Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט לגבי פיאסטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

החלטתי להחזיר את הרכב הנוכחי לחברת ההשכרה ולהתחדש ברכב משלי.

אני רווק, גר בתל אביב ונוסע הרבה בין-עירוני (לרוב 120-140).

התקציב שלי הוא 70-80 אלף.

לאחר דילוג בין מס׳ אופציות אני חושב שנסגרתי על הפיאסטה.

ועכשיו השאלה:

האם עדיף לרכוש ידני חדש מאיילון מוטורס (לא רוצה להתפשר על האמביינט) או משומש אוטומטי מ-2013ֿ/2014?

- לא מפריע לי נסיעה על ידני, אני אפילו אוהב, אבל מעריך שלאורך זמן זה יהפוך לקצת מעיק. אני כמעט ולא עומד בפקקים, כך שזה לא פקטור משמעותי עבורי.

- מכיוון שאני אוהב לנסוע מהר, אני חושב שגודל המנוע יותר משמעותי עבורי. נסעתי ב-1.2 בנסיעת מבחן והיא התחילה להשתנק מעבר ל-120. (לא ניסיתי את ה-1.6)

- לא כ״כ חשוב לי רכב חדש, זה עניין של ימים עד שמישהו ידפוק לי את הרכב בחניה ברחוב :) אני חושב שיהיה אפילו קל יותר פסיכולוגית אם הרכב יגיע מראש עם דפיקה או שתיים.

אם כך נראה שיש יתרון למשומש אוט׳, אך אז עולה השאלה האם אפשר לסמוך על הגיר הרובוטי או שהוא סיכון גדול מדי לטווח ארוך והאם חווית הנסיעה שלו טובה? (עכשיו אני עם פיאט 500 והגיר הרובוטי פשוט בלתי נסבל)

תודה מראש על העצה

פורסם

אני גם ממש מתלבט, והצרכים שלי די דומים לשלך

רק שאני נוטה לאיביזה 1.2 טורבו או לרדת בכמה שנתונים ולקחת לאון 1.8 טורבו ולקבל גם רכב זריז :)

פורסם

מתעלק על השרשור,גם אני שמתי עין על הפיאסטה החדשה,1,6

האם יש למישהו חוות דעת על אמינות הגיר כפול המצמדים החדש של פורד ?

פורסם

"אני רווק, גר בתל אביב ונוסע הרבה בין-עירוני (לרוב 120-140)." 120-140 קמ"ש או 120-140 ק"מ ביום?

בכל מקרה חשוב לדעת מה כמות הנסועה שלך.

גם כדאי שנדע מה חשוב לך, חיסכון? נוחות? איבזור? מרווח? תא מטען וכו'

איזה מתחרות בדקת ומדוע נפסלו?

בדקת את הסוויפט הידנית? היא חזקה יחסית למתחרות.

עדיף משומש גם בידני וגם באוטומט.

אני חושב שבסוגיית הגיר הרובוטי ענית לעצמך: "עכשיו אני עם פיאט 500 והגיר הרובוטי פשוט בלתי נסבל)"

פורסם

הגיר כפול המצמדים המשמש את הפיאסטה והפוקוס שנוי במחלוקת. כדאי שתבצע נסיעת מבחן ארוכה ומקיפה ותראה אם בכלל הגיר הזה מתאים לך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני נוסע כ-50 ק״מ ביום (בעיקר בכבישים בינעירוניים).

יותר חשובים לי נוחות ואבזור. חסכון בא אחריהם. לגבי תא מטען - לא חשוב כלל.

התחלתי מהמיני - פיקאנטו ו-i10, נסעתי רק בפיקנטו, והיא הייתה מצוינת. עברתי לסופר מיני מכיוון שאין לי נסיעות עירוניות, ורכבי המיני מרגישים לי קטנים ושבריריים בכביש בין עירוני.

לגבי הצרפתיות - אני לא סומך עליהן. אני יודע שיכול להיות שזהו חשש לא מבוסס שכבר אין לו מקום ב-2015, אבל אני לא ארגיש בנוח להוציא סכום כסף גדול על מכונית צרפתית (נכוותי מאוד בעבר עם רנו).

