Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד לפני רכישה של קיה פיקנטו נוספת במשפחה, הפעם לאבא.

עומדים לרשותו כ-60 אלף ש"ח, שמספיקים נכון לעכשיו לרכישת פיקנטו מאובזרת, בת 10 חודשים, מהשכרה (14 אלף ק"מ).

עכשיו, הסתכלתי על הלוחות וראיתי לא מעט רכבים פרטיים, כמעט חדשים לגמרי - שנמכרים סביבות 70K.

אני מניח שיש למוכרים האלה בעיה רצינית, כאשר חברות ליסינג רבות מציעות 0 ק"מ מליסינג תמורת 2000 ש"ח פחות.

האם ניתן להציע למוכר פרטי סכום של 60K עבור רכב פרטי, בלי לקבל טריקת טלפון? זה סכום שמוכרים מוכנים לקבל עבור רכב פרטי?

אני פשוט לא רוצה לפצוח במסע טלפונים שסיומו ירגיז 15-20 מוכרים ברחבי הארץ :twisted:

מניסיונכם, האם ההצעה מקובלת והגיונית?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אף מוכר לא יאהב את זה שאתה מנסה לקרוע אותו במחיר, וסביר להניח שאכן תקבל ניתוקים/צעקות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לנסות - תמיד אפשר (מקסימום מקבלים תשובה שלילית)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני גם הייתי בסיטואציה דומה כשחיפשתי רכב שהיה מאוד פופולרי בחברות הליסינג. רכבים יוצאי ליסינג נמכרו בעשרות אחוזים נמוך יותר מאשר רכבים פרטיים, לפעמים היה אפשר למצוא הפרשים הזויים של 15-20 אלף ש"ח.

הרכבים הפרטיים בהחלט קורצים לעיין ותמיד עברה בי המחשבה שאותם בעלים פרטיים חייבים להתגמש במידה והם רוצים למכור את רכבם, אבל נדהמתי לגלות כמה עקשנים וקנאים אותם מוכרים היו, אל תצפה להתגמשות של למעלה מ-3K, אם בכלל.

חוץ מזה, תתקשר ואל תעשה חשבון לאף אחד. אני יכול להגיד לך שדווקא אף אחד לא ניתק לי בפנים (חוץ מאחד שניסיתי להוריד ב-10K), רוב המוכרים מודעים לעובדה שאנשים מעדיפים לקנות רכב בעסקת מימון ותמיד יסכימו לרדת במחיר עד גבול מסוים.

פורסם

שאלה של עד כמה המוכר לחוץ למכור, אם לחוץ , יתגמש , תבוא עם מחיר שהוא ממש נמוך ומשם תעלה, לא לחוץ ? הוא יוריד בקטנה .

פורסם (נערך)

ואולי ה"בעייה הרצינית" היא של הקונה, שיש לו רק 60000 ורוצה לקנות ב-70000 ?

(נכון שזה שוק של מוכרים בלבד, אבל את התקציב צריך להתאים בהגיון לסחורה).

כל שלב של "הצעת המחיר" בטלפון מבלי לראות אפילו את הרכב (העיקר להתווכח על המחיר קודם) - זה לא רציני.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
איות

alfa 156 2.5.

פורסם

אכן, החוצפה הישראלית בהתגלמותה. לבנאדם יש תקציב מסוים ומנסה לכפות עסקה על מישהו שמצפה לסכום גבוה יותר.

כעורך דין, שמתמחה בדיני חוזים, אני פשוט מתפוצץ. הרי הכלל הבסיסי של חוזים הינו מפגש רצונות בין הצדדים. כאן, יש קונה חוצפן שמצפה לכפות עצמו על מוכר פוטנציאלי, שמסיבותיו שלו החליט למכור ולא משנה מה הסיבה.

יתירה מכך, זהו מוכר מעולה, שמוכר רכב מבעלות פרטית ולא איזה מכונית שהיתה מה שנקרא בשפת העם "מזרן" של כולם, שוכרים התחרעו עליהם, אולי בחברת ליסינג עובדים זוטרים כיסחו להם את הצורה.

אז בא פותח הפוסט ורוצה לקנות רכב מבעלות פרטית, שלא התחרעו עליו, במחיר שיהיה לא הגיוני עבור המוכר, כאילו למצוא את המוכר הפראייר, הלחוץ שיסכים למכור בהרבה מאוד כסף פחות.

