Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בהמשך לת'רד הקודם שפתחתי. אני מנסה להבין האם יש ביכולתנו (שלי ושל אישתי) לרכוש ולהחזיק רכש, ומוצא את עצמי מתקשה להעריך את העלויות.

העלות החודשית צריכה לכלול את התשלום החודשי על הרכב עצמו. וזה ככל הנראה הולך לפי כ40K (בתקווה פחות) עלות הרכב (משומש רובוטי, שנתון 2010-2011). במימון של 75% כשאני לוקח בחשבון ריבית של 5-8% (הבנתי שייתכן שזה גם יהיה פחות). כלומר 10K ישולמו במעמד הרכישה וה30K הנותרים יחולקו על פני 3 עד 5 שנים. מה שאומר תשלום חודשי של כ-625 ל5 שנים וכ-933 ל3 שנים כולל ריביות.

אני מנסה לשערך את העלויות הנוספות ולא ממש יודע איך.

תחת הנחה של כ1000 ק"מ בחודש, מה עלות הדלק? (עיקר הנסיעה בגוש דן לא כבישים מהירים)

מה עלות הביטוח? חובה + מקיף לרכב כזה. (שני נהגים מעל גיל 26 עם 8 שנים רשיון ללא שלילות ואני (28) עם רשיון 11 וללא שלילות).

מה עלות של טסט?

מה עלויות טיפולים ואחזקה נורמאליים? (בממוצע)

האם יש עלויות נוספות שאני שוכח?

האם יש אגרות למיניהן ברכישה? או שמחיר הרכב הוא כל מה שאצטרך לשלם.

אני מנסה ממש להגיע לנוסחא שתיתן לי הערכה של העלות החודשית.

תשלום על הרכב (תשלום חודשי) + טסט + ביטוח + דלק + אחזקה כל מה שהוא שנתי אז אני לוקח בחשבון חלקי 12 על מנת להבין את העלות החודשית.

אני לא לוקח פה בחשבון ירידת ערך כי זה לא שממש יש לי אופציות אחרות.

פורסם

אין נוסחה לחישוב של עלויות אחזקה וקשה להעריך במדוייק מה עלות האחזקה, לגביי ביטוח צריך לברר מול סוכן כי זה משתנה ממבוטח למבוטח (לעובדי מדינה למשל יש הטבה בחברות מסויימות).

או דרך אתרים כמו WOBI.

כמה ק"מ אתה נוסע בשנה? אגב לגביי הריבית- תנסה לבדוק אם דרך הבנק אתה יכול לקבל ריבית טובה יותר.

אישית אני חושב שעדיף לא לקחת הלוואות לרכב אבל זה שיקול שלך (היה בעבר מבצע בשלמה סיקסט שהמימון ללא ריבית עד 40K, שווה לבדוק אם זה עדיין בתוקף).

באחזקת רכב יש הפתעות ולא משנה כמה תחשב תמיד יהיו הפתעות כמו אצלי שהייתי חייב להחליף 4 צמיגים בהונדה כי דאגו לזה שאני אצטרך להחליף אותם אפילו שהם לא היו שחוקים/יבשים.

פורסם

הייתה לי 107 ידנית בליסינג פרטי

730 לחודש, כולל טיפולים.

דלק בעיר ופעמיים בחודש נסיעה של 130 ק"ם ל2 כיוונים 500 ש"ח

ביטוח חובה+מקיף היה לקראת 4000 ש"ח, יותר מדויק לא זוכר.

סך הכל הוצעה חודשית לקראת 1500 ש"ח.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

הרכב עושה בעיר בערך 1/15.

טיפולים לא יקרים,בינתיים 2 טיפולים בעלות 500 שקל המורשה,הטקסט סביבתיות ה1000 שקל.

ביטוח אתה יכול לעשות סימולציה באינטרנט,למרות שכשנציג יתקשר הוא יתן מחיר זול יותר.

סךצהכול מדובר על רכב אמין וחיסכוני מאוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובה, קיוויתי שיהיה פה מישהו שיש לו רכב כזה ויוכל להעיד על צריכת הדלק בפועל, על עלות הביטוח (בשביל אומדן סדרי גודל) שיוכל להגיד כמה עולים לו טסט וטיפולים, ואפילו להעיד על דברים שנוטים להתקלקל ומצריכים החלפה לעיתים תכופות שעולה הרבה.

זה הכיוון.

בראש עשיתי כרגע אומנים כאלו:

לפי פריסה ל5 שנים: 625 ש"ח עלות הרכב.

לפי 1000 ק"מ תחת הנחה של 12ק"מ לליטר וכ8 ש"ח לליטר: כ670 ש"ח לחודש.

ביטוח, לפי מה שראיתי בWOBI כ5700 ש"ח (עבור חובה + מקיף) שנשמעים לי די מגוכחים בהתחשב בזה שהרכב עולה 40. או 475 לחודש.

תיקונים וטיפולים כ4000 ש"ח בשנה. כ335 ש"ח לחודש.

מה שיוצא בערך 2200 ש"ח בחודש.

