Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כבעלים של רכב פרטי מזה 11 שנה תמיד ביצעתי את הטיפול התקופתי ותיקונים במוסך מורשה היבואן למרות שידעתי שהמחירים בו גבוהים יותר ממוסך כללי אך העדפתי לא "לקחת סיכונים" ולבצע את הטיפולים עם חלקים מקוריים ועם אמונה שהרכב בידיים טובות ושהמוסכניקים במוסך המורשה אכן מכירים את הרכב טוב ויבצעו את מה שצריך כמו שצריך.

אז אכן, ברוב המקרים הייתי מרוצה מאיכות העבודה, ידעו מה לעשות, הראו לי שהחלקים מקוריים והמחירים היו גבוהים בהתאם.

קראתי פה בפורום לא מעט על חברה שעושים את הטיפולים בעצמם וקונים את החלקים באופן פרטי ומוזילים את עלות הטיפול בהרבה כסף ולפעמים ההפרש מגיע ליותר מ 50 אחוז אז החלטתי שגם אני אבצע הפעם את הטיפול ברכב שלי (יונדאי I30, מודל 2008) בעצמי ולהיכנס למוסך רק להחלפת שמן, מסנן שמן (שגם אותם קניתי בעצמי) ובדיקה כללית וברקסים (למרות שהם די חדשים אבל זה בטיחות וזה חשוב).

את השמן והמסנן לא החלפתי לבד כי יש להגביהה את הרכב ולפתוח את מסנן השמן עם מפתח מיוחד שאין לי אותו.

הטיפול הוא טיפול 100K, זהו טיפול גדול הכולל:

החלפת שמן סינטטי מלא + מסנן שמן

החלפת מסנן אוויר

החלפת מסנן מזגן (לא מקורי)

החלפת 4 פלגים

קיבלתי 3 הצעות מחיר ממוסכים על הטיפול הדרוש:

1. מוסך מורשה יונדאי 1 - 1438 ש"ח כולל מע"מ עבודה וחלקים מקוריים מלבד מסנן מזגן תחליפי.

2. מוסך מורשה יונדאי 2 - 1390 ש"ח כולל מע"מ עבודה וחלקים מקוריים מלבד מסנן מזגן תחליפי.

3. מוסך כללי - 1250 ש"ח כולל מע"מ עבודה וחלקים מקוריים מלבד מסנן מזגן תחליפי.

כפי שניתן לראות, יוקר המחיה נותן אותותיו גם בתחום הטיפולים לרכב וכאן החלטתי להיכנס ליונדאי שופ, לקנות את החלקים המפורטים למעלה ולבצע את הטיפול בעצמי - גם יהיה יותר זול, גם חלקים מקוריים וגם יהיה נחמד לטפל ברכב לבד.

יש לציין שאני לא מכונאי ואין לי הכשרה לטיפולים אך להחלפת מסננים למיניהם ופלגים נדרש ידע טכני בסיסי ברכב + תשוקה ואהבת הרכב ואת שניהם יש לי אז קדימה לעבודה!!!

קניתי מיונדאי-שופ את כל החלקים, הכל היה זמין במלאי ועלה לי 430 ש"ח כולל מע"מ, בדרך קניתי גם מפתח פלגים בעלות של 60 ש"ח.

כאן ההזדמנות לציין את ליאור מיונדאי שופ שממנו רכשתי את החלפים, הכל מקורי, מחירים הוגנים ושירות מהיר ומצויין... שאפו!!!

ועכשיו לעבודה:

ראשית התחלתי עם מסנן האוויר (לא ממש מסובך) פירוק 4 קליפסים, הזזת מכסה האוויר הצידה בעדינות, הוצאת מסנן האוויר הישן (שאגב היה נראה במצב טוב יחסית אך לפי הספר יש להחליפו כל שנתיים וכך עשיתי), התקנת המסנן החדש וסגירת המכסה בחזרה.

לאחר מסנן האוויר עברתי למסנן המזגן, קצת יותר מסובך כי יש לפרק קודם כל את תא הכפפות והגישה לא פשוטה אך לאחר קצת מאמץ גם המשימה הזו הושלמה ומסנן המזגן החדש הותקן.

