Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4251 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

אני מתחבט בין הדגמים הנ"ל.

באוריס מעט הפריע לי הגובה הפנימי, הרכב ממש נמוך, הקרוסאובר לעומתו נותן מרחב פנימי נדיב.

יש 2 ילדים (עגלה אחת) ונסועה שנתית של 19-20 אלף ק"מ.

ממה שקראתי האוריס בתנאי כביש אמיתים צורכת 1/18 והסוזוקי 1/13.5.

אשמח אם מי שרכש את הרכבים הנ"ל ייתן את חוות דעתו על הרכב בכלל ועל צריכת הדלק בפרט.

נקודה נוספת, איזה מכונית לדעתכם תשמור על ערכה יותר כמשומשת? הטויוטה או הסוזוקי?

תודה רבה.

פורסם

הנתונים שלך בקשר לצריכת דלק נכונים הקרוסאובר 1/14, שים לב שזה לא מעט כסף בנסועה כמו שלך.

הקרוסאובר אכן מרגיש יותר מרווח, נהגת על שניהם?

זה מרגיש קצת שונה בהקשר של ביצועים אני מניח.

לגבי הירידת ערך, שניהם סביר להניח ייהנו מביקוש טוב מאוד, שים לב שהקרוסאובר מאוד מבוקש בקהל יעד מסויים, כך שסביר להניח שייהנה מביקוש מצויין.

פורסם

מסקרן מאוד מה שאתה אומר, הסוזוקי צורכת 1:14?

אם זה נכון, מדובר ברכב 1.6 החסכוני ביותר שהיה בישראל מאז ומעולם (ואף יותר מ-1.4 טורבו, אולי גם 1.2).

לא שאני מטיל ספק חס וחלילה, אבל לא ידעתי שסוזוקי עשו התקדמות כזאת.

לעניין הסחירות - דגמי ההייבריד של טויוטה מאוד מבוקשים בשוק המשומשות, ושומרות על ערכן בצורה יוצאת דופן.

הסוזוקי עמדה בראש טבלת המכירות תקופה ארוכה. סביר שתשמור על ערכה בצורה טובה גם כן.

ההחלטה כעת היא שלך, בין צריכת דלק לגובה פנימי.

פורסם

הקרוסאובר חסכוני יחסית אבל 14 קילומטרים לליטר נשמע לי קצת אופטימי מידי. אולי בתנאי נסיעה רגועים מאוד, עם קצת בין עירוני, אפשר להגיע למשהו כזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה על התגובות.

לא נהגתי בשניהם עדיין, יש לי נסיעת מבחן על הסוזוקי בשבוע הבא.

אני גם פקפקתי בתחילה בנתוני צריכת הדלק של הסוזוקי, אולם שוחחתי היום עם בעל קרוסאובר שטען לי שהוא מגיע ל 1/13. תוואי הנסיעות שלו הוא עירוני צפוף, עולה לירושלים הרבה ומסתובב בירושלים, הוא טען שהוא לא מנסה לחסוך בדלק. המדידה שלו בוצעה לאורך 30,000 ק"מ.

החיסרון היחידי שהוא מצא ברכב, שברכב עמוס ב 5 מבוגרים הרכב מתאמץ קצת.

הפער בדלק הוא לא כזה משמעותי, עשיתי חשבון שהפער בצריכת הדלק הוא 9000 ש"ח ל 3 שנים, זה לא מעט אבל עדיין לא מצדיק להוסיף 20,000 ש"ח על הטויוטה, אלא אם אני מפספס משהוא בחשבון וירידת הערך של הסוזוקי תהיה הרבה יותר דרסטית והפער יצטמצם.

יש לכם תובנות בענין ירידת הערך? כמה בד"כ מכוניות מהסגמנט הנ"ל יורדים ב 3-5 הראשונות?

תודה רבה והתנצלות מראש על בלבול המח.

פורסם

תיכנס ליד 2 ותראה כמה מבקשים היום על סוזוקי SX4 האצ׳בק בת 3 עד 5 שנים, זה יתן לך קנה מידה לא רע לגבי ירידת הערך של הקרוסאובר.

