Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כשעושים בשבילך משהו לפנים משורת הדין זו עילה לומר מילים טובות ולשבח. הם התחייבו לתת אחריות? אז הם כן חייבים לך. לא צריך לשבח ולפאר את מי שעושה את עבודתו נאמנה. צריך להיות מנומס, לומר תודה וזהו.

גם אני לא מבצע פשעים נגד האנושות למרות שממש מתחשק לי, ואף אחד לא משבח אותי על זה.

נדמה לי שאתה לוקה בגישת ה"מסכן" שהיא לקיצון אחד- כל מה שאתה מקבל הרי זה מבחינת מתנה אפילו שזה שלך בעסקה, כמו שרוב הישראלים לוקחים את זה לקיצון השני- ברגע ששילמת על בלטה, כל הבית שייך לך.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 359
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כשעושים בשבילך משהו לפנים משורת הדין זו עילה לומר מילים טובות ולשבח. הם התחייבו לתת אחריות? אז הם כן חייבים לך.

נדמה לי שאתה לוקה בגישת ה"מסכן" שהיא לקיצון אחד- כל מה שאתה מקבל הרי זה מבחינת מתנה אפילו שזה שלך בעסקה, כמו שרוב הישראלים לוקחים את זה לקיצון השני- ברגע ששילמת על בלטה, כל הבית שייך לך.

לא מסכים. אילו היו מתנערים מאחריות הייתי מתרעם ונלחם.

אבל הם עשו את העבודה בדיוק כמו שהתחייבו ובדיוק כמו שמצופה מהם.

למה זה כ"כ נורא לתת על זה מילה טובה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

צריך לומר תודה רבה ולהמשיך לעשות איתם עסקים. מעבר לזה, סתם היסחפות והגזמה.

בסוף נגיע למצב שאחרי כל טיפול שגרתי שלא עבר בבעיות מיוחדות נשמע שירי הלל ושבח.

יש בעיה קשה בחברה שלנו שאנשים נוטים להגזים. כשנותן שירות עושה משהו כמו שצריך משבחים ומהללים, אבל כשיש בעיה, קטנה ככל שהתהייה, מיד "הזדעזעתי עד עמקי נשמתי, החוצפה הכי גדולה שראיתי בחיים, רגלי לא תדרוך פה יותר" ועוד כאלה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
צריך לומר תודה רבה ולהמשיך לפרנס אותם. מעבר לזה, סתם היסחפות והגזמה.

יש בעיה קשה בחברה שלנו שאנשים נוטים להגזים. כשנותן שירות עושה משהו כמו שצריך משבחים ומהללים, אבל כשיש בעיה, קטנה ככל שהתהייה, מיד "הזדעזעתי עד עמקי נשמתי, החוצפה הכי גדולה שראיתי בחיים, רגלי לא תדרוך פה יותר" ועוד כאלה.

בזה אני מסכים איתך לגמרי.

אני לא חושב שבהודעה המקורית שלי הבעתי "פרגון עודף". אמרתי שהגעתי, טופלתי, ונשלחתי לדרכי בלי לשאול שאלות מיותרות ובלי להעיר הערות מתוחכמות.

סה טו.

מעבר לזה ציינתי שאני מרוצה מאוד מהשירות שאני מקבל במוסך המורשה שלהם ברעננה, על אף מחיריו היקרים.

ברור לגמרי שדין רכב באחריות שונה מדין רכב שאינו באחריות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני לא מתכוון להודעה הספציפית שלך אלא לגישה שצריך לפרגן לכל מי שעושה מה ששילמו לו לעשות.

פורסם

הרכב כבר אצלי לאחר ההחלפה, יש כמה עדכונים, כשאגיע הבייתה אחרי העבודה אגיב בצורה יותר מפורטת.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם (נערך)

טוב, לאחר שהסיפור הסתיים, אפשר לסכם.

ביום שלישי, ה-14/10/14 הכנסתי את הרכב למוסך. כשהגעתי למוסך בדקתי את הדשבורד החדש כשעוד היה בארגז על מנת לוודא שהוזמן החלק הנכון (בפונטו יש דשבורדים בצבעים שונים) וגיליתי כי הוא שחור כולו ללא החלקים הצבעוניים כלל, משמע את החלקים האלה לוקחים מהדשבורד הקיים.

השארתי את הרכב, אמרו לי כי הוא ככל הנראה יהיה מוכן למחרת אבל שיתאמצו לסיים עם זה עוד באותו יום. אמרתי תודה ונסעתי לעבודה.

למחרת בבוקר (ערב חג שני של סוכות) התקשרתי למוסך על מנת לשאול מה קורה, ואמרו לי כי הרכב עדיין לא מוכן ושיתקשרו אליי כאשר זה יהיה מוכן.

