Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים יקרים שלום. סיפור קצר

לאחרונה אני עובר תהיות רבות לאור העובדה שמערכת היחסים שלי נהית יותר רצינית ואני רואה שבשנה נסיעותיי ברכב הראשון שלי הניבו לי הנאה אחת גדולה שגם דרשה תמורה נאה.

יש לי פורד פוקוס שנתון 2010/11 אני נהנה ממנה היא נוחה היא גם חסכונית תתפלאו אני לוחץ והיא עומדת אצלי צריכה ממוצעת 8.2 בשנה הזו עשיתי איתה 30K קילומטראז' קלומר כרגע היא עומדת על 140K. אחריי טיימינג שמיימינג ו 2 תושבות מנוע שהחלפתי במקוריות ואני נהנה חשקה נפשי למכור אותה ולהשתדרג במטרה לחסוך כי אני נוסע מלא והבלאי בעתיד מפחיד אותי.

חשבתי על הפיססטה עם מנוע 1.2 או 1.6 השאלה האם היא גם נוחה לנהיגה יציבה וחזרה כמו הפוקוס שלי

אמרתי נקנה עם 0 קילומטראז' ניסע עלייה 3-4 שנים כמה כבר אצבור 100 K ואז נעביר לאישה שתסע לעבודה ולגן לאסוף תילד נו נסיעות עירוניות בזמן שאני ארשה לעצמי משהו משחתי גדול וחזק יותר.

עכשיו דעתכם מה אתם אומרים תנו לי דעות עצות שאלות אנסה להחכים מכל עצה תודה לכל קורא

בעבר Mazda 3 Comfort 2008 :twisted: (תענוג מאבא)

היום Toyota Corola GLI 2009 :twisted: (תענוג מאבא)

כרגע Ford Focus Trand 2010 :evil: (רכב ראשון שלי)

פורסם

אני הייתי בדיוק בכזאת דילמה לפני כמה שבועות,רציתי להתקדם לרכב חדש בגלל שהרכב שלי כבר היה ישן ולא משנה כמה "יישרתי קו" הוא עדין שתה לי דלק וכסף.

ואז חשבתי על רכב מיד שנייה בן 3 שנים,ואז הבנתי משהו : אם אתה לוקח הלוואה לרכב יד שנייה אז אז הריבית היא מאוד גבוהה,ובסופו של יום אתה תשלם כמו רכב חדש מהסוכנות.

בסופו של דבר רכשתי פורד פיאסטה חדשה 1.6 בריבית פריים+0.2,אז בלונג רן אם אתה צריך מימון אז עדיף רכב חדש בגלל שהריביות כרגע ברצפה,וגם אין סיכויי שהפריים יקפוץ בחדות למעלה בגלל שאז הכלכלה פשוט תקרוס.

עכשיו יש לי 3 שנים של שקט.

אני אישית מאוד ממליץ על הפורד פיאסטה,אני חושב שזאת הסופר מיני הטובה ביותר כרגע בשוק,על פולו אתה תשלם כמעט 20,000 שקל יותר בדגם ה 110 כוח סוס,ובפיאסטה אתה מקבל 105.

גם אם יש לך את הכסף,ואתה לא זקוק להלוואה,עדיף ללכת על החדש,זאת דעתי.

הרכב יציב וגם ספורטיבי,אחיזת כביש מעולה,הגה מתקשר,הפנים מאוד איכותי,ולוח המכוונים נראה ממש פיגוז,אתה מרגיש כאילו נכנסת ל F-16 קטן.

פורסם

1.6 זה רק גיר רובוטי דו-מצמדי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

יוני תודה האמת אני לא בעניין של הפולו היא יפה אבל הפיסטה אני מאמין שיותר היא מאוד מוצאת חן בעניי מבחינת עיצוב בפנים וכך גם בחוץ אגב למה לקחתה 1.6 ולא 1.2 ? מה ההבדל וההפרש בין 1.6 ל 1.2 יש לך מושג ?

ואיך מתפקד הרכב אצלך עם הגיר הרובוטי דומה לקורולה 2008 או לא ?

אשמח לשמוע ממך עוד. כמה קילומטראז עשיתה עלייה כבר ?

וכמה היא חסכונית מבחינת דלק ?

תודה

פורסם

אני אישית פחות התלהבתי מהפיאסטה.

היא נראתה לי מצועצעת ומבפנים הרגישה זולה

לעומת זאת הפוקוס הרגישה לי הרבה יותר איכותית ומאובזרת.

רק קח בחשבון שיש שמועות על תקלות בגירים הרובוטיים של פורד

פורסם
יוני תודה האמת אני לא בעניין של הפולו היא יפה אבל הפיסטה אני מאמין שיותר היא מאוד מוצאת חן בעניי מבחינת עיצוב בפנים וכך גם בחוץ אגב למה לקחתה 1.6 ולא 1.2 ? מה ההבדל וההפרש בין 1.6 ל 1.2 יש לך מושג ?

ואיך מתפקד הרכב אצלך עם הגיר הרובוטי דומה לקורולה 2008 או לא ?

אשמח לשמוע ממך עוד. כמה קילומטראז עשיתה עלייה כבר ?

וכמה היא חסכונית מבחינת דלק ?

תודה

הרכב מתפקד מעולה,המנוע מרגיש מאוד חזק,אני פשוט זורק אנשים ברמזור,רכב ששוקל טונה עם מנוע 1.6,תבינו לבד,,,(-:

בקשר לחיסכון,המנוע עדין טרי,אבל כבר עכשיו ברחבי חיפה אני עושה 1 ל 12 בתוך העיר,אבל זה מוקדם למדוד.

