Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אינני מבין גדול ברכבים והיום עשיתי נסיעת מבחן על מיצובישי ספייס סטאר החדשה (זו שבמבצע של ח.ב.ר).

התרשמתי מהאוטו בצורה סבירה, הוא רועד ברמזורים (3 צילדרים), פלסטיקה חלשה אבל הוא היה בסדר גמור בשבילי בכביש מהיר (זה מתאים לי כי אני מחפש רכב חסכוני לנסיעות בין עירוניות) - יש שירימו גבה שאני לוקח רכב כזה לנסיעות בין עירוניות אבל נראה לי שאני לא צריך יותר מזה.

החלטתי לבדוק את מצב השוק של הרכב הזה ביד 2 וגיליתי להפתעתי שהמון אנשים מוכרים את הרכב הזה עם ק"מ מצחיקים של 7K - 20K

ממש חדשים משנת 2013- 2014. פתאום כולם שם קיבלו "רכב מהעבודה" או שטסים לחו"ל בפתאומיות.

זה גורם לי לחשוב שאולי משהו לא בסדר באוטו וזה מתגלה אחרי הקנייה.

אמשח אם למישהו יש מידע מעניין בנושא או חוות דעת על האוטו.

כמו-כן אני גם מתכנן נסיעת מבחן על יונדאי i10 ואשמח לדעת איזו מכונית עדיפה מבחינת גימור, נוחות מסיעה בכביש מהיר וחיסכון בדלק.

תודה רבה לעונים!

פורסם

אין משהו מוזר בלקחת רכב כזה לכביש בין עירוני,זה לא אופניים.

התסכלתי גם אני ביד 2,אין משהו חריג,שים לב כמה קיה פיקנטו נמכרת,הרבה יותר,נו זה אומר שהרכב גרוע?

אם בדקת את המיצובישי האוטומטית אז:

הפלסטיק בשניהם קשיח וחלול,אם כי למיצובישי סלון נעים יותר עם 2 צבעים,המושבים אוחזים יותר אבל למיצובישי רחבים יותר,המיצובישי מעט רכה יותר אבל בכביש מפותל רוכנת יותר,מבחינת חיסכון המיצובישי חיסכונית יותר.

מציע לך לבדוק גם את הסיטרואן C1.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הרבה אנשים קונים מכוניות מיני בגלל כל מיני פרסומים והמלצות בלי לבדוק ובסוף מגלים שזה לא מתאים להם ביום-יום בגלל סיבות שונות, אז מוכרים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אין משהו מוזר בלקחת רכב כזה לכביש בין עירוני,זה לא אופניים.

התסכלתי גם אני ביד 2,אין משהו חריג,שים לב כמה קיה פיקנטו נמכרת,הרבה יותר,נו זה אומר שהרכב גרוע?

C1.

לא ברור לי מדוע כל כך הרבה אנשים מוכרים כל כך הרבה מכוניות כל כך חדשות. איך השוק הגיע למצב הזה? מה זה אומר?

מה שהכי הזוי הוא שאני גם מתכנן לקנות רכב חדש. למה?

לא ברור!

פורסם

זה אומר שאנשים לא חושבים כשהם רוכשים רכב ומסתכלים רק על המחיר ולא על סך הצרכים שלהם.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אתה מתכנן לקנות רכב חדש, תוך כדי שאתה חושב שעצם העניין הזוי, ומתפלא שאחרים מוכרים?

לדעתי השאלה שלך לא קשורה למכוניות, קודם תתאפס על מה באמת אתה רוצה. זה לא בדיוק סכום של מנה פלאפל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לפעמים אנשים קונים רכב בהתלהבות ואז מקבלים סטירה לפנים.

מגיעים לסוכנות,מקבלים חיישני שקר כלשהו,מולטימדיה,השחרות,ג'נטים,ניווט,עור,פנס ערפל,קסנון והרשימה עוד ממשיכה.

מזמינים את הרכב רק לאחר ישיבה בו והסתכלות במפרט ובנתונים היבשים,מגיע הרכב...לא זז,רועד בעמידה,זולל ומה לא.

זאת ישראליות לשמה,ואז מן הסתם הלוחות מוצפים ברכבים כאלה.

(מה שנכתב למעלה לא מתייחס לשום רכב ספציפי,רק מתאר את המציאות).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

פות"ש

יש פה בפורום שני משקיענים שמעלים נתוני מכירות שנתיים של רכבים. ספור כמה מודעות עדכניות (עדכון\הקפצה אחרונים לפני שבוע מקסימום) יש ביד2 המציעות את הרכב הזה למכירה, בשנתונים -2013-14, וכמה עלו לכביש.

לדעתי כמו שנאמר כבר, אנשים הסתנוורו מהמחיר ומהאחריות ומהאבזור ומה"חדש", ובכלל שכחו שהם ירדו ממשפחתית רגילה\גדולה לרכב הזה.

אני ירדתי מהונדה אקורד לדייהטסו סיריון. קיללתי אותו חודשים עד שהתרגלתי. אח"כ הבנתי בזכותו שאני צריך רכב קטן, ולקחתי ניסאן מיקרה חדשה.

עוד הסבר שאני יכול להציע לך, כי נתקלתי בו פעמיים בטלפונים כשחיפשתי רכב. אנשים עזבו מקום עבודה והיו צריכים רכב עד שיימצאו עבודה. הם קיבלו הצעות לא משתלמות ולא גמישות במיוחד מחב' ליסינג. החליטו לקנות רכב קטן וזול, ולמכור כשיקבלו רכב מהעבודה, בהפסד שהוא בתקווה נמוך יותר מההצעות השכרה ארוכה שנתנו להם.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

ויכול להיות גם בעיות כלכליות,בפועל קשה לשלם כול חודש...