ב12:30, כשסיימתי לעבוד, התקשרתי למוסך כדי לוודא שהם לא במקרה סוגרים בלי שאני אקח את הרכב, ואמרו לי כי אין מה לדאוג ובמידת הצורך, מנהל המוסך גם יישאר אחרי שעות הפעילות על מנת למסור לי את הרכב. לפי מנהל המוסך, המוסך אמור להיסגר בשעה 13:30.

בערך בשעה 15:00 התקשרו אליי מהמוסך ואמרו כי הרכב מוכן. תוך מספר דקות כבר הגעתי למקום.

כשהגעתי, הוסבר לי כי בזמן ההחלפה של הדשבורד, ניזוק חלק כלשהו של כרית האוויר של הנהג ועכשיו דולקת נורת כרית אוויר בדשבורד.

כששאלתי את מנהל המוסך האם הכרית עובדת, הוא אמר שכן, אבל כשאחד המכונאים (שאותו אני מכיר וסומך עליו מאוד) נשאל את אותה שאלה, הוא אמר שהיא לא עובדת. שאלו אותי אם אני רוצה להשאיר את הרכב או לקחת אותו ולחזור כשהחלק יגיע, כמובן שבחרתי להשאיר את הרכב, שכן אני לא אסע ברכב שבו כרית האוויר לא עובדת. העניין הזה מאוד עצבן אותי, אבל אני מבין שטעויות קורות, פשוט כנראה כל הטעויות התרכזו למקרה שלי. בעסה. הערה קטנה לכל מי שאמר שהחלפה של דשבורד יכולה לגרום לתקלות אחרות - צדקתם. נגרמה תקלה אחרת, אבל כמו שתקראו בהמשך, היא תוקנה ללא יותר מידי התעסקויות.

החלטתי לא להתקשר למנהל השירות בערב החג, בטח כשהשעה כבר הייתה כמעט 16:00, על מנת שלא להפריע לו. במוסך אמרו כי ביום שישי על הבוקר יזמינו את החלק, שקיים במחסן החלפים, ושיש סיכוי קטן שכבר ביום שישי זה יתוקן, אבל כנראה שזה יהיה ביום ראשון.

ביום שישי בבוקר התקשרתי למנהל השירות. הפעם כבר לא הייתי רגוע אלא ממש עצבני. אמרתי לו שזה לא הגיוני שרכב יכנס למוסך על תקלה אחת ויצא עם אחרת, ושלא יכול להיות שמשהו שאמור לקחת יום אחד של עבודה מתעכב הרבה מעבר לכך. כל זה לא היה בטון רגוע אלא עצבני מאוד. לא צעקתי, אבל הוא הבין שאני כבר נורא נורא עצבני.

הוא אמר שחבל שלא התקשרתי אליו באותו הרגע, שהוא יכל לדאוג לכך שהחלק יגיע למוסך כבר ביום שישי בבוקר, אבל כאמור, לא רציתי להפריע.

ציינתי בפניו שבעקבות כך אני מצפה לקבל עוד הנחה בעלות התיקון, פיצוי כלשהו, ושביום ראשון אני רוצה רכב חילופי כי כבר לא היה לי איך להסתדר. הוא אמר שאתן לו לבדוק את זה מול המוסך ושיחזור אליי בהקדם. ואכן כך קרה.

תוך 5 דקות הוא חזר אליי, ואמר לי להגיע למוסך לקחת רכב חילופי (שיטרואן C1 רובוטית, גיר לא כזה נורא, פחות טוב מהפונטו, אבל יותר טוב מהקורולה של 2008 טרם החזרה לתיבה פלנטרית). הגעתי למוסך, לקחתי את הרכב החילופי, ונסעתי הבייתה. השיטרואן אגב, ממש ממש חסכונית.

היום בבוקר, טלפון מהמוסך, הרכב מוכן. התקשרתי למנהל השירות על מנת לשאול אותו מה הוא החליט לעשות בעניין התשלום שעליי לשאת, והוא אמר לי להתקשר אליו כשאני אהיה במוסך. יצאתי מהעבודה, נסעתי לתדלק את השיטרואן (למרות שאפילו פס אחד לא ירד במד הדלק, לא רציתי להיות מניאק, גם לא היה נורא - 26 שקל), ומנהל השירות מתקשר אליי. הוא אומר כי הוא כבר דיבר עם המוסך ושנשאר לי רק לקחת את הרכב. שאלתי אותו מה הוא אמר למוסך, והוא אמר כי אני לא אשלם כלום על ההחלפה של הדשבורד. אמרתי לו תודה רבה ונסעתי למוסך. במוסך אמרו כי התקלה של כרית האוויר של הנהג נבעה בסופו של דבר מחיבור לא נכון של אחד החוטים. לא יודע כמה להאמין לזה, אבל נראה שהכל בסדר. נורת כרית האוויר נדלקת בפתיחת סוויץ' ונכבית כעבור 2-3 שניות, בדיוק כמו לפני ההחלפה. אם אני לא טועה זה בעצם הרכב שמבצע בדיקה של הכרית ואם הנורה נכבית אז זה אומר שהבדיקה עברה בהצלחה. תקנו אותי אם אני טועה.

