Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין את הסגידה של חלק מהחברים כאן לסמל״ת. מה מפליא בזה שהם מחליפים חלק בתקופת אחריות היצרן? אנשים שמחים שמחליפים להם חצי רכב והם נשארים בלי האוטו שלושה ימים מבלי שניתן להם רכב חליפי וזה בעידן שהרכב הוא מוצר נפוץ מאוד.

ממש לא אומר שהשירות שלהם גרוע, אלא שהוא גם לא מתבלט לטובה. לדעתי, אין אף יבואן בארץ שמתבלט לטובה מעל האחרים במתן שירות. בואו נקווה שאף אחד לא יזדקק לממש אחריות.

• תגובות 359
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עצוב לומר, אבל המצב הנוכחי שבו אנו שמחים שנותן שרות מממש אחריות בלי בעיות, הוא תעודת עניות לתרבות הצרכנית בפרט ולתרבות בכלל, בחברה הישראלית. שאתחיל לספר סיפורי זוועה על נותני שרות (תחת אחריות!) בתחומים אחרים..?

:idea:
פורסם

אצלי עדיין העניין נשאר בעינו בתשלום של 50% בלבד על העבודה והחלק, שוב פעם לא הסכמתי וכנראה שאטפל בזה בדרכים אחרות

Opel Adam S 2017

פורסם

הייתי במוסך הקבוע שלי השבוע לצורך בדיקה קטנה (פיאט פונטו איבו 2010) ועל הדרך הראיתי לבעל המוסך את הסדק בדשבורד.

הוא אמר לי שהוא מכיר את הנושא הזה ואמר לי שמבחינה בטיחותית אין שום בעיה עם הנושא.

כיוון שהרכב שלי כבר לא באחריות (הסתיים ממש לא מזמן) הוא הציע לי שהוא יגיש בקשה להחלפת דשבורד בעלות כוללת של כ1800 ש"ח

אני עדיין מחכה לתשובה (אמר לי שהוא יגיש את הבקשה אחרי החג) ואם יאשרו אני אקבל את הההחלטה (ידרש מצידי להשאיר את האוטו במוסך ליומיים)

הוא לא יכל להבטיח לי שהתופעה לא תחזור אבל לטענתו הוא מאמין שזה הפיתרון הטוב ביותר כרגע.

אני מאמין שאני אסכים בסופו של דבר מחשש שהסדק יתרחב ויהווה בעיה במכירה עתידית של האוטו וכמובן שיש את הפן האסטתתי.

נאמר לי גם שהדשבורד יגיע כחלק אחד כך שלדעתי הסיכוי מתופעות לוואי אחרי החחלפה לדעתי לא יהיו.

בכל מקרה אמשיך לאעדכן בהמשך

פורסם
למיטב הבנתי עניין האחריות הוא לא ממש בסמכות צ'מפיון, אלא היצרן הוא זה שהחליט לבטל את האחריות המורחבת. אבל בעקרון אתה צודק, גם היצרן לא היה צריך לבטל אחריות מהסיבה שציינת.

תשמע אני סוכן מכירות של יבואן שמיבא ארצה מוצרי פרימיום ספציפים , אנחנו לא מקבלים אחריות כלל על המוצרים מהיצרנים! , את כל מסגרת האחריות אנחנו סופגים על גבינו ולא פעם מדובר על אחריות ארוכה מאוד או בלתי מוגבלת . ושלא תחשוב שאנחנו צדיקים הכל מתומחר וכאשר אתה צובר נסיון אתה כבר יודע מה הולך להתחרבן , כמה ואיך ואתה נערך בהתאם. יבואן מכוניות שמתהדר במוצר שהוא לאורך שנים עושה הכל כדי למתג אותו כפרימיום צריך לדעת לתת שרות . מבחינתי קיצור האחריות על תיבות הdsg היא כמו המסמר האחרון בארון וכל הסיפורים על כל התקלות שתוקנו לא רלבנטיות , אם כל התקלות תוקנו תנו 10 שנים אחריות מה כבר יש לכם להפסיד אם אין תקלות?

