Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ טמבון נירוסטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני במהלך שיפוץ אלפטה ואני מכין את כל החלקים להרכבה.

אני משפץ את כל חלקי הנירוסטה והכרום כרגע.

יש לי טמבון קדמי נירוסטה עם שריטות עדינות שברצוני להסיר.

בהתחלה עברתי עם מסתובבת גרעין 120 על השריטות העמוקות ולאחר מכן עם נייר מים 1000.

ניסיתי לעשות פוליש לאחר מכן אך זה לא מגיע לתוצאה הרצויה.

מה התהליך לשיפוץ חלקי נירוסטה עם שריטות עדינות?

יש גם כמה מכות קטנות שצריך ליישר, מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת?

תודה לכל העוזרים! :-D

בברכה,

תומר עינבר

פורסם

בין גרעין 120 לגרעין 1000 יש עוד "כמה" גרעינים...

בלי קשר - 120 הוא גרעין גס מדי בשביל הברקת מתכות והוא עצמו מייצר שריטות איפה שלא היו קודם.

צריך לעבור בוא נגיד מגרעין 600 עד ל 2000 ואח"כ לבצע פוליש.

בשביל נירוסטה צריך סבלנות זו מתכת קשה יחסית נגיד לאלומניום ..

בכלל בנירוסטה, או יותר נכון פלדת אל חלד, הייתי בודק אם ניתן לבצע ליטוש כימי.

אורן

פורסם

קיבלתי הצעה מאיזו חברה שעושה את זה, אבל המחיר לא שפוי...

בין 1000 ל- 1500 ש"ח לטמבון.

זה המחיר שאני מביא חדש מחו"ל!

בברכה,

תומר עינבר

פורסם

היי,

המלצתי לגבי חלקים מנירוסטה היא ללטש אותם, לא לצפות אותם... כשמשתמשים במברשות הנכונות והציוד הנכון אפשר להגיע לתוצאות מושלמות.

בליטוש עם נייר ליטוש, מומלץ להשתמש בכאלו המתאימים לשימוש עם מים ולהרטיב את השטח עם WD40 תוך כדי הליטוש, משפר משמעותית את התוצאה.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אני משדרג את ההמלצה שלי לליטוש כימי ומוסיף קישור.

ביצעתי שם ליטוש כימי לאגזוזי נירוסטה של אופנועים - והתוצאה ליטוש ברמה של מראה

ממליץ בחום לבדוק את העניין במקום לשבור את האצבעות.

http://www.limat.co.il/148370/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%AA-%D7%9B%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%94--%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A9-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5

פורסם (נערך)
אני משדרג את ההמלצה שלי לליטוש כימי ומוסיף קישור.

ביצעתי שם ליטוש כימי לאגזוזי נירוסטה של אופנועים - והתוצאה ליטוש ברמה של מראה

ממליץ בחום לבדוק את העניין במקום לשבור את האצבעות.

http://www.limat.co.il/148370/%D7%9C%D7%99%D7%9E%D7%AA-%D7%9B%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%94--%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%99-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%95%D7%A9-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5

אצלי יש גם צנרת אגזוז מנירוסטה, שאבדה לגמרי את הברק. נסיון הברקה עם מבריק מתכות ביתי וסקוטש ברייט לא שינה הרבה (ראה בצילום) כך שמה שהצעת הוא אפשרות. לא חשוב לי שהחלק יהיה מלוטש כמו ראי, העיקר שיראה "מטאלי" ולא שחור או חלוד.

לפי מה שאתה יודע, כמה זמן המתכת נשארת עם ברק אחרי ליטוש כימי?

פסיבציה הוא גם תהליך להברקת נירוסטה?

untitled.JPG

עריכה אחרונה על ידי danש
פורסם

דיברתי עם המפעל שמתעסק בליטוש כימי והטכנולוג שלהם אמר לי שלא אגיע להברקה כמו שאני רוצה בעזרת ליטוש כימי. הוא המליץ לי להמשיך בשיוף מכאני עד להשגת התוצאה הרצויה

בברכה,

תומר עינבר

פורסם (נערך)

טוב לפחות ניסית... (יש מצב שהוא פשוט לא רצה להתעסק?....:wink:

דני,

הליטוש נותן אפקט של ציפוי ניקל והוא עמיד ביותר, באיזור החם מאוד של יציאת הגזים מהראש מתקבל גוון חום-זהוב וכל השאר נשאר מבריק ונוצץ - לפחות אחרי חצי שנה של נסיעה. מנסיון- אגזוזים מקוריים לאותו אופנוע עשויים פלדה מצופה בניקל לא מחזיקים מעמד זמן רב והניקל נשרף ונהיה שחור די מהר, ועם השנים האגזוזים נחלדים למוות.

מה שכן אני לא בטוח איך יגיב אגזוז ישן ושרוף לעניין, והאם בכלל ניתן לליטוש. אני ייצרתי אגזוזים חדשים מנירוסטה 304.

פסיבציה זה טיפול כימי שעושים לנירוסטה אבל לא סגור בדיוק מהו התהליך - שווה בדיקה לעומק.

בחלקים שלא עומדים בתנאי חום קיצוני יחזיק לדעתי שנים, ומן הסתם זהו גם התהליך המקורי שהחלקים עוברים בייצור.

הנה דוגמא לתוצאה - נירוסטה 304 אחרי ליטוש כימי

אורן

$T2eC16JHJH8E9qSEUflQBRe5KLirew~~60_57.JPG

עריכה אחרונה על ידי orenuchx
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

תמונות של הצינורות , כנראה נירוסטה T304.

אחרי טיפול עם חומר לימת D-100

IMG_1172_cr.jpg

אחרי טיפול בבית מלאכה "תרשיש" (חולון)

IMG_1177.jpg

אחרי ליטוש בבית עם נייר 320-1500 ומבריק מתכות בייתי

IMG_1178_cr.jpg

התוצאה מספיקה לרכב שנוסע ואינו מוצג מוזיאוני. בהזדמנות אנסה להבריק יותר אצל חבר שיש לו גלגל פוליש

IMG_1179_cr.jpg

עריכה אחרונה על ידי danש
  • תוכן חדש...