Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למיטב ידיעתי החלק הפנימי (שהוא הטרמוסטט) לא ניתן לקניה בנפרד בסוג הספציפי הזה.

איציק

אתה צודק וזה המחיר ואתה יודע שאני יודע

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אומר לך בן אדם שעובד במוסך מורשה רנו ושאין לו כל אינטרס למכור לך חלקים שאין טרמוסטט בנפרד.

מה יש לברר כאן?

פורסם
אם דן עובד במוסך מורשה רנו אז אתם יודעים את המחיר.

רונן,

הטרמוסטט המקורי יקר, וככל הנראה קיים סיכוי שהוא גם של VERNET.

כפי שכתבתי מוקדם יותר בבוקר, על הטרמוסטט הקודם של הרכב היה כיתוב made in france וליד זה MARKIV.

לפי מה שראיתי באיביי, הטרמוסטטים של VERNET הם כאלה - אז מכאן אני מסיק שהיה לי קודם לכן ברכב טרמוסטט של VERNET.

בנוגע להחלפת הטרמוסטט בלבד - שים לב שטרמוסטט "רגיל" מגיע עם מסגרת מתכת שבתוכה יושב קפיץ וליבת הטרמוסטט.

בקנגו (ובעוד לא מעט רכבים) המעבר מים עצמו (מעבר מים = פלאנג') מכיל את המסגרת לטרמוסטט, והטרמוסטט יושב בתוכו עם קפיץ וסגר מתכתי.

שים לב לתמונות, זה הטרמוסטט שאנחנו מדברים עליו.

איציק

$_12.JPG

$_12 (1).JPG

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפעמים עדיף לרכוש מקורי.

למה שאלתי את מה ששאלתי ?

הרדיאטור במאזדה 626 התחיל להתבקע.

בחיפושי אחרי רדיאטור מקורי דרך ספקי החלפים השונים נאמר לי שלא מביאים לארץ רדיאטור מקורי רק תחליפי תוצרת סין או טיוון.

והמחיר נע בין 500-600 ₪

חלק מהספקי החלפים והמוסכים ששאלתי נתנו 3 חודשי אחריות חלקם לא רצו לתת אחריות כלל.

נכנסתי למוסך מורשה מאזדה ושאלתי לגבי רדיאטור מקורי.

להפתעתי היה להם במלאי מקורי תוצרת יפן עם שנה אחריות.

והמחיר להפתעתי 775 ₪

ההפרש בין הסיני והטיווני למקורי לא בשמים ולפעמים עדיף מקורי.

פורסם

יש חלקים שזה נכון, לפעמים יש הפתעות לטובה. נתקלתי בזה פה ושם במהלך השנים.

כאן יש לך עניין אחר: חלק מיצרן אחר (אולי אותו היצרן של רנו, מי יודע), תוצרת צרפת, איכותו ידועה כטובה, ברבע\שליש מחיר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

באמת כל הזין

עכשיו יהיה פרוייקט החלפת שסתומים :)

למה נקרע אתה יודע להגיד ?

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם
מתחת יותר מידי את הרצועה החדשה ?

לא החלפתי. זה היה אמור להיות הפרוייקט הבא...

אני יכול לנחש שהיא נקרעה מעייפות החומר. אין לי מושג מתי החליפו אותה לכן גם תכננתי להחליף אותה (הטעות בכל הסיפור זה שהייתי צריך לטפל בזה לפני הכל)

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• ספונסר פורום
פורסם

אוי מצטער לשמוע..

לא תמיד מתעקמים שסתומים, פרק את הפולי של הקאמשפט, אם השגם נשבר מהפולי, יש סיכוי שהחלפת פולי ורצועה יפתרו את הבעיה.

אורן

פורסם

התגובה לנושא המקורי, לא לעניין הטיימינג.

באימפלר (מאיץ) של המשאבה שפרקת מהרכב היו צלעות ראדיאליות ישרות. בתחליפית יש צלעות הנוטות לאחור, הפוך מכוון הסיבוב של האימפלר.

במכונות צנטרפוגליות סידור כזה מקטין את הלחץ המתפתח (ולכן גם את הספיקה במערכת המים) ומצד שני מקטין את הרגישות למערבולות בזרימה.

הרגשת באיזשהו שינוי בטמפרטורת העבודה של המנוע בעקבות ההחלפה?

יוסי

• תוכן חדש...