Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן מיני מרכזי נוזל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלשום התחילה נזילה מתקרת מרפסת השירות. פרקתי את לוחות הפח שם, וראיתי שיש נזילה מהמזגן.

החשד הראשון שלי היה צינור ניקוז סתום. הוצאתי את הצינור השרשורי מתוך הקיר, וניסיתי לנשוף פנימה.

היה מאוד קשה לנשוף לתוכו, אבל אחרי כמה נסיונות ככל הנראה הלכלוך השתחרר, ועכשיו שנושפים פנימה

האוויר נכנס בקלות.

מה שכן, לאורך כל הזמן, יצאו דרך צינור הניקוז מים, כך שגם אם הוא היה סתום, זה ככל הנראה סתימה חלקית.

בנוסף, לאורך החלק המתכתי של המזגן, מודבק מעין איזולירבנד כסוף, אני קראתי לו איזולירבנד חלל :-)

כאשר ניגבתי עם סמרטוט את החלק הזה, פשוט כל האיזולירבנד הזה התפורר, ויצא מהמקום, והמים המשיכו

לטפטף, בעיקר מהפינה של החלק המתכתי. צילמתי את זה, תוכלו אפילו להבחין בנזילה מהפינה.

ועכשיו לשאלות:

1- האם זה נראה הגיוני שאכן הנזילה נוצרה מצינור ניקוז סתום?

2- האם הדבקה חדשה של איזולירבנד החלל הזה תפתור את הבעיה, כי המים לא יזלו יותר דרך הפינה?

3- האם זו הדרך היחידה/היעילה לאטום שם, או שנגיד סיליקון עדיף?

תודה מראש לכל העוזרים

IMG_20140912_164648.jpg

IMG_20140912_164638.jpg

IMG_20140912_164644.jpg

פורסם

בן כמה המזגן?

למזגן יש אמבטיה פנימית, והיציאה שלה היא צינור הניקוז.

מהנראה שיש לך נזילה מהאמבטיה..

תבדוק עוד יומיים. לראות שאחרי שהסתימה השתחררה. זה לא מפסיק.

והאיזולירבנד חלל.

זה דבק נייר כסוף עם חיזוק חוטים. לתעלות פח.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

העניין הוא שגם אחרי ששחררתי כביכול את הסתימה בצינור הניקוז, המים המשיכו לנזול מאותה פינה, שקצת חלודה.

השאלה אם נייר הדבק הכסוף הוא זה שגם אוטם את הפינות האלה, או שזה רק חיזוק?

המזגן בן כ-10 שנים. אני לא יודע אם החליפו שם משהו בדרך, כי אני גר שם רק שנתיים.

פורסם

בתוך המאייד עצמו, יש אמבטיה לקליטת נוזלים מהמאייד. האמבטיה היא טיפה יותר גדולה מגודל המאייד (הכוונה לשטח של המאייד, שהוא למעשה העובי של הרדיאטור הפנימי (רדיאטור פנימי = מאייד) והרוחב הכללי שלו. נניח: אם המאייד הוא בערך 80 ס"מ רוחב ו 10 ס"מ עובי [הגובה לא רלוונטי], אז האמבטיה היא בערך 85-90 ס"מ על כ 15-20 ס"מ).

כאשר מים יוצאים מהאמבטיה ומגיעים למעטפת הפח של היחידה הפנימית, סימן שיש בעיה בזרימת האויר דרך רשת המאייד - ואז, מה שקורה הוא פשוט - האויר לא זורם דרך הרשת אלא מסביבה, ופשוט "מקפיץ" את המים מהאבטיה היישר לכיוון יניקת האויר (מפוח). חלק מהמים לא מגיעים למפוח אלא נשארים על המעטפת של המאייד, ואז מתחילים לנזול מכל מיני חורים קטנים (בדיוק כמו שרואים בתמונות).

סיבות נפוצות:

1. אין פילטר כלל על הרשת מאייד, והיא נסתמה.

את הסתימה לא ניתן לראות בעין !!! כי בתוך רשת המאייד (בפנים) נתפס רוב האבק\ליכלוך.

2. יש פילטר אבל הוא סתום (וזה עדיין לא מבטיח שהרשת הפנימית של המאייד לא סתומה, כן ?)

