Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
קיימים כרטיסים אלקטרוניים רב שכבתיים

אהה. את זה אני מכיר - אבל אין לי כוונה לגעת באלקטרוניקה של הכרטיס. אני מחפש לעטוף את האלקטרוניקה הקיימת במשהו יותר יוקרתי (ועמיד, ופראקטי, וכזה שניתן להחליף עם ברגים), מעין פרויקט בעיצוב מוצר. מקסימום שינוי ה"אלקטרוניקה" שיהיה שם הוא אולי (בספק רב) שינוי מיקום של הבטריה.

לא הצלחתי להבין מה מונע ממך לרכוש את בית הפלסטיק שנמכר ברשת.

בעניין הסוליד אני מוכן לעזור.

אבל מה תעשה עם הקובץ? יש לך מדפסת תלת מימד?

בלי קשר לפרויקטון שאני מדבר עליו כאן, קניתי כרטיס חדש שיהיה ספייר.

בגדול יש לכרטיס המקורי של רנו מספר בעיות מבחינתי:

1. הפלאסטיק שלו מודבק ולא ניתן להחלפה על ידי פתיחת בורג-שניים כמו מפתח רגיל. הפלאסטיק הזה אחרי מספר שנים נעשה פריך ושביר מאוד, מה שמוביל לתעשיה שלמה של כאלו שפותחים (באלימות) את המעטפת הפלאסטית, מעבירים את האלקטרוניקה למעטפת חדשה, ומדביקים אותה בחזרה. אחרי אונס כזה הכרטיס אומנם יעבוד, כל הסיפור הופך להיות מאוד לא אסטטי.

2. גם כשהפלאסטיק חדש, כל הכרטיס נראה מאוד "פושטי" - סה"כ חתיכת פלאסטיק שחור, בלי שום "סממני יוקרה".

יש לי איזשהו רעיון, כבר מאז שקניתי את הרנו, לבנות איזושהי מעטפת חדשה - אצלי בראש זה איזשהו שילוב של פלאסטיק ואלומיניום בשביל טאץ' יוקרתי, שתהיה מבוססת רעיונית על המעטפת המקורית של רנו, אולם כזו שתתקן את הפאקים שיש בכרטיס המקורי של רנו: תאפשר החלפה עם ברגים, ותהיה עשויה מחומרים יוקרתיים.

למה אני רוצה לעשות את זה? שלוש סיבות עיקריות:

1. כדי להוכיח שזה אפשרי.

2. כי זה מגניב אותי ואני אוהב אתגרים.

3. אולי, אם אפשר יהיה לייצר משהו כזה באופן סדרתי, ניתן יהיה למכור כאלו באיביי ולעשות כמה גרושים.

מבחינתי הסיבה השלישית זו הסיבה הכי פחות משמעותית, כיון שאני לא מאמין שזה ריאלי, ואני בעיקר מחפש פה את האתגר והכיף האישים.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

אני מכיר את הכרטיס המדובר, להורים שלי הייתה רנו מגאן 2.

ברגים נחשבים לא ממש אסטטיים.

יש לך כרסומת CNC לרשותך? מדפסת תלת מימד?

לדעתי קח את הכרטיס הסיני, שפצר אותו טרם הרכבת שני החלקים כך שיתאים מבחינת העובי לפתח הקיים ברכב (מישהו פה כתב שהכרטיס הסיני נכנס בלחץ.)

תוסיף לו איזה טאץ' עיצובי בטוב טעם ובמסגרת היכולות שלך וסע לשלום.

אני חושב שהעלויות יהיו הזויות אם אין לך בהישג יד כרסומת CNC, ואני מניח שאין לך.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא, אין לי כרסומת מתחבאת מתח למיטה, זה בטוח :-)

עכשיו בוא ננסה לחשוב חיובי - מדפסת תלת מימד זה כיון טוב: אם מעצבים כרטיס שמתוכנן יותר "נכון" מהמקורי, כמה יעלה לדעתך להדפיס משהו כזה?

פורסם

באוניברסיטת אריאל שמעתי פעם שמדפיסים בתשלום סימלי (עלות החומר בלבד לפי מה ששמעתי)

רק צריך לברר באיזה חומר משתמשים שם, במכללה בה אני לומד יש חומר עם תכונות גרועות מאוד, כדאי לוודא שזה לא אותו חומר.

אם תבחר להדפיס, אני מניח שתשתמש עדיין בלוח האלקטרוני הישן, האלומניום היוקרתי יורד מהפרק, אז מה בעצם תשנה בכרטיס?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לפותח השרשור:

להדפיס מעטפת לכרטיב יעלה לך בערך 200-300 ש"ח אצל אחד מהמודליסטים באופן עקרוני. בפועל כנראה שאף אחד לא יתניע עבודה בודדת בפחות מ400 ש"ח כי זה לא שווה את כאב הראש. וזה לא כולל כמובן גימור וצבע.

תוכל אולי לפנות לשנקר בר"ג/ מכללת הדסה בירושליים ואולי יש עוד כמה מקומות שיבצעו במחיר עלות לסטודנטים.

בכל מקרה החומרים הרגילים של המדפסות לא חזקים כמו פלסטיק מוזרק. יש כמה חומר ספציפיים שמתקרבים: יש מדפסות חוט שהחוט עשוי בעצם מABS או PC וזה עדיין לא חזק כמו פלסטיק מוזרק.

הכי חזק ויפה יהיה לעשות את הקליפות מסיבי פחמן אבל זה מצריך תבנית והרבה ידע בגימור.

אם יש לך ידיים טובות תקנה את המעטפת הזולה באינטרנט ותנסה להדביק יפה עם אפוקסי. אם אתה מתלהב ממש תנסה לצבע - אפשר להגיע לתוצאות יוקרתיות גם עם ספריי צבע אבל קח בחשבון שכמעט כל צבע ישתפשף בקלות.

פורסם

בשיטוט של 2 דקות מצאתי את זה:

http://www.ebay.com/itm/Replacement-Renault-Clio-Megane-Scenic-Grand-Scenic-3-Button-Key-Card-Shell-Case-/170934422593?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item27cc7c4c41

במחיר של 50 ש"ח למה לא להזמין ולנסות לבצע התאמה?

גם את מגעי הסוללה השבורים לדעתי ניתן לתקן.

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מהנסיון שלי הפלסטיק של המפתח המקורי חזק וטוב יותר מכל החליפיים שהם לעיתים גם קצת יותר עבים ונכנסים קצת בלחץ לקורא הכרטיסים שלא אמור לעשות לו טוב. לדעתי עדיף תיקון איכותי עם אחריות ולא כל מיני פרוייקטים שיגזלו המון זמן ולא ברור כמה זמן התוצאה תחזיק מעמד. ממה שראיתי, הפלסטיק של מדפסות תלת מימד שביר יחסית וספק עם יהיה חזק מספיק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...