Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אומנם לא בפיאט, אבל בעבר חוויתי קילוף של כפתור במהלך אחריות על אחד מרכבי VAG והוא הוחלף בפשטות, כנראה כי לא מדובר בחלק יקר ומסובך, דוגמת דשבורד ושות'.

בקיצור, צביקה אין לך מה לפחד, לשם כך נועדה אחריות.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תגובות 359
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמובן שזכותו לדרוש את התיקון, לא יודע כמה זה חכם.

לגבי המשמעות הבטיחותית- נו באמת.

בעבר הדשבורד היה מצוייד במכסה בולט שמסתיר תחתיו את כרית האוויר.

עם השנים משיקולים אסטטיים (מוצדקים) נפתרו מהמכסים הבולטים של כרית האויר ואותו מכסה הפך להיות חלק אינטגרלי מהדשבורד.

הסדק שנוצר בדשבורד לא נוצר פתאום- הוא היה שם מהיום שהרכב יוצר, משיקולים אסטטיים (שוב) היצרן ״תפר״ את הסדק והפך אותו לקיים אך בלתי נראה.

התפר הזה מאוד עדין כדי למנוע מצב שכרית האויר תצטרך לפעול ובמקום לפרוץ דרך אותו מכסה תפוצץ את הדשבורד.

מה שקרה ברכב של פותח השרשור כמו בעוד רכבים אחרים- אותו תפר שאמור להפרך בעת יזימת כרית האויר נחשף כבר עכשיו.

הסדק הזה, כמו המכסה שהוא מסתיר אינם קשורים למנגנון כרית האויר וכל תכליתם אחת:

להפרץ בשעת הצורך כדי לאפשר פתיחה מבוקרת ובטוחה של כרית האויר.

כן רציני או לא- זה ה״סדק״ ותכליתו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הבעיה שלסדק הזה יש גם משמעות כלכלית, בשמש הישראלית, סדק כזה לא יזחל אלא ירוץ מהר מאוד ועוד שנתיים, שלוש, כשירצו למכור את הרכב, יצתרכו להוריד הורדה משמעותית מאוד במחיר על פיצוץ מכוער בדש בורד באורך 20 ס"מ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עידן, ייתכן ואתה צודק, וייתכן ואני צודק. אתה לא יכול לדעת ב100%. ההגיון שלך אומר לך את זה, אבל אתה יודע מה אומרים - המציאות עולה על כל דמיון.

אגב, עדיין אין תשובה לשאלה - מה גרם לסדק להופיע?

האם זה חום? הפרשי טמפרוטרה? סתם בלאי? אולי משהו שם מתחת התנפח ודחף את החלק הזה כלפי מעלה? את כל הדברים האלה אפשר לגלות רק בפירוק.

כמו שכבר אמרו כאן, גם אם הפגם הוא אסתטי בלבד, זה עדיין לא בסדר.

אני מודע להשלכות של החלפת דשבורד, יש לי דאגות מהעניין, כולי תקווה שהחששות האלה יתבדו והכל ילך חלק, אבל אני כבר אסתדר עם מה שלא יבוא. יהיו רעשים? נחזור למוסך. יהיו תקלות? נחזור למוסך.

בגלל שאף אחד לא באמת יכול להבטיח לי ב100% שאין זה פגם בטיחותי, אני לא יכול לקחת את הסיכון הזה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
הבעיה שלסדק הזה יש גם משמעות כלכלית, בשמש הישראלית, סדק כזה לא יזחל אלא ירוץ מהר מאוד ועוד שנתיים, שלוש, כשירצו למכור את הרכב, יצתרכו להוריד הורדה משמעותית מאוד במחיר על פיצוץ מכוער בדש בורד באורך 20 ס"מ.

על זה אין ויכוח, לכן אני הייתי דורש פיצוי שיגלם חלק מאותה ירידת ערך (טיפול וכו׳ בחינם).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
צריך לברר עם היבואן האם החלק החדש משופר ולא יהיה יותר סדק בעתיד
פורסם

ראית כאן את השתלשלות העניינים, אני לא בטוח כמה "קל" לברר את הדברים, אני גם לא בטוח, מבלי לנקוט עמדה, עד כמה ניתן להיסתמך על הדברים שיאמרו.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אתה צודק. אם מדובר באותו חלק והתקלה כפי שאנחנו רואים היא סידרתית, יש סיכוי גבוה

שבעוד 3 שנים המצב יהיה בדיוק כמו עכשיו שוב.

פורסם

אותו החלק בדיוק, ככה נאמר לי מהבחור שטיפל בי בסמל"ת בראשל"צ.

כששאלתי מה יקרה עוד שנה שנתיים, נתן לי תשובה עם הידיים של "אני לא יודע"..

סתם שאלה, יש פה מישהו עם פיאט 500/פונטו איבו שאין לו את הסדק בדשבורד?

Opel Adam S 2017

פורסם

לי אין סדק... אבל הסתבר לי שליד הראשונה החליפו את הדשבורד כשהרכב היה באחריות

(ראיתי בהסטוריית טיפולים במוסך ולא כל כך הבנתי אז למה החליפו דשבורד לרכב יחסית חדש)

כרגע אין סימנים לסדק כמו כן אין קרקושים ובעיות חשמל למיניהן (הרכב אצלי כשנה וחצי).

עוד דבר לגבי מדיניות האחריות של סמל"ת, בעקרון ברגע שנגמרת האחריות אפשר לדבר ללמפה.

וגם תלוי מאוד באיזה מוסך מורשה מטפלים ברכב. לי היה מקרה טראומטי ביותר כשבועיים-שלושה לאחר תום האחריות הלך לי המוח

של המולטי-אייר. רק החלק לבדו עלה 7000 ש"ח. הלכתי למוסך שמשון שם גם עשיתי טיפול לרכב וחיים המנהל ניסה

לעזור לי ככל יכולתו מול הגורמים הרלוונטיים (אני חושב שהוא קרא לו המפקח האזורי או משהו בסגנון) ולבסוף יצא שעל החלק

קיבלתי 50% הנחה ומהמוסך עוד הנחה על העבודה (לא זוכר כמה אבל לא משהו משמעותי מאוד). אני גם מאמין שאי אפשר היה

להשיג יותר מזה, וגם כשהרכב מושבת אין כל כך ברירה אלא להסכים לכל הצעה. כמו כן חיים הגיש לי כל הזמן הזה עזרה נפשית,

תמיכה והרגעות (מקרה טראומתי כבר ציינתי :shock:) ואין ספק שמדובר בבעל מקצוע שאכפת לו מאנשים ומרכבים.

עד היום הרכב תקין ואני מאוד מרוצה ממנו.

אופיר

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם (נערך)

ברור שאין רעשים כי בעיות של צקצוקים ורשרשוים אחרי החלפת דש זה פסה

פרקתי והרכבתי והחלתי לחדש עשרות אם לא מאות דשים בלי שלקוח אחד חזר בגלל רעשים

הבעיות היחיודת שאני זוכר של רעשים מדש זה אחרי התקנות של כל מיני אביזרים שאז מחטטים כל מני מתקינים בתוך הדש או בעיות של פגם יצור שכחו לחזק בורג פה וזה נגע שם

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

העובדה שסמל"ת נותנת רק שנתיים אחריות על הרכבים זה ביזיון - זאת אמירה ברורה של יש לנו מכוניות מתפרקות.עד כדי כך מתפרקות שאפילו אנחנו מתנערים מהאחריות אחרי שנתיים בלבד.

אני לא מצליח להבין את ההגיון השיווקי של החלטה מטומטמת כזאת ....

• תוכן חדש...