Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת רכב ב-80 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4316 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אתה צריך להחליט אם אתה רוצה רכב שמתאים לתחושות או רכב שמתאים לצרכים. את תחושותיך ביטאת יפה. כנראה שההתאמה לצרכים פחות חשובה לך.

כבר כתבתי בהודעה קודמת, ואני אדגיש: אם מתוכנן ילד בתוך 3 השנים הקרובות לך עם הראש. אם לא - אתה יכול ללכת עם הבטן.

ההמלצות שלי הן לגבי רכישת רכב לפי צרכים נראים לעין, למקרה שמתוכנן ילד. במצב זה אתה זקוק למקום ברכב, וברכבי סופרמיני האצ'בק מדובר במצרך שלא כל דגם מספק. למשל - הסויפט: לדעתי אתה יכול לפסול אותו בלי נסיעת מבחן, כיון שתא המטען שלו לא מספק. ואני כותב זאת כבעל סויפט בן שנה שנהנה ממנה מאד. אבל הצרכים שלי שונים לחלוטין מאלה שלך.

לגבי המצאות האקסנט - זו בדיוק קטגוריית הרכב שאתה זקוק לה. העניין הוא שהאקסנט שלך כבר בת 7-8 שנים, אני מניח שגם היא תצריך החלפה בעתיד הנראה לעין. אם יהיה לך כבר רכב אחד מספיק גדול וחדש או צעיר הרי שאת ההחלפה הבאה תוכל לעשות לרכב פחות פרקטי שיותר מתאים לחלומות שלך.

ועניין אחרון הוא סגנון הנהיגה שלך. אם הצלחת להרוס את האלטו כנראה שהנהיגה שלך אגרסיבית מאד, ותהרוס כל רכב. אתה מקטר על הוצאה של 400 ש"ח. אז, ראשית, 400 ש"ח הוא סכום קטן מאד, ואם הוא בעייתי מבחינתך עליך לבחון מחדש את כל התנהלותך הכלכלית. שנית - אתה כנראה צריך לרסן את סגנון הנהיגה שלך, או לתקצב תיקונים בכל רכב שבו תחזיק. חזור לסעיף הקודם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה מחפש רכב למשפחה למה לא ללכת על איזה קורולה 2010, נכון שהיא ישנה יותר בשנתיים ממה שאתה מחפש, אבל תוציא ממנה 1-12-13 בכיף, כמו כן אמינות סביר להניח שהיא תהיה אמינה כמו אחת שיצאה מהחברה בתנאי שתמצא אחת מטופלת.

יש עוד הרבה ברמה הזאת שיציגו לך צריכת דלק דומה, אוטו משפחתי שלא עבד קשה, בן 4 יציג אמינות מופלאה!

פורסם

sperial- סגנון הנהיגה שלי לא מאוד אגרסיבי. האלטו יצאה מבדיקה לפני קניה כשהסעיף היחיד שהיה בה הוא מצבר שיידרוש החלפה בחורף הקרוב. הבוחן אפילו ציין שהרכב מצב מעולה!

עלות המיסבים היא 400 ש"ח כולל עבודה לאחד ובכל שנה פלוס מינוס אני נדרש להחליף שניים. כלומר כל טיפול תקופתי אוטומטית תופח ב-800 ש"ח נוספים (טיפול של 450 ש"ח הופך להיות טיפול של 1250 ש"ח.) ההתנהלות הכלכלית שלי מצוינת ואין לה קשר לנושא בכלל :)

בנוגע לצורך בתא מטען גדול- האם עד כמה שידוע לך ניתן להכניס לתא המטען של הסוויפט עגלה?

במידה וכן, אני חושב שלשלוש שנים הקרובות זה אמור להספיק לי.

לגבי היונדאי שלנו- היא אומנם בת 7 אך עברה רק 72 אלף קילומטר לכן אני מצפה שהיא תישאר איתנו עוד שנתיים שלוש לפחות :)

אורן- לגבי הקורולה אני ממש לא אוהב את המראה החיצוני שלה :)

תודה! :)

פורסם

תראה, אני גידלתי שני תינוקות עם רנו 14 ובהמשך סקודה פייבוריט (עכשיו תוכל להבין מאיזה דור אני). אבל עד כמה שאני זוכר תא המטען שלהם היה משמעותית גדול מזה של הסויפט. בתור רכב לבודד או זוג, או למשפחה עם מטען קל הסויפט מעולה. אבל נראה לי שתתקשה להכניס לתוכה עגלת תינוק (לא ניסיתי מעודי).

לכן - אם הרכב ישמש רק אותך או אתכם כזוג - הסויפט יהיה מצויין. אבל כל נסיעה עם ילד - כאשר ייוולד - תהיה מוגבלת לאקסנט.

לגבי נושא המיסבים: אני ממש לא איש טכני, אבל במהלך השנים שבהן אני מחזיק רכב, ובמצטבר, אם אני סופר שנים עם שני רכבים פעמיים, מדובר במצטבר בקרוב ל-50 שנה - לא נתקלתי בתקלה מסוג זה או דומה לה, בודאי לא ברכב בן 4 שנים בלבד. גם לא נתקלתי בפורום זה בתלונות דומות על האלטו. לכן תהיתי על התקלה שהיתה אצלך וחזרה על עצמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בפעם הראשונה התחילו רעשי חריקה בזמן סיבוב במהירות נמוכה, מזל שזה קרה בזמן שהרכב היה עדיין באחריות והמיסבים הוחלפו ללא תשלום.

בפעם השנייה כבר הייתי צריך לשלם על זה. התחילו רעשים דווקא במהירות גבוהה והחלפת מיסב פתרה את הבעיה.

