Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני זה המורשה אז כן אני מטופל רק במורשה אם תרצה אבל אין תיעוד כי אני עושה זאת בזמני הפרטי

אני מודע לקושי הזה שאני מוכר רכב קל וחומר צריך להיות מודע כל מי שעושה טיפולים עצמאית

פורסם

מודע. אני חושב שהכסף שנחסך על מוסכים לאורך השנים עולה על מחיר 100% מהרכב לפי שוויו בעת המכירה.

טענה שאני חוזר וטוען, אך אינה מתאימה לכל אחד: אף אחד לא יעבוד על הרכב שלך טוב יותר ממך.

פורסם

אנשים, אני חוזר ואומר - ייתכן ששיטת העשה זאת בעצמך לא מתאימה לכל אחד ואחד מסיבותיו הוא.

אך לאלה שכן, אין כמו תחושת הסיפוק וההנאה לטפל ברכב לבד, לדעת איזה חלקים שמת ברכב לעומת מוסכניק שעושה מה שצריך ולפעמים קשה להאמין למוסך אם עשה מה שצריך ועם החלקים שצריך.

אכן, יש מצב שתהליך המכירה ייקח קצת יותר זמן אך החיסכון במהלך השנים יגיע לאלפי ועשרות אלפי שקלים ואינני מגזים כך שאין ספק שהחיסכון הרב עולה על הסיכוי האפשרי שקונה פוטנציאלי ייבהל מכך שלרכב אין היסטוריה מתועדת.

פורסם

Eily,

אני בעד שרכבים חדשים יטופלו במוסכים מורשים, אולי זה נשמע שטענתי ההפך.

אבל רכבים שכבר מעל 5 שנים על הכביש אני יטפל בעצמי כמובן עד כמה שאני יכול.

אני מטפל בעצמי לא רק בגלל שאני אוהב זאת אלא כי ראיתי מה הולך במוסכים (אין בכוונתי להוציא לשום מוסך שם רע), לדוגמא:

שאלתי את אבי כמה פעמים ראית שסוגרים עם ידית מומנט, הוא ענה לי פעם אחת (הוא ביקר בלא מעט מוסכים).

יש עוד כמה סיבות.

רועי

פורסם

אני מטפל בעצמי לא רק בגלל שאני אוהב זאת אלא כי ראיתי מה הולך במוסכים (אין בכוונתי להוציא לשום מוסך שם רע), לדוגמא:

שאלתי את אבי כמה פעמים ראית שסוגרים עם ידית מומנט, הוא ענה לי פעם אחת (הוא ביקר בלא מעט מוסכים).

יש עוד כמה סיבות.

צודק ב 100 אחוז, גם אני נחשפתי בעבר למספר מקרים לא נעימים בביקורי במוסכים.

פעם אחת ברכב הראשון שלי סובארו ג'אסטי הניחו את מיכל עיבוי המים בצורה לא תקינה והוא נפל על שרשרת המנוע והתנפץ, רשלנות של המוסך (שאגב היה מוסך מורשה יבואן) והסיפור לא היה נעים בכלל.

ככלל נחשפתי פה ושם לעוד שערוריות וחוסר מקצוענות ומכאן שמה שאפשר לתקן לבד עושים לבד.

פורסם

עדכון: היום עזרתי לשכן להחליף ביונדאי I20 שלו את המצים, מסנן השמן ומסנן המזגן.

את החלפים הוא קנה בעצמו, הלוויתי לו את מפתח הפלאגים שלי ובתוך שעה סיימנו.

אכן הבן אדם היה מבסוט, חסך הרבה כסף ולמד פרק חדש בחיים - מה שניתן לעשות לבד עשה לבד.

החלפת שמנים והחלפת נוזל קירור הוא יעשה במוסך כללי כשאת החומר כמובן רכש בעצמו.

פורסם
עדכון: היום עזרתי לשכן להחליף ביונדאי I20 שלו את המצים, מסנן השמן ומסנן המזגן.

