Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

תוכלו להמליץ לי על רכב לקנייה במחיר של עד 45K לפי הפרמטרים הבאים (לאו דווקא לפי סדר עדיפויות מספרי):

1. אמינה מאוד

2. בטיחותית

3. זולה לתחזוקה

4. חסכונית בדלק

5. נוחה למשפחה קטנה

6. גיר אוטומטי / רובוטי

תודה רבה לכולם ושנה טובה!

פורסם

מזדה 2-כדאי לחפש ברמת איבזור DYNAMIC,עונה על רוב הדרישות חוץ מחיסכון,אבל אין רכב שיענה בצורה מושלמת על כול הדרישות שלך.

יונדאי I20-גם נכנסת טוב לדרישות שלך,מגיע די מאובזרת כבר בגירסת הבסיס.

פורד פיאסטה-היחידה עם 7 כריות אוויר,לדעתי מושבים נוחים יותר מאשר של היונדאי וגם איכות החומרים נעימה יותר.

פיאט איווי-החיסכונית שבחבורה תודות לגיר הרובוטי,מצד שני היא תהיה חלשה יותר,מושבים מאוד נוחים,יש גירסה שניקראית 150TH מאווד מאובזרת,לרכב גיר רובוטי לכן בעיר פחות חלק מאשר גיר פלנטרי רגיל,אבל שווה לבדוק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האמת שלפונטו איבו יש גם 7 כריות אוויר, בקתציב שלך אני מאמינה שתכנס אחת שנת 2010 (בשנתון הזה לא הייתה 150th אבל גם הבסיסית מגיעה עם אבזור מכובד-אם תמצא אחת ברמת גימור דיינמיק זה יהיה מעולה). היא נוחה, מרווחת, בגאז' בנפח 275 ל' (לא בין הגדולים בקטגוריה אבל מספק לדעתי, כדאי שתבדקו את נושא העגלה אם יש צורך באחת כזאת).

לגבי אמינות- הרכב שברשותי עבר קצת יותר מ74 אלף ק"מ בהצלחה בלי תקלות אבל צריך לקחת בחשבון שהגיר הרובוטי דורש תחזוקה-החלפת קלאץ' פעם ב70-100 אלף ק"מ (תלוי בנסועה) את המחיר של ההחלפה אני עדיין לא יכולה להגיד כי עוד לא הגענו לשם.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אישית הייתי מכוון לפונטו איבו או לפיאסטה.

שתיהן בטיחותיות וחסכוניות, יותר מאשר המאזדה ויותר נעימות לנסיעה מבחינת מושבים ואיכות חומרים מאשר היונדאי. אבל שתיהן גם עם מנוע שלעיתים קצת עצל ולא זריז כמו המאזדה, לא בהבדל גדול אבל עדיין.

כמובן שהייתי ממליץ לנסות כל רכב ולראות מה באמת יותר נוח ומתאים בשבילך ובשביל המשפחה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
לא הייתי קוראת להבדל של כמעט 30 כ"ס לא גדול. מדובר בהפרש משמעותי בקטגוריה הזאת.

לפיאסטה יש 82 כ"ס בגרסה הידנית, בגרסה האוטו' יש 96 או 105 תלוי באיזה שנתון ורמת גימור.

למאזדה יש 102 כ"ס.

אם ניקח את הגרסה עם הכ"ס הנמוך ביותר בפורד ואת המאזדה נקבל הפרש של 20 כ"ס במקסימום.

כמו שרשמתי, ההפרש לא כזה נורא, הבחור לא הולך להתחרות על הכביש אלא להגיע מנקודה A לנקודה B עם הכי הרבה חסכון ונוחות והמאזדה תספק לו פחות חסכון אבל יותר זריזות.

פורסם

עשית השוואה בין הפונטו והפיאסטה למאזדה 2.

הפונטו מגיעה רק עם 77 כ"ס שזה 25 כ"ס פחות, הפיאסטה עם 82 (כי ב45 אלף ש"ח הדגם החדש עם מנוע 1.6 לא יכנס). בכל אופן, 20-25 כ"ס (25% יותר!!!) זה ההדל מאוד גדול.

אם זה חשוב בעיני פות"ש זאת החלטה שלו ולא שלנו, אנחנו כאן בשביל להציג נתונים, נקודות מבט, לא לקבל החלטות בשביל אף אחד אחר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
לא הייתי קוראת להבדל של כמעט 30 כ"ס לא גדול. מדובר בהפרש משמעותי בקטגוריה הזאת.

מחזק.

להוריי כרגע יש פולו 1.4 ידנית שנת 2007 עם 80 כ"ס. במקביל שהם קנו אותה אני קניתי פולו ידנית עם 75 כ"ס.

מכיוון שמשקל הרכבים בקטגוריית סופר מיני נמוך מהר מאוד משתנה יחס הספק משקל באופן משמעותי ואפילו הבדל של 5 כ"ס מרגישים קל וחומר של 30 כ"ס.

יותר מיזה- קח פביה 1.6 ידנית עם 100 כ"ס לעומת פביה עם מנוע בעל הספק דומה אבל עם מנוע Tsi וההבדל שמיים וארץ.

פורסם
עשית השוואה בין הפונטו והפיאסטה למאזדה 2.

