Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גודל מנוע וצריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שסיפרו לי וממה שקראתי בנתוני היצרן, איך זה שסיאט לאון (או מנוע 1.8TSI) צורך בערך את אותו הדלק לק"מ כמו מנוע קטן יותר כמו באיביזה (1.2 TSI)? תוכנה? משקל? קסם? יש בהם 80 כ"ס הבדל, והבדל ממש קטן בצריכת הדלק.

פורסם

גודל מנוע לא קובע צריכת דלק. יש הרבה דברים מסביב כמו משקל, תוכנה ניהול מנוע, חתך צמיגים, גודל, התנגדות של הרוח... ברוב המקרים מנוע גדול יותר יהיה חסכוני באזורי הררי בגלל שהוא פחות מתאמץ.

פורסם

זה לא כול כך נכון מנסיון עם רכבי המיני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ולא פחות חשוב - מי נוהג ברכב ומ התיחסותו לנהיגה באותו רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, אבל הבחור מדבר על נתוני יצרן שכביכול נמדדים באותם תנאים לשתי המכוניות.

(זאת בהנחה והנתונים אכן נכונים, לא בדקתי)

פורסם

בהנתן שמדובר באותו היצרן, אותה הטכנולוגיה ואותו טווח מחירים - מנוע גדול צורך יותר דלק ממנוע קטן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

בבדיקה בתנאים סטנדרטיים הרבה מתכונות המנוע והרכב לא מגיעות לידי ביטוי - הרי הבדיקות ייערכו באותה מהירות, אותה תאוצה וכו' - כך שאם משקל ומבנה הרכב דומים אין סיבה שיהיה הבדל גדול בצריכת הדלק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חרטא בפיתה. אף מנוע, לא כל שכן מנועי טורבו, לא מגיע ***בחיים!!!!!*** לצריכת הדלק המוצהרת. אולי יחידי סגולה שיכולים ללטף את הדוושה בכביש בין עירוני יכולים להתקרב, אבל עדיין לא יצא לי לראות ממקור ראשון מכונית שמגיעה (אפילו קרוב) לצריכת הדלק המוצהרת שלה.

לצורך העניין אצלי - 1.4 ליטר טורבו (לא TSI): מוצהר - 18 קמ"ל. בפועל - 12.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני במנוע טורבו דיזל מקבל צריכה די קרובה לנתוני היצרן, כך שחרטא זה לא...לא תמיד בכל אופן.

נתוני יצרן:

בינעירוני 1 ל 21.

עירוני 1 ל 15.

משולב 1 ל 18.5

אני מניח שנתונים אלו נמדדו ללא מזגן.

אצלי יוצא משולב 1 ל 16.5 - 17 עם מזגן ואין בעיה לקבל 1 ל 20 בביעירוני בנהיגה עדינה במהירות עד 100 קמ"ש.

פורסם

על איזה רכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

והנה קושייה, שהרי בפסח עסקינן.

הרי הספק ומומנט מודדים בקראנק. משמע, המנוע על מקבע ולא ברכב. האם ככך נמדדת צריכת הדלק?

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

לא. צריכת דלק מודדים בנסיעה אמיתית, במסלול מסויים על פי תקנים בינלאומיים שכולל כך וכך רמזורים, עומס מוגדר ברכב, כך וכך עצירות, מהירות מוגדרת וכו'.

פורסם

אתה בטוח בזה ?

כי לדעתי , בנסיעות אמיתיות , היצרנים רק בודקים את הרכבים שלהם לעמידות הרכב ומכלוליו וכל מיני מבחני בלאי , אבל תצרוכות דלק אני חושב שכולם בודקים במעבדות , כאשר הרכב עם המנוע וגלגלים ושאר ירקות פשוט עומד על סטנד ומודדים את התצרוכת דלק שלו , לא ניראה לי שהיצרנים עושים זאת בנסיעות אמיתיות ...

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...