למישהו שמכיר את הרכבים הנ"ל יש אילושהן הערות ו/או השגות על ההערכות הכלליות הללו?

לדוגמא, אם מישהו יודע להגיד שפעם בשנתיים הוא צריך להחליף את 4 הצמיגים וזה עולה 2000 ש"ח או שהרכב מחסל רפידות בלמים...

פורסם

סט צמיגים לרכב הזה עולה משהו כמו 800-1000 ש"ח והוא צריך להחזיק משהו כמו 3 שנים בשימוש סביר. כך שזה לא מה שצריך לשנות לחלוטין את החישובים שלך.

רפידות בלמים זה משהו שתלוי מאוד באופי השימוש שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קח בחשבון שיש גם את מרפי המזד**ן וצריך לקחת בחשבון בלת"מים למיניהם.

כמו שכבר אמרו, אין נוסחה מדוייקת על השקל לגבי כמה תעלה אחזקה חודשית אבל את הטווח ההגיוני קיבלת.

פורסם

אני חושב שמעט החמרת עם עצמך...

1 ל-12 דלק בפיזו 107? זה אולי יהיה נכון אם כול הנסיעות שלך זה כשהרכב קר או שאתה סוחט את הגז בכול הזדמנות. בנסיעה רגועה, לא ראיתי אף אחד שמדווח על פחות מ-1 ל-14,15.

4000 שקל עלות שנתית על טיפולים ברכב בן 3-4 שאמור לנסוע 12 אלף בשנה? הגזמה פרועה. תכוון יותר לכיוון ה- 1500-2000

פורסם (נערך)

צר לי להיות המבאס כאן. אבל ביקשת התייחסות לעלויות תקבל.

לא קונים רכב חדש כשיש לך רק 10000 ש"ח שאולי בכלל נשאבים מהמינוס.

למה בכלל אנחנו רוצים רכב? בגלל איכות חיים לא ? אז איזה איכות חיים תהיה לך כשאתה שקוע במינוסים. לקחת הלוואה זה לא בעיה, העניין הוא שצריך להחזיר וזה יבוא על דברים אחרים, מה שיפגע באיכות החיים שלך במקום להעלות אותה. מה שיקרה זה שאולי תוותר על חופשה שנתית, תוותר על בגדים, יציאות, שווה ? אפילו כשתיסע באוטו תתבאס שתצטרך לשלם דלק.

כלל אצבע, רכב קונים כשיש הון עצמי של לפחות 60%. כלומר אם מחיר הרכב 40 אתה חייב בערך 25 כדי לעשות את הצעד.

אתגר את עצמך, תנסה להגיע לחיסכון של 25,000 ש"ח, אם הצלחת כנראה שיש לך יכולת לעלות ברמת החיים וגם ההלוואה תהיה קטנה יותר, אם תצליח אז עשה את הצעד.

ואמר כאן משהו מעלי, לא לשכח את מרפי......

אני מרגיש כמו אלון גל :wink::wink::wink:

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

spring, כל מילה בסלע. הבעיה היא שהריבית הנמוכה במשק יוצרת כאן בועת אשראי במשק ואנשים לוקחים התחייבויות בלי תמיד לקחת בחשבון שיכולים להיות ימים אפורים יותר.

פורסם

כלל אצבע, רכב קונים כשיש הון עצמי של לפחות 60%. כלומר אם מחיר הרכב 40 אתה חייב בערך 25 כדי לעשות את הצעד.

בדיעבד אני מסכים עם הטענה הזו אבל נתוני מסירות רכב חדש אומרים אחרת.

בתנאי המימון האטרקטיביים שיש היום, הרבה אנשים יכולים להרשות לעצמם רכב חדש מבלי ההון הראשוני הזה.

פורסם
בדיעבד אני מסכים עם הטענה הזו אבל נתוני מסירות רכב חדש אומרים אחרת.

בתנאי המימון האטרקטיביים שיש היום, הרבה אנשים יכולים להרשות לעצמם רכב חדש מבלי ההון הראשוני הזה.

מבחינתי: הלוואה נוחה = מלכודת דבש. אפילו אם הריבית היא 0, עדיין צריך להחזיר את הקרן.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
spring, כל מילה בסלע. הבעיה היא שהריבית הנמוכה במשק יוצרת כאן בועת אשראי במשק ואנשים לוקחים התחייבויות בלי תמיד לקחת בחשבון שיכולים להיות ימים אפורים יותר.

לצערי, אנשים חיים כאן בהשקפה של חיה היום, לדעתי הם חיים את האתמול. אנשים לוקחים הלוואות כדי לקנות דבר אחד ומשלמים על זה בדברים האחרים שהם מוותרים עליהם .

נוסע בפריוס 2008

פורסם

גם חישוב הביטוח נשמע יקר מידי. חובה אמור לעלות כ1700 . מקיף בלבד 4000 שח ?זה מוגזם, אני בטוח שאפשר למצוא בלפחות 1000 שח פחות.

...Our necessities are few but our wants are endless

• תוכן חדש...