פתרונות -

עבור סעיף 1:

א. החלפת המאייד

-או-

2-3 ניקיות עם דגריזר מיוחד למזגנים + לחץ אויר.

-או-

1-2 ניקיונות עם דגריזר ואז גרניק (!!!).

ב. רכישה של סרט פלציב (גליל ברוחב של כ 5 סמ כמדומני) והדבקה שלו מסביב למאייד (לחסימת הפתחים הקטנים שבין רשת המאייד לקופסא עצמה של היחידה הפנימית). עושים ממש "מסגרת עבה" לרשת המאייד.

כן, זה פתרון חאפרי אבל מחזיק מעמד.

עבור סעיף 2:

יש לנקות את הסננים היטב (באמצעות מים חמים ומסיר שומנים סנץ מוריץ) ולקוות לטוב. אם לא, לחזור לקרוא את סעיף 1.

עלויות: כל מה שבין 1000 ל 4000 שח, מבלי לקחת בחשבון עבודות גבס.

עלות של תיקון הנמכת תקרה באמבטיה נע בין 1000 ל 2000 שח (תלוי אם רק חלק ניזוק או שצריך להחליף את כל הפלטות).

לציין כי מדובר בתקלה אופיינית למיני מרכזיים בגילאים של 10-15 שנה.

תנחומיי.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על ההסבר המפורט. נראה לי שאני יזמין את השירות

תיקונים דרך ביטוח הדירה. נראה מה הם יגידו :-) לפחות

עכשיו שאני פחות או יותר מבין מאיפה הבעיה, אני אוכל

להתמודד ביותר הצלחה עם נסיונות חרטוט ונסיון התנערות

מתיקון.

פורסם (נערך)

אז אתמול הגיע הטכנאי. אחד שכבר היה אצלנו פעם מטעם הביטוח, ופעם קודמת היה דיי חאפר,

מה שחייב בפעם הקודמת ביקור נוסף של טכנאי אחר מטעמם.

בקיצור הוא פירק את צינור הניקוז, טען שהוא סתום, וזה אחרי שאני ביום שישי ניקיתי אותו.

הייתי דיי סקפטי, וישר נתתי לו הרצאה על הרשת של המאייד :-) הוא התעקש שזה לא המצב,

וניקה טוב טוב את הצינור, וגם את פתח היציאה מהאמבטיה עצמה, ואמר שזהו, זה אמור לעבוד

בלי נזילות. טוב חכה שניה, תבדוק שזה לא נוזל... "אין צורך, מקסימום תקראו לנו שוב" :roll:

ומה עם האיזולירבנד חלל? "זה איטום, זה לא כלול בשירות. שים מסקנטייפ חזק, זה אותו דבר,

אין לזה שום השפעה".

נו טוב, מה נעשה, נפעיל את המזגן, ונקווה לטוב. אז בערב שחזרנו הביתה הפעלתי את המזגן,

וכל חצי שעה הלכתי לבדוק שזה בסדר. טפו טפו לא נוזל, גם אחרי שהמזגן עבד כל הלילה.

כנראה החאפר לא חאפר מושלם, רק חצי חאפר :-)

נקווה שלא פתחתי פה לשטן, ושזה ימשיך ככה, בלי נזילות ובלי בעיות. עכשיו נשאר לי לקנות

את האיזולירבנד חלל הזה, כי בכל זאת אני לא אוהב שזה נראה ככה, ואני מניח שזה גם נחוץ

לאיטום של המע' מבחינת כניסת אוויר לאותו איזור. אז נעשה את זה בקרוב.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

במידה ואתה ליד חנות מזגנים

ניתן לקנות לפני מטרים ולא גליל

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 14.9.2014 בשעה 22:54, איציק נ. כתב:

בתוך המאייד עצמו, יש אמבטיה לקליטת נוזלים מהמאייד. האמבטיה היא טיפה יותר גדולה מגודל המאייד (הכוונה לשטח של המאייד, שהוא למעשה העובי של הרדיאטור הפנימי (רדיאטור פנימי = מאייד) והרוחב הכללי שלו. נניח: אם המאייד הוא בערך 80 ס"מ רוחב ו 10 ס"מ עובי [הגובה לא רלוונטי], אז האמבטיה היא בערך 85-90 ס"מ על כ 15-20 ס"מ).

