Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מונדאו או מזדה 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי.

אני חושב להחליף את האוטו בקרוב ויש לי התלבטות רבה בעניין.

מצד אחד אני בעל פורד פוקוס 1600 של שנת 2007 ואני מכיר את החברה

וגם את האמינות של האוטו ומוסכים מורשים ואני חושב על פורד מונדאו של שנתון 2009

לפחות עם רמת הימור TITANIUM מנוע 2300.אישית נסעית באוטו והתאהבתי בו.

מצד שני חמי מתנגד בתוקף לגבי מונדאו וממליץ מחום על מאזדה 6 שנתון 2007-9 אבל אני אישית לא מכיר את האוטו

ואין לי נסיון נסיעה איתה.מה שאני יודע שאלה רכבים זהים בבחינת עלויות טיפול וחלקי חילוף.

הייתי רוצה לדעת:

רמת בטיחות.

צריכת דלק ממוצעת של שנהם.

נוחות הנסיעה.

עלויות טיפול

גודל תא מטען ונוחות הכנסת פריטים(גודל של הפתח)

ירידת ערך של שנהם.

אפשרות מכירה\טריידאין בעתיד.

תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי Anton Belov

ford focus 2009 trend - מת בתאונה

סיאט לאון - נמכר

סקודה אוקטביה 1.2 שנת 2012

פורסם
לפחות עם רמת הימור TITANIUM מנוע 2300.

רמות גימור Titanium הייתה הגבוהה, ולכן לא נמכרה בכמויות גדולות. בשנת 2009 נמכרו 175 Titanium (מתוכן 63 עם 5 דלתות והשאר 4 דלתות) לעומת 1578 Trend ו-TrendX, לכן יהיה קשה יותר למצוא כזו.

רמת בטיחות.

נוחות הנסיעה.

גודל תא מטען ונוחות הכנסת פריטים(גודל של הפתח)

ירידת ערך של שנהם.

אפשרות מכירה\טריידאין בעתיד.

מבחינת בטיחות, גם ל-6 וגם למונדאו 5 כוכבים במבחן ה-EuroNCAP. ה-6 נבחנה ב-2009 והמונדאו ב-2007, מה שמקשה על השוואה ישירה בביטחות (הדירוג השתנה ב-2009), אולם מעיון בפירוט של ה-EuroNCAP נראה שהמונדאו בטוחה יותר.

מבחינת נוחות נסיעה, נסעתי מעט מאוד על ה-6, והניסיון שלי במונדאו הוא בעיקר מהדגם אחרי מתיחת הפנים. במונדאו המושבים מעט קשים אבל תומכים היטב והמתלים עושים עבודה טובה, אולם הם מכויילים יותר להתנהגות מאשר לנוחות.

מבחינת תא המטען, גם ב-6 וגם במונדאו בגרסאות ה-4 דלתות הגישה לתא המטען לא נוחה. בדגמי ה-5 דלתות הגישה נוחה בשתי המכוניות, וגודל התא דומה (גם ב-5 וגם ב-4 דלתות) - עמוק, רחב ומעט נמוך. למונדאו יש גרסת סטיישן אשר בה גם הגישה וגם גובה תא המטען נוחים משמעותית.

למונדאו ירידת ערך גבוהה ומרבית המכוניות ברמת גימור Trend נמכרו לליסינג. דגמי ה-Titanium הנדירים יותר נמכרו בעיקר לפרטיים, אולם גם הם סובלים ממחירון נמוך. ל-6 שמירת ערך עדיפה, אולם זה גם יוצר מצב שבאותו מחיר מונדאו תהיה משנתון חדש יותר. טרייד אין בעתיד כנראה לא יהיה רלוונטי בשני המקרים. עוד כמה שנים המחירון יהיה נמוך ממילא, וההורדה הגדולה שטרייד אין לרוב עושים יגרום לזה להיות לא כדאי.

פורסם

תודה.

ולגבי צריכת הן דומות?

ומה הבדל בין TREND וTRENDX במונדאו?

בפוקוס אני יודע מה הבדלים:)

ford focus 2009 trend - מת בתאונה

סיאט לאון - נמכר

סקודה אוקטביה 1.2 שנת 2012

פורסם

לפי הבנתי, מנוע ה-2.3 ליטר במונדאו מיושן יחסית ל-2 ליטר של ה-6 והמונדאו בזבזנית יותר בדלק.

לפי המפרט של דלק מוטורס, ההבדל היחיד הוא שב-TrendX יש חישוקים קלים.

פורסם

למיטב ידעתי ההבדל בין הטרנד לטרנד איקס זה גם רדיו של סוני,שזה מה שיש בדגם המפואר ועוד כמה תוספות קטנות,לדעתי אם אתה הולך על המונדאו אין סיבה לא לקחת את הטיטניום

פורסם (נערך)
לפי הבנתי, מנוע ה-2.3 ליטר במונדאו מיושן יחסית ל-2 ליטר של ה-6 והמונדאו בזבזנית יותר בדלק.

לפי המפרט של דלק מוטורס, ההבדל היחיד הוא שב-TrendX יש חישוקים קלים.

המנוע זהה, יש במזדה 6 גם דגם 2.3 מנוע אח תאום למונדאו.

עליות תחזוקה דומות.

ההבדל בנסיעה גדול - המונדאו עדיפה בכל פרמטר למעט חניה.

סחירות עתידית :-(

עדיף לחפש בסבלנות טיטניום,עוד טיפה כסף וזה שווה כל שקל.

עריכה אחרונה על ידי ניצן א
  • ספונסר פורום
פורסם

היי,

אני מצטרף למה שאמרו קודמיי, המונדאו (בגרסתה המאובזרת יותר) בהחלט עדיפה ונעימה יותר.

שתיהן אמינות באותה מידה פחות או יותר ומבחינת עלויות אחזקה הן גם די דומות.

הסחירות של המונדאו פחות טובה בשוק המשומשות, אבל היא תהיה מתגמלת יותר לנהג.

הבטיחות ותאי המטען גם דומים (עד זהים).

בכל מקרה כשתמצא את הפייבוריטית שלך, אתה מוזמן בשמחה אלינו לקבלת חוו"ד נוספת :wink:

שמעון זוארץ

03-5333082

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

בשנתון אליו מתייחס פותש היה במזדה (למיטב זיכרוני) מנוע 2.3 המשמש גם את המונדאו.

מנועי 2.5 הינם במזדות החדשות יותר.

ודומני שאין תשובה יותר טובה מנציג מוסך שי לי (מורשה מזדה פורד) :-D

• תוכן חדש...