Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט איביזה 1.2 tsi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין לרכוש איביזה 1.2 TSI DSG משומשת מודל 2011 השאלה העיקרית שלי לגבי גיר DSG

קראתי הרבה באינטרנט והבנתי שחלק אומרים שהגיר בעייתי ובגלל זה צ'מפיון נתנו 5 שנים אחריות על הגיר

האם כדי לרכוש רכב עם גיר כזה? והאם באמת הגיר בעייתי?

תודה רבה

פורסם

יש לו בעיה עם השרשרת שכמה פעמים הוצגה פה בפורום.

לדעתי עדיף לקחת רכב עם מכלולים אמינים יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מכיוון שפותח השרשור ציין את נושא הגיר, הייתי ממליץ לו לרכוש דגם כזה החל משנת הדגם 2012 או 2013. לפי מה שכותבים פה בפורום, הגיר הזה בגרסאות החדישות יותר- משודרג ואמין יותר.

בהצלחה

פורסם

בנוגע למכלולים (גיר ומותחני טיימינג) זה כולל את כל רכבי קונצרן פולקסווגן? או רק את הדגם הנה''ל כי למיטב ידעתי. הגיר הזה הוא בכל הרכבים שלהם.

פורסם

זהה בכול ה1.2 TSI של VAG.

אני אישית בקשתי במוסך לפרק ולבדוק למען השקט האישי שלי, לא נמצא כול בעיה.

לגבי הגיר עידכון תוכנה פותר את הבעיה.

גילוי נאות, יש לי רכב כזה למכירה.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

אין מה לפחד מהגיר הנ״ל. בבעלותי רכב שנת 2011, כל הריקולים שהיו בוצעו, והגיר לא עשה בעיות כלל.

עד רגע זה הרכב עבר קצת יותר מ80,000 ק״מ.

פורסם

השנתון הזה של ה DSG ידוע כבעייתי ואם ברכב שאתה קונה לא הוחלף או תוקן הגיר - זה עניין של זמן עד שיגיע תורך. הבעיה לא קשורה לעדכון תוכנה, אלא לבעיה פיזית בגיר שנבעה מתכנון לקוי.

האם כדאי לקנות רכב כזה? מניסיוני האישי לא, אנחנו אוכלים מרורים רבים מרכב אחר באותו השנתון (סקודה אוקטביה), שלא מפסיק לאכזב. ולא רק מניסיוני האישי. תעשה חיפוש בפורום, תראה כמה אנשים נתקעו בשנים האחרונות עם בעיות בגיר הזה, וכשהגיעו למוסך כדי לממש את האחריות הוציאו להם את המיץ עד שהתייחסו אליהם. כן אחריות, לא אחריות - מסמך רשמי וחתום שמאשר רשמית את אותה האחריות המורחבת אתה לא תקבל מהיבואן, רק הבטחות בעל פה שיעלמו ברוח שעושה המזגן במשרד של יועץ השירות במוסך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הגיר בעייתי כמו שכותבים עד 2012 ומשנתון זה לא חושב שיוכלו לתת פה יותר מדי תשובות.

לגבי המותחן ושרשרת טיימינג , אני נסעתי על לאון 4 שנים בלי שום בעיה כלשהי , הרכב נמכר בלי שום בעיה והבעלים החדש מרוצה עד הגג.

לכל רכבי הקונצרן המכלולים דומים ובהתחשב כמות הרכבים עם מנועי TSI על הכביש ובהתחשב בזה שאם באמת היתה בעיה אמיתית לא היינו רואים רכב אחד של הקונצרן בציי הרכב והליסינג אז הייתי אומר שהבעיה היא יותר בפורום מאשר ברכבים.

פורסם

כל המכוניות בשנתונים האלה עברו שידרוג של הגיר אז רק תוודא שגם הרכב שאתה רוצה אכן עבר את הקמפיין ושיש מכתב הארכת אחריות מהיבואן. זה כבר WIN WIN כי גם אתה מקבל גיר מעולה וגם אחריות עליו מה שאין כמעט בשום רכב משומש אחר שתקנה.

פורסם
הגיר בעייתי כמו שכותבים עד 2012 ומשנתון זה לא חושב שיוכלו לתת פה יותר מדי תשובות.

לגבי המותחן ושרשרת טיימינג , אני נסעתי על לאון 4 שנים בלי שום בעיה כלשהי , הרכב נמכר בלי שום בעיה והבעלים החדש מרוצה עד הגג.