לקחתי את הרכב וחזרתי לעבודה.

זהו. כך בא לסיומו הסיפור הארוך והמייגע הזה. בסך הכל, לקח לי, מרגע הפנייה הראשונית למוסך, כ3 חודשים וחצי (מסוף חודש יוני ועד היום). לדעתי זה המון זמן.

כל שנותר לי הוא, למרות הכל, להגיד תודה. הם יכלו בקלות להתנער מהעניין ולשלוח אותי להתנהל מולם בבית משפט, דבר שהיה מאריך את הטיפול במקרה.

נכון שלדעתי הם צריכים לטפל בעניין הזה ללא עלות כלל מלכתחילה, נכון שלדעתי הם צריכים לדבר עם היצרן על העניין הזה ולמצוא פיתרון, נכון שלדעתי ההתנהלות הייתה ארוכה ומייגעת, אבל בסופו של דבר ולמרות הכל, אני עדיין חושב שצריך להגיד תודה.

את הלקחים שלי מהעניין הזה הפקתי ואני עדיין מפיק, אבל איך אומרים - סוף טוב, הכל טוב.

שורה תחתונה - אני לא מצטער שביצעתי את ההחלפה.

מקווה שלא שכחתי כלום.

תודה לכולם על התמיכה ועל התגובות.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

Always go sideways

פורסם

אתה מרגיע את עצמך ושומר על שליטה די בקלות וגם מרוצה די מהר. מאוד בריא העניין הזה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא הבנתי אם זה היה בציניות או ברצינות אבל אענה ברצינות.

אני תמיד בשליטה וקשה מאוד להלחיץ אותי, גם במצבים הכי קשים ומטורפים שיש. סך הכל אני חושב שאני אדם מאוד קר רוח, אבל גם לי יהיה את הגבול שלי שבו אני אתעצבן. עדיין אשאר בשליטה, אבל בהחלט אהיה עצבני.

מרוצה מהר? אולי. בסופו של דבר, המטרה הסופית שלי הייתה להחליף את הדשבורד ולדעת שאין סכנה בשימוש ברכב. גם כאשר הסיפור הסתבך, הרבה אנשים היו משתגעים על זה ודורשים פיצוי מפה ועד להודעה חדשה. אני לא כזה. אני רוצה את מה שאני חושב שמגיע לי. הפעם חשבתי שמגיע לי לסוע ברכב תקין. גם הייתי מוכן לשלם על זה, כמו שהייתי אמור לעשות טרם הסיבוך בטיפול במקרה. בסופו של דבר, בגלל הסיבוך, יצא שלא שילמתי כלל.

הייתי מעדיף שהסיפור לא היה מסתבך, היה נגמר הרבה יותר מהר, והיה עולה לי כמה מאות שקלים.

Always go sideways

פורסם

להבא תדע לך שתיקון כזה שהוא לא דחוף ולא משבית לא מכניסים למוסך בחול המועד

אה שחכתי זה כן דחוף כי זה עניין בטיחותי !

פורסם

גוסטבאסטר - שמח לשמוע שהסוגייה נעלמה

אגב מה עם רעשי קרקושים משהו - שמת לב במקרה? הכל במקום ולא רוקד או רועד?

תאחל לי בהצלחה, אני השבוע ניגש להחליף דשבורד בפיאט 500

אין לי כוח לוויכוחים מיותרים עמם, המחיר באיזור האלפיה, לאחר הרבה שיחות.

Opel Adam S 2017

פורסם

מזכיר לי את התקלה של הגראנד פונטו של חבר שהיתה יותר מ 10 פעמיים במוסך עם תקלה של סטופ סטארט שאני פרשתי מלעקוב... הכרתי את כל השמות של המנהלים ואת כל הסיפורים וה"המומחים" שסיפרו מה גורם לתקלה.

אני לא יודע מה ניסגר בסוף אותי הם הצליחו ליאש.... מצחיק שבוא לבכות !

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

שמח שסוף סוף אחר המסע הלא פשוט הזה הכול הסתדר לטובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נכון לעכשיו, לא נשמע אף קרקוש או רעש ולו הקטן שבהם, והנסיעה שלי מורכבת מהכבישים האיכותיים-ברמה-אירופאית של העיר התחתית בחיפה. הכל עובד כמו שצריך.

גם חברה שלי שנסעה איתי ברכב לא שמעה שום דבר חריג.

נראה שהם עשו עבודה טובה.

ליאב, שיהיה בהצלחה, לא לשכוח לעדכן.

Always go sideways

• תוכן חדש...