Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח ואני רוצה לקנות אוטו מסוג מסויים

נניח יש בעיות מסויימות שידועות, או שגילינו במכון

שאפשר לדרוש מהמוכר להוריד מהערך של האוטו

אבל ישנם גם בעיות עתידיות עקב בלאי,

הבלאי נעשה על ידי המוכר מן הסתם ...

אפשר לדרוש ממנו להוריד בעבור נניח

חגורת טיימינג עוד שנה ?

או מצבר שעוד שנה עומד להגמר ?

דברים כאלה שבסגנון למשל

מה אתם אומרים ?

פורסם

אתה מוריד על תקלות קיימות ולא בלאי בעוד שנה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבלאי מגולם במחיר המחירון וגם בדיקת הקניה שבודקת את מצב הרכב יחסית לגילו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אולי גם תקנה ככה רכב בן שנתיים כי עוד שנתיים צריך להחליף מצבר? כי עוד 3 שנים צריך לעשות טיימינג?

לי זה לא נשמע הגיוני. אם יש דברים שצריך לטפל בהם בזמן הקרוב או שיוצאים בבדיקה אז יש היגיון בהורדת המחיר (נניח טיפול גדול בקרוב, החלפת מצבר ו/או צמיגים, תקלות שיש לטפל בהן, בלמים שחוקים וכו'), אבל אני באופן אישי לא הייתי מוריד שקל על זה שאולי עוד שנה צריך להחליף מצבר או על זה שעוד שנה אתה צריך לבצע טיפול טיימינג.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זו בדיוק הסיבה שרכבים משומשים עולים באופן משמעותי פחות מרכבים חדשים- כי השתמשו בהם. כלומר, גרמו להם לבלאי מסויים עקב שימוש.

במילים אחרות- ה"בלאי" עליו אתה מדבר הוא הסיבה העיקרית להורדת המחיר במחירון. (שאגב מתחשב בצורה מסויימת ב"מידת הבלאי". ואת זה הוא עושה על ידי קבלת אינדיקציה מסויימת בנוגע לכמות השימוש ברכב על ידי קילומטראז')

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

כן, למה לא. תבקש גם שישלים לך למחירון כשאתה תרצה למכור :roll:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תראה, אם בבדיקה יגידו לך שעוד חודש/חודשיים תצטרך להחליף טיימינג, ברקסים, בולמים...ותגיע עם המוכר לעמק השווה, אז בסדר. חוץ מזה, אני לא מכיר מישהו שיוריד לך מהמחיר על תקלות עתידיות. מה גם שרוב התוצאות בבדיקה במכונים הם כסת"חים ויתנו לך תקלות מהיום ועד שנה הבאה שבכלל לא קרובות למצב האמיתי של הרכב.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

וואלה זה מצחיק. כולם פה בקו אחד, אבל כולם גם יודעים שאחת הסיבות הכי נפוצות למכירת רכב תקין, זה כדי להימנע מתקלות עתידיות מסיבות של יחס עלות תועלת.

גם מה זה קשור רק מה תקין עכשיו? כאילו אף אחד לא מכיר תיקונים "זמניים" שעושים בעלות נמוכה כדי למכור ולא להתמודד עם התיקון שבאמת צריך לעשות. כבר נפתחו שרשורים שמדברים בדיוק על זה, ואח"כ מצאתי מודעה ביד2 "רכב פיקס נמכר לרגל קבלת רכב מהעבודה".

פות"ש, הבאת דוגמא אחת לא טובה (מצבר) שנראה לי קצת הקפיצה אנשים. מצבר זה אחד הדברים שאלא אם הם ממש מתקרבים לזמן החלפה, אין מה לדבר כ"כ. למשל במקרה של טסט, אם יש פחות משלושה חודשים אז יש מי שכבר ישקלל\ידרוש עלות טסט במחיר. לעומת זאת, אף אחד לא ישלם תוספת על טסט חדש, וטסט של חצי שנה אף אחד לא חושב לדבר בכלל.

לכל המגיבים הנכבדים, אולי אני הוזה אבל זכור לי שקראתי לא מעט הזהרות בדבר מחלות ותקלות עתידיות של דגמים מסויימים בפורום הזה, בדגש על הזהרות לפני קנייה. אני גם מכיר מקרה של חבר שלקח ליסינג פרטי, בלי לדעת שהטיפול התקופתי הבא יעלה לו אלפי שקלים (טיימינג).

למי שאמר שזה משוקלל במחירון, אני אשמח מאוד להתבדות ולראות איפה המחירון משקלל טיפולים בעלות רכב לפי היקפם ועלותם.

