Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי ועדי בתים באשר הם! :)

אני מעוניין לברר מהי עלות חודשית סבירה לנקיון בניין בן 6 קומות : בכל קומה מדובר על שטח של 5 מ"ר + לובי לא גדול בשטח של 20 מ"ר.

עניין נוסף - בבניין יש מעלית ולכן חדר המדרגות לרוב אינו בשימוש. שאלתי - האם נקיון חדר מדרגות מהווה חלק אינטגרלי ממטלות המנקה?

תודה מראש למשיבים.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

קשה לי לענות לך - פרשתי מועד הבית ב-1997.

לגבי מטלות המנקה - אזורים שונים מצריכים ניקוי בתדירות שונה. בבית שבו גרתי עד לפני כשנה (12 קומות) היו מנקים לובי+רחבות קומתיות 3-4 פעמים בשבוע, חניונים פעם בשבוע, חדר מדרגות כנראה גם פעם בשבוע (יתכן שאני טועה ובקומות זה היה בתדירות קצת יותר נמוכה).

לגבי חדר המדרגות: א. אנשים כן עושים בו שימוש, אם כיון שאינם רוצים להמתין למעלית ואם סתם בשביל הספורט או כדי להוביל משהו בלי להזיק למעלית. ב. אבק נישא ברוח ולכלוך מצטבר גם בלי שאנשים עושים שימוש בחלל.

לכן יהיה עליך לבנות תוכנית עבודה שבועית או דו שבועית או חודשית שתכלול גם אזורים שבשימוש פחות אינטנסיבי.

לגבי העלויות - אני לא יודע לגבי מנקים של חדרי מדרגות, אבל אני משלם לעוזרת הבית שלי (בחיפה) 39 ש"ח לשעה + נסיעות, סה"כ 250 ש"ח ליום עבודה בן 6 שעות.

ועוד דבר חשוב, שהרבה ועדים שוכחים: חייבים לשלם ביטוח לאומי (ואולי עוד מסים, יש כאן מומחים גדולים ממני), קרן פנסיה (בעייתי ביותר, אני מכיר רק גוף אחד שמוכן לבטח בסכומים הקטנים האלה) והמלצה חמה לרכוש ביטוח לרכוש המשותף, שיכלול, בין השאר, גם ביטוח חבות מעבידים וביטוח צד ג' ואני כבר לא זוכר איזה רכיבים. מנקה או אורח שמחליק ושובר רגל יכול לעלות לכם הון בפיצויים, וכך גם נזק מפריצת צינור מים או ביוב משותפים ועוד כהנה וכהנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מתכון לניקיון יום יומי או פעמיים בשבוע?

אצלנו שהיה וועד בבניין היינו משלמים לבניין בן 4 קומות בלי מעלית סביב ה400 שקל לחודש.

לפעמים בשבוע.

בדרך כלל אם הניקיון הוא כול יום זה קצת יותר יקר.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לבניין כזה בדיוק שילמתי 600 שקל וזה כלל ניקיון של פעמיים בשבוע כולל שטיפת פחים. זה קטע חשוב כי הוא היה צריך להגע בדיוק אחרי שערייה מרוקנת את הפחים כדי לשטוף אותם. לא היה נקיון יומי. לבניין של 9 קומות עם שתי מעליות אני משלם כ4000 שקל לחברת ניהול שכולל שטיפה יומית של שלובי ומעליות וגם גינון ועבודות אחזקה קלות כמו החלפת מנורות ותיקון ידיות.

פורסם

בעקרון יש מנקה שלא עושה עבודתו כנדרש. ברצוני להחליף אותו. ההסכם עם המנקה הנוכחי כולל: נקיון פעמיים בשבוע של הקומות בלבד והלובי. בפועל הוא מגיע פעם בשבוע במקרה הטוב. בפעמיים שונות תזמנתי את זמן ה"נקיון" שלו - 17 דקות בממוצע :שפך אקונומיקה בתוך המעלית, ניגב, העביר סמרטוט עם שפריצר על החלון בלובי וסיים את המלאכה.

על כל העמל הוא מקבל 600 ש"ח לחודש.

כאשר הייתי בועד בית בבניין בן 4 קומות, ללא מעלית, שלמנו 250ש"ח לחודש עבור נקיון יסודי של פעם בשבוע. אין לי אומדן למחיר עבור נקיון של בניין כפי שתיארתי בפתיח.

פורסם

לפעמיים בשבוע 600 שקל לבניין 6 קומות לחודש זה די סביר.

פה בעיר מגורי רוב המקומות שאני מכיר משלמים סכום כזה ועוד בבניינים ללא מעלית כלל.

פורסם

לפי הבנתי - המצאות מעלית הופכת את פעולת הנקיון לפשוטה יותר -חדר המדרגות פחות מלוכלך עקב שימוש מופחת, נוח יותר להגיע מקומה לקומה. כפי שרשמתי בתחילה, שטח כל קומה הוא ממש קטן - 5-6 מ"ר בסה"כ. ברוב בניינים שהייתי בהם מדובר על שטח גדול בהרבה .

פורסם

תנסה לחפש אבל היכן שאני גר קשה למצוא מנקה בפחות מ500 לחודש.

וגם אצלי בקומה בקושי יש 5 מ"ר ועדיין זה טווח המחירים לרוב.

פורסם

להזכיר לכולם - מה שנכתב כאן לגבי תנאי העסקה (על ידי ועל ידי צביקי) נכון גם לגבי עוזרות הבית שלכם. אני מחזיק טבלת אקסל כדי לעקוב אחר התשלומים, החופשות וכו'.

נער שמן - אתה צריך למצוא איזו דרך להפעיל שעון נוכחות ובהסכם ההעסקה להגדיר שעות עבודה קבועות ומתאימות להיקף העבודה. רק כך תוכל לפקח על הבחור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגבי שעון נוכחות - מדד לא מהימן בעליל. המנקה יגיע, יעביר כרטיס, ילך לעשן בחוץ ולדבר בטלפון (אגב, זה בדיוק מה שקורה בפועל). המדד היחיד שמעניין אותנו זה רמת הנקיון של האזור עליו מופקד המנקה.

• תוכן חדש...