Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני רוצה לתאר את המצב - אני חייב לקנות רכב אשר ישמש אותי גם לצורך עבודה וגם למשפחה. עבודה שלי משלמת לי כל חודש סכום קבוע ואני הולך לעשות 50000 ק"מ לשנה בערך. אני רוצה רכב גדול כיש לי 2 ילדים - אחד דורש עגלה. מוכן להשקיע הון עצמי 100000 ש"ח

התלבטויות הן - לקנות בנזין או היברידי?

לקנות חדש או ישן?

לקנות בחנות או ליסינג?

לשלם רב הסכום מראש או לקחת הלוואה?

מאוד רוצה טויוטא Auris Hybrid TS?

בקיצור הלכתי לאיבוד, מישהו יכול לתת לי כיוון?

אשמח לעזרה.

תודה

פורסם

בקילמטרג' כזה כדאי מאוד דיזל.

אתה מוכן לרכב ידני? כי ב-120,000 אתה יכול לרכוש פלואנס דיזל או סיאט טולדו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

בקילומטראז' שנתי כזה אתה חייב לקחת בחשבון בלאי גבוה למדי לרכב שיבוא לידי ביטוי בירידת ערך גבוהה, עלויות טיפולים גבוהות וכמובן גם החלפה תדירה של הרכב. אם אתה "משקיע" עכשיו 100 אלף ש"ח על רכב, קח בחשבון שבעוד שלוש שנים ערך הגרט שלך יהיה פחות מחצי. מקווה שאתה משקלל את זה בחישובים שלך מול המעסיק. אני במקומך הייתי מעדיף שיתן לי רכב ליסינג עם דלקן ולא יתן לי לשבור את הראש על אחזקת רכב פרטי בנסועה שנתית כזאת.

אבל אם נניח שאתה רוכש רכב, אז יש לך בגדול שתי אפשרויות הגיוניות - דיזל או היברידי.

טויוטה אוריס סטיישן היברידית היא אופציה חביבה למדי אבל קח בחשבון שהמושב האחורי שלה לא מאוד מרווח ושהרכב נותן מקסימום חיסכון בנסיעה עירונית. הוא עדיין חסכוני גם בבן עירוני, אבל את המקסימום חיסכון תקבל דווקא בנסיעות עירוניות של גז-ברקס-גז-ברקס. בעיה נוספת היא שבתקציב של 100 אלף ש"ח לא תוכל למצוא רכב כזה. יש רק חדשות שעולות 130 פלוס אלף ש"ח, אין משומשות.

רנו פלואנס דיזל או רנו מגאן סטיישן דיזל יכולות מאוד להתאים. את המגאן סטיישן אין כל כך כמשומשת עדיין אבל את הפלואנס כבר אפשר למצוא בסכומים שמתחילים מאזור ה-80 אלף ש"ח ומעלה. רכב מאוד חסכוני בדלק, סביב ה-18 קילומטרים לליטר, אמין ומרווח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איציק וצביקה מאוד מודה לכם על תשובה מהירה ומעמיקה!

כן, הביעה היא שמעסיק לא יכול לתת רכב בליסינג - זה כמובן אפשרות אידאלית אל במקרה שלי אין דבר כזה.

אני מבין ש 100 אלף שלי לא יכסו את המחיר של רכב חדש אז אני יכול לקחת הלוואה כדי להשלים את ההפרש. אז כאן יש שאלה מה כדאי יותר - חדש או יד שניה?

חדש יאפשר לי לעשות יותר קילומטרים לפני מכירה ויתן לי אחריות אבל יש מצב שאני אפסיד יותר כסף במחירה.

לגבי ליסינג אני שמעתי שאף חברה לא תרצה לממן לי רכב עם קילומטרג' גבוהה.

תודה שנתת לי אפציה של רנו פלואנס דיזל, לא חשבתי על זה.

תודה שוב

ולדי

פורסם
בקילומטראז' שנתי כזה אתה חייב לקחת בחשבון בלאי גבוה למדי לרכב שיבוא לידי ביטוי בירידת ערך גבוהה, עלויות טיפולים גבוהות וכמובן גם החלפה תדירה של הרכב

מניסיון עם כמה מכוניות שעשו 50.000 ק"מ בשנה ולפעמים גם יותר, החלפה תדירה של הרכב היא הוצאה גדולה ומיותרת.

אם קונים אוטו חדש, נוהגים ומטפילים בו בצורה נורמאלית - הוא יכול לשרת 6-7 שנים וגם יותר בלי בעיות.

אחר כך כמובן מוכרים בגרושים אבל מבחינת הוצאות זה עדיף מאשר להחליף כל שנתיים - שלוש.