זה לא רציני ואני מאחל לקונה כזה שיטרקו לו בפרצוף

פורסם

אכן חוזה הוא מפגש רצונות ברם אם אף אחד לא רוצה לקנות את הרכב במחיר הנדרש ע"י המוכר לא יהיה מפגש הוא יישאר עם הרצון.

התיאוריה נפלאה, המציאות קשה מאד ושוק הרכב נקרע בין קצוות ואך טבעי הוא שהרוב שנמכר בזול ישפיע על המיעוט שרוצה למכור במחיר מלא.

כך גם טבעי שקונה ינסה להשיג מקסימום עבור כספו. הרי אם יצליח סימן שיש מוכר שהצליח גם הוא להיפטר ממכוניתו..

אינני מעודד מתן הצעות מחיר מגוחכות אבל אני בהחלט מבין את מה שקורה בשוק המשומשות. אני זוכר זמנים שבבוקר היה תור ליד דלתו של מוכר רכב-ממש כך, היינו רצים לבית הדפוס לקחת עיתון לפני כולם, היום אם יש 2 טלפונים בשבוע אתה "על הסוס" ורכבך נחשב ל"מבוקש".

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
ואולי ה"בעייה הרצינית" היא של הקונה, שיש לו רק 60000 ורוצה לקנות ב-70000 ?

(נכון שזה שוק של מוכרים בלבד, אבל את התקציב צריך להתאים בהגיון לסחורה).

כל שלב של "הצעת המחיר" בטלפון מבלי לראות אפילו את הרכב (העיקר להתווכח על המחיר קודם) - זה לא רציני.

למה לי להסתובב ברחבי הארץ, ממודיעין ועד גבעת אבני, ללכת לראות רכבים, אם מראש לא מוכנים להתגמש לקראתי?

סה"כ אני יודע בדיוק מה אני מחפש - קיה פיקנטו עם ק"מ של עד 15 אלף, עד שנה על הכביש. כל הפיקנטו נראות אותו דבר, והמחיר שלהן בחברות הליסינג הוא 58-59K. אחת חדשה לגמרי, 0 ק"מ מליסינג, עולה 70K (לדגם המאובזר) ו-68K לדגם הרגיל.

אז עכשיו נותרה סוגיית המוכר הפרטי - הוא קנה רכב מהסוכנות ושילם על הפריביליגיה הזו 10K יותר. ככה או ככה, הבעלים הבא של האוטו יהיה יד 2, ומבחינתו הכתם של הליסינג הוא רק כתם. אז האם יש למוכר הפרטי בכלל אפשרות למכור ללא התגמשות יתרה?

פורסם (נערך)
אכן, החוצפה הישראלית בהתגלמותה. לבנאדם יש תקציב מסוים ומנסה לכפות עסקה על מישהו שמצפה לסכום גבוה יותר.

כעורך דין, שמתמחה בדיני חוזים, אני פשוט מתפוצץ. הרי הכלל הבסיסי של חוזים הינו מפגש רצונות בין הצדדים. כאן, יש קונה חוצפן שמצפה לכפות עצמו על מוכר פוטנציאלי, שמסיבותיו שלו החליט למכור ולא משנה מה הסיבה.

יתירה מכך, זהו מוכר מעולה, שמוכר רכב מבעלות פרטית ולא איזה מכונית שהיתה מה שנקרא בשפת העם "מזרן" של כולם, שוכרים התחרעו עליהם, אולי בחברת ליסינג עובדים זוטרים כיסחו להם את הצורה.

אז בא פותח הפוסט ורוצה לקנות רכב מבעלות פרטית, שלא התחרעו עליו, במחיר שיהיה לא הגיוני עבור המוכר, כאילו למצוא את המוכר הפראייר, הלחוץ שיסכים למכור בהרבה מאוד כסף פחות.

