Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

שוב אני אומר - לאחר שיחה שלי עם נציג סמל"ת ובמוסך נאמר בפירוש שמדובר באותו דגם של דשבורד בדיוק, כלומר יש סיכוי גדול מאוד שהוא יתנפח שוב

Opel Adam S 2017

• תגובות 359
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אז אם כן, בואו נסכם את מה שאני חושב (כלומר זאת דעתי בלבד):

1. סתם החלפתם דשבורד.

2. בזבזתם סתם כסף, זמן ועצבים.

3. סמל"ת לא אחראית על התקלה, היבואנית הזאת לא מייצרת את הרכב ולא אמורה לתת שירות חינם ולא בעלות מוזלת לרכב שאינו באחריות.

4. סמל"ת יצאה גדולה שהחליפה לכם דשבורד בעלות מסובסדת, במקום לשלוח אתכם לחפש תשובות אצל היצרן (והתשובות עדיין נשארו באיטליה. וכן, אני יודע שפניתם).

5. גם רכבים עם מגן שמש ושחנו מתחת לגג קיבלו נפיחות בדשבורד - אז הבעיה לא נגרמה ישירות מהשמש, אולי מהחום בתוך הרכב - בקיצור הבעיה כנראה תחזור בכל מקרה.

6. מה מטרת השרשור עם כל ה- 23 עמודים שלו חוץ מלהכפיש את היבואנית ולהפעיל עליה לחץ להיעתר לדרישות שלכם? שמי שרוצה יכול להחליף את כל הדשבורד בעלות מסובסדת ולדחות את הפיצוצים בדשבורד בשלוש שנים?

7. היצרן באיטליה אשם שמייצר חלקים באיכות ירודה בסדרה גדולה של דגמים ומכוניות.

פורסם (נערך)

1. לא סתם. גם אם מדובר בפגם אסתטי בלבד, הפגם הזה לא אמור להיות. עדיין לא הוכיחו לי מעבר לכל ספק שמדובר בפגם אסתטי, אז מבחינתי מדובר בפגם בעל משמעות בטיחותית.

2. כשיקרה משהו כזה ברכב שלך, תעשה את שיקולי הזמן/כסף/עצבים שלך.

3. סמל"ת אחראית במאת האחוזים. סמל"ת היא נציג היצרן בארץ ובשל כך תשובותיה של סמל"ת הם תשובותיו של היצרן.

4. לא יצאה גדולה ולא נעליים. מדובר בפגם בייצור הרכב. אם היצרן הוא זה שצריך לספוג, אותי זה לא מעניין. כמו בסעיף 3, היבואן הוא נציגו של היצרן, שיפעל מולו להחזר.

5. כשתחזור, נחזור ליבואן לעוד החלפה. אולי ככה היבואן יפיק לקחים וינסה לעשות משהו מול היצרן. אגב, לאחרונה נודע לי כי ישנה אפשרות אפילו לתבוע את היצרן והיבואן ביחד! האופציה תמיד נמצאת על השולחן, לפחות למי שעדיין לא טיפל בתקלה.

6. מי הכפיש? במקרה שלי, אפילו קצת פרגנתי בסוף. כנראה שהבנת הנקרא שלך לוקה בחסר (ולא בפעם הראשונה) כי מטרת השרשור הייתה התייעצות עם חברי הפורום להמשך טיפול בנושא, זה גם כתוב בהודעתי הראשונה. מעולם לא הייתה כוונתי להפעיל לחץ על היבואן (שלמרבה הפלא, נציגיו לא השכילו להגיב כאן).

7. אכן. כולי תקווה שאכן מדובר בפגם אסתטי בלבד ולא נשמע בעוד מספר שנים על הרוגים בתאונת דרכים שכרית האוויר לא פעלה כמו שצריך בגלל הדבר הזה. כמו שכבר ראינו, יצרנים לא ממהרים להוציא ריקולים, גם על נושאים בטיחותיים, אפילו לא אחרי שישנם הרוגים.

דנידין, אשמח לדעת באיזה מוסך אתה משמש כמנהל עבודה.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

לגבי סעיף 3 ו 4 סמלת או כל יבואן אחר של כל מוצר כלשהו לא מחוייבים חוקית לממן תיקון או החלפת חלק חילוף למוצר שכבר אינו באחריות נ ק ו ד ה רות סוף

במקרה שהיבואן נאות לעשות זאת במימון מלא או חלקי זה עניין של רצון טוב בלבד ועליך להבין זאת ולהגיד יפה טודה רות עבור היישר

פורסם (נערך)

הגיע הזמן שהיבואנים צריכים לקחת אחריות.

