Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני - סופרמיני עד 75K

moran1982
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום,

אני צריכה להחליף את רכב שלי בדחיפות ואשמח להתייעץ עם מבינים:

אני רוצה אוטו קטן, אוטומט ואמין (יש לי טראומה מהאוטו הקודם, פונטו ספייס, שהיה במוסך כל חודש-חודשיים).

אני לא נוסעת הרבה (כ-15 ק"מ ביום בתוך העיר) - נהגת יחידה + 2 כיסאות ילדים.

לא כ"כ חשוב לי החיסכון בדלק או ירידת הערך - אני רוצה בעיקר רכב טוב שאני אסחב איתו כמה שנים טובות בלי יותר מדי תקלות.

התקציב הוא בין 60 ל-75K. לפי מה שבדקתי, אלה האופציות :

- פיקנטו חדשה (מהיבואן) 72K (מחיר מיוחד)

- טויוטה יאריס 2012 78K

- קיה ריו 2012 72K

- סוזוקי ספלאש 2012 70K

- פונטו גרנדה 2012 65K

יש לי העדפה לפיקנטו בגלל שהיא חדשה ובגלל 7 שנות האחריות של היצרן...

אחרים אמרו לי שעדיף מכונית משומשת אבל טובה יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התקציב הוא בין 60 ל-75K. לפי מה שבדקתי, אלה האופציות :

- פיקנטו חדשה (מהיבואן) 72K (מחיר מיוחד)

- טויוטה יאריס 2012 78K

- קיה ריו 2012 72K

- סוזוקי ספלאש 2012 70K

- פונטו גרנדה 2012 65K

איפה ראית יאריס ב-78,000 שח? יד2 או סוכנות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש את המיצוביש ספייס סטאר מליסינג 0 קמ יד 1 ב70 אלף,חיסכוני,מאובזרת ודי זריזה,בתוך העיר גם די נוחה.

הספלאש גם אופציה טובה,אם כי תא מטען די קטן.

בכזה תקציב אפשר כבר לקנות את הפונטו איווי,מושבים מאוד נוחים,חיסכוני. ובטיחותית,החיסרון שהגיר הרובוטי בעיר פחות נעים בפעולתו.

הסוויפט גם רכב אמין,חיסכוני,גם תא מטען קטן ביחס לקטגוריה,בטיחותית גם כן.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתי מוריד את הספלאש והפיקנטו - פשוט קטנים לצרכייך. לגבי יאריס - יש לו גרסה יותר מרווחת הקרויה Space Verso S, לדעתי יותר מתאימה לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה למגיבים!

אני רואה שכולכם שוללים את הפיקנטו. אני לא מבינה כלום ברכבים אבל דווקא חשבתי שהיא האופציה הכי טובה כי היא חדשה ויש לה מלא זמן אחריות.

אשמח אם תפרטו לי...מה כל כך רע בה?

תודה שוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פיקנטו - קטנה , צפופה . מרעישה , בידוד רעשים לא טוב. תצרוכת דלק גבוהה ביחס לרכב - חוץ מעיצוב מוצלח - אין שום ערך מוסף . ולכן המלצתי לך על היאריס אוו הסוויפט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפיקנטו, וגם הספלאש - אינם רכבי סופרמיני, אלא משהו בתפר בין סופרמיני למיני. לכן הם יהיו צפופים מאד מאחור.

אם מדובר ברכב שני לנסיעות קצרות - ניחא, אבל קניות בבגאז' של 200 ליטר? אני אגלה לך משהו - לי יש סויפט, בגאז' טיפה יותר גדול. משפחה עם ילדים בוגרים, אבל עדיין צריך להאכיל 3-5 פיות (התחשיב משתנה, כיון שיש שניים בצבא). אפשר להכניס את הקניה השבועיל לבגאז' של הסויפט, אבל דורש תכנן, ולפעמים גולש לספסל האחורי, שאצלך תפוס על ידי הילדים. שלא לדבר על מצבים שבהם מאיזה סיבה תזקקי יותר מטען.

צריך גם לבדוק את נוחות הגישה לספסל האחורי לצורך טיפול בילדים (כאן יתכן דווקא יתרון הגובה של הספלאש, אבל עלייך לבדוק זאת לפי מידות הגוף שלך וצרכי הילדים).

ועניין אחרון - וחשוב מאד - אני הייתי מעדיף שמאחורי הילדים יהיה איזה buffer zone למקרה של תאונת פרצוף-תחת. לכן הייתי מעדיף רכב במבנה סדאן, משהו בסגנון של ריו סדאן או אקסנט, או האצ'בק עם תא מטען יותר ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחר כמה נסיעות על הפיקנטו לא ממליץ, ממש לא אהבתי זולל דלק (1-10 מחוץ לעיר שזה בושה, הסופר לנסר הקודמת עשתה טוב יותר מזה) בידוד רעשים חלש ולא הכי נוחה, כאב מעט הגב לאחר נסיעה ארוכה.

הפונטו גרנדה גם זולה לאחזקה יחסית וגם נחמדה, נוחה למדי, אמנם לא נסעתי בה יותר מדי. הסוויפט מאוד נחמדה אם את מוצאת בתקציב, חסכונית בדלק זריזה ויפה לעומת השאר.

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפיקנטו לא הכי נעימה לנסיעה ולא הכי חסכונית.

פונטו גרנדה/איבו כבר יותר נורמליות, יותר חסכוניות, יותר מרווחות ונעימות לנסיעה.

סוויפט רכב אמין מאוד, זריז, כייפי, מרווח אבל תא מטען קטן יחסית.

הייתי מוסיף גם פיאסטה. הוא כמו הסוויפט אבל עם תא מטען יותר גדול, אולם קצת פחות זריז.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

מוזר- אני נהנה מאוד מהפיקנטו.

נוסע בעיקר באיזור עירוני עם הרבה עליות והיא סוחבת מצוין, לא עושה רעשים.

יש לה את החסרונות שלה (מערכת שמע לא מטורפת ואבזור יחסית צנוע)

אבל אני באמת חושב שזאת השקעה משתלמת ביחס לתמורה-

הרכב לא רואה מוסך ומאוד אמין, יחסית שומר על הערך שלו, זריז בכביש ולפי מה שמדדתי הוא גם חסכוני (אני מדבר על חיפה ככה שזה קריטי).

בנוגע לעניין האחריות 7 שנים- טוב לדעת...נשמעת כמו אחלה של עסקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...