את החלפים הוא קנה בעצמו, הלוויתי לו את מפתח הפלאגים שלי ובתוך שעה סיימנו.

אכן הבן אדם היה מבסוט, חסך הרבה כסף ולמד פרק חדש בחיים - מה שניתן לעשות לבד עשה לבד.

החלפת שמנים והחלפת נוזל קירור הוא יעשה במוסך כללי כשאת החומר כמובן רכש בעצמו.

אני חושב שהתכוונת למסנן האוויר, תקן אותי אם אני טועה.

אני מחליף גם את מסנן השמן והשמן, מבצע איסוף של כל השמן ושולח אותו למחזור, דרך מכל האיסוף בכל מוסך. אחרי שעושים את זה פעם אחת לא מבינים איך לא עשינו את זה קודם לכן.

פורסם
צודק ב 100 אחוז, גם אני נחשפתי בעבר למספר מקרים לא נעימים בביקורי במוסכים.

פעם אחת ברכב הראשון שלי סובארו ג'אסטי הניחו את מיכל עיבוי המים בצורה לא תקינה והוא נפל על שרשרת המנוע והתנפץ, רשלנות של המוסך (שאגב היה מוסך מורשה יבואן) והסיפור לא היה נעים בכלל.

ככלל נחשפתי פה ושם לעוד שערוריות וחוסר מקצוענות ומכאן שמה שאפשר לתקן לבד עושים לבד.

לא צודק בכלל

אין מוסך שאין בו תקלות ותיקונים חוזרים וזה חלק מהמקצוע וזה חלק מכל מקצוע שהו וזה ממש לא מדד לחוסר מקצועיות כמו שצועקים פה כולם

אני נתקל פה ושם בנזקים ברכבים שנגרמו עקב טיפול עצמי כושל של לקוחות את המקרים האל ולא שומעים כי אין מי שיצעק בפורום שהוא עצמו פישל והיה חוסר מקצועי כי קודם כל זה פדיחה לאותו אחד שנית באמת זה הנזקים זה חוסר ידע חוסר ניסיון וחוסר מקצועיות ולעיתים גם רשלנות פושעת

פורסם

כולם טועים פה ושם ואכן זה חלק מהמקצוע כמו שדני אומר. אם לא טועים לא לומדים! החוכמה הגדולה היא להודות בטעות ולקחת אחריות וזה מה שחסר במוסכים לצערנו!

פורסם (נערך)

חסר ? מעניין מה שאתה אומר יש מאחורי זה מספרים ? זאת אומרת כמה מקרים אתה עד ישיר שנגרם נזק במוסך ולא לקחו אחריות וכמה מקרים כן לקחו אחריות כדי לקבוע זה מה שחסר ?

כמה מהמקרים האלו זה רק פרשנות של הלקוח שמוסך גרם לו נזק (לא חסרים מקרים כאלו ואני עד לכך בעצמי) אבל בפועל זה רק צירוף מקרים או ביש מזל שאחרי טיפול הרדיו ופתאום מקולקל או המזגן לא עובד (לדוג') ?

האם הבחור ששברו לו מיכל עיבוי וכתב שזה מוסך לא מקצועי שילם בעצמו על המיכל עיבוי ?

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

דני, השורה התחתונה בסופו של עניין שמרבית האנשים צמאים לדעת לעשות את הדברים לבד בלי לבוא בשום מגע עם מוסכים. כניראה שלזה כבר יש מספיק סיבות ובטוח שגם הוכחות.

פורסם

אכן כל מילה של דני נכונה פה. יש 3 מושגים שהם אמינות, מקצועיות ומחיר שקשה למצאה את המקום שיהיה אם הקשר הטוב ביותר בו.

שיטה עשה זאות באצמך מבטלת 2 מתוך 3, השאלה אם באמת בן אדם שעושה אכן יודע ומבין את מה שהוא עושה.

• תוכן חדש...