יכול להיות שהם צריכים גם את הגב של היצרן ואין בעיה עם זה, מתפקידם להילחם על האחריות הטובה ביותר שאפשר להוציא בעבור הלקוחות והיום שנתיים אחריות על רכב זה מתחת לסטנדרט המקובל במיוחד שקאיה נותנת 7 פיגו סיטרואן 5 , ב.מ.וו מיד לאחר המעבר מידי קמור עברה ל3 שנים ללא הגבלת ק"מ בדיוק כמו סמלת

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

3939685186_1785da2268.jpg

טוב מובן למה:wink:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אתה מודע לזה שסמל"ת נותנים שנתיים אחריות על אלפא?

מודע ,אולי ההיתי צריך לדייק ולרשום שעל פיאט ניתנת אחריות של 3 שנים, למיטב זכרוני גם מרצדס נשארה עם שנתיים אחריות.

חייבים לאמר לזכות אלפה שדווקא מבחינת מנוע וגיר ההיצע של היום שומר על אמינות גבוהה לאורך זמן (ה159 סבלה מבעיות בחלק מהדגמים והפוליטיקה והמיטו כבר לא)

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
לא מבין את הסגידה של חלק מהחברים כאן לסמל״ת. מה מפליא בזה שהם מחליפים חלק בתקופת אחריות היצרן? אנשים שמחים שמחליפים להם חצי רכב והם נשארים בלי האוטו שלושה ימים מבלי שניתן להם רכב חליפי וזה בעידן שהרכב הוא מוצר נפוץ מאוד.

ממש לא אומר שהשירות שלהם גרוע, אלא שהוא גם לא מתבלט לטובה. לדעתי, אין אף יבואן בארץ שמתבלט לטובה מעל האחרים במתן שירות. בואו נקווה שאף אחד לא יזדקק לממש אחריות.

תכנס לפרופורציה. אין פה שום עניין של סגידה.

הרכב באחריות והוחלפו לו חלקים. אלה העובדות הטכניות.

אבל לא מדובר בחלקים זולים, וכולנו יודעים כמה קל להתנער מאחריות. במיוחד באירוע מסוג כזה.

אז לכתוב מילים רעות זה קל מאוד, וזה משחרר אנרגיות רעות.

אבל החוכמה הגדולה באמת בחיים זה לדעת לכתוב מילים טובות כשמגיע.

נ.ב:

לא ביקשתי רכב חלופי כי אני לא צריך אחד. לא מאמין בלדרוש דברים רק כי "מגיע לי".

פורסם
תכנס לפרופורציה. אין פה שום עניין של סגידה.

הרכב באחריות והוחלפו לו חלקים. אלה העובדות הטכניות.

אבל לא מדובר בחלקים זולים, וכולנו יודעים כמה קל להתנער מאחריות. במיוחד באירוע מסוג כזה.

אז לכתוב מילים רעות זה קל מאוד, וזה משחרר אנרגיות רעות.

אבל החוכמה הגדולה באמת בחיים זה לדעת לכתוב מילים טובות כשמגיע.

נ.ב:

לא ביקשתי רכב חלופי כי אני לא צריך אחד. לא מאמין בלדרוש דברים רק כי "מגיע לי".

תקרא את התגובה שלך ותבין עד כמה התרבות הצרכנית כאן ברמה הכי נמוכה שיש. היבואן עשה בדיוק מה שמצופה ממנו. נ-ק-ו-ד-ה.

פורסם
תקרא את התגובה שלך ותבין עד כמה התרבות הצרכנית כאן ברמה הכי נמוכה שיש. היבואן עשה בדיוק מה שמצופה ממנו. נ-ק-ו-ד-ה.

אני מסכים איתך. ישראל סובלת מהתרבות הצרכנית הגרועה ביותר שיש.