כנ״ל לגבי הטויוטה - הייתה אוריס היברידית (לא סטיישן, אבל עדיין) לפני 3 שנים.

פורסם (נערך)

ה sx 4 שמרה די יפה על ערכה, 2011 בלוח יד 2 דורשים 70-75 אלף ש"ח, ועד כמה שזכור לי הוא נמכר כחדש במחיר יותר זול משאר המשפחתיות.

על האוריס דורשים 85 בערך, כזו חדשה עולה היום 135.

בקיצור, מה מבין השנים הייתם רוכשים? אם ירידת ערך, שימושיות וצריכת דלק, בראש מעייניכם.

עריכה אחרונה על ידי jbi
פורסם

האוריס סטיישן קצת מפספסת את מהות הסטיישן המשפחתית בגלל שהיא לא מספיק מרווחת.

אם אתה מחפש סטיישן משפחתית מרווחת כדאי לך לבדוק את רנו מגאן סטיישן דיזל.

מבין האוריס והקרוסאובר הייתי בוחר בסוזוקי בעיקר בזכות התמורה הנאה למחיר, עם צריכת הדלק אין לי ניסיון אבל זה באמת קצת מפתיע.

פורסם

אני לא חובב גדול של שני הרכבים. אבל מבין השניים הייתי בוחר בקרוסאובר, כי הוא נראה לי כמו תמורה טובה יותר לכסף.

פורסם

צריכת הדלק אצלי, אחרי ארבעה חודשים ו-5000 ק"מ, עומדת על 1/13.5.

אצל אחי, אחרי חצי שנה ו-16000 ק"מ, הנתון הוא 1/12.8 (רגל כבדה על הגז).

אני גם לא מודאג מירידת הערך כי הקטגוריה של ה"כאילו ג'יפ" תופסת לאט לאט נתח גדול יותר בשוק הישראלי והסוזוקי הוא הנמכר ביותר.

במחיר של הקרוסאובר, אין לו ממש מתחרים בנושא התמורה לכסף.

אנחנו מאוד מרוצים מהקניה.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

לפי 20,000 ק״מ בשנה:

לפי 1/18 בטיוטה- היא תצרוך 1,111 ליטר בשנה.

לפי 1/13.5 בסוזוקי- היא תצרוך 1,471 ליטר בשנה.

הפרש שנתי בליטרים לטובת הטויוטה= 360 ליטרים. הפרש כספי שנתי לפי 7 ש״ח לליטר= 2,520 ש״ח לשנה.

מחירון טויוטה- 140,000 ש״ח.

מחירון סוזוקי- 120,000 ש״ח או 128,000 ש״ח (בהתאם לרמת הגימור).

דהיינו הפרש של 12,000 ש״ח או 20,000 ש״ח לטובת הסוזוקי.

בניגוד למה שצויין כאן ולמה שהרבה חושבים, החישוב הוא לא ״כמה ליטרים דלק אפשר לנסוע בהפרש הכספים הזה״, שהרי ההפרש הזה מהווה חלק ממחיר הטויוטה ולכן חל עליו ירידת ערך כמו על כל מחיר הטויוטה, ההפרש הכספי הנ״ל אינו נעלם אלא רק פוחת עקב ירידת הערך.

באופן גס אני צופה כי ירידת הערך של שני הרכבים תהיה טובה מאד ונמוכה, כ- 15 אחוז לשנה הראשונה וכ- 10 אחוז לכל שנה לאחר מכן.

דהיינו לפי הפרש של 20,000 ש״ח הטויטה תסבול מירידת ערך עודפת על הסוזוקי של:

3,000 ש״ח בשנה הראשונה.

1,700 ש״ח בשנה השניה.

1,500 ש״ח בשנה השלישית.

1,400 ש״ח בשנה הרביעית.

1,200 ש״ח בשנה החמישית.