לאחר מכן הלכתי למשימה המורכבת יותר - החלפת רביעיית הפלגים.

הגישה לפלגים דורשת פירוק של 2 מכסים במנוע ולא מעט ברגים ולאחר מכן פירוק המזרקים והתושבות שלהם והוצאתם על מנת להגיע אל הפלגים ואז לשלוף בעזרת המפתח פלגים את הפלגים הישנים (בזהירות שלא יישבר אף פלאג), הרכבת הפלגים הישנים, סגירת המזרקים ואז המכסים וגם משימה זו הושלמה.

בסה"כ החלפת מסנן האוויר, המזגן והפלגים לקחו לי קצת יותר משעתיים.

פעם הבאה אני אהיה כבר יותר מנוסה ואשתמש בכפפות חד פעמיות כי הידיים היו שחורות ומלוכלכות וזה לא ירד בקלות...

השלב הבא היה להשלים את הטיפול: שמן ומסנן שמן + בדיקה כללית וברקסים, קיבלתי 2 הצעות מחיר (ממוסך כללי) לעבודה בלבד שכן את השמן והמסנן רכשתי בעצמי.

המוסך הראשון דרש 170 ש"ח והשני 200 ש"ח, העדפתי ללכת למוסך השני (היקר יותר) כי קיבלתי עליו המלצות מחבר ואכן הייתי מרוצה מהמקצועיות והשירות המהירים, בדיקה כללית בוצעה לרכב והברקסים נבדקו ונמצאו כתקינים.

בסופו של דבר עשיתי לרכב טיפול גדול, עם חלקים מקוריים (וידיים מלוכלכות:-P) והכל בסכום של - 630 ש"ח כולל הכל.

מדובר על פעם של 700-800 ש"ח שנחסכו לו הייתי מבצע את כל הטיפול במוסך וכל זאת לא על חשבון האיכות כי מדובר על חלקים מקוריים.

אשמח לשמוע, תגובות, ביקורת והצעות שכן כולנו פה על מנת לעזור ולייעץ אחד לשני והעצה שלי אליכם:

בפעם הבאה לפני שתכנסו למוסך לביצוע טיפול תקופתי חישבו על האפשרות לקנות את החלקים ולהתקין בעצמכם את מה שניתן ותוכלו לחסוך מאות שקלים אך חשבו ביותר: כל מה שקשור לבטיחות כמו ברקסים, הגה וכדומה השאירו לבעלי המקצוע כי על הבטיחות שלנו ושל ילדינו לא חוסכים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שאפו על העבודה.

אם כבר ליכלכת ידיים אין סיבה אמיתית שלא תוכל להחליף לבד גם שמן ומסנן.

כלי לפילטר עולה גרושים, לא צריך להגביהה שום דבר. מומלץ לשם נוחות לרכוש כלי קיבול יעודי לשמן.

ייתכן ותצתרך לרכוש בוקסה ייעודית לבורג קארטר, עוד כמה שקלים.

כל כלי העבודה יחד יעלו לך פחות ממה שביקש המוסך הזול וישרתו אותך לעולם.

גם רפידות בלמים אין בעיה לבדוק לבד, פשוט לוקח הרבה זמן אם אין ג'ק נוח. גם המוסך לא עושה יותר מלהסתכל על העובי שלהן.

אני עושה טיפולים לרכב של המשפחה עוד מלפני שהיה לי רשיון, כולל בלמים טיימינג ושאר ירקות.

היום באינטרנט ובייחוד ביוטיוב אפשר ללמוד הכל. יחד עם ספר יצרן ביד וכלים מתאימים אין מוסכניק שישתווה אליך באיכות העבודה.

ולא, אני לא מכונאי במקצוע, ההפך, אני מהנדס אלקטרוניקה שעל פי הנורמה לא אמור לדעת חצי דבר על רכבים.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

החסכון אולי שווה עכשיו,

אבל כשתרצה למכור את הרכב, איזו היסטוריית טיפולים תהיה לו בדיוק?

