Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין על שגם באשר הוא שגם שום עומס והוא קיים רק לטובת מרכוז בהתקנה

העומס הוא החיזוק של הבורג שלוחץ את הגלגלת לקמשפט

רנו ירדו לגמרי מהשגם בדגמי מנוע אחרים ואז צריך כלי ספציפי לביצוע המרכוז

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אגב איציק, מה עם המצת חימום ההוא שנשבר לך? אם אני זוכר נכון לא חילצת אותו, אולי עכשיו זה הזמן?

עריכה: או שהמצת חימום היה בברלינגו...

היה בפרטנר.

ברכב הזה שמתי מצתי חימום חדשים לפני כמעט שנה (היה אחד לא עובד, החלפתי את כל הרביעיה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסאגה ממשיכה:

הראש פורק ונמצא פסול. סדק בין בוכנה 2 ל 3.

אחרי כמה שיחות טלפון לקולגות, מסתבר שמדובר בתופעה מוכרת במנוע הזה. ראש מפירוק הוא חתול בשק עם סיכויי הצלחה אפסיים (וגם אין להשיג). אופציה נוספת היא ראש חדש, 1500 לסיני או 2500 לספרדי.

המצב בקרשים והנטיה היא לתקן את הרכב אבל בד בבד גם להעיף אותו לכל הרוחות... לא החלטתי עדיין.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן:

אחרי שבועיים וחצי - שוחררה הנבלה אתמול מהמוסך ולהלן סיכום הנזק:

ראש מנוע חדש, 5 שסתומים חדשים (פלוס כל האלמנט מסביב: אטם ראש חדש, סט אטמים חדש לראש), סט טיימינג חדש, פולי קאמשפט חדש, גלגלת טיימינג נוספת חדשה (זאת שלמעשה נמצאת במקום המשאבת מים הפנימית שיש בחלק מהדגמים) ו... זהו.

הנזק - לאחר שמיניות באויר, הן מצד המוסך והן מצידי [סיפקתי בעצמי את הראש החדש ממקום אחר] מסתכם ב 4K ש"ח כולל מע"מ (לציין כי עבודה בסדר גודל כזה היתה צריכה להסתיים באיזור 5-6K ש"ח).

לאחר שנהגתי אתמול והיום ברכב - אני יכול לדווח שאין שום הבדל בין "ליפני" ל"אחרי" מבחינת סחיבה או ביצועים. same same. התנהגות שעון חום המנוע זהה למצב שליפני התיקון.

הדברים שאני כן מרגיש שהשתנו: הרעש של המנוע בנסיעה קצת שונה, יותר "דיזלי". הקודם היה יותר שקט. מבחינת עבודה של המנוע - אני מרגיש שהוא עובד יותר "עגול", מורגש בעיקר בסל"ד סרק (בנסיעה לא מרגישים שום הבדל). הרכב מניע מצויין (ממש נגיעונת בסטרטר).

בכל מקרה הרכב חזר לשיגרה וכבר יצא לעבוד היום, כך שאני מרוצה. ואם כבר מדברים על מרוצה ועבודה, עכשיו שיש לי איך להמשיך להתנהל עם הרכב - אני מחפש במקביל טורבו-דיזל שתענה על הדרישות של "בעלת מומנט נדיב", "עם טורבו" ושיהיה לה "מסילה משותפת" כלשהי (למשל: 1.5dCi של רנו שהוא דיי מוצלח לפי מה שהצלחתי להבין - או - HDI שני ליטר של PSA שקיים רק עד מודל 2007). ברגע שאמצא ואקנה (ואכין את הרכב לעבודה), אני שם שלט למכירה על האוטו הנוכחי ומתקדם לרכב חזק יותר. זו לא החלטה כלכלית, זו החלטה אמוציונאלית. בא לי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תשמעו... כבר שבועיים שהרכב נוסע והגיע הזמן לאיזה תיקון, לא ? :D :D

כהרגלו בקודש, הלך *שוב* הטרמוסטט החדש (ספרדי) שהחלפתי בחודש יולי, ושוב בחודש ספטמבר.

הפעם הזדכתי על החלק אצל הספק שלי, והלכתי לקנות בחנות אחרת טרמוסטט צרפתי של VERNET. דיברנו על זה כאן פיעם...

היום הרכבתי את הטרמוסטט לפתע קרה משהו בלתי צפוי... האוטו התחיל לסחוב ממש טוב ! אבל ממש ממש טוב !

אני עדיין בודק בשביל לראות שלא מדובר ב"צירוף מקרים" מיסטי או משהו כזה, אבל אני *חושד* שהחיישן טמפ' (4 פינים) שיש בטרמוסטט הצרפתי הוא מסוג יותר משובח ויותר מדוייק, ולכן המחשב הזרקה מקבל נתונים "אחרים" ביחס לטרמוסטט הקודם שהכיל חיישן טמפ' אחר, של היצרן הספרדי.

ההבדל הוא כ"כ גדול שקשה לי להתחיל להסביר את המצבים שבהם מרגישים את זה... פשוט בכל קשת הסל"ד, החל ביציאה מהמקום ממהירות אפס.

אני עדיין מופתע, אעדכן בהמשך לראות אם המצב הנוכחי "נשמר" גם בהמשך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כן ! אני רציני !

יש לי עליה ליד הבית, שבהילוך שני האוטו היה זוחל כמו צב (מתחיל ב 20 קמ"ש ובסוף העליה עושה טובה שהוא ב 40 קמ"ש).

היום כשחזרתי הביתה, בסוף העליה כבר הייתי ב 60 קמ"ש (הילוך 2 !) ואם הייתי ממשיך ללחוץ הוא היה ממשיך לטפס !

למען הסר ספק - האוטו עמוס FULLY LOADED ובכל יתר ההילוכים מרגישים שהאוטו "מקבל יותר סולר" ופשוט מגיב יפה לכל לחיצה.

האם החיישן טמפ' בפלאנג' הקודם עד כדי כך מעפן ? אין לי מושג. מה שאני יודע שהעסק הזה מתחיל להיות יותר מידי מוזר...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...