אבל לדעתי הרוב זה בגלל חוסר התאמה,בסוכנות הרכבים ניראים נוצצים,יפים,במציאות פתאום קשה להכניס עגלה,לא סוחב טוב בעליות...

צריך להיות צרכן נבון,ולא לקנות סתם.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כל חיי נהגתי ברכבים עגלה. סובארו ליאונה 1300, סיטרואן קסארה 1900 דיזל בלי טורבו.

פתאום, כשקניתי פונטו ספייס 60 כ"ס, זה היה נראה לי כמו מטוס! אח"כ קניתי פנדה עם 69 כ"ס, וחשבתי שאני ממריא.

אבל, אם החלטת לעבור מטויוטה קורולה לרכב כזה, סתם כי מתחשק לך רכב חדש - אתה תרגיש שהוא חלש משמעותית. יכול להיות שזה יחרפן אותך.

אם החלטת לקנות קיה פיקנטו כדי לחסוך בדלק, אתה עלול לגלות שהיא לא חוסכת לך משמעותית מהקורולה שהייתה לך קודם...

במקרה של רכבי 3 צילינדר - ממש לא לכל אחד! רועדים, מרעישים לפעמים.

לי עכשיו יש רכב 2 צילינדרים, ומישהו שאל אותי אם אני מסוגל לחיות עם הרעש של המנוע. לי זה לא מפריע, להפך - דווקא נחמד וספורטיבי, קצת מזכיר דיזל כאשר קר. אבל אני בהחלט מבין בנאדם שיחליט שזה לא אוטו בשבילו.

יש גם סיבה נוספת - היום נותנים לך לרכוש רכב בלי בעיה, רק קח הלוואה וקנה חדש. ולפעמים לשלם 1300 שקל החזר הלוואה מתגלה כמשימה גדולה מדי. אז אתה צריך למכור, כי אתה מסוגל להחזיר רק 600, לא 1300. גם זו סיבה למכירה של רכב שנת 2013-2014.

אני במקומך דווקא הייתי הולך על זה - יש כאלה שנרכשו מליסינג 0 ק"מ, והם כבר יד שנייה - מבטיח לך שלא רבים מתקשרים, כי יש פער יחסית קטן בינם לבין רכב חדש לגמרי. בנאדם כזה, שמפרסם חודש את הרכב שלו ולא קיבל טלפונים, יהיה יחסית נואש. אז תציע לו הצעה נחמדה, מחירון משוקלל מינוס 15%, זה אומר שאתה מרוויח כמה אלפים טובים ונוסע על רכב כמעט חדש לגמרי. נכון, אתה יד 3, אבל אם אתה מתכוון לנסוע על הרכב מספר שנים מכובד, זה לא משנה.

באלפים, אתה מרוויח פה ממון רב לעומת רכב חדש ופותח פער לא מבוטל.

פורסם

אני חושב שפשוט זאת תקופת סוף שנה ויש בום של מבצעים יחד עם בום של פרסום מה שמביא הרבה אנשים להחליף רכבים ואני מתאר לעצמי שזה נכון לגבי רוב הסוגים, פשוט אתה כרגע התעניינת במיצובישי אז מה שיצא לי הכי הרבה לשים לב אליו זאת המיצובישי.

אם אתה מחפש באמת רכב חדש מהמיני או סופר מיני אני ממליץ על הפיקנטו שזאת תמיד קנייה די בטוחה, שעומדת בהבטחות. קטנה, נוחה ודי יפה. רוב מי שאני מכיר שחיפש רכב בקטגוריה הזו וקנה בסוף את הפיקנטו אני יודע שיצא מרוצה.

פורסם

בהבטחה הכי גדולה היא לא עומדת-צריכת דלק.

פורסם

בלוח יש בסה"כ כ-20 פרטיים שמוכרים ספייס סטאר כל השאר זה סוחרים שמנסים למכור ספייס סטאר 0 ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מיצובישי ספייס סטאר כן עומדת בהבטחות לצריכת דלק נמוכה.

מי שיודע לנהוג בה יכול להגיע לערכים מדהימים של חיסכון בדלק.

מהניסיון שלי היא מגיעה ל 1:20 משולב.

היא יכולה להגיע בנסיעות מסויימות גם ל 1:23 - הרבה יותר ממקבילותיה מיקרה וכו'.

היא מרווחת מבפנים וכייפית לנסיעה.

יש לי פורד פוקוס חדישה ואני מוצא את עצמי גונב לבת הזוג שלי את הספייס ומתחמק

מלנסוע בפוקוס. הרבה יותר כיף בספייס.

גם אני חוסך דלק וגם אני מרגיש עם מכונית זריזה ומהירה עם תחושה נעימה בתא הנוסעים.

בנוגע לכמה אנשים מוכרים את הרכב: מספר המכירות לא חריג בכלל ואפילו נמוך.

האטראז' והספייס סטאר זה אותו הרכב בדיוק - והייתי בוחר בספייס כי היא יותר חסכונית וזריזה.

צה"ל כנראה יודע למה הוא עשה את הבחירה הנכונה הזו ובחר במיצובישי.

החיסכון של צה"ל בדלק בשנים הבאות יהיה בהיקף של מיליונים, שלא לדבר על האמינות של החברה הזו.

* אין לי שום מניות לא אצל היבואן ולא אצל היצרנית.

• תוכן חדש...