אני לא אאמין לשום מוכר שיגיד לי "טיפלתי בו בבית" או "טיפלתי במוסך של חבר", למרות שזה יכול להיות נכון, אין הוכחות והכול בסימן שאלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יגאל - אתה צודק לא אמור להיות כ"כ מסובך להחליף שמן ומסנן אך בשל העובדה שזו הייתה הפעם הראשונה הלכתי על הדברים קלים יותר.

dorsht - קודם כל אני עדיין לא הולך למכור את הרכב כך שאני לא חושב על כך כרגע, ושנית זה לא רכב חדש, זה רכב שבקרוב יחגוג 7 שנים על כבישי ישראל ובוא נאמר שבבוא היום שארצה למכור את הרכב ולא יהיה תיעוד טיפולים אך הקונה יראה את החלפים המקוריים שעל הרכב ואת מצבו ביחס לגילו אני מאמין שזו לא תהיה עילה לביטול העסקה ואם כן אז ההפסד הוא של הקונה.

לי אישית לא תהיה בעייה לרכוש רכב מטופל ומוקפד שטופל עם חלקים מקוריים כל התקופה.

פורסם (נערך)

dorsht , קבלה על החלקים + קבלה ע"ס 200 ש"ח מהמוסך על עבודה = פרק בהסטורית טיפולים.

עריכה אחרונה על ידי tanga
פורסם
החסכון אולי שווה עכשיו,

אבל כשתרצה למכור את הרכב, איזו היסטוריית טיפולים תהיה לו בדיוק?

אני לא אאמין לשום מוכר שיגיד לי "טיפלתי בו בבית" או "טיפלתי במוסך של חבר", למרות שזה יכול להיות נכון, אין הוכחות והכול בסימן שאלה.

אדם שרוצה לקנות רכב רואה עם מי יש לו עסק והייתרון באחד שמטפל בעצמו ויודע מה הוא עושה הוא סופר קפדן יותר מהמוסך כך שקבלות זה לא גושפנקה לרכב. ששווה קניה בטוחה ב 100 אחוז. יישר כוח על ה "עשה זאת בעצמך".

פורסם
אדם שרוצה לקנות רכב רואה עם מי יש לו עסק והייתרון באחד שמטפל בעצמו ויודע מה הוא עושה הוא סופר קפדן יותר מהמוסך כך שקבלות זה לא גושפנקה לרכב. ששווה קניה בטוחה ב 100 אחוז. יישר כוח על ה "עשה זאת בעצמך".

לא נכון

אני תמיד הייתי מטפל ברכבים הפרטים שלי בעצמי ועושה הכל לפי הספר ורק מקורי אבל אין שום תיעוד לזה בהיסטוריה של הרכב

שרציתי למכור את הרכבים כולם אבל כולם היו מעקמים את הפרצוץ שהיו שומעים שאין תיעוד לשום טיפול אפילו שאני עצמי ובכבודי עושה את הטיפולים לבד ורצו להוריד מחיר בגלל זה וגם היו שביטלו לחלוטין את העסקה בטענה פשוטה כי רכב בלי היסטוריה של טיפולים מסודרת לא קונים כי גם קשה להציג את זה לקונה הבא וכי הרושם הוא שהרכב פשוט הוזנח

פורסם

פתיחת מסנן שמן לא תמיד דורשת כלי, סגירה תמיד אפשרית ללא כלי, אבל אני מסכים שרצוי שיהיה בבית.

מכל איסוף ייצרתי ממכל 20L עם פיית-משפך, אין תמונות. אם פתח הקארטר נמצא באחורי המנוע, אז מומלץ לשם הנוחות לעלות בזהירות עם 2 גלגלים על משהו מוצק כמו אבני שפה.

חבל שלא הסתכלת על המוסכניק כדי לקלוט את העבודה לפעם הבאה - סוגי בוקסות וכו', אבל זה לא משהו שלא תוכל לעשות בעצמך. כמובן את השמן המשומש אני שופך בכל מוסך שהוא.

פלאגים: אתה בטוח שצריך לפרק את המזרקים? (להבדיל מכבלי הצתה) אפשר תמונה?