פורסם
מניסיון עם כמה מכוניות שעשו 50.000 ק"מ בשנה ולפעמים גם יותר, החלפה תדירה של הרכב היא הוצאה גדולה ומיותרת.

אם קונים אוטו חדש, נוהגים ומטפילים בו בצורה נורמאלית - הוא יכול לשרת 6-7 שנים וגם יותר בלי בעיות.

אחר כך כמובן מוכרים בגרושים אבל מבחינת הוצאות זה עדיף מאשר להחליף כל שנתיים - שלוש.

תודה בוקי,

עזרת לי מאוד - זה מפחיד אותי למכור רכב כל שנתיים ו לא היה ברור האם כדאי. :-)

ולדי

פורסם

דעתי האישית שדווקא במקרה כזה משתלם לקנות רכב משומש מחברות הליסינג שנותנות אחריות מורחבת שלהן על המנוע והגיר לשנתיים, לחרוש עליו את השנתיים עד תום האחריות ולהחליף אותו בחדש (משומש).

אני חושב שירידת הערך במקרה הזה תהיה הרבה יותר קטנה, האחזקה הכוללת עדיין הרבה יותר משתלמת, וההחלפה בעוד שנתיים פחות כואבת.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

כאחד עם נסיון ברכבים שנוסעים המון, לדעתי עדיף חדש וכפי שבוקי כתב מחזיקים כ-5-6 שנים ומוכרים. אני חייב להודות שמוזר לי שעם נסועה שכזו המעסיק שלך לא נותן לך רכב.

פורסם

אגב, לגבי לקיחת רכב בליסינג - בדקנו את זה פעם, ובכל החברות שבדקנו יש הגבלת קילומטר' לאיזור 30.000- 35.000 בשנה. אם אתה חורג במעט, תשלם כמה גרושים על כל קילומטר חריגה.

אבל אם רוצים לעבור כפול ק"מ ממה שהם מקציבים, תוספת למחיר הבסיסי גדולה מאוד. מה שמעמיד את כדאיות הליסינג בסימן שאלה גדול, למרות העדר כאב ראש וכו'.

פורסם (נערך)

קונים חדש ומחזיקים כמה שיותר זמן. ההורים שלי עשו את זה עם הרכב החדש הראשון שלהם, קנו ב-99 ב-90 אלף ש"ח והעבירו בחינם בתוך המשפחה אחרי כ-10 שנים - ירידת ערך שנתית מגוחכת. הרכב הנוכחי שלהם הוא חדש מהסוכנות ומודל 06 - גם כאן ירידת הערך השנתית כבר נמוכה להפליא.

במקרה שלך - פלואנס דיזל מאובזרת בערך 130 כחדשה, תמכור משומש אחרי 6 שנים ו-300 אלף ק"מ ב-30 (אולי) או שתמשוך 8 שנים עד שהאוטו יעשה בעיות וימכר ב-10 אלף לסוחר -- ירידת ערך של 15-18 אלף לשנה או 25-30 אגורות לקילומטר. זה לא נורא כל-כך.

אם רוב הנסיעות שלך בין-עירוניות, אתה נוהג רגוע ומטפל בזמן ולפי הוראות היצרן, הרכב יחזיק את התקופה (מקסימום עם שיפוץ/החלפת גיר).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

או שקונים ידני. גיר ידני ברוב המקרים יחזיק 300 אלף ק"מ ללא תיקון, עם 0-1 החלפות מצמד.

ההמלצה הקבועה שלי למכונית דיזל לא יקרה וחסכונית - סיוטרואן C3 פיקאסו. הרבה יותר שימושית מכל סדאן לדעתי.

פורסם
או שקונים ידני. גיר ידני ברוב המקרים יחזיק 300 אלף ק"מ ללא תיקון, עם 0-1 החלפות מצמד.

ההמלצה הקבועה שלי למכונית דיזל לא יקרה וחסכונית - סיוטרואן C3 פיקאסו. הרבה יותר שימושית מכל סדאן לדעתי.

לגיר רובוטי יש יותר תקלות מגיר רגיל?

פורסם

באופן תיאורטי, כן.

ברובוטי יש את מנגנון ההפעלה - ה"רובוט" שלא קיים בידני רגיל.

בנוסף עם כל הכבוד לרובוט, הוא עדיין שוחק יותר את הקלאץ' בגלישה ובזינוק.

נהג מיומן עם גיר ידני יכול לצמצם את שחיקת הקלאץ' למינימום גם בנסיעה עירונית ופקקים. 300 אלף ק"מ ללא החלפת קלאץ' זה בהחלט אפשרי, מניסיון.

ברובוטי לדעתי זה לא אפשרי, כיוון שאין לא שליטה על עבודה של הקלאץ'.

• תוכן חדש...