Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא קראתי שבפוג'י טוענים של-X-E2 יש את האוטופוקוס המהיר בעולם.

בכל מקרה, השוויתי אותה ל-M רק כי היא המצלמה הקודמת שלו. ואם מול ה-M היא לא מבריקה, אז מול אחרות? או שהחיישן + עדשות מסיטים את המשוואה לכיוונה?

זה כמו לשאול אם מערכת הנעה ומתלים מסיטים את המשוואה לכיוון של מכונית אחת במקום אחרת...

מצלמה זו מכונה לעשיית תמונות, והחיישן והעדשות הם די העיקר בכל העניין הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה כמו לשאול אם מערכת הנעה ומתלים מסיטים את המשוואה לכיוון של מכונית אחת במקום אחרת...

מצלמה זו מכונה לעשיית תמונות, והחיישן והעדשות הם די העיקר בכל העניין הזה.

אז לפוג'י יש את החיישן והעדשות הכי טובים בעסק? (ביחס למחיר). מעניין אותי להשוות ל-A6000 (שבחרתי מבלי להשוות באמת למתחרים - אלא רק מקריאת ביקורות).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא ביחס למחיר - אבסולוטית, לגודל החיישן.

XE-2 עם קיט עולה אלף דולר.

ה-A6000 שקנית עולה הרבה פחות.

בנוסף, מצלמות, בניגוד למכוניות ואפילו מחשבים, עובדות לפעמים עם ממשקים מאוד שונים.

נוחות עבודה, היכולת להביא את המצלמה לכיוונון שאתה רוצה מבחינת חשיפה ועומק שדה, זה לא פחות חשוב מיכולת טכנית של חיישן/עדשה.

לבסוף, איכות לא צריכה להיות מקסימלית, היא צריכה להיות מספקת.

פורסם

אתה קצת סותר את עצמך פה. פעם אמרת של-UI מתרגלים ושמה שחשוב במצלמה זה האיכות (חיישן, עדשות וכולי), אח"כ אתה אומר שחשוב שהאיכות תהיה מספקת אבל הממשק מאוד משמעותי עבור הבחירה.

אני לא טוען שאתה טועה (בשני המקרים :wink: ). אני פשוט מנסה לתרגם את זה עבורי.

למשל: האם האיכות של ה-XE-2 עדיפה משמעותית על זו של ה-A6000, למשל, ולכן שווה להוציא עליה 400 דולר יותר (אחרי הנחות שיש עדיין על ה-A6000, שעולה כיום 600 דולר כולל קיט בסיסי)? האם ההפרש הזה שווה את ההתרגלות לממשק? (בהנחה והוא יותר טוב בפוג'י - אני לא יודע כי אין לי ניסיון עם אף אחד משניהם).

לשאלות האלה לא מצאתי סימוכין ברשת, ולכן אני תוהה לגבי ההעדפה של ה-XE-2 על פני מתחרותיה (ושוב, רק את ה-A6000 אני "מכיר").

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

קודם כל, אני אף פעם לא אמרתי שמה שהכי חשוב זו האיכות.

בסופו של דבר, רב ה-DSLR מאותה רמה נורא דומות, ואין פונקציונאליות שהיא דיל ברייקר (למיטב ידיעתי, לא בדקתי מזמן).

במירורלס, זה סיפור אחר. יש שוני גדול בארגנומיה בין המצלמות.

מה שאני מנסה לאמר זה שנכון שמתרגלים ומתאימים טכניקה לארגנומיה, אבל אתה יכול למצוא את עצמך במקום בו חסרה לך פונקצינאליות שאתה צריך/רוצה אותה נגישה, וזה יכול לחרב לך את חווית הצילום.

זה נורא משתנה מצלם לצלם.

יש כמה וכמה דרכים להגיע לאותה חשיפה עם מצלמה... וכל צלם עובד אחרת.

אם אתה מצלם שמצלם "פול ידני" הפוג'י נוחה, כי יש גישה ישירה לתריס + צמצם + פיצוי חשיפה בחוגות.

אני אוהב להסתמך בעיקר על מצבים חצי אוטומטים, כדי לשמור את המצלמה בטווח ביצועים/פרמטרים שמתאים לתנאים.

עכשיו, האם הפוג'י שווה עוד 400 דולר... זו שאלה שאין לה תשובה.

יש מי שרק בשביל לקבל את התמונות שהיא מוציאה ב-JPG יגיד כן.

