Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני להתקין מפסק אלחוטי באחד החדרים, ודרישת המפסק הנ"ל היא שהוא יהיה המפסק היחיד המחובר לתאורה.

המצב כיום הוא שישנם שני מפסקים מחוברים, ולכן אני צריך לשנות זאת.

כלומר לעבור ממצב 3way למצב single pole.

אשמח לשמוע מאנשים שמבינים ברמה יותר מבסיסית, האם זה עלול להוות בעיה כלשהי? כמו כן מה הדרך הטובה/פשוטה/קלה ביותר לבצע זאת.

תודה רבה מראש.

פורסם

בעצם יש לך היום מפסק חילוף ואתה ורצה לבטל ולהרכיב את המפסק האלחוטי ?

אני מניח שהממסר האלחוטי צריך פאזה ואפס בשביל לעבוד, לכן האופציה שלך להתקין אותו היא בתקרה צמוד למנורה.

אם כך, אין לך יותר מידי בעיות או אפשרויות, אתה מחבר את הממסר לפאזה ולאפס שבתקרה, ומחבר את היציאה מהממסר (סביר להניח שתהיה יציאת פאזה מהממסר האלחוטי) לחוט פאזה של המנורה (חוט סגול או חוט חום עם פס כתום בד"כ) את החוט פאזה הקודם תנתק ותסגור עם מהדק.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
את החוט פאזה הקודם תנתק ותסגור עם מהדק.

איציק

זה במקרה שיש שמה פזה שלא קשור למפסקים, ואם לא תחבר זה לממסר, וב3 המחלפים תעשה חיבור עם מהדק בין 3 החוטים.
פורסם
לכן האופציה שלך להתקין אותו היא בתקרה צמוד למנורה.

איציק

תלוי אם יש בכלל מקום להכניס אותו בתקרה, במקרה שלא אז זה יחסית קל להביא אפס במחלף כי במקום להשתמש עם החוט הנוסף שמיועד למחלף תשנה את זה לאפס בקופסאות חיבורים.
פורסם
זה במקרה שיש שמה פזה שלא קשור למפסקים, ואם לא תחבר זה לממסר, וב3 המחלפים תעשה חיבור עם מהדק בין 3 החוטים.

ב 99.999% מהמקרים שראיתי, קופסת החיבורים בתקרה היא זו למעשה ש"שולחת" פאזה למפסק ומקבלת ממנו הזנה בחזרה (למנורה).

מה שאתה מתאר (חוטים שמגיעים מהמפסק והולכים למנורה בלבד) נמצא בעיקר בתשתיות של מחסנים בבניינים חדשים, ולא בתשתית חשמל של דירה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בתקרה בסמוך למנורה אין לי קופסא, הקופסא נמצאת די רחוק וישנו כבל מושחל בצינור למרכז התקרה.

אני הבנתי שניתן ע"י טיפול בנקודות הקצה, כלומר המפסקים עצמם, לשנות את המעגל ע"י זה ש"פותחים" את המעגל במפסק שיבוטל.

ואז למעשה זה מתנהג רגיל.

כמו כן הממסר האלחוטי מגיע כמודול שהוא גם מפסק ידני, והוא מחליף את המפסק הקיים.

פורסם

הכוונה ב"קופסא" היתה צומת החיבורים שיש בד"כ בסמוך למנורה עצמה, בתקרה.

בנוגע למפסק ולשלט, הכי טוב שתעלה לנו תמונה או קישור למוצר שנראה איזה חיווט הוא צריך...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הנה תמונה של החיבורים מאחורה.

עניין ההגבלה הוא לפי הוראות ההתקנה של החברה, שטוענת כי במפסק חילוף זה לא יתפקד כראוי.

dMGWWma.jpg

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי נכון.

יש לך מפסק מחליף (כמו במדרגות לדןגמא) ואתה רוצה להפוך אותו למפסק יחיד שנשלט אל חוטית?

אם כן. תבטל את אחד המפסקים ואז תחבר את האלחוטי

פורסם

יש לי מפסק מחליף (שזה למעשה שני מפסקים נפרדים במיקומים שונים ששולטים על אותה המנורה בחדר), ואני צריך לבטל את אחד מהם.

לאחר מכן לאחד שנשאר, אני מבצע החלפה עם המפסק האלחוטי.

אני גם הבנתי שאני פשוט מבטל את המפסק, השאלה היא כיצד לעשות זאת באופן הכי נכון.

הדרך הקלה היא "לפתוח" את המעגל עם המפסק שרוצים לבטל, ואז נשארים למעשה רק עם מפסק יחיד שאותו מחליפים במודול האלחוטי.

השאלה היא אם יש דרך נוספת נכונה יותר/טובה יותר לעשות את התהליך הנדרש.

פורסם

אכן, האלמנט הזה צריך פאזה, אפס והארקה קבועים, ועוד חוט אחד שהולך למנורה.

אתה צריך לבדוק איך אתה מביא למתג הראשי את החוטים האלו, ומשם להתקדם הלאה.

לא ידוע לנו מה הרקע שלך בחשמל ולכן קשה להדריך אותך מה לעשות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז החיים שלך סילאן אבאל'ה, תוריד את החשמל בדירה ותחליף לפי הסימונים שיש לך על גב המפסק.

מזכיר לך (שוב דיסקליימר...) שההתעסקות עם חשמל היא לא לחובבנים, והכל על אחריותך.

בהצלחה

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

התעסקות בחשמל בסיסי זה לא מה שמדאיג אותי, גם לא עניין החיבור של המפסק במקום המפסק הראשי.

השאלה שלי כאן היא אך ורק לגבי המפסק הנוסף, מכיוון שאני צריך לבטל את המפסק המחליף ולמעשה "לסגור" את המעגל רק עם המפסק האלחוטי.

האם אני צריך לחבר באופן קבוע את החוטים הנכנסים למפסק הנוסף כך שיהיה שם מעגל סגור, או שמא עליי ליצור נתק במעגל בחלק הזה?

פורסם (נערך)

(23984)_1721601.jpg אתה מבטל את המפסק שלא דרוש יותר ומנתק את החוט שסימנתי באיקס, ומחבר את הפאזה המקורית קבוע (עם מהדק נפרד, לא דרך מפסק) לחוט השני (כמו שסימנתי עם ה"חוט" האדום שהוספתי)

.

אם תחבר את כל השלושה יחד, האור פשוט לא יכבה אף פעם, כי יהיה "מעקף" קבוע למפסק שתמיד יתן פאזה...

למצוא את ההוא מבין השלושה שהוא הפאזה המקורית, עם טסטר פשוט, זה כבר כסף קטן עבורך אני מניח...

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...