בדקתי גם את הפולו שהרגישה מצוין בנסיעה (אם כי הייתה מאוד קצרה), אך שיטוט קצר באינטרנט הוריד אותי מהרעיון (הרבה תקלות ועלות תחזוקה גבוהה).

את הסוויפט לא בדקתי, הוא פשוט נראה כאילו הוא כבר איזה 10 שנים על הכביש ללא שינוי והייתי צריך לצמצם את כמות הדגמים שאני בודק.

מה שהדליק אותי בפיאסטה זה העיצוב שלו, וחיזק אותי העובדה שנראה כי כולם כאן (ובאתרים אחרים) מהללים אותה בלי סוף.

בפיאט כמה שאני מבין יש גיר רובוטי עם מצמד אחד. הוא מקפיץ את האוטו עם כל העברת הילוך, ואני נאלץ להשתמש בו במצב ידני באופן קבוע. לעומת זאת בפיאסטה יש גיר כפול מצמד שאמור להיות יותר נעים, אך לא מצאתי תשובה חד משמעית לגביו (גם מבחינת התנהגות וגם תחזוקה)

פורסם
הגיר כפול המצמדים המשמש את הפיאסטה והפוקוס שנוי במחלוקת. כדאי שתבצע נסיעת מבחן ארוכה ומקיפה ותראה אם בכלל הגיר הזה מתאים לך.

במה הוא שנוי במחלוקת ? באמינות ? אני נוהג כבר שנתיים על AL4,תתפלאו,למדתי את הגיר הזה יותר טוב ממה שהוא אמור ללמוד אותי,ואני מדבר על נסיעות בתוך חיפה,,,אז נשאיר לשניה את האמינות בצד,האם הגיר הרובוטי של פורד ייתן לי נוחות נסיעה יותר טובה מה 307 והגיר שלה ?

פורסם

הגיר שנוי במחלוקת =חלק גדול מאד מהמשתמשים לא מרגישים נוח ומתלוננים על רעידות, מכות ושאר מרעין בישין, נהגתי מעל 150000 ק"מ ל-AL4 וזה לא דומה אלא הרבה יותר גרוע.

תגגלו Ford Fiesta DCT problems ותראו לבד...

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

ברשותי פיאסטה 1.6. כל הזמן אני קורא פה על אנשים שכותבים שיש בעיות בגיר, אבל אצלי אחרי 30 אלף ק"מ לא הייתה שום בעיה (טפו טפו טפו), למעט רעידות קלות בתחילת נסיעה כמו בכל גיר רובוטי אחר. אני נהנה מאוד מרכב וממליץ בחום. מבחינת ביצועים זה עולם אחר לעומת הידנית.

פורסם

מישהו שעובד איתי ובמקרה יושב משרד לידי יש לו את הפיאסטה טוען ששמע על תקלות בגיר לרכב אבל אצלו לא קרה מעולם. מה שכן לדבריו יש מידי פעם רעידות.

פורסם

אני ממליץ לך לא לשלול את 208. אני יודע שכתבת שנכוות בעבר מרנו אבל ברור לך שאין קשר בין החברות האלה. אתה גם רוצה ידני, אז בכלל אין מקום לדיון על אמינות תיבת ה-AL4.

לדעתי לפחות 208 ופיאסטה הן הטובות ביותר בשוק. אני אישית מעדיף את ה-208

פורסם

תתרחק מהפיאסטה.

אם אתה מחפש הרפתקאות עם הגיר ב-1.6 זו בדיוק הכתובת.

ב-1.2 הידני המצב לא יותר טוב. האוטו פשוט"עגלה", מאובזר בדלילות, ובזבזן דלק לא קטן, בעיקר בעיר.

היה לי בדיוק רכב כזה. שרות הלקוחות שם פשוט זוועה. הם בסדר רק עם ציי רכב. הלקוח הפרטי אצלם בעדיפות...

"שמור מרחק"

פורסם

הפיאסטה 1.2 לא עגלה,נכון זה לא רכב ספורט אבל הרכב ממש לא עגלה.

הרכב משייט בנוחות על 140 קמ"ש.

הצריכת דלק טובה 1:14 משולב.

לי יש נסיון רב וטוב עם הגיר DCT של פורד,מלבד רעידות בהתחלת נסיעה לא היו לי איתו הרפתקאות כלל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

208 מנוע 1.2 ידנית במבצע = 70K

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...