Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גלגל 17 במקום גלגל 16

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני מקווה שההודעה שלי שייכת לכאן ולא לפורום אחר.

אני מזמין רכב משפחתי חדש ומציעים לי ב"מתנה" החלפה של הגלגלים לגלגילי 17" במקום 16".

מה המשמעות של זה ? יש לזה יתרון או חיסרון בטיחותי ?

האם האם בעתיד כשאני אעלה בטעות על מסמר, צמיגי 17" יקרים יותר ?

האם הגלגל ספר שגם ככה קטן יותר צריך להיות גם במידה 17" במקום 16" ?

תודה רבה על התשובות, ובכלל על המידע בפורום, אני לומד ממנו הרבה....

פורסם

אין שום חסרון בטיחותי בג'אנט גדול יותר - להיפך, ג'אנט גדול יותר משפר את רמת האחיזה.

לעומת זאת ככל שהג'אנט גדול יותר כך חתך הצמיג קטן יותר וזה עלול לפגום בנוחות.

בכל מקרה, כמובן שצמיגי 17" יקרים יותר מ-16" אבל לא בהפרש משמעותי.

הגלגל ספייר יכול להשאר באותה מידה כל עוד הקוטר הכללי נשאר זהה, שזה לא יטריד אותך.

פורסם

ג'אנט גדול יותר לא משפר אחיזה אלא צמיג רחב יותר.

לגודל הג'אנט אין קשר,ויכול להיות שרוחב הצמיג נשאר זהה ב16 ו17, כמו במאזדות 3 לדוגמא.

פורסם

כשהיה לי את האוטו ירדתי מג'אנט 16' ל-15', טיפה יותר צר (195 במקום 205) ולא הרגשתי הבדל באחיזה. מה שכן הרגשתי זה אוטו הרבה יותר נוח בכבישים משובשים ומהמורות.

פורסם
אין שום חסרון בטיחותי בג'אנט גדול יותר - להיפך, ג'אנט גדול יותר משפר את רמת האחיזה.

לעומת זאת ככל שהג'אנט גדול יותר כך חתך הצמיג קטן יותר וזה עלול לפגום בנוחות.

כפי שכבר צוין, חישוק גדול יותר אין פירושו אחיזה טובה יותר. חישוק גדול יותר פירושו:

מקום לבלם גדול יותר - טוב, אך לרוב לא נחוץ.

אפשרות לצמיג בחתך נמוך יותר - טוב למקדם הפניה (Cornering Coefficient), פחות טוב לנוחות...

מסה מסתובבת ובלתי מוקפצת גדולה יותר - רע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...