Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחר חניה בשמש ביום מאוד חם, ולאחר נסיעה של כחצי שעה, חשתי כי המזגן הפסיק לקרר היטב,

מבט על לוח המחוונים הראה שמד הטמפרטורה הגיע למקסימום והנורה האדומה דולקת (לא קרה לי מעולם),

עצרתי מייד בצד, המתנתי דקה שהרכב יתקרר מעט, פתחתי בזהירות את פקק מיכל נוזל הקירור הורוד/אדום,

התרחקתי ואפשרתי ללחץ להשתחרר (ואכן היה הרבה לחץ), ראיתי שהמיכל ריק, המתנתי עוד מספר דקות,

הנעתי את הרכב, נסעתי במשך כחמש דקות עד לתחנת הדלק הקרובה (בינתיים הרכב לא הספיק להתחמם יותר מכרגיל) וביקשתי נוזל מתאים.

קיבלתי נוזל קירור ורוד, אבל אז הבחנתי במדבקת אזהרה ברכב,

ובה כתוב שיש למלא רק נוזל קירור אדום PARAFLU ולא שום סוג אחר,

ואם ממלאים בטעות נוזל שאינו PARAFLU יש להפסיק את הנסיעה ולהתקשר מייד לסמל"ת.

בדקתי האם על הבקבוק כתוב PARAFLU, לא היה כתוב, שאלתי את המתדלק, אמר שאין לו מושג ונראה לא לא קריטי,

לא רציתי להסתכן, לא מילאתי ולא רכשתי, נסעתי עוד מספר דקות לתחנת דלק גדולה יותר,

אבל גם שם המתדלק אמר שזה הנוזל המתאים לרכב, אין לו מושג בנוגע ל PARAFLU ונראה לו שזה כסת"ח/החמרה.

גיגלתי קצת ולא מצאתי משהו מועיל, החלטתי למלא, בינתיים חלפו ארבעה ימים והכל תקין :-)

1. האם אכן כפי שמצויין על באזהרה חובה PARAFLU או שגם נוזל אדום/ורוד שלא כתוב עליו PARAFLU זה בסדר?

2. במידה וחובה PARAFLU, היכן רוכשים והאם לרוקן מה הנוזל שמילאתי ולמלא PARAFLU?

3. ברוב המקומות כתוב מים אדומים, אבל המים שמילאתי היו ורודים, האם זו סתם סמנטיקה לא קריטית?

4. מצ"ב תמונה של הבקבוק שמילאתי, האם תקין? (בלי קשר לשזה שאולי המחיר מופקע או שיש מוצרים טובים יותר, האם תקין או תקלה?)

תודה!

Pic_1438.jpg

עריכה אחרונה על ידי ExtraSi
  • תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן כשמדובר בפיאט ההמלצה היא "לא לשחק" בעניין נוזל קירור. תקנה לך 2 בקבוקים של נוזל מרוכז פראפלו אדום:

http://www.justmotor.co.il/products/710253

ואז תבצע ריקון של כל מערכת הקירור ומילוי הנוזל הייעודי.

אבל זה עדיין לא הכל כי צריך להבין מה קרה שם בדיוק, ולאן הנוזל נעלם, ואם נגרם נזק מההתחממות.

מאיפה אתה בארץ ?

Stay Dirty

פורסם

ראשית אני מנסה להבין האם באמת בשתי תחנות הדלק טעו וזה באמת מסוכן לנסוע עם הנוזל הסטנדרטי שמוכרים, למרות שלא כתוב עליו פראפלו, האמנם?

אני מראשל"צ.

• ספונסר פורום
פורסם

הנוזל הזה לא מתאים.

תקנה פרפלו מקורי, זה הנוזל שהכי מתאים לרכב שלך, שידוע כרכב רגיש לשימוש בנוזלי קירור אחרים.

החנות של justmotor נמצאת לא רחוק ממך והם יוכלו לעשות לך משלוח זריז. או שתקפוץ אליהם לאזור התעשייה ברחובות ותקנה במקום.

פורסם

לא מסוכן לך, אבל בהחלט מסוכן למנוע. לא סתם כתבו שאין לערבב את הפרפאלו עם נוזל אחר, כי יכול להיות שבזה הרגע החומרים שנמצאים במנוע מאכלים כל חלקה טובה בגלל ריאקציה כימית. בקיצור, יכול להיות שם לא נעים. קנה פרפאלו והחלף את כל הנוזל.

אגב, מתדלק בתחנת הדלק לעולם לא צריך להיות הסמכות אותה אתה שואל אם משהו מתאים לרכב שלך.

פורסם

אני מבין שזה פורום של מקצוענים וכולם כאן רוצים לעשות את הטוב ביותר, וזה מצויין, לכן הגעתי לכאן,

אבל אני מנסה להבין משהו מאוד פשוט, האם הפעולה שביצעתי גורמת נזק שחייבים לבטל את מה שעשיתי,

או כמו ברוב הפעמים, עדיף מלכתחילה נוזל אחר, אבל גם אם השתמשתי במשהו יותר ג'נרי לא באמת קורה משהו משמעותי שמחייב פעולת הצלה.