לפי הפרש של 12,000 ש״ח ההפרשים יהיו קטנים עוד יותר.

כלומר לטויוטה תהיה יותר ירידת ערך גדולה יותר מהסוזוקי כל שנה. אולם ההפרש הולך ופוחת עם כל שנה.

מצד שני הטויוטה חוסכת כל שנה באופן קבוע יותר דלק מירידת הערך הערך העודפת (מלבד מבשנה הראשונה).

פותח השרשור יוכל לעשות חישוב הפרשים בין ירידת הערך לעומת צריכת הדלק, בהתאם לזמן החזקת הרכב הצפוי.

המסקנה- מבחינה כלכלית הטיוטה אוריס תהיה משתלמת יותר, למרות שהיא יקרה יותר.

(זאת מבלי לקחת בחשבון עלויות או הפסד ריבית על ההפרש הנ״ל של ה- 20,000 ש״ח. הריבית במשק נמוכה מאד כך שהתמונה לא אמורה להשתנות מהותית).

לגבי הרכבים עצמם, החסרון העיקרי של הטיוטה הוא צפיפות. צריך לקחת בחשבון מרווח פנים של רכב סופר מיני מרווח, בעיקר במימד המרווח לרגליים במושב האחורי.

אני מעריך למשל שרנו קליאו סטיישן תיתן מרווח פנים דומה בפרמטר זה.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

תודה רבה למגיבים.

אמנון, תודה על החשבון המפורט, אולם פרט אחד שכחתי לציין, בטויוטה לא הסכימו שהרכב יעלה על הכביש ב 2015 אלא אם אוותר על המבצע.

בסוזוקי, יש כרגע מבצע על הדגם המפואר עם הגג הפנורמי, הוא נמכר בהנחה של 5000 ש"ח, ואין להם בעיה שהרכב יעלה על הכביש ב 2015.

בהבנתי הדלה, שווה להמתין עוד חודש לתחילת השנה. אני טועה בכך?

פורסם (נערך)

לפי החישוב שאני הצגתי, גם אם תחזיק הרכב לחמש שנים, אזי לטויוטה תהיה ירידת ערך גבוהה יותר בסך של 8,800 ש״ח ואולם מצד שני היא תחסוך יותר כסף מהסוזוקי בעלות צריכת הדלק בסך של 12,600 ש״ח.

דהיינו הפרש לטובת הטויוטה בסך של 3,800 ש״ח.

אם אתה רוכש את הסוזוקי בהנחה של 5,000 ש״ח, תהנה מחסכון עודף של 1,200 ש״ח לעומת הטויוטה, בחמש שנים (זאת ללא הנחה בטויוטה- כמה הנחה הם נותנים?)

בנוסף אם חודש עליה לכביש הוא 01/2015, זה ייתן לך ככל הנראה פער נוסף במכירה עתידית, מאחר ותתקשה לקבל תוספת של 11 חודשי עליה, אם היא תהיה בכלל קיימת לאחר 5 שנים.

הפערים בסופו של דבר קטנים (וקצת יותר גדולים אם תרכוש את הדגם המפואר של הסוזוקי).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

ערב טוב.

לא נראה לי שאחזיק את הסוזוקי ל 5 שנים. אני מעריך 3 שנים.

בטויוטה, רשמית אין הנחות מלבד הנחות על אבזור שתמיד אפשר להוציא מהם, אני מעריך שאפשר להוציא לא רשמית הנחה של 1500-2000 שקל.

בנוסף לכל הנ"ל, בסוזוקי מוכנים לתת לי מחיר יפה בטרייד אין, כך שזה גם שיקול.

אני כרגע מחזיק בפאסאט דיזל 2003 שכל חודשיים נכנסת למוסך על משהוא אחר ועל הדרך אני משאיר שם סכום נאה,(בחצי שנה האחרונה למעלה מ 6000 שקל !) כך שדי נמאס לי המצב הזה, ואני מעונין להחזיק את הרכב עד שמגיעים ההוצאות הלא צפויות.

• תוכן חדש...