יש מי שהממשק שלה עושה לו את זה (תסתכל, זה שונה מהותית).

אתה אם אתה שואל אם שווה לשים עוד 400 דולר על איכות תמונה?

לדעתי, לא.

בשביל renaultfreek, שמצלם עם עדשת פריים ומחפש איכות שהוא רגיל לה מ-FF, אני מניח שכן.

פורסם

ארגונומיה זה משהו שאוכל להעיד עליו רק לאחר זמן של שימוש במצלמה. אני מאוד רגיל לממשק של קאנון ככה שבשבילי זה בפירוש יהיה שינוי משמעותי. אני מקווה שלא לרעה.

ממה שאני רואה ברשת, מבחינת איכות תמונה בעדשות לא סופר יקרות אין הפרש משמעותי בין הפוג'י לסוני, בטח שלא כזה ששווה בשבילי 400 דולר. אני אשמח לעדשת פריים (חבל שאלו של סוני כ"כ יקרות) אבל העדשה המרכזית שלי תהיה עדשת זום.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני מאוד מתקשה להשוות איכויות ברשת. אני אף פעם לא יודע מה התמונה עברה.

לגבי עדשות, אין ארוחות חינם. אופטיקה משובחת עולה.

תתכונן שמצלמים אחרת במירורלס, בגלל שרואים את החשיפה בעינית!

פורסם

רוני אל דאגה, קנית מצלמה מעולה, אני גם חשבתי על הA6000 אבל הפוג'י קרצה לי יותר, אני בכלל הזמנתי בהתחלה את הX100T החדשה, ולא התרשמתי ממנה יותר מדי, ואז החלפתי לX-E2, וגם חסכתי 300 פרנק.

העדשת "קיט" של הפוג'י היא מעולה, 18-55 2.8-4, העדשה עולה לבד כאן בשוויץ 600 פרנק.

פורסם

אני רק דואג מכמה מהר אתרגל לתפעול שלה. שיחקתי איתה רק איזה 15 דקות בחנות ולא היה לי נעים להתעסק איתה יותר זמן כי המוכרים האסטונים תקעו בי מבטים מזרי אימה (זה לא נראה אותו הדבר באסטונית, אבל התרגלתי).

בנוסף אני תוהה עד כמה יחסר לי טווח בעדשת הקיט (כרגע אני על 18-135, שם זה עד 50...) וכמה אטרח להחליף עדשות (קניתי גם את ה-55-210). בנוסף, אני אתגעגע ל-50 1.8 שלי והחלופה של סוני מאוד יקרה (כמעט פי 4, למה??).

מבטיח לפרסם התרשמות השוואתית ברגע שאקבל אותה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז מה היה לנו עד היום, הפוג'י עבדה קשה, אפילו קשה מאוד, היא הספיקה אפילו להרטב, ולעבוד במזג אוויר חורפי.

עד עכשיו אני מרוצה, המצלמה לא מתאימה למי שרוצה מצלמה קלה לתפעול, וידידותית למשתמש, היא מספקת תוצאות טובות.

אבל וזה אבל גדול, לפי דעתי היא לא מצדיקה את המחיר שלה.

בתור יד שניה עם עדשה טובה, היא שווה קניה.

DSCF0780.jpg

DSCF0796.jpg

DSCF0799.jpg

DSCF0807.jpg

DSCF0905.jpg

פורסם

אכן טיפה אכזבה, אבל קשה להגיד בדיוק למה אכזבה, איכות התמונה טובה, אפילו מעולה אבל עדין חסר לי משהו שיהפוך אותה ל"המצלמה"

אולי זה עיניין של הרגל מהקנון, אבל עדין חסר לי משהו, נראה אולי עם עדשה אחרת (56 ממ) התחושה תשתנה :roll:

פורסם

אני דווקא חשבתי עליך כאיש של אורך מוקד רחב...

אני מניח שלוקח זמן להתרגל לפילוסופיית תפעול שונה כל כך, שכשאין לך Mode Dial.

כשעברתי מ-DSLR ל-OMD בחרתי מצלמה שתהיה הכי DSLR שאפשר... ועדיין בסוף אני מתפעל אותה מאוד שונה (רואים טווח דינמי בעינית, יש מסך מגע, אינסוף נקודות פוקוס מאוד נגישות וכו'). לקח לי לא מעט זמן להחליט איך לקנפג אותה במצבים שונים. דרך אגב, אותה תופעה במעבר בין ה-P&S ל-DSLR.

• תוכן חדש...