פורסם

אני מאמינה שיש לכם חברים עם ילדים, תנסו לבקש מאחד מהם עגלת תינוק לחצי יום ותעשו איתה סיבוב בסוכנויות (בדר"כ אין שום בעיה "למדוד" עגלה ברכבי תצוגה). אני בטוחה שתחזרו "חכמים יותר".

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

טוב אז היום ביצעתי נסיעת מבחן על ה-i10.

ללא ספק מדובר בשיפור משמעותי ביחס לרכבי מיני אחרים בקטגוריה. הרכב נוח, יחסית מרווח ונראה לא רע. רמת האבזור בגרסה 1.2 הרבה מעל הממוצע.

עם זאת, בכביש המהיר הרכב מרגיש מעט חלש, ההגה חשמלי וממש לא התחברתי אליו. אני חושש שהוא חלש מאחר ואני נוסע מהמרכז למודיעין לעיתים קרובות.

החלטתי לרדת מה-i10 ולחפש רכב קצת יותר גדול.

נסעתי לשברולט לראות את הסוניק סדאן שכולם מדברים עליה. הרכב לא כל כך יפה בעיני והאספקה היא לעוד חודש וחצי לפחות (כזכור מכרתי את הרכב ולכן זמן האספקה חשוב לי).

קיבלתי מהמוכר הצעה לסוניק האצ'בק 5 דלתות 1.6 ב-90,000 על הכביש (כולל עמלות רישוי וכו'..).

בגדול זה סכום שלא תכננתי להוציא אותו אבל אולי הוא עדיף מאשר i20 או סוזוקי סוויפט משומשות ב-80 אלף.

קראתי שהסוניק פחות חסכונית בדלק מהשאר בקטגוריה. כמה לדעתם זה משמעותי?

כרגע האפשרויות הן:

1. שברולט סוניק האצ'בק 1.6 חדשה - תוספת של כ-10,000 ש"ח ביחס לשאר האופציות.

2. יונדאי i20 משומשת 2012-2013

3. סוזוקי סוויפט 2012-2013

מה דעתכם?

פורסם

הייתי בהתלבטות דומה ביומיים האחרונים, ורכשתי אתמול את הסוניק..

ההתלבטות הגדולה הייתה בין האיביזה לסוניק, והסיבה שבחרתי בסוניק הייתה בסופו של דבר כי היא גדולה יותר, איכות הפלסטיקים הרגישה טובה פי כמה וכמה, וגם מבחינת אבזור היא נותנת תמורה הרבה יותר טובה בפחות כסף..

שילמתי 81 אלף, כולל אגרת רישוי, כולל קודנית, כולל חיישני רוורס,כולל צבע, כולל בקרת שיוט, כולל שליטה על הרדיו מההגה.

לעומת זאת באיביזה אם הייתי רוצה את כל זה הייתי מגיע להוצאה של אזור ה91-92 אלף.

בנוסף לזה, היחידת הנעה באיביזה נחשבת פחות אמינה (גיר DSG שידוע במחלות שלו) וגם מנוע TSI שלטווח הארוך צפוי ליותר תקלות.

בסוניק יחידת הנעה אומנם ותיקה ECOTEC, אך נחשבת לאמינה ביותר ובשבילי שאני רוכש רכב פעם ב6-7 שנים זה בהחלט עדיף.

בהצלחה בבחירה.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

תתחדש,עשית עיסקה מצוינת.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא הייתי נוגע ב-I20. אני לא סובל את הרכב הזה (ביליתי כמה חודשים עם אחת מהשכרה). רועשת, גיר טיפש, הפלסטיק זבל ולי היא הייתה ממש לא נוחה. בארש להתלבטות שלך אני מתקשה מאוד לענות. יאריס לדעתי היא מהאופציות הטובות בקטגוריה, גם כזו בת שנה-שנתיים והקליאו החדשות נראות חביבות מאוד.

אישית התלבטתי בין פאביה חדשה לפריוס משומשת. אמנם הן בקטגוריות שונות לחלוטין אבל גם אצלך זה דומה - קטנה חדשה או גדולה יותר משומשת. בסופו של דבר העדפתי ללכת על משומשת שמתאימה יותר לצרכים שלי. מבחינת צריכת דלק, נוחות ומרווח אני מרוצה. בכל הנוגע לכוח, מדובר ברכב שהכי רחוק מזה בעולם וגם אין טיפת חשק להאיץ אותו, אבל אתמול לראשונה נתקלתי במצב בו נדרשתי לסחוט מהרכב את המיטב והוא לא בייש.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

אני בדיוק מתחיל חיפושים אחרי I20.

במחיר של 70-75 אלף אפשר למצוא I20 שנת 2012 עדיין באחריות יצרן עם ק"מ נמוך.

לא מצאתי רכב אחר שעבור סכום כזה יתן לי שילוב טוב יותר של אמינות, פרקטיות, נוחות, מראה (עניין של טעם) ומחיר.

טויוטה יאריס קטנה יותר ויקרה יותר מה-I20.

הרנו קליאו החדשה יקרה מאוד, סביב 100 אלף ש"ח.

אשמח לשמוע הצעות נוספות

שבוע טוב,

איציק

פורסם

איזה יופי! תתחדש!

אני בדיוק בדילמה שלך. תקציב של 80,000 ש"ח. רוצה רכב סופרמיני. אמינה הכי חשוב. ולא עצלנית על כביש מהיר.

עניין של חסכון בדלק, גודל תא מטען, מושבים מאחור - לא מעניין אותי.

ההתלבטות הגדולה שלי היא בין איביזה, I10, והפיקנטו.

אז בוא תן קצת חוות דעת על הסוניק...

• תוכן חדש...