Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BAGIRA - אתה טועה ובגדול (חבל עד היום תגובותיך היו מדוייקות) - אלטרנטור מגביר את התנגדותו עם הגדלת הצריכה שהוא מספק.

וחוץ מזמ כאשר מנוע עובד - האלטרנטור הוא זה שמספק את תצרוכת החשמל ולא המצבר (אלא אם האלטרנטור אינו מסוגל לייצר מספיק חשמל ואז המצבר מתרוקן לאיטו).

באם אינך מבין את שהסברתי, פשוט ערוך בדיקה פשוטה - הדלק את הרכב - ואז תדליק את צרכני החשמל הגדולים - אורות, מאוורים, מערכת סטיראו - מיד תבחין שהטורים (בסרק) של הרכב ירדו - הסיבה היא התנגדותו של האלטרנטור בעת ייצור חשמל בעבור הצרכנים שהפעלת.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
BAGIRA - אתה טועה ובגדול (חבל עד היום תגובותיך היו מדוייקות) - אלטרנטור מגביר את התנגדותו עם הגדלת הצריכה שהוא מספק.

וחוץ מזמ כאשר מנוע עובד - האלטרנטור הוא זה שמספק את תצרוכת החשמל ולא המצבר (אלא אם האלטרנטור אינו מסוגל לייצר מספיק חשמל ואז המצבר מתרוקן לאיטו).

באם אינך מבין את שהסברתי, פשוט ערוך בדיקה פשוטה - הדלק את הרכב - ואז תדליק את צרכני החשמל הגדולים - אורות, מאוורים, מערכת סטיראו - מיד תבחין שהטורים (בסרק) של הרכב ירדו - הסיבה היא התנגדותו של האלטרנטור בעת ייצור חשמל בעבור הצרכנים שהפעלת.

אז צדקתי מלכתחילה.

פורסם
שלום רב,

יש לי שאלה שהיא אומנם קצת דבילית אבל מעניינת וגורמת לנו לוויכוח:

האים צריכת הדלק של הרכב גם אם היא אפסית עולה עקב הדלקת אורות הדרך ברכב?

תודה רבה ויום טוב.

מסתבר שגם בפורום שלנו העניין אינו כ"כ ברור לכולם וגורם לוויכוח :)

פורסם

אני די משוכנע בזה, אבל כשזה בא ממך... אז מחר על הבוקר אני בודק את זה. אם טעיתי תקבלו מכתב התנצלות אישי :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עזבו את זה, יצא לי לראות יותר מפעם אחת שכשנהג/ת מתאפר/ת בזמן נהיגה, הרכב נוסע לאט יותר.

השאלה היא - האם מראת האיפור צורכת כל כך הרבה מכח המנוע?

:|

פורסם

חחח :lol:

אני רוצה לחזק את מי שאמר שהאלטרנטור מתנגד יותר ככל שיש עליו יותר עומס.

יש לי בשבילכם עוד ניסוי, קחו דינמו פשוט של אופניים, סובבו אותו בלי ששום דבר מחובר אליו ותראו שזה קל, חברו אליו מנורה וסובבו שוב, סימו לב שיש לו טיפה יותר התנגדות.

אז אם מפעילים ברכב אורות + מזגן + סטראו האלטרנטור יתנגד יותר וככה יהיה למנוע קשה יותר לסובב אותו.

איביזה 1600 כסופה שנת 96

פורסם

ואם זה לא היה כך, אז מספיק היה מנוע אחד של אוטו כדי להחליף את כל חברת החשמל !

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם

חוק אום:

מתח = זרם * התנגדות (U=R*I).

המתח קבוע, ולכן כאשר צריכת הזרם עולה, הזרם באלטרנטור קטן (נצרך ע"י הצרכנים) ולכן התנגדותו לסיבוב גדלה.

התנגדות האלטרנטור לסיבוב מעמיסה במידה מסוימת על המנוע, מה שאכן גורם להעלאת תצרוכת הדלק.

המצבר הוא זה שמספק את המתח לרכב, לא האלטרנטור.

באם יש עומס, האלטרנטור "עובד יותר קשה" על מנת להטעין את המצבר המתרוקן, ולא כמו שנאמר כאן.

תקנו אותי אם אני טועה!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
האלטרנטור אכן משפיע על צריכת הדלק אך באופן זניח ביותר.

ולא משנה אם האורות כן דולקים לא דולקים או כל צרכן חשמלי אחר, האלטרנטור תמיד פועל!

אתה מחזיר אותנו 17 הודעות אחורה , כבר סיכמנו שהאלט' תמיד פועל ,אך שהתנגדות הסיבוב שלו משתנה.

שחף -הטעות היחידה - חוק אוהם (OHM) , ולא אום :wink:. נהוג לסמן מתח ב-V ולא U , אבל ראיתי גם גרסאות עם U.

זהו . סיימתי להיות קטנוני.

פורסם

חברה, אין פה בכלל שאלה האם האלטרנטור מעמיס את הרכב כאשר יש צריכה.

הרי אם זה לא היה כך היינו יכולים לחבר אלטרנטור למנוע חשמלי שמסובב את האלטרנטור וכל העסק היה עובד ללא הפסקה וללא מקור אנרגיה (חוץ מהסיבוב הראשוני).

מה שנקרא: "פרפטו מובילה".

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

שחף -הטעות היחידה - חוק אוהם (OHM) , ולא אום :wink:. נהוג לסמן מתח ב-V ולא U , אבל ראיתי גם גרסאות עם U.

זהו . סיימתי להיות קטנוני.

טעות..

ככה זה כשלומדים עם מורה בעלת מבטא כבד ושגיאות כתיב מרובות!:wink:

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...