פורסם
לא נכון

אני תמיד הייתי מטפל ברכבים הפרטים שלי בעצמי ועושה הכל לפי הספר ורק מקורי אבל אין שום תיעוד לזה בהיסטוריה של הרכב

שרציתי למכור את הרכבים כולם אבל כולם היו מעקמים את הפרצוץ שהיו שומעים שאין תיעוד לשום טיפול אפילו שאני עצמי ובכבודי עושה את הטיפולים לבד ורצו להוריד מחיר בגלל זה וגם היו שביטלו לחלוטין את העסקה בטענה פשוטה כי רכב בלי היסטוריה של טיפולים מסודרת לא קונים כי גם קשה להציג את זה לקונה הבא וכי הרושם הוא שהרכב פשוט הוזנח

במכונאות אני לא כל כך חזק אבל בלוגיקה אני די שולט. כיוון שמאור לא רשם "תמיד" לגבי הטענה שלו, אתה לא יכול להפריך ("לא נכון!") אותה עם דוגמה נגדית אחת.

פורסם

ערב טוב לכולם,

אצלינו במשפחה יש כמה רכבים אף רכב לא ניכנס למוסך/מטופל במוסך!

רכב ראשון שלנו טופל בהתחלה במורשה בגלל האחריות סיבה שהפסקנו זה בגלל חוסר מקצועיות וחוסר אימון.

ברכב הזה אחרי הטיפול נעלמו 2 מתוך 3 ברגים במנעול של הדלת של הנהג, לא סמנו לב לזה אך אחרי יום הדלת פשוט לא ניסגרה בצורה טובה (אכן זו היא גם בעיה הבטיחות כי בנס הדלת לא ניפתחה בזמן הנסיעה). כמו כן הרכב הזה הושבת ליום על ידינו כי חששנו שיש עוד דברים חסרים וערכנו בדיקה.

כמו כן מוסך אחר ניכשל אבחון תקלה ושניהם השתמשו בטיפולים בחומרים לא איכותיים אם תקן מינימלי.

בגלל זה אנו מטפלים ברכבים בעצמנו! לא איכפת לי שלא יהיה אצלי רישום מעקב של טיפולים כי אני לא מוכר את הרכב אחרי שנה והוא נימצא אצלי בשימוש תקופה מסויימת. בזמן המכירה אפשר לראות ולהרגיש שהרכב שמור מטופל ועובד פיקס מי שלא מתאים לו אז "שלום ולהתראות".

את הטיפולים אני עושה לפי המלצות היצרן, קצת מחמיר (לדוגמה שמן פילטרים לפני 10 אלף או שנה) כי אני נוסע הרבה בתוך העיר ואצלינו בחיפה יש הרבה עליות וכו כו.. את החלקים אני מזמין מחול כך שחלקים מקוריים לא עולים לי יקר, למרות שיש חלקים תחליפיים שהם בסדר גמור.. כמו כן כל תקופה אני מעלה את הרכב על ליפט בודק את הבלמים, נזילות, מצב כללי.. כמובן של שבוע אני בודק את השמנים והנוזים במנוע.

אני לא מוסכניק שעבד 10 שנה במוסך כל הידע זה מי לימוד עצמי, הרבה דברים למדתי מאבא שלי לפני הצבא, כמו כן במהלך כל התקופה הצתברו אצלי מלא כלים שכבר אין לי מקום לאחסן אותם בבית והבית נירה כמו מוסך חח..

פורסם
במכונאות אני לא כל כך חזק אבל בלוגיקה אני די שולט. כיוון שמאור לא רשם "תמיד" לגבי הטענה שלו, אתה לא יכול להפריך ("לא נכון!") אותה עם דוגמה נגדית אחת.

לא נכון גם לך

אולי לא רשם תמיד אבל גם לא רשם לפעמים או יתכן

וגם לא מדובר בדוגמה בודדת אחת אלא משהו עקבי בכל רכב שהיה אצלי יותר משנה ולכן גם טיפלתי בו ומכרתי

תפעיל קצת את הראש הלוגי שלך ותחשוב בתור קונה רכב עם היסטוריה של טיפולים מסודרת מול רכב בלי שום כלום רק מילים יפות של עשיתי לבד מה היית בוחר

• תוכן חדש...