Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה שמתי לב כי הדש בורד (סביב הפתח של האיוורור למניעת אדים) קצת שקוע, נגעתי בו והוא פשוט התפורר ונוצר שם חור :shock:

לפי מה שנראה שם התופעה נמשכת לכל רוחב הדש בורד (לציין כי החומר הוא סוג של גומי פלסטי כזה) אך כל שאר הפלסטיקה במצב מעולה.

מה ניתן לעשות במצב כזה? האם ניתן לתקן זאת או שאפשר לפנות לבעל מקצוע שיבנה אחד חדש? נראה לי שבפירוקיה אני לא אמצא משהו במצב טוב יותר.

אני אעלה תמונות מחר כי עקב החושך לא יראו כלום.

פורסם

תנסה להכניס פנימה קצף פוליאורתן.

חבל להשקיע כסף ברכב, אלא אם כן החלטת שזה רכב שאתה משמר לעשור הבא כרכב אספנות.

הפלסטיקה מהסוג הזה בפיאטים לא נועדה להחזיק שנים רבות, וייתכן שעוד התעסקות עם הדשבורד תביא לסופו, ולמעשה לקץ היכולת שלך לנסוע ברכב - עדיף שלא תתעסק יותר מדי.

פורסם

הרעיון עם הפולאוריתן לא נראה לי כ"כ מומלץ.

אי אפשר לדעת לאן הוא יגלוש ובמה יתפס.

רעיון הכיסוי לדעתי יתן מענה הולם לבעיה.

אם יש כוונה לשמר את הרכב לאספנות, אולי שווה לעשות שיפוץ יותר רציני לדשבורד.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם
תנסה להכניס פנימה קצף פוליאורתן.

חבל להשקיע כסף ברכב, אלא אם כן החלטת שזה רכב שאתה משמר לעשור הבא כרכב אספנות.

הפלסטיקה מהסוג הזה בפיאטים לא נועדה להחזיק שנים רבות, וייתכן שעוד התעסקות עם הדשבורד תביא לסופו, ולמעשה לקץ היכולת שלך לנסוע ברכב - עדיף שלא תתעסק יותר מדי.

ראוי לזכור שהאוטו בן 20, אז שנים רבות כבר יש לו, לגוף הענין שווה לבדוק בפרוקיות.

פורסם

אני אכן חושב להפוך את הרכב לרכב אספנות. הבעיה היא לא במכניות אלא דווקא הפלסטיק והפנים של הרכב... בכל מקרה השאלה היא האם בפירוקיה מצב הפלסטיק לא זהה או גרוע יותר..

פורסם

תנסה לחפש באיביי, או אולי תנסה לשאול בפיאט, אולי יהיה לך מזל ויש להם איפשהו באיזה מחסן דשבורד כזה שלם תקין או אפילו חדש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני חייב לציין כי ראיתי באייבי דשבורד אך החלק הספציפי שמעליו לא כלול בדשבורד...האם הוא לא מחובר אליו? והאם ניתן לייצר אחד חדש מחומר אחר שיעשה את העבודה?

פורסם

זה בהחלט יכול להיות פרויקט של עשה זאת בעצמך, רק צריך זמן פנוי וחוש יצירתי.

לדוגמא אפשר לפרק את הדשבורד מהרכב, לעשות מדידות של החלק הפגוע, ולחתוך חתיכה של דיקט או משהו קשיח אחר ולצפות אותו בספוג דק ועליו יריעה של דמוי עור שחור.

אפשר לחשוב על משהו יצירתי כשתפרק את הדש ותראה את כל הנזק ועם מה אפשר לעבוד.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם (נערך)

אני חושב על זה אך מצד שני אני מפחד שבדרך אשבור משהו...הפלסטיק ישן לא חזק כמו פעם...לכן רציתי לבדוק האם למישהו יש נסיון בפירוק דש כזה או אם מישהו מתעסק עם תיקונים כאלה. בסופו של דבר אם לא יהיה פתרון אעשה זאת בעצמי. אגב הנה התמונה השניה.20140908_074125.jpg20140908_074125.jpg

עריכה אחרונה על ידי dorysan
פורסם

זה נראה מהתמונות שהדש מורכב משני חלקים, בדקת אולי אפשר לשלוף את החלק הפגוע בלי לפרק את החלק מפלסטיק?

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

• תוכן חדש...