לכל רכבי הקונצרן המכלולים דומים ובהתחשב כמות הרכבים עם מנועי TSI על הכביש ובהתחשב בזה שאם באמת היתה בעיה אמיתית לא היינו רואים רכב אחד של הקונצרן בציי הרכב והליסינג אז הייתי אומר שהבעיה היא יותר בפורום מאשר ברכבים.

ב-2012 הגיר היה בוודאות בעייתי, וזה מנסיון על שני רכבים.

גם אז אמרו שהגיר הוחלף ותוקן, וגם אז הרבה חכמי פורום כמוך הסבירו בטוב טעם עד כמה שהסטיגמה שגויה.

בעקבות ההמלצות, קניתי אז בתמימותי סקודה סופרב, וגם המלצתי לאחי לקנות סיאט לאון.

שנינו אכלנו אותה והצטערנו על הרגע שקנינו.

אז בבקשה - אל תפריח סיסמאות נטולות בסיס.

פורסם

אני מפריח ססמאות נטולות בסיס?? אני אמרתי שעד 2012 הגיר בוודאות בעייתי ומ2012 הדעות בפורום הם לא יותר מאנקדוטליות.

פורסם

ממש לא אנקדוטליות. יש לא מעט דיווחים בפורום על תקלות גם במודלים הגבוהים יותר. רק בשרשור הזה יש 5-6 דיווחים, ולא הגעתי לסוף השרשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?537023-%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-TSI-DSG-%D7%91%D7%9E%D7%95%D7%93%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%99%D7%9D-2013-2014&highlight=DSG

פורסם

מדוייק.

אני באמת לא מצליח להבין, אם הבעיות בגיר הן בגדר "מחלה" והגיר הזה , לפחות על פי הפורום, הוא פצצת זמן מתקתקת שפוגעת (לפחות) בכל רכב שלישי, למה אני רואה את רכבי הקונצרן עם הגיר המדובר בכל חור שאליו אני מסתכל? למה אין איזו כתבה גדולה בטמקא על יבואן שמוכר ללקוחותיו גיר בעייתי ולא לוקח על זה אחריות? על העלאת מחירי הקוטג' הרימו פה מחאה ענקית , אז על אלפי רכבים, לכאורה, שיצאו פגומים מהמפעל כולם שותקים (חוץ מחברי הפורום כמובן) ?

פורסם
ובהתחשב בזה שאם באמת היתה בעיה אמיתית לא היינו רואים רכב אחד של הקונצרן בציי הרכב והליסינג אז הייתי אומר שהבעיה היא יותר בפורום מאשר ברכבים.

לפי המשפט הזה, כל רכבי פורד פוקוס מהדור האחרון שאנחנו רואים על הכביש נמצאים בידיים פרטיות או שאין בהם שום בעיה והשרשור הזה למשל הוא בעיה בלעדית של הפורום ולא של הגיר?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
מדוייק.

אני באמת לא מצליח להבין, אם הבעיות בגיר הן בגדר "מחלה" והגיר הזה , לפחות על פי הפורום, הוא פצצת זמן מתקתקת שפוגעת (לפחות) בכל רכב שלישי, למה אני רואה את רכבי הקונצרן עם הגיר המדובר בכל חור שאליו אני מסתכל? למה אין איזו כתבה גדולה בטמקא על יבואן שמוכר ללקוחותיו גיר בעייתי ולא לוקח על זה אחריות? על העלאת מחירי הקוטג' הרימו פה מחאה ענקית , אז על אלפי רכבים, לכאורה, שיצאו פגומים מהמפעל כולם שותקים (חוץ מחברי הפורום כמובן) ?

אנחנו כנראה לא קוראים את אותו טמקא, כי בטמקא שלי היו כבר כמה וכמה כתבות בנושא. למשל:

http://m.ynet.co.il/Articles/4177876

למה אתה רואה כל כך הרבה רכבים כאלו על הכביש? שאלה טובה. למה אתה רואה הרבה פוקוסים על הכביש למרות שגם שם הגיר דפוק? למה אתה רואה הרבה שברולט ספארק על הכביש למרות שגם עליה יש הרבה תלונות?

כי לא תמיד אמינות היא חזית הכל. גם אני קניתי לא מזמן רכב שהגיר האוטומטי שלו ידוע כדפוק, ואני יודע שכל יום אני עלול להיכנס למוסך ולשפוך כמה אלפי שקלים על שיפוץ גיר. סה-לה-וי, אין רכב מושלם, בטח לא במחירים של האיביזה. למי שרוצה ביצועים וחיסכון יותר מהכל, זה עדיין השילוב הכי טוב שיש. למי שמוטרד מענייני אמינות - זה כאב ראש פוטנציאלי שכדאי להימנע ממנו.

• תוכן חדש...