Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוודאי שצריך להחזיר את הקרן, אף בנק/יבואן הוא לא פילנטרופ.

אבל אם אתה יכול לרכוש רכב חדש עם החזר חודשי שאתה יכול לעמוד בו מבלי לשלם ריבית או עם ריבית נמוכה,

זה פתרון אולטימטיבי, לאו דווקא מלכודת דבש.

פורסם

אבא שלי משלם כ 3600 בערך,לי לפנדה שהיא בקטגוריה של הפיגו עלה 3700.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מודה על הפידבקים, הת'רד תורם לתהליך החשיבה שלי.

לגבי נושא הקנייה, הרכב ישמש בדרך כלל את אישתי לצורכי עבודה, חלק ניכר מעבודתה הוא ביצוע ביקורי בית אצל קשישים ולשם כך היא זקוקה לרכב.

מבחינת ההון העצמי, יש ברשותנו סכום הגבוה מ60%, אלא שבהתחשב בעלות הכוללת של הרכב, גם כשמדובר באחוזי ריבית גבוהים יחסית לסכום ולאורך ההלוואה, עדיין מדובר נומינלית בסכום לא שאנחנו מעדיפים לפרוס ולהישאר עם הרזרבה שלנו כבטחון להוצאות ולהפתעות השוטפות. אנחנו לא בסיטואציה של מינוסים, וחלק גדול ממטרת הת'רד היא להבין האם אחרי שאישתי תחליף משרה למשרה שבשבילה היא זקוקה לרכב, פתאום נגיע למצב שאנחנו מסיימים כל חודש במאזן שלילי.

כיום היא מקבלת רכב של החברה (לא ליסינג) ולא משלמת עליו דבר, לא שווי שימוש ולא שום דבר אחר, ומרוויחה נטו של כ5200 ש"ח.

במשרה המוצעת שבה אין לה רכב, היא תרוויח 5700 ברוטו ותוספת של 3 ש"ח על כל קילומטר שהיא עושה (לצורכי עבודה בלבד כמובן:/)

כמובן שלמשרה המוצעת יש יתרונות אחרים (פחות אחוזי משרה, ותנאים כלליים טובים יותר) אבל תחת ההנחה שהיא תעשה כ700 ק"מ לצורכי עבודה כל חודש, אני מנסה להבין כמה הכבדה תהיה לזה על התקציב החודשי שלנו בניכוי ההחזר שהיא תקבל.

• תוכן חדש...