הסיבה היא לקוחות שמצד אחד לא יודעים מה הם רוצים, ומצד שני לא יודעים להגיד תודה כשהם מקבלים את זה.

ליותר מדי אנשים נדמה שבגלל שהם נתנו טיפ של 20 ש"ח למלצרית, או לחילופין קנו אוטו חדש, אז גם המלצרית וגם היבואן שייכים להם. וזו בעיה אמיתית, שכל יבואן רכב ובעל מכולת מכירים. אילו הייתה כאן תרבות צרכנית טובה כמו שאתה אומר, הלקוח היה דורש בדיוק את מה שהוא רוצה ואומר תודה כשהוא מקבל את זה.

במצב היום לאנשים אין מושג מה הם רוצים, אין להם גבולות, הכל תחת הכותרת "מגיע לי", וכשהם מקבלים 90% ממה שדרשו הם מתלוננים שזה לא 100%.

כל מה שאני כותב כאן הוא סטייה מנושא השרשור. אבל אין לי ספק שתרבות ה"מגיע לי" צריכה לדעת גבולות. ואנחנו כלקוחות צריכים לדעת לפתח את חוש הפרגון שלנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם החלפת דשבורד נכללת בהסכם האחריות עם הלקוח, אין סיבה לפרגן להם על זה שהם עושים את העבודה שעליה התחייבו ולומר תודה שהם מוכנים לתת 90% מתוך 100%. כמו שאתה משלם על הרכב תשלום מלא, כך אתה מצפה שהיבואן ימלא את כל חובותיו בעסקה.

במצב אידאלי לא היינו שומעים על המקרה הזה בכלל כי לא היה צורך לפרסם אותו באינטרנט בשביל להפעיל לחץ על נותן השירות. אני משער שגם כל בלבולי המוח על הפגיעה בבטיחות נבעו מהרצון לנפח את המקרה כדי להכביד את הלחץ על נותן השירות לממש את האחריות.

בגדול אתה צודק, הלקוחות עצמם לא צדיקי הדור אבל זה עניין של ביצה ותרנגולת + משהו שמושרש עמוק בתרבות המיקוח הלבנטינית שיש פה ואין סיכוי שזה יעלם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם החלפת דשבורד נכללת בהסכם האחריות עם הלקוח, אין סיבה לפרגן להם על זה שהם עושים את העבודה שעליה התחייבו ולומר תודה שהם מוכנים לתת 90% מתוך 100%. יעלם.

לא הבנתי. כאשר התגלה הסדק, הרכב היה באחריות או לא?

אם כן, הם חייבים להחליף על חשבונם.

אצלי התגלה הסדק אחרי שאחריות נגמרה. משפטית הם לא חייבים לי כלום, אבל בתור מחווה הם לקחו רוב ההוצאות על עצמם. (מה שעדיין לא מקטין את התסכול שלי מהיצרן).

פורסם
לא הבנתי. כאשר התגלה הסדק, הרכב היה באחריות או לא?

אם כן, הם חייבים להחליף על חשבונם.

אם אתה מתייחס לרכב שלי, אז הוא באחריוץ ומבחינה חוזית הם "חייבים" לתקן את הנזק.

אני כותב חייבים במרכאות, כי התרעמתי על נימת ה"חייבים לי" וה"מגיע לי" שהתפתחה פה.

תכל'ס, לא חייבים כלום לאף אחד. בקלות מאוד רבה הם היו יכולים להתנער מאחריות אילו רצו.

ואנחנו כבר מכירים מקרים שבהם אנשים הגיעו עם תקלות בסיסיות ומוכרות יותר ליבואן, ונענו בשלילה עם מבול תירוצים מתוך המאגר הקבוע שלהם.

אני חושב שאין מניעה להגיד מילים טובות, גם אם עשו את מה שמצופה ואת מה שהתחייבו.

חווית השירות שלי עם סמל"ת הייתה טובה מאוד (גם במקרים אחרים אגב), בלי קשר למה הם חייבם ולמה הם לא חייבים.

• תוכן חדש...