הפונטו מגיעה רק עם 77 כ"ס שזה 25 כ"ס פחות, הפיאסטה עם 82 (כי ב45 אלף ש"ח הדגם החדש עם מנוע 1.6 לא יכנס). בכל אופן, 20-25 כ"ס (25% יותר!!!) זה ההדל מאוד גדול.

אם זה חשוב בעיני פות"ש זאת החלטה שלו ולא שלנו, אנחנו כאן בשביל להציג נתונים, נקודות מבט, לא לקבל החלטות בשביל אף אחד אחר.

פות"ש רשם שהוא רוצה רכב אוטו' או רובוטי, הגרסה של 82 כ"ס של הפיאסטה היא רק ידנית. הרובוטית היא עם 96 כ"ס. עם הפונטו אין מה להתווכח בכלל, היא הכי פחות זריזה מבין כולן.

מה שכן המאזדה שוקלת 100-120 קילו פחות.

כמו שרשמתי, המאזדה ידועה בזריזות שלה יותר מהפיאסטה. הפיאסטה יותר חסכונית אבל לא במידה רבה.

לפות"ש, אם חשוב לך זריזות ופחות החסכון, לך על המאזדה.

אם לא אכפת לך מנוע זריז ואתה רוצה נטו חסכון אז הפונטו והפיאסטה יתאימו לך.

כולן אמינות, בגסרה האוטו' פחות חסכוניות אבל יספקו את הסחורה.

פורסם

מציע לך לבדוק גם I20 אוטומטית 1.4 עם 100 כ"ס.

תוכל לרכוש 2010-2011 מהשכרה/ליסינג עם אחריות.

רכב חסכוני יחסית בדלק, אמין, חלקים זולים, מאובזרת מאוד, אני חושב שהיא נותנת תמורה טובה מאוד למחיר.

פורסם

הפיאסטה הרובוטית (105 כ"ס) והידנית (82 כ"ס) בכלל לא רלוונטיות כי אינן נכנסות לתקציב. הפיאסטה היחידה שרלוונטית לשרשור זאת 1.4 טרנד שנים 2009-2010 עם תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית (96 כ"ס) ששוקלת כ120 ק"ג יותר מהמאזדה.

אם היא תהיה יותר חסכונית מהמאזדה? היצרן טוען שכן, הגולשים שדרגו את הרכבים באתר KML למשל חולקים על דעתו:

פיאסטה: http://www.kml.co.il/Car/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93_%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94_2008-unknown_7287

מאזדה: http://www.kml.co.il/Car/%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94_%D7%A1%D7%93%D7%A8%D7%94-2_2008-%D7%95%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94_3491

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

היצרן יכול לרשום מה שהוא רוצה...

דרך אגב, איך הפונטו שלך? כמה היא עושה לליטר בתוך העיר ומחוץ לעיר?

אנחנו מתדיינים פה על פיאסטה מול מאזדה ואולי בכלל הפונטו תהיה טובה בשבילו בשנתון שנכנס לתקציב כמובן.

פורסם

הפונטו שלי נהדרת:-P גם אנחנו התלבטנו בין הפונטו למאזדה ולI20, בסופו של דבר הפונטו נבחרה ואנחנו מאוד מרוצים מהבחירה שעשינו, אם לא היא אז כנראה שזאת הייתה מאזדה 2 (חברים טובים שלנו קנו את המאזדה והם מאוד מרוצים ממנה, הנסועה שלהם לא גבוהה בכלל אז הם גם לא מרגישים שהיא לא חסכונית).

לגבי צריכת הדלק, כמו שכבר כתבתי בכמה שרשורים: מחוץ לעיר: 1:15-16, בתוך חיפה נטו סביב 1:11.5 בתנאים שהנהיגה לא "מכוונת חיסכון" ולא מעקבת את התנועה (לפעמים אפילו ההפך כי עם ישראל בולם בסיבובים :evil:) ורוב הנסיעות העירוניות ממש קצרות (קילומטרים בודדים) כאשר מערכת עצור וסע מבוטלת.

יצא לי לדבר עם חבר פורום בעל רכב זהה אבל עם תיבה ידנית והוא מדווח על צריכת דלק די דומה, ככה שהגיר הרובוטי כאן שמפיע לטובה על החיסכון לעומת הפלנטרי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

היא הייתה אחת האפשרויות שלי, התבאסתי על המחיר הגבוה שלה, 90K ומעלה לרכב חדש כמובן. מה שכן, יש לי חיבה לפונטו :)

הרכב נוח, מרווח, אמין וזול לאחזקה, פשוט כיף לנהוג בו.

למי שלא נוסע הרבה, עד 1000 ק"מ לחודש, ההבדלים בצריכת הדלק לא ממש משמעותית.

פורסם

אתה עשית בשכל שלא רכשת את הרכב כחדש.

הוא נותן תמורה נהדרת בתור משומש לשנתונים 2010-2011 אבל נכון להיום הרכב מאוד מיושן ומציע הרבה פחות מהמתחרות שלו כאשר תג המחיר עדיין נשאר גבוה (למה שמישהו יקנה את הפונטו הידנית ביותר מ70-75K?) אם היו מעדכנים את המנוע לאחד מוגדש וגיר בעל 6 הילוכים, עוד הייתי מקבלת את זה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...