Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

מבקש עזרה בפיענוח בדיקת קנייה של הונדה סיוויק 2001 (לא האצ'בק).

מדובר ביד ראשונה. אוטומאטית. 170,000 ק"מ. הרכב נראה שמור מאוד מאוד חיצונית ופנימית (למעט מכות פח קלות- חנייה). שימש וממשיך לשמש זוג רופאים.

לפי בדיקת נסיעה שביצעתי והסתכלות על המכלול הפנימי של הרכב (בפתיחת מכסה מנוע) נראה שהרכב נמצא גם מבחינה מכנית במצב טוב מאוד.

ביצעתי היום בדיקת קנייה לפני רכישה, ונראה די מדאיג...

הבנתי שמדובר בניסוחים קבועים שנועדו בעיקר לשמש כסת"ח למכון הבדיקה, ולא מפחיד כמו שנראה (ביחס לעובדה שמדובר ברכב בן 14 יד ראשונה ונראה שמור מאוד), עדיין מבקש עזרה בפיענוח וכדאיות העסקה

שני דברים מדאיגים: אבחנה לגבי מנוע:

"רעש ממערכת תיזמון ושסתומים, מנוע שורף שמן- לשפץ מנוע, תושבות מנוע חלשות, רעש גלגלות ורצועות."

אבחנה לגבי הילוכים:

"שמן כהה דיסקיות הילוכים שחוקות, ניקוי/החלפה מערכת קירור שמן גיר, תושבות תיבת הילוכים פגומות, רעש וחופש ממערכת הנעה, רעש מיסבי גלגלים".

(צירפתי תמונה של תוצאות הבדיקה)

מחירון 21.5, דורש 15 (ואפשר להוריד ב- 1,00-2,000 ש"ח)

אנא עזרתכם

תודה

IMG_1750.jpg

פורסם

חלק זה כסת"ח אבל אם רשום שם שצריך לשפץ מנוע כנראה שהמנוע גמור .

עדיין מעוניין ברכב?? קח למוסך שיבדוק בעצמו ויגיד לך אם באמת צריך מנוע ומה העלות

פורסם

תודה!

בשיחה שלי עם הבודק ביחס להערה על המנוע (״מנוע שורף שמן- לשפץ מנוע״), כששאלתי אותו אם המנוע גמור. הוא אמר שממש לא. הוא ציין שההערה הזאת נכתבה בגלל שהמנוע שורף שמן ואם רוצים לתקן את זה צריך לשפץ מנוע

להזכירכם מדובר ברכב בן 14.

דעתכם חברים?

פורסם (נערך)

נורת ABS דולקת - זה יכול לעלות הרבה כסף. יש היסטוריית טיפולים מלאה? מה המחירון וכמה רוצים על הרכב?.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
תודה!

בשיחה שלי עם הבודק ביחס להערה על המנוע (״מנוע שורף שמן- לשפץ מנוע״), כששאלתי אותו אם המנוע גמור. הוא אמר שממש לא. הוא ציין שההערה הזאת נכתבה בגלל שהמנוע שורף שמן ואם רוצים לתקן את זה צריך לשפץ מנוע

להזכירכם מדובר ברכב בן 14.

דעתכם חברים?

המוכר אומר לך שהמנוע שורף שמן ולתקן אותו זה לשפץ מנוע!

הלווו , תתעורר. אומרים לך מנוע גמור.

ABS ככל הנראה תקול ולתקן את זה יעלה הון אם בכלל שווה לתקן.

ולא , רכב בן 14 זה לא תירוץ לשריפת שמן או הזנחה.

הרכב השני שלנו בבית בן 13 , רדיאטור מקורי כולל רדיאטור חימום , לא שורף שמן ולא כלום.

ככל הנראה נפלת על בעל רכב שהזניח את הרכב כי הוא בן 14 אז חבל לטפל בו.

תעבור הלאה

פורסם

אין ברכב ABS לוח השעונים המקורי הוחלף בלוח שיש בו נורה כזאת, ולכן הנורה דולקת קבוע.

אין היסטורית טיפולים מלאה. המוכר ציין שהרכב מטופל באופן קבוע (לא במוסך מורשה).בכל אופן, ממה שראיתי וחוויתי (נסעתי עליו) הרכב שמור ומטופל. זה גם מה שציין הבודק.

המחירון של הרכב הוא בערך 21,400 (יד 2- 21,700, ולוי יצחק: 21,100). בהתחלה המוכר דרש 15. לאחר מו"מ הסכים לרדת ל- 13.

לא נראה לי שאפשר למצוא רכב אחר אמין יותר, נוח יותר ובמצב טוב יותר במחיר הזה?

לעניות דעתי, זה יהיה קשה. לא כ"כ רוצה להשקיע ברכב (נסיעה של פעם/פעמיים בשבוע- רק בסופ"שים). ונראה לי שזו עסקה סבירה.

פורסם
אין ברכב ABS לוח השעונים המקורי הוחלף בלוח שיש בו נורה כזאת, ולכן הנורה דולקת קבוע.

אני בספק.

לא מייצרים כמה סוגים של ליחות שעונים בהתאמה לרמות איבזור שונות.

בכל המכוניות שיצא לי לראות יש לוח שעונים אחד שמשמש את כל רמות האיבזור.

אם ברמת איבזור נתונה אין מערכות כאלה או אחרות, אז נורות הבקרה שלהן לא בשימוש.

ולכן הסיפור הזה אולי לא נכון, למרות שיכול להיות שהוא כן.

היית צריך לבדוק פיזית ברכב, האם קיימת משאבת ABS בתא המנוע.

כמו כן, אם הוחלף לוח שעונים יכול להיות שלא עידכנו קילומטרז' ומה שמוצג על הלוח לא תואם את הקילומטרז' בפועל.

פורסם

בקיצור , החליפו לוח שעונים אז ק"מ ככל הנראה לא אמיתי , ABS לא ידוע אם יש אן אין אבל הנורה דולקת , מנוע שורף שמן וזקוק לשיפוץ.

צריך עוד נורות אדומות?

• תוכן חדש...