלא שולמו וכו' בנכס שהועמד לרשותך.

במקרה שלך כמשכיר , הייתי הולך על קומבינציה של תשלום שכ"ד מראש לשנה, כאשר התשלום הבא לשנה מראש ייעשה אחרי 6 חודשי שכירות, כך בידי המשכיר יש מינימום 6 חודשי שכירות לבטחון.

סתם שאלה ?

חשבון בנק יש לך , מה מפריע לך להשקיע בהוצאת פנקס שיקים?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

השכרתי *(=שכרתי?)* דירה מרוהטת קומפלט (פלזמה, מ. כביסה, מזגן, ח. שינה ומטבח) למשך שנה עם בת הזוג,

בעל הבית דרש שיק ביטחון על סך 6000 ש"ח, לא עשיתי מזה עניין כי רשמתי עליו "שיק ביטחון בלבד" ודאגתי שבחוזה יהיו רשומים התנאים לפירעונו.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• חברי המעגל הראשון
פורסם

האמת שאני נרתע מהרעיון כי אני "בהתחייבות" למישהו ושזה יורד כל חודש. מצד שני גם חשבונות זו התחייבות ואותם אי אפשר לשלם מראש.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

השאלה היא אם הגיוני לשלם על כל השנה מראש? פשוט להעביר לבעל הבית את כל הסכום של השנה הראשונה? נהוג לבקש הנחה קטנה במקרה כזה?

כן בהחלט, תקבל הנחה משתלמת.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
השאלה היא אם הגיוני לשלם על כל השנה מראש? פשוט להעביר לבעל הבית את כל הסכום של השנה הראשונה? נהוג לבקש הנחה קטנה במקרה כזה?

כן בהחלט, תקבל הנחה משתלמת.

בריביות של היום תקבל אנחה ולא הנחה משתלמת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני יודע שהדעה הזאת לא תהיה פופולרית, אבל זה מה יש.

שיק ביטחון / ערבות בנקאית / מזומן מראש 3 חודשים ועוד כל מיני המצאות נועדו להגן על המשכיר מפני טימטומו הוא עצמו.

הם נועדו להקל עליו במקרה והשכיר את הדירה למישהו למרות שהוא לא עשה זאת בלב שלם והבטן אמרה לו "לא!" אבל המוח אמר לו "אבל זה 3/4/5 אלף שקל לחודש, אל תוותר על זה, עד שיבוא מישהו נורמלי".

ואז כשאותו משכיר השכיר לחמור שעושה בדירה כרצונו ומשחית, יש לו פתרון קל לגבות את הנזק.

כל השיק ביטחון וכו' זה בסה"כ לשים פלסטר במקום חוסם עורקים.

שוכרים מזן משמידי הבתים ניתן לזהות בקלות, אבל המשכירים מעדיפים לקחת את הסיכון ולהשכיר להם ולמזער את אותו סיכון ע"י שיק ביטחון וערבות בנקאית וערבים ואלוהים יודע מה עוד - זכותם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

טרם הומצא מונה הגייגר שיזהה שוכר בעייתי.

חלקם מקצועיים להסתיר את זאת.

כמובן שניתן לזהות שוכר טוב, ואותו יש להעדיף ביחס טוב ובתנאים מועדפים, כי שוכר כזה הוא נכס למשכיר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

1. לי אין צ'קים, אף פעם לא היו לי תשלומים או הלוואות, תמיד משלם הכל רק מזומן ואם באשראי- אז תשלום אחד וזהו. אם היה אפשרי אז הייתי פשוט משלם כל חודש במזומן לבעל הבית או שעושה לו העברה בנקאית. הבעיה שאף אחד לא יסמוך עלי ולא יסכים לדבר כזה. השאלה היא אם הגיוני לשלם על כל השנה מראש? פשוט להעביר לבעל הבית את כל הסכום של השנה הראשונה? נהוג לבקש הנחה קטנה במקרה כזה?

אם יש לך כרטיס אשראי ישראכרט , אתה יכול להציע למשכיר לשלם לו בכרטיס אשראי , וכך בכל חודש ירד הסכום מהכרטיס שלך.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...