Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית תחליף לפלאסטיק של כרטיס הנעה (רנו סניק 2005)

Fazer
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בניגוד לכל רכב נורמאלי, שבו כשהפלאסטיק של המפתח מתבלה פשוט מזמינים מאיביי חדש, פותחים בורג-שניים ומחליפים, רנו (כמו תמיד) החליטו לעשות את זה אחרת ויצרו כרטיס בתוך מעטפת פלאסטיק מודבקת ובלתי-פתיחה בעליל מצד אחד, ושבירה למדי מצד שני. המעטפת שלהם כל כך לא מיועדת לאפשר פתיחה שלה, שמלבד זאת ששני צידי המעטפת מודבקים אחד לשני באופן הרמטי, גם חלקים מהמעגל שיושב בתוך מעטפת הפלאסטיק יצוקים לתוך חתיכת פלאסטיק (החיבורים של הבטריה לדוגמה) שאף היא מודבקת למעטפת.

אז אחרי שעבדתי יותר משעה על להפריד את המעגל מהפלאסטיק (ובדרך גם שברתי את החיבורים של הבטריה), הגעתי למסקנה שיש לי את הברירות הבאות:

1. לרכוש מפתח חדש וזהו (כ 600 ש"ח חלופי, כ 1000 ש"ח אצל היבואן).
  2. לקנות פלאסטיק מאיביי ולנסות להדביק הכל בחזרה - עלות מאוד נמוכה, אבל איכות התוצאה הסופית תהיה נמוכה לדעתי.
  3. לתת למנעולן להתקין לי פלאסטיק חדש - עלות לא גבוהה, אבל גם פה המוצר הסופי לא יראה כנראה ממש טוב (אבל כנראה טוב בהרבה מאופציה 2).
  4. האופציה המקורית: לנסות למדל את המעגל המודפס של הכרטיס והמפתח ספייר, לבנות להם באיזושהי תוכנת תלת מימד (אני מבין קטן מאוד בתחום - אצטרך למצוא מישהו שיעבוד איתי על זה) מעטפת משילוב של אלומיניום ופלאסטיק, ואז לבנות את זה על בסיס התלת מימד מאלומיניום מכורסם/הדפסת פלאסטיק - כאשר הרעיון הוא ליצור מעטפת בעלת מראה יוקרתי, אולם שתהיה גם פראקטית יותר באופן ששני צדדיה יתחברו על ידי ברגים ולא בהדבקה. האמת היא שבהתחלה חשבתי ליצור מעטפת מלאה מאלומיניום, אולם כיון שיש אימובילייזר ושלט של הדלתות, אני מעריך שאהיה חייב לשלב פלאסטיק על מנת לא ליצור מיסוך של המשדרים והצ'יפים.

אני מאוד נוטה לאופציה 4 (למרות שאני מבין שבחישוב עלות/תועלת היא בעייתית כיון שזולה היא כנראה לא תהיה) גם כיון שבעיני זה סוג של יצירה, הגשמת vision מסויים שיש לי, וגם כיון שמאוד מעניינים אותי התהליכים שכרוכים בזה - למעשה סוג של "עיצוב מוצר" בקטן.

אשמח לשמוע תובנות מכל מי שקשור לתחומים הרלוונטיים, וגם ממי שסתם יש לו דעה כזו או אחרת בנושא.

IMG_20141011_223216.jpgIMG_20141011_223202.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נוטה להאמין שאתה לא הראשון שחושב על פתרון 4, ניסית לחפש פתרונות ברשת?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמ'ע, אתה חולמת.

למדל זה מונח אוניברסיטאי. תאכ'לס להוריד מידות אם זה בצורה ידנית או סריקה תלת מימדית ולאחר מכן לשרטט שרטוטי ייצור לתבניות/כרסום בדיקות וחזרה על התהליך כמה פעמים עד שתקבל מוצר מוגמר יעלה לך הרבה הרבה $$.

מה עם שעות מהנדס/מתכנן ?

שכח מזה.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אצלי היתה בעיה כזאת ולפי המדריכים באיביי נראה שפתיחת השלט הישן קלה. אבל זה לא כך וגם אני עשיתי נזק לאחד מהשלטים כשפתחתי אותו.

אני הזמנתי את המעטפת הזאת מאיביי. אחרי שסגרתי והדבקתי הכרטיס יצא קצת יותר עבה מהרגיל ונכנס קצת בלחץ.

את שאר שני הכרטיסים שיפצתי בפאר המנעולים. מבחינה אסטטית לא 100% (סימני דבק מסביב), אבל השלטים עובדים טוב. עלה לי 250 שקלים לשלט (לא כולל חריטת מפתח חירום).

