Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום עשיתי בדיקות קניה להונדה אקורד, אחת משנת 99 והשניה משנת 2001, שתיהן בסניפים שונים של קומפיוטסט.

להלן עיקר הממצאים:

99:

מיתלה קדמי- לתקן/לכוון זויות מתלה, מרווחי יתר בתפוחי מתלה

מערכת היגוי - רטיבות, לתקן/לכוון

בלוק מנוע - נקישות יתר, רעש יתר, נזילת שמן בין המנוע לגיר (לטענת בעל הרכב זה מהדיסטריביוטור והוא הודיע על כך לפני הבדיקה), החלף תומכים.

מערכת שמן - משקעים/בוצה/לכלוך, חוסר שמן מנוע, נזילת שמן

מערכת קירור מנוע - הוחלף רדיאטור, לניקוי, תיקון קורוזיה וסימני נזילות.

תיבת הילוכים אוטומטית - נזילת שמן חמורה בגיר אין שמן(גם עליה בעל הרכב עדכן לפני כן), בלאי יתר.

גל הנע/ציריות - לתקן ציריות, רכב לא הורץ עקב אין שמן בגיר.

שילדה נקיה לחלוטין.

מבחינה חיצונית ישנן דפיקות ממש מזעריות ומעטות וצד אחד של מכסה מנוע שמתחיל להתקלף.

פנים האוטו שמור מאוד,

טסט לכחצי שנה

טיימינג נעשה לפני 5 שנים ו60000 ק"מ, לפי הגדרת יצרן יש לעשות כל חמש שנים כלומר עכשיו (קיבלתי את ההיסטוריה המלאה של הרכב)

מחיר מבוקש - 16000 לאחר תיקון נזילת הגיר או 15500 ללא תיקון הנזילה בגיר.

2001:

מיתלה אחורי - בדוק/תקן זויות מתלה

בולמי זעזועים - בולם קדמי שמאלי פגום, בולם קדמי ימני פגום, בולמים חלשים

מיתלה קדמי - לתקן/לכוון זויות מתלה, תותבים פגומים

מערכת היגוי - צינורות פגומים/סימני נזילה, רטיבות

בלוק מנוע - רעש אביזרי מנוע/רצועה/מותחנים וגלגלות, נזילת שמן, מערכת דלק והצתה לתאום, אגן שמן מנוע מעוך, החלף תומכים, נזילת שמן בין המנוע לגיר.

ראש מנוע - רטיבות

מערכת קירור מנוע - קורוזיה, צינורות יבשים, פקק לא נסגר היטב (הובטח על ידי בעל הרכב שיוחלף)

תיבת הילוכים אוטומטית - נזילת שמן, שמן כהה, בלאי דיסקיות

גל הינע/ציריה - מחזיר שמן ציריה

גם כאן השילדה נקיה והמנוע הורץ והוא מאוד חזק ובשלישיית הקודש (שילדה, מנוע וגיר) עיקר הבעיות הן נזילות שמן מנוע וגיר ונאמר לי בע"פ שיש נקישות מהגיר)

פנים האוטו שמור מאוד ובחוץ יש שריטות שנעשו בכוונה על מכסה המנוע (חלקן מחלידות), הדלתות ותא המטען (בעל הרכב מעריך את התיקון בכ2000 ש"ח)

בלוח השעונים דולקות קבוע מנורת בלם היד ומנורת תקלה בשמן גיר (נדמה לי)

טסט לעוד חודש

טיימינג נעשה לטענת בעל הרכב לפני שנה ו20000 ק"מ (מחכה לתיעוד)

מחיר מבוקש 13500 עקב הטסט הקצר והשריטות על הרכב.

אשמח לפרשנותכם על הדו"חות והמלצתכם במה לבחור, ומה מרשימות הליקויים מצריך באמת טיפול מיידי.

פורסם

הרכב השני עדיף על הראשון אבל אני לא הייתי רוכש אף אחד מהרכבים האלו, פשוט יותר מדיי הזנחה.

קשה למצוא רכב בן 15 שנה שטופל כראוי אבל הפוטנציאל תקלות ברכבים האלה בשילוב עם היישור קו שצריך לעשות בקלות יכול לעלות לך כמחצית משווי הרכב.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה על תגובתך,

הקריטריון העיקרי הוא בקרת שיוט עד 20K, מה שהביא אותי להונדה אקורד, כך שהתקציב נתון והרכבים השמורים ביותר שמצאתי נבדקו.

אז אתה\ם אומר\ים ללכת על הרכב מ-2001?

ומה מהליקויים באמת דחוף לתיקון?

פורסם

2001:

מיתלה אחורי - בדוק/תקן זויות מתלה

בולמי זעזועים - בולם קדמי שמאלי פגום, בולם קדמי ימני פגום, בולמים חלשים

מיתלה קדמי - לתקן/לכוון זויות מתלה, תותבים פגומים

מערכת היגוי - צינורות פגומים/סימני נזילה, רטיבות

בלוק מנוע - רעש אביזרי מנוע/רצועה/מותחנים וגלגלות, נזילת שמן, מערכת דלק והצתה לתאום, אגן שמן מנוע מעוך, החלף תומכים, נזילת שמן בין המנוע לגיר.

ראש מנוע - רטיבות

מערכת קירור מנוע - קורוזיה, צינורות יבשים, פקק לא נסגר היטב (הובטח על ידי בעל הרכב שיוחלף)

תיבת הילוכים אוטומטית - נזילת שמן, שמן כהה, בלאי דיסקיות

גל הינע/ציריה - מחזיר שמן ציריה

פנים האוטו שמור מאוד ובחוץ יש שריטות שנעשו בכוונה על מכסה המנוע (חלקן מחלידות), הדלתות ותא המטען (בעל הרכב מעריך את התיקון בכ2000 ש"ח)

בלוח השעונים דולקות קבוע מנורת בלם היד ומנורת תקלה בשמן גיר (נדמה לי)

באדום=דחוף.

בצהוב=הייתי מטפל לאט לאט בטיפולים הקרובים.

בירוק= בד"כ חרטא/בלאי טבעי/עניינים קוסמטיים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קח בחשבון שהאקורד זה רכב אמין ביותר .אבל מרגע שהוזנח וצריך להתחיל לטפל ולהחליף חלקים. הופך להיות יקר רצח!!!(מניסיון)

פורסם
אשמח לפרשנותכם על הדו"חות והמלצתכם במה לבחור

לבחור ברכבים אחרים, יותר חדשים, מטופלים, קטנים וזולים - בתקציב שלך עם קצת חיפוש תמצא משהו טוב. לקנות נבלה ב 20K רק כי יש לה בקרת שיוט, ואז להשקיע עוד 20K בלעשות לה ישור קו ו/או שיפוץ גיר זו החלטה מאוד לא חכמה.

• תוכן חדש...