כאשר מים יוצאים מהאמבטיה ומגיעים למעטפת הפח של היחידה הפנימית, סימן שיש בעיה בזרימת האויר דרך רשת המאייד - ואז, מה שקורה הוא פשוט - האויר לא זורם דרך הרשת אלא מסביבה, ופשוט "מקפיץ" את המים מהאבטיה היישר לכיוון יניקת האויר (מפוח). חלק מהמים לא מגיעים למפוח אלא נשארים על המעטפת של המאייד, ואז מתחילים לנזול מכל מיני חורים קטנים (בדיוק כמו שרואים בתמונות).

סיבות נפוצות:

1. אין פילטר כלל על הרשת מאייד, והיא נסתמה.

את הסתימה לא ניתן לראות בעין !!! כי בתוך רשת המאייד (בפנים) נתפס רוב האבק\ליכלוך.

2. יש פילטר אבל הוא סתום (וזה עדיין לא מבטיח שהרשת הפנימית של המאייד לא סתומה, כן ?)

פתרונות -

עבור סעיף 1:

א. החלפת המאייד

-או-

2-3 ניקיות עם דגריזר מיוחד למזגנים + לחץ אויר.

-או-

1-2 ניקיונות עם דגריזר ואז גרניק (!!!).

ב. רכישה של סרט פלציב (גליל ברוחב של כ 5 סמ כמדומני) והדבקה שלו מסביב למאייד (לחסימת הפתחים הקטנים שבין רשת המאייד לקופסא עצמה של היחידה הפנימית). עושים ממש "מסגרת עבה" לרשת המאייד.

כן, זה פתרון חאפרי אבל מחזיק מעמד.

עבור סעיף 2:

יש לנקות את הסננים היטב (באמצעות מים חמים ומסיר שומנים סנץ מוריץ) ולקוות לטוב. אם לא, לחזור לקרוא את סעיף 1.

עלויות: כל מה שבין 1000 ל 4000 שח, מבלי לקחת בחשבון עבודות גבס.

עלות של תיקון הנמכת תקרה באמבטיה נע בין 1000 ל 2000 שח (תלוי אם רק חלק ניזוק או שצריך להחליף את כל הפלטות).

לציין כי מדובר בתקלה אופיינית למיני מרכזיים בגילאים של 10-15 שנה.

תנחומיי.

איציק

כנראה שהסעיף הראשון רלוונטי למזגן (בן 15) מיני מרכזי (תדיראן)  של הורי,

המזגן מתפקד מצויין וחבל להחליף אך ורק בגלל נזילת מים.

איציק,

לכמה זמן מחזיק ניקוי סוללה כזה?

לפני שלוש שנים (הייתה נזילה ונתקלתי בפוסט זה) ביצעתי פעולת ניקיון כפי שתיארת בסעיף הראשון (שטיפה פעם אחת עם ספריי viper שקניתי מפולק, מים וייבוש עם אוויר) , לא עבדתי עם גרניק אבל שטפתי את הסוללה למצב די טוב, יכלתי לראות עם פנס לצד השני של הסוללה ללא בעיה.

המזגן נסגר ותפקד מצויין עד למזג אוויר החם שפקד אותנו לפני שבועיים.

אתמול פירקנו את האמבטיה שוב ולא נראה שיש הצטברות לכלוך רצינית, הצינורות לא סתומים וסה"כ לא מצאתי משהו חריג.

שווה להיכנס לשטיפה נוספת ואטימה טובה של האמבטיה או פשוט להחליף אותו?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם

לפני שאתה נכנס לסשן ניקיונות נוסף, תאבחן מהיכן הנזילה... אולי היא לא מאותו המקום ?

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

לפני שאתה נכנס לסשן ניקיונות נוסף, תאבחן מהיכן הנזילה... אולי היא לא מאותו המקום ?

איציק

היות ואלו היו הממצאים, עכשיו כשהגבס פתוח מחכים  למזג אוויר חם יותר בשביל להפעיל ולבדוק מאיפה.

תודה.

• תוכן חדש...