פורסם
ראשית אני מנסה להבין האם באמת בשתי תחנות הדלק טעו וזה באמת מסוכן לנסוע עם הנוזל הסטנדרטי שמוכרים

הם לא טעו. הם פשוט לא יודעים ולא מבינים בזה כלום.

עבדתי בתחנת דלק, תאמין לי שלא עשו לי שום הכשרה בתחום שמנים ונוזלי קירור, פשוט אמרו למכור את מה שיש בתחנה.

עכשיו אתה חושב שברגע שמלאת נוזל קירור הכל בסדר?

יכול מאוד להיות שזה לא כך, יש סיבה אחרת שגרמה לטמפרטורה לעלות. צריך לטפל בזה ועל הדרך לרוקן את הנוזל שיש במערכת (הרי אתה לא באמת יודע מה היה שם) ולמלא נוזל ממלץ על ידי היצרן.

פורסם

נכון, אבל תניח לרגע בצד את העובדה שאכן צריך לבדוק מדוע הנוזל התרוקן.

אני מנסה להבין האם באמת קריטי להחליף את הנוזל (אני מניח שלא מוכרים נוזל כללי כזה שיכול להרוס את המנוע).

שוב, בהחלט יתכן שהנוזל המומלץ ע"י היצרן הוא עדיף, אבל אני מנסה להבחין בין מומלץ ועדיף, לבין קריטי ומסוכן.

פורסם

כבעל פונטו בעבר אני יכול לומר לך שנוזל קירור מלבד הפארפלו הוביל עם הזמן את ראש המנוע לשיפוץ בגלל פריצת אטם ראש. המנוע לא היתחמם מעולם אבל האטם בכל מיקרה ניפרץ ואין לי ספק שזה בגלל שימוש בנוזל קירור לא יעודי. זה לא נזק שתראה עכשיו אלא בעתיד הקרוב רחוק.

פורסם
לא קראת מה כתבתי?

קראתי, אני מנסה לרדת לעומקו של עניין.

כבעל פונטו בעבר אני יכול לומר לך שנוזל קירור מלבד הפארפלו הוביל עם הזמן את ראש המנוע לשיפוץ בגלל פריצת אטם ראש. המנוע לא היתחמם מעולם אבל האטם בכל מיקרה ניפרץ ואין לי ספק שזה בגלל שימוש בנוזל קירור לא יעודי. זה לא נזק שתראה עכשיו אלא בעתיד הקרוב רחוק.

מעניין, אבל אתה לא יודע בוודאות שהנוזל הכללי זה הגורם, יכול להיות משהו אחר, לא?

בכל מקרה, אחליף, תודה רבה.

פורסם
נכון, אבל תניח לרגע בצד את העובדה שאכן צריך לבדוק מדוע הנוזל התרוקן.

אני מנסה להבין האם באמת קריטי להחליף את הנוזל (אני מניח שלא מוכרים נוזל כללי כזה שיכול להרוס את המנוע).

שוב, בהחלט יתכן שהנוזל המומלץ ע"י היצרן הוא עדיף, אבל אני מנסה להבחין בין מומלץ ועדיף, לבין קריטי ומסוכן.

אי אפשר להניח את זה בצד, זה קריטי הרבה יותר מסוג הנוזל.

אל תרוץ להחליף, מנסיעה של כמה ימים או שבועות לא יקרה כלום.

תבדוק מה הייתה הבעיה קודם, יכול מאוד להיות שבמסגרת התיקון יצטרכו לרוקן נוזל, ואז כבר תחליף.

פורסם
אי אפשר להניח את זה בצד, זה קריטי הרבה יותר מסוג הנוזל.

אל תרוץ להחליף, מנסיעה של כמה ימים או שבועות לא יקרה כלום.

תבדוק מה הייתה הבעיה קודם, יכול מאוד להיות שבמסגרת התיקון יצטרכו לרוקן נוזל, ואז כבר תחליף.

כתבתי שנניח זאת בצד לא כדי להתעלם מהנושא, נהפוך הוא, הוא חשוב והוא יטופל,

אלא כדי לבודד את השאלות, נניח ובכל מקרה תתבצע בדיקה לאיתור הנזילה (או התקלה),

בלי קשר לכך, יתכן שהנוזל המומלץ ע"י היצרן הוא עדיף, אבל אני מנסה להבחין בין מומלץ ועדיף, לבין קריטי ומסוכן.

פורסם

ערבבת שני סוגי נוזלים כימיים יחד. התוצאה של הריאקציה בינהם לא ידועה. סביר להניח שלא יגרם נזק מיידי אך למה לקחת סיכון? כנס בהקדם למוסך, תטפל במה שגרם לחוסר בנוזל קירור, בצע שטיפה לרדיאטור ומלא נוזל קירור פארפלו.

פורסם

אבל הסיבה לחום הוא שהנוזל התרוקן, אז מדוע ערבבתי? כרגע קיים רק הנוזל החדש.

האם הכוונה שבתוך הרדיאטור עדיין היה מעט מהנוזל הקודם?

והאם הבעיה היא הריאקציה בינהם, או שגם אם היה רק את הנוזל החדש במערכת, הוא עדיין בעיה?

• תוכן חדש...