יש באיביי ובאלי אקספרס גם שלטים חדשים תחלפיים (לא רק המעטפת) ב 100-200 שקלים, אבל הם דורשים תכנות וציוד כזה קיים רק אצל מנעולנים.

http://www.ebay.com/itm/Replacement-Remote-Key-smart-Card-With-Blade-For-Renault-Megane-Scenic-433MHZ-3B-/251628949942?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a964111b6&vxp=mtr

תבדוק אולי ברכב שלך מותקנת תוספת HANDS FREE , שבה אתה לא צריך להשתמש בכלל בשלט כדי לפתוח את הרכב וכדי להניע אותו. מספיק שהוא אצלך בכיס או בתיק. יש לך עיגול כזה על הידית החיצונית?

scenic hands free.JPG

עריכה אחרונה על ידי fixxxer
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל לא יודע אם אלומיניום או חומר מתכתי אחר יתאים כי יש לך את עניין השידור והקליטה.

אישית במקומך הייתי בודק אם פתח "ללא ידיים" מתאים וקונה כבר אחד כזה.

עם כל האלתורים סוף אתה תסתובב עם המפתח ה שופץ אבל לא תסמוך עליו ותסתובב עם עוד מפתח שלם. עדיף כבר להשקיע עוד קצת וללכת על חדש שלם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני נוטה להאמין שאתה לא הראשון שחושב על פתרון 4, ניסית לחפש פתרונות ברשת?

כן - ולא מצאתי. אני אשמח למצוא משהו מן המוכן אבל כנראה שפשוט אין.

למדל זה מונח אוניברסיטאי.

מצטער, לא מכיר את הטרמינולוגיה המקצועית. בתחומים שלי "למדל" זה פשוט לבנות מודל.

תאכ'לס להוריד מידות אם זה בצורה ידנית או סריקה תלת מימדית ולאחר מכן לשרטט שרטוטי ייצור לתבניות/כרסום בדיקות וחזרה על התהליך כמה פעמים עד שתקבל מוצר מוגמר יעלה לך הרבה הרבה $$.

כמו שאמרתי, אני לא מכיר את התחום לעומק, ואני מנסה להוציא לפועל איזשהו רעיון שיש לי בראש - לא מחפש שזה יהיה cost effective, ברור לי שלקנות כרטיס מוכן יהיה הזול ביותר, מחפש את הדרך הנכונה ביותר/הפשוטה ביותר/הזולה ביותר לממש את הרעיון הזה. אם זה יעלה אלפי דולרים אני מן הסתם אוותר על זה, אם זה יעלה סכום שאני יכול להרשות לעצמי, אני אעשה את זה.

תבדוק אולי ברכב שלך מותקנת תוספת HANDS FREE

למיטב ידיעתי לא הגיעו לארץ רכבים עם keyless - עד כמה שאני יודע האופציה הזו נדירה מאוד גם באירופה בשנתונים האלו.

קודם כל לא יודע אם אלומיניום או חומר מתכתי אחר יתאים כי יש לך את עניין השידור והקליטה.

בגלל זה חיפשתי איזשהו שילוב של אלומיניום ופלאסטיק, אחרת עלולה להיות בעיית קליטה.

עם כל האלתורים סוף אתה תסתובב עם המפתח ה שופץ אבל לא תסמוך עליו ותסתובב עם עוד מפתח שלם. עדיף כבר להשקיע עוד קצת וללכת על חדש שלם.

אני מנסה לבדוק את האופציה הזו כפרויקט, מפתח חדש "סטאנדרטי" אני כנראה אזמין בלי קשר.

תודה לכל העונים - אני ממשיך לבדוק את האופציות :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש באיבי מציע שתבדוק

אין באיביי מה שאני מחפש - יש את הפלאסטיקים הרגילים.

כרגע אני מחפש מישהו שיודע לעבוד עם סולידוורקס ושרוצה לעזור קצת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה בטוח שלא מדובר בכרטיס רב שכבתי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הצלחתי להבין מה מונע ממך לרכוש את בית הפלסטיק שנמכר ברשת.

בעניין הסוליד אני מוכן לעזור.

אבל מה תעשה עם הקובץ? יש לך מדפסת תלת מימד?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רב שכבתי?

קיימים כרטיסים אלקטרוניים רב שכבתיים - כלומר יש מסילות של מגעים גם בשכבות שלא רואים, לעיתים יש 8 שכבות ואפילו יותר. זה מאוד נפוץ.

לגבי הכרטיס הספציפי, תנסה למצוא את הסכימה שלו.

אגב, להדפיס מעגל זה לא כזה זול, במיוחד אם זה כרטיס רב שכבתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...