אם הסדק הזה קרה בכמה רכבי פיאט אז יש כשל והיבואן לא רוצה להסתכן בתביעה.

אחרת היבואן היה זורק אותו מהמוסך.

בטויוטה קורולה 2003-2004 היה בוצה במנועים והמנועים הלכו.

מי שטיפל במוסך מטעם היבואן החליפו לו מנוע ללא חיוב.

אפילו שהרכב סיים את שנות האחריות.

בשנת 2011 גם טויוטות לנקרוזרים מודלים 2003-2006 התלוננו על סדקים בדשבורד.

המחיר של הדשבורד להחלפה אצל היבואן עמד על 8000 ש"ח

והיבואן החליף להם דשבורד בהשתתפות של בעלי הרכבים בסכום של 1500+מע"מ.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם (נערך)

6. מי הכפיש? במקרה שלי, אפילו קצת פרגנתי בסוף. כנראה שהבנת הנקרא שלך לוקה בחסר (ולא בפעם הראשונה) כי מטרת השרשור הייתה התייעצות עם חברי הפורום להמשך טיפול בנושא, זה גם כתוב בהודעתי הראשונה. מעולם לא הייתה כוונתי להפעיל לחץ על היבואן (שלמרבה הפלא, נציגיו לא השכילו להגיב כאן).

הבנת הנקרא שלי היא מעל הממוצע, אם לשפוט לפי מבחנים אקדמאים שעשיתי לאורך השנים, כמו גם מבחנים שנועדו לבחון אותי ספציפית בתחום הכתיבה וההבנה, כך שהטענה שלך נדחית על הסף.

לעניות דעתי, מטרת השרשור הרשמית היא להתייעץ עם חברי הפורום, אך מטרת השרשור האמתית, המטרה שלא נכתבה, היא לגרום לכאורה להכפשה של היבואן ובמקביל להפעיל עליו לחץ כבד להיענות לדרישתכם באמצעות לחץ תקשורתי, בעקבות ידיעה שנציגיו קוראים בפורום ושיש להחלפה הנ"ל תקדים בפורום הזה ממש שנחשב לגדול ביותר בתחומו. אתם לא חייבים להסכים, זו דעתי בכל אופן.

כך או כך, מסכים שפגם כזה לא צריך להיות, זה לא לעניין, מעיד על איכות חומרים נמוכה, אך אם החלק החדש הוא לא חלק משופר, לא הייתי טורח להיכנס לכל הפרויקט הזה מראש. כאמור בזבוז זמן וכסף.

אם אתם בטוחים שהיבואן יחליף לכם דשבורד חינם (עלות החלק) כל 3 שנים זה נחמד, אבל אם לא קיבלתם את זה בכתב הכל בגדר השערות שלכם ואני אישית בספק רב.

איחלתי לפונטו הצלחה בהמשך נסיעתה.

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם (נערך)
לגבי סעיף 3 ו 4 סמלת או כל יבואן אחר של כל מוצר כלשהו לא מחוייבים חוקית לממן תיקון או החלפת חלק חילוף למוצר שכבר אינו באחריות נ ק ו ד ה רות סוף

במקרה שהיבואן נאות לעשות זאת במימון מלא או חלקי זה עניין של רצון טוב בלבד ועליך להבין זאת ולהגיד יפה טודה רות עבור היישר

אתה מדבר פה על עובדות לבין מה נכון לעשות

עובדה: היבואן לא חייב להחליף בכלל דשבורד לא בחינם ולא בתשלום סמלי.

מה נכון לעשות: להחליף דשבורד ולבוא לקראת הלקוח בלי שום קשר, לפנות לייצרן מר. פיאט ולדאוג שמטפלים בלקוחות שלהם בדיוק כפי שהלקוח "טיפל" בפיאט ושילם בין 60-70 ואף עברו את המאה אלף ש"ח על הרכבים הנ"ל, לשלוח בודק מקצועי מטעם פיאט או שלפחות יבדוק את הפגם בדש בורד ולמה זה קורה

הפנים של היבואן זה הפנים של החברה, בדיוק כמו שאני בתור עובד בחברה גדולה מייצג את הפנים שלה בפני לקוחות פוטנציאלים שמשקיעים בין 5-15-25 אלפים על סחורה, ואם הם מקבלים סחורה פגומת ייצור, אנו דואגים להחליפה, כי יש אנשים שכשלהם זה קורה ידאגו לא לחזור.

