Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ בנוגע למפרט HTPC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שזו לא ההתמחות של הפורום אבל אני אנסה את מזלי בכל זאת.

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין מעבד INTEL למעבד AMD.

חלק אומרים שזה לא משנה ל-HTPC שכל היעוד שלו הוא צפייה בסרטים מהכונן הקשיח, POPCORN TIME, XBMC, גלישה באינטרנט והורדת TORRENT או הורדות ישירות, חלק אומרים שעדיף INTEL עקב צריכת חשמל וטמפ' עבודה, בין כל מה שאומרים אני כבר הלכתי לאיבוד.

הרכבתי 2 מפרטים מהאתר של KSP והמחירים בין המפרטים די דומים אבל בגלל שהעלויות של המפרט התואם AMD יותר זולות הצלחתי להכניס רכיבים טיפה יותר טובים ואף להוסיף כונן SSD קטן עבור מערכת ההפעלה.

יש לציין שבעתיד אני מעוניין שהמערכת תוכל לנגן סרטים באיכות 4K (לא גיימינג) ואולי אף אוסיף כרטיס מסך יעודי.

אשמח עם תוכלו לתת את חוות דעתכם לגבי עניין המעבדים.

בגדול ההתלבטות היא בין INTEL I5 4460 לבין AMD A10 KAVERI 7700K.

כרגע המפרטים לא כוללים כרטיס גרפי נפרד למעט מה שמגיע עם המעבד.

תודה רבה מראש על העזרה.

פורסם

בשביל לנגן סרט לא צריך I5...

אם אתה מנגן סרט רגיל כל כרטיס גרפי מובנה בלוח מספיק בימינו.

בשביל 4K צריך כבר כרטיס גרפי מתאים. אני לא בקיא איזה כרטיס בדיוק אבל צריך שיהיה לו הרבה זיכרון.

SSD - מיותר במחשב כזה. דיסק רגיל 7200 RPM מספיק בהחלט.

אל תתפתה לכל מיני דברים מיוחדים. אין כמו מחשב רגיל שהכל מודולרי ואפשר לשחק עם הרכיבים כרצונך.

I3 זה מספיק בהחלט (או AMD מקביל).

זיכרון בימינו לא יקר, שווה לדאוג שיהיה 8 ג"ב.

פורסם

נניח שניה בצד את נושא סוג המעבד הנדרש לניגון סרטים ושאר הפעילויות שציינתי.

איזה חברה עדיף AMD או INTEL ולמה.

תודה רבה מראש.

פורסם

שוב - זה תלוי מאוד במעבד.

ישנם מקרים שלמעבד הגראפי המובנה של AMD ישנם יתרונות על אלו של אינטל.

עשיתי שימוש בעבר בI3 שהריץ הכל ללא קושי (גם קבצים של עשרות GB), המערכת הוסבה לאחר מכן לNAS ביתי עם בקר RAID וכתחליף רכשתי מערכת מבוססת AM1 של AMD, שהיא זולה מאוד, חסכונית בחשמל ומריצה הכל ללא קושי. (וגם ניתן לבנות את המערכות הללו במארזי ITX קומפקטיים במיוחד, בעקבות פליטת חום וצריכת חשמל נמוכה).

אתה מוזמן אלי על מנת להתרשם מ2 החלופות אם תרצה.

M-TECH E46

פורסם (נערך)

תודה רבה eli z על התשובה ועל ההזמנה.

אתה אומר שאני יכול ללכת על מפרט AMD ללא חשש?

הוספתי 2 מפרטים שעשיתי באתר של KSP, תוכלו בבקשה להסתכל ולהגיד לי האם זה מתאים לדרישות שלי או שזה יותר מדי?

htpc intel.jpg

htpc amd.jpg

עריכה אחרונה על ידי ice_man
פורסם

מה שאני יכול להגיד שכרטיס הרשת 8200ND, הוא תותח, אחרי שהתייאשתי מקליטה חלשה בצד השני של הבית שאין כיסוי טוב, רכשתי אותו, וההפתעה, קיבלתי פתאום 5 עמודות קליטה, לא יאומן :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אני לא מעוניין ב-NUC מסיבות כאלו ואחרות וכרגע התקציב שלי עומד על כ-2500 ש"ח ורצוי לא לחרוג ממנו ואפילו מעט פחות.

העניין הוא שאני רוצה להרכיב את המפרט החזק ביותר בתקציב הנ"ל מבלי להתפשר.

HDD אני לא צריך כי יש לי אחד כזה בבית ששוכב וצובר אבק, אולי איזה SSD קטן של 64 ג'יגה ביייט בשביל מערכת ההפעלה אבל ממש לא חובה.

מה אתם הייתם מרכיבים בתקציב הנ"ל?

פורסם

מבחינת חברת המעבד אני פתוח להצעות.

רק אציין שהבנתי שהמעבדים של AMD מתחממים יותר וזה אומר יותר פעילות של המאוורים וכתוצאה מכך יותר רעש.

מבחימת מארז עד עכשיו ראיתי מארזים מסוג Micro ואני חושב שזה יותר מתאים למפרט htpc אבל בגדול אני לא מקובע אבל כן חשוב לי שמבחינה חיצונית המארז יראה טוב ויאפשר שידרוג עתידי מבחינת הוספת כרטיס גרפי למשל.

יש המלצות?

פורסם

רוצה מחשב מוכן מאליקספרס?http://www.aliexpress.com/store/group/New-i5-4200U-VGA-HDMI-XBMC-Fanless-4K-HTPC/217312_256596600.html

הלינק שמצורף הוא למחשבים מבוססים אינטל I5

U4200 \ U4400,

בחר לך את הקונפיגורציה המתאימה הם כולם פחות או יותר דומים יש רק הבדלים בסוג האכסון והמעבד, התמורה הטובה ביותר לכסף.

פורסם

eyali23 תודה רבה על ההצעה אבל אני מעדיף שזו תהיה רכישה מהארץ ורצוי מ-KSP/IVORY עקב זמינות ונגישות.

כמו כן אני פחות מעדיף מארז MINI PC ואני מתמקד במארזי MICRO ומעלה.

הצעות נוספות?

פורסם

התקציב הוא בין 2000 ל-2500 ש"ח.

השימוש הוא HTPC, כלומר ׁ(popcorn tome, xbmc), הורדות ישירות והורדות דרך טורנטים וגלישה רגילה באינטרנט הכוללת YOU TUBE וכו'.

אין לי שום צורך ביכולת לתמוך במשחקים אבל אני כן רוצה שבעתיד המערכת תוכל לנגן סרטים (לא משחקים) ברזולציית 4K ושהמערכת כולה לא תקרטע או תהיה איטית כאשר אני יעשה ריבוי משימות או אפתח כמה טאבים בדפדפן במקביל.

פורסם

קח בחשבון שגם בלוחות ITX יש חריץ PCIE בודד, זאת אומרת שאם תרצה - תוכל להתקין כרטיס גראפי. (או בעצם כל כרטיס אחר)

לדעתי? מיותר, זה יצרוך יותר חשמל, יפלוט יותר חום וכמובן - ירעיש יותר.

במקרה שלך מיותר, ועדיין - אתה משאיר את הדלת פתוחה.

אם תרצה לוח מיקרו, בבקשה. החלטה שלך.

M-TECH E46

• תוכן חדש...