אין שום בעיה עם הגיר,טפו טפו טפו הקש בעץ,,,אין רובוטי חלק כמו גיר רציף,תוציאו את זה מהראש שלכם,אבל העברות די חלקות,IMG_1116.jpgIMG_1113.jpg

פורסם

הרכב יציב וגם ספורטיבי,אחיזת כביש מעולה,הגה מתקשר,הפנים מאוד איכותי,ולוח המכוונים נראה ממש פיגוז,אתה מרגיש כאילו נכנסת ל F-16 קטן.

תן לי לנחש, טייס קרב לא היית נכון? [emoji6]

פורסם (נערך)

כדאי מאיזו בחינה? כלכלית זה לא כדאי.

אתה הולך להוסיף ים של כסף כדי לקבל צריכת דלק קצת יותר טובה ואולי לחסוך לך תיקון או שניים

בשנים הקרובות בפוקוס, וגם זה לא בטוח. אם תמכור את הפוקוס עוד שנתיים עם 230,000 ק"מ למשל,

אתה תחסוך הרבה יותר כסף. ברכב החדש אתה תשלם יותר ביטוח, ירידת ערך, ועוד...

עכשיו, אם אתה רוצה רכב עם ק"מ נמוך כדי להיות "בראש שקט" זה כבר משהו אחר.

אם יש לך כרגע כסף להוסיף, אתה יכול לרכוש רכב משנתון 2012 (על הכביש 3 שנים) עם 30,000 ק"מ ויש הרבה מציאות כאלו.

אם אין ובא לך להתפנק, אז רכב חדש. אבל קח בחשבון שאתה יורד ממשפחתית לסופר מיני.

עריכה אחרונה על ידי Shmelov

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אוקיי אסביר מעט.

אני נהנה מהפוקוס שלא תבין לא נכון אוהב אותה וקשה לי למכור אבל יש לי חשש עקב וממוצע נסיעותיי בשנה עומד על 30K ואני לא רואה איך זה הולך לרדת. עכשיו החשש שלי שהחלום הטוב הזה בשלב מסויים יהפוך לסיוט ואני אצטרך לעשות לה תיחזוקים וחילופים די מהר בעוד שנתיים שלוש או יותר בעקבות נסיעותיי המרובות והבלאי שנצבר.

המחשבה שלי לעבור לרכב חדש לא באה עקב החלטה שיש לי הרבה כסף להפך שאני מצומצם יותר ואפילו תכנון העתיד.

כלומר חשבתי ללכת על מיני שתתאים לצרכים שלי ולנסיעותיי חדרה תל אביב או חדרה בית שמש. ובעוד 3 שנים במקום למכור אותה או לדאוג לירידת ערך להפך אני אתחזק אותה ופשוט אעביר לאישתי ( בעזרת ה') כדי שיהיה לה על מה לנהוג מהבית לעבודה לגן וכדומה עם הילד ואז כבר אוכל להרשות לעצמי לרכוש רכב משפחתי.

השאלה שוב מה יוצר יותר חסכוני ומשתלם מבחינה כלכלית לטווח הארוך הפוקוס או לעבור למיני נחמדה כמו הפיאסטה שנורא מוצאת חן בעניי מהמראה החיצוני שלה וכך גם המראה הפנימי. ?

אני אישית נוסע הרבה ואיך אני נוסע זה משתנה לפי תקופות אבל ברוב הוסע 110 עד 140 קמ"ש. כי נסיעותיי הן בין עירוניות. אז חשובה לי הנוחות כמו בפוקוס חיסכון בדלק ואחיזת כביש. וכמובן בלאי נמוך.

אז מה אומרים ?

פורסם

הכי משתלם כלכלית זה להישאר עם האוטו שלך ועוד 3 שנים לקנות לה פיאסטה בת 3 שנים

עם 30,000 ק"מ ולא 90,000 ק"מ כפי שהפיאסטה תהיה אחרי השימוש שלך בה :-P

רואים שאתה מת להתחדש בפיאסטה חדשה וזה ממש בסדר. הרבה בחירות בחיים הן אמוציונאליות, אנחנו עדיין לא רובוטים...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מבחינה כלכלית לא משתלם. הרכב כשלעצמו - פיאסטה - על גבול השלמות באופן יחסי לסופר מיני. אחרי אין ספור מבחנים שעשיתי, אין אחד שאפילו נותן לו פייט על הכביש מבחינת ביצועים, נוחות, הנאה,אחיזה, יציבות ואיכות כללית.

פורסם
הכי משתלם כלכלית זה להישאר עם האוטו שלך ועוד 3 שנים לקנות לה פיאסטה בת 3 שנים

עם 30,000 ק"מ ולא 90,000 ק"מ כפי שהפיאסטה תהיה אחרי השימוש שלך בה :-P

רואים שאתה מת להתחדש בפיאסטה חדשה וזה ממש בסדר. הרבה בחירות בחיים הן אמוציונאליות, אנחנו עדיין לא רובוטים...

jחחח אהבתי קבל אגודל (לייק))

פורסם
מבחינה כלכלית לא משתלם. הרכב כשלעצמו - פיאסטה - על גבול השלמות באופן יחסי לסופר מיני. אחרי אין ספור מבחנים שעשיתי, אין אחד שאפילו נותן לו פייט על הכביש מבחינת ביצועים, נוחות, הנאה,אחיזה, יציבות ואיכות כללית.

לקחתי בחשבון תודה

• תוכן חדש...