אישית, ברגע שאחליף הדשבורד, לא אוותר על עניין התביעה, הן בפן הבטיחותי (עד שיצרנית פיאט תדאג להוציא מכתב רשמי) והן בפן האסתטי.

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

פורסם

הבעיה לדעתי, לא באיכות חומרים נמוכה כי היא לא. אלה תכנון לקוי של אזור כרית האויר בדשבורד. עשו אזור אם עובי דק יותר במקום מסגרת כמו בהרבה רכבים.0205_06zoom+2002_CIVIC_TYPE_R+Front_Dashboard_View.jpg

פורסם

לעניות דעתי, מטרת השרשור הרשמית היא להתייעץ עם חברי הפורום, אך מטרת השרשור האמתית, המטרה שלא נכתבה, היא לגרום לכאורה להכפשה של היבואן ובמקביל להפעיל עליו לחץ כבד להיענות לדרישתכם באמצעות לחץ תקשורתי, בעקבות ידיעה שנציגיו קוראים בפורום ושיש להחלפה הנ"ל תקדים בפורום הזה ממש שנחשב לגדול ביותר בתחומו. אתם לא חייבים להסכים, זו דעתי בכל אופן.

אם תפעיל את קישורי הקריאה יוצאי הדופן שלך ותחזור להודעה #1 בשרשור, אתה תראה שהרבה לפני שהשרשור הזה נפתח קיבלנו מהיבואן את החלק חינם+50% הנחה על העבודה, ההצעה הייתה מקובלת עלינו ורק רצינו לגמור עם זה. אחרי שהעסק נמרח מעבר לגבולות הטעם הטוב השרשור נפתח כדי לקבל יעוץ על דרכי פעולה על מנת שהעבודה ברכב תושלם.

אם תקרא שוב את השרשור תראה שהרבה חברי פורום רשמו שלדעתם כל העבודה צריכה להתבצע ללא תשלום כלל, אך פות"ש לא רצה בכלל לפתוח את נושא התשלום מול היבואן. כשתמשיך לקרוא את השרשור תבין שבסוף הכל נסגר ללא תשלום בגלל פאשלה של המוסך (שאגב, גם שמו לא פורסם לאורך כל הדרך למרות הכל, על מנת לא להכפיש אף אחד). ממש בסוף תגיע להודעה שלי מאתמול שאומרת שאם הייתי רוצה להפעיל לחץ\להכפיש את היבואן הייתי פונה לצינור לילה ולסטטוסים מצייצים (אולי YNET כמו שעשה אייל פנו) דרכם הייתי מקבלת חשיפה הרבה יותר גדולה בזמן הרבה יותר קצר.

אבל אתה מעדיף לזכור את הדברים בצורה שנוחה לך, לבריאות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם (נערך)

אם זה היה רק שלי בוודאי שזה לא היה מעניין אף אחד, אבל בינתיים ראיתי רק פיאט אחת מתוך עשרות שחונות ברחוב ללא כל פגם בדשבורד. למרות שynet כבר התעניינו בדשבורד של מישהי עם קיה (סיד, אם אני זוכרת נכון) משנת 2008.

(כמובן שאני מדברת באופן כללי לפני שמערבים מישהו שמכיר מישהו).

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אם זה היה רק שלי בוודאי שזה לא היה מעניין אף אחד, אבל בינתיים ראיתי רק פיאט אחת מתוך עשרות שחונות ברחוב ללא כל פגם בדשבורד. למרות שynet כבר התעניינו בדשבורד של מישהי עם קיה (סיד, אם אני זוכרת נכון) משנת 2008.

(כמובן שאני מדברת באופן כללי לפני שמערבים מישהו שמכיר מישהו).

אני סקרן לדעת וגם לראות באיזה רחוב חונות עשרות פיאטים עם פגם בדשבורד ?

אני גר באיזור יחסית מאוד מאוכלס כאשר לכול דייר יש לפחות 2-3 רכבים ועדיין לא ראיתי פיאט אחת חונה ברחוב שלי וברחובות הסמוכים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...