יש פה שתי תה"ל בפורום שכמעט כל יום מדברים עליהן, ושגם רכבים שאין איתם שום בעיה כרגע, סובלים מביקוש נמוך בגלל "סטיגמות". מה זה אם לא הורדה במחיר בגלל תקלות עתידיות? איפה השרשור של הC4 שנת 2010 111K ק"מ שלא נמכרת כבר שנה, ולובינסקי טרייד הציעו לבעלים 35K ש"ח?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

שוב הכול שאלה מתי צריך להחליף,גם אם ניקח טיימינג שזה לא זול אבל זה בעוד שנה,אין סיבה להוריד מחיר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הכל תלוי בדינמיקה בינך לבין המוכר, כמה הוא רוצה למכור וכמה אתה רוצה לקנות.

אני בתור מוכר כבר נתקלתי באנשים הזויים שדרשו ממני עלות צביעה חצי רכב כי יש שריטה קטנה באחת הדלתות.

או כאלה שדרשו הפחתה של 200~300 שקל בגלל שמיכל הדלק לא מלא..

אנשים רק מחפשים איך להוריד אותך במחיר, וזה לגיטימי, הרי בכל עסקה אתה רוצה לקבל כמה שיותר ולתת כמה

שפחות, ובשורה התחתונה זה חוזר למשחק כוח בינך לבין המוכר שבו מנסים לגלות מי יותר נואש.

בהצלחה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מחיר המחירון כבר משקף את הסטיגמות ואת העלויות העתידיות הצפויות. לכן רכבים שנחשבים פחות אמינים (בצדק או שלא) נשחקים מהר יותר במחירון המשומשות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אין קשר בין ההודעה שלך לבין נושא האשכול. אם יש בעיה קריטית נפוצה בדגם - אפשר להגיע להבנה עם המוכר שיוריד קצת. אבל לגבי תקלות שאולי יקרו או כל מיני טיפולים עתידיים? ממש לא.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

רכב זה מכונה ומכונה, כידוע, מתבלה. יש חלקם שמתבלים מהר יותר (בלמים לדוגמא) ויש חלקים להם אורך חיים מספק יותר (מנוע לדוגמא).

אם זה לא היה קורה, אזי מה הסיבה האמיתית לירידת הערך הגדולה של הרכב ככל שהשנים מתקדמות (בחישוב גס מאוד- כ15% בשנה)?

בשביל לתת הזדמנות לחבר'ה לקנות רכב בפחות כסף?

בשביל לפצות אותך על העובדה שלא זכית לקרוע את הניילונים מהרכב?

לא.

כי ידוע שככל שהמכונה עבדה יותר, כך יש יותר סיכוי שתיאלץ להוציא עליה יותר כסף (על החלפת חלקים, תיקונים וכו').

אז כשכתבתי שבשביל זה יש מחירון לא התכוונתי שיש שם שורה בסגנון "אה, זה קילומטראז' לפני החלפת טיימינג, אז המחירון הוא X. אם תעשה את הטיימינג בעצמך, אז המחיר יעלה לY".

התגובות כאן היו למה שפות"ש כתב, ולא לכל נושא ההורדה במחיר על תקלות שיש עכשיו ודורשות תיקון.

פות"ש כתב אם אפשר להוריד על בעיות עתידיות, כלומר בעיות שכרגע לא קיימות. אלא צפויות להתקיים מתישהו בעתיד הרחוק (שנה- שנתיים זה המון זמן במושגי רכב). אז stone, אתה רוצה להגיד לי שאם תמכור את הרכב, ויבוא קונה ויגיד לך "לפי השמועות, עוד 30K ק"מ אני אצטרך כנראה להחליף טיימינג, אז בוא תקזז לי את זה מהמחיר עכשיו".

אם התשובה שלך היא "כן" ואתה במקרה ועובד בסוכנות מכירת רכב (פיג'ו, אלפא-רומיאו או פולקסוואגן) תגיד, ותוך שבוע אני אצלך לרכישת 208GTI, פולו GTI או מיטו תלתן ומבקש קיזוז על כל ההוצאות העתידיות של הרכב 6 שנים קדימה.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
הכל תלוי בדינמיקה בינך לבין המוכר, כמה הוא רוצה למכור וכמה אתה רוצה לקנות.

אני בתור מוכר כבר נתקלתי באנשים הזויים שדרשו ממני עלות צביעה חצי רכב כי יש שריטה קטנה באחת הדלתות.

או כאלה שדרשו הפחתה של 200~300 שקל בגלל שמיכל הדלק לא מלא..

אנשים רק מחפשים איך להוריד אותך במחיר, וזה לגיטימי, הרי בכל עסקה אתה רוצה לקבל כמה שיותר ולתת כמה

שפחות, ובשורה התחתונה זה חוזר למשחק כוח בינך לבין המוכר שבו מנסים לגלות מי יותר נואש.

בהצלחה.

אנשים כאלו זה פשוט EPIC FAIL.

• תוכן חדש...