חברי המלומד אין צורך להתפוצץ. מפגש רצונות כשמו כן הוא מפגש חופשי לחלוטין מכל לחץ ו/או השפעה בלתי הוגנת ו/או ניצול צד אחד את תמימותו ו/או בורותו ו/או חולשתו של הצד השני. הצעה של מחיר פחות מזה המבוקש ( גם בהפרשים בהם מדבר הפותח ) היא לא רק לגיטימית, היא אפילו מקובלת כהליך תקין והוגן. שהרי למרבה ההפתעה ובהנחה שאף אחת מהחלופות שהובאו כאן למעלה אינה מתקיימת, למוכר תמיד ישנה האופציה להגיד לא ו/או "שק בתחת חבר יקר" ו/או לטרוק את הטלפון.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

כעורך דין אין לך סיבה להתפוצץ. מקובל בכל העולם ולא רק בישראל להתמקח, יש קונה שרוצה את המחיר הכי זול ויש מוכר שרוצה את המחיר הכי יקר, אנחנו לא המצאנו את השיטה, זה נהוג ככה בכל העולם מאז ומתמיד. אם זה ישראלים שהולכים למכולת או קוריאני שהולך לקנות טלויזיה.

לכן המציאו דבר כזה שנקרא מחירון וגם אז נדיר שמישהו מקבל באמת את הסכום הנדרש, בסופו של דבר מגיעים לעמק השווה וכל אחד מבסוט עם החלטתו.

במידה ולא רוצים, לא חייב, לא בושה להגיד "לא" ואם המוכר ביישן מדי בכדי להגיד "לא" אז כנראה שמגיע לו.

לכן הוא לא מבזבז את זמנם של אנשים והולך אליהם ובודק את הרכב ורק אז אומר כמה הוא מוכן לשלם, אלא בטלפון בכדי לא לגרום לאי נעימות.

הבחור פה יצא הכי כן בעולם ואמר שזה מה שהוא מוכן וככה הוא יגיד גם בטלפון בשיחה שלו עם המוכר.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

גם כבלון, אין לכם סיבה להתפוצץ.

אני בטוח שפות"ש ימכור רכב, היה ויתווכחו איתו על המחיר בטלפון - הוא ינתק.

זה גם מה שצפוי לו. את גמישות המוכר תראה רק לאחר שתראה שאתה רציני (כמובן

לא כל אחד יתגמש איתך).

באותה מידה, יוכלו לומר לך שגמישים והרכב במצב מצויין. נסעת עד באר שבע לראות

והנה - רכב במצב עגום ומוכר קשוח. אז מה ?!

הסיטואציה הזו מזכירה לי סוחרי רכב.

alfa 156 2.5.

פורסם

אני לא מאמין שמוכר פרטי עם רכב בן פחות משנה ופחות מ-15000 ק"מ יסכים למכור במחיר שאתה מוכן לשלם.

אתה פשוט צריך להתפשר על הפרמטרים שקבעת. מה זה משנה אם לרכב יש 10000 או 20000 ק"מ?

ומה אם הרכב יהיה בן שנה וחצי או שנתיים?

חפש רכב שמור, עם נתונים טובים ומיד פרטית שמפורסם סביב ה-65000.

תגיע למוכר ותפגין רצינות, ויכוח על מחיר בטלפון מבלי לראות את הסחורה זה ממש לא רציני ואפילו מרתיח.

תהיה נעים כל משך המשא ומתן ואל תנסה "להשחיר" סתם את המצב

. ספר על החלופות שבליסינג ועל תנאי המימון והצע את הצעתך הסופית.

אני מניח שמוכר שכבר זמן מה מנסה למכור, יבין את השוק ויראה שאתה רציני "עם כסף בכיס" ויגיע איתך למחיר טוב.

אתה עומד להתפשר על רכב מהשכרה ולא מוכן להתפשר קצת על גיל הרכב או על קילומטראז'? קנה מהשכרה!

זה המקום האחרון שהייתי מחפש בו רכב במצב השוק של היום.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

פיקנטו שמורה עם נתונים טובים בת פחות משנה שתפורסם ב65000?? תחטף תוך שעה. הרכב דיי מבוקש, אם אתה רוצה במחיר של 60000 לקנות רכב דיי חדש עם אחריות ארוכה ועם ק"מ נמוך תאלץ לרכוש אקזמפלר ש"חטף" תאונה או אחת משופשפת כהוגן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה תמיד יכול להתקשר ולנסות, אבל:

אם רכב מהשכרה עולה 60K, למה שרכב פרטי שמור יעלה פחות מ65K?

וגם, אם לא מפריע לכם לקנות את הרכב מחברת ההשכרה, למה לא לעשות את זה ולסגור עניין?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...