Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבירת אור אדום - נהג חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור, דבר ראשון טוב שאתה לחוץ ורואים את זה בסגנון הכתיבה שלך.

זה לא משנה אם אתה כן ערס או ערבי או גרוזיני או כורדי, אני אחדש לך...יש מקומות בעולם שבהם נוהגים בצורה הרבה יותר גרועה ממה שאתה חושב שנוהגים בארץ...אפילו באירופה שהם נחשבים "עדינים", נהגתי בנאפולי באיטליה ואני חייב להגיד לך...אתה לא מבין איזה משוגעים הם שם, הישראלים פראיירים לידם. אבל שם למרות שהם נוהגים כמו חמורים הם שומרים על כללי התנועה {בערך} ומספר התאונות שם אפסי לעומת ישראל.

הבעיה שלנו כבני אדם {ולא כולנו} היא שאנחנו חייבים להיפגע בכדי להבין.

תעשה טובה לכולם ובמיוחד לאלה שהולכים בכביש כשאתה נוהג שם...סע בזהירות, שים מוזיקה רגועה ולא ווליום גבוה, סע בכיף שלך, אל תמהר, עוד כמה דקות לא יהרגו אף אחד, אל תהיה פזיז ושים לב לכביש ולתמרורים. כסף ונקודות זה קשקוש, אז שלילה כמה חודשים, נהיגה מונעת וכל החרא הזה...שטויות. תאמין לי אם תפגע במישהו בטעות, רק מכה קטנה ברגל...תתחרט על זה הרבה יותר.

נכון להרגע 99.9% שאין דוח, לא צילמו אותך והכל בסדר...אבל לא הכל בסדר מכיוון שאתה נהג חדש ואתה חייב להתבגר בקטע של הנהיגה. בלי פוזות, בלי מוזיקה בפול ווליום. תאמין לי כדאי לך.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואני אנסה להרגיע אותך, פות"ש, באומרי שיש בחיפה לא מעט רמזורים למכוניות שכשהם נהיים ירוקים, גם להולכי הרגל יש אור ירוק לחציית הכביש- בו זמנית.

זה קיים בהדר ובמקומות נוספים.

את הרישיון שלי הוצאתי בחיפה וזו העיר שבה אני נוהג כל השנים מאז. ואפילו אני הופתעתי פעם אחת לאחרונה מרמזור שכזה במקום שאני מכיר היטב- פשוט שכחתי :lol:

רק תהיה עירני וזהו. לא צריך לאכול סרטים.שא ברכה וסע לשלום.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז - זה נכון בפניות ימינה. בפניות שמאלה זה לא אמור להיות קיים, אם כי לא חסרים הולכי רגל שמצבצפים על הרמזור. ביומיים האחרונים נתקלתי בלפחות חצי תריסר כאלה ליד בנה"פ בחורב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ההערה על היותך "לא ערבי" לא במקום בכלל!

ולעניין - יש לא מעט פניות, לרוב ימינה אבל גם שמאלה כשהרמזור לרכבים ירוק, הוא גם ירוק להולכי רכל. חובת הנהג לתת להולכי רגל לעבור בבטחה במקרה כזה.

פורסם
ברווז - זה נכון בפניות ימינה. בפניות שמאלה זה לא אמור להיות קיים, אם כי לא חסרים הולכי רגל שמצבצפים על הרמזור. ביומיים האחרונים נתקלתי בלפחות חצי תריסר כאלה ליד בנה"פ בחורב.

מי מחליט מה אמור להיות קיים ומה לא?

עובדתית, אני מכיר כמה צמתים כאלו בת"א, בהם כשיש ירוק לנהג לפנות שאלה באותו זמן יש ירוק גם להולכי הרגל.

פורסם

המצב לא אמור להיות קיים כדי שרכב הפונה שמאלה יוכל לפנות את הצומת (בניגוד למצב בפניה ימינה, שם רכב הנותן זכות קדימה להולך רגל כלל אינו נכנס לצומת.

ברווז, ולאד ו-m - מבקש מכם דוגצאת לצמתים שתארתם, מבחיני עדיף בחיפה - שאתה אני מכיר היטב ואיני מכיר מצבים כאלה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ואני אנסה להרגיע אותך, פות"ש, באומרי שיש בחיפה לא מעט רמזורים למכוניות שכשהם נהיים ירוקים, גם להולכי הרגל יש אור ירוק לחציית הכביש- בו זמנית.

זה קיים בהדר ובמקומות נוספים.

את הרישיון שלי הוצאתי בחיפה וזו העיר שבה אני נוהג כל השנים מאז. ואפילו אני הופתעתי פעם אחת לאחרונה מרמזור שכזה במקום שאני מכיר היטב- פשוט שכחתי :lol:

רק תהיה עירני וזהו. לא צריך לאכול סרטים.שא ברכה וסע לשלום.

השאלה היא אם זה באמת היה המצב הזה של רמזורים ירוקים גם לרכבים וגם להולכי רגל. או אולי שהיה רמזור אחר ממש אחרי הפנייה ולא שמתי לב אליו... או שהרמזור הירוק לא היה מיוחס אליי. לא יודע, לא זוכר, הכל מעורפל, אבל אני מכיר אותי ואני יודע שאם יש אור אדום אני לא אעבור אותו.

ובקשר ל"ערס או ערבי", זה לא מתייחס לאמירות גזעניות או משהו.. זה פשוט כבר בשפת דיבור אצלנו בעיר, אין שום כוונה להעליב. כמובן שיש לי חברים ערביים ומכרים ערביים והם אנשים מעולים. לא התכוונתי להעליב או לפגוע, כמובן שזה לא במקום, מצטער.

פורסם
המצב לא אמור להיות קיים כדי שרכב הפונה שמאלה יוכל לפנות את הצומת (בניגוד למצב בפניה ימינה, שם רכב הנותן זכות קדימה להולך רגל כלל אינו נכנס לצומת.

ברווז, ולאד ו-m - מבקש מכם דוגצאת לצמתים שתארתם, מבחיני עדיף בחיפה - שאתה אני מכיר היטב ואיני מכיר מצבים כאלה.

אני לא מכיר את כבישי חיפה, איני מרבה לבקר שם. המצב המדובר מתקיים בוודאות בת"א ביותר מצומת אחת.

היה דיון דומה בעבר, שם כתבתי כמה צמתים בהן מתקיים המצב - בצע חיפוש אם אתה חייב לדעת על פינת אילו רחובות מדובר.

פורסם

ברווז, ולאד ו-m - מבקש מכם דוגמאות לצמתים שתארתם, מבחיני עדיף בחיפה - שאתה אני מכיר היטב ואיני מכיר מצבים כאלה.

אני מנסה להיזכר בצומת עם פנייה שמאלה בחיפה ולא ממש מצליח, האמת. הצמתים שדיברתי עליהם היו לפנייה ימינה.

מצאתי שירשור שעוסק בנושא עם מספר דוגמאות לרחובות בת"א, לעומת זאת.

אם אזכר באחד כזה בחיפה, אציין אותו כאן.

פורסם
אני מנסה להיזכר בצומת עם פנייה שמאלה בחיפה ולא ממש מצליח, האמת. הצמתים שדיברתי עליהם היו לפנייה ימינה.

מצאתי שירשור שעוסק בנושא עם מספר דוגמאות לרחובות בת"א, לעומת זאת.

אם אזכר באחד כזה בחיפה, אציין אותו כאן.

זה היה צומת בדרך הנגדית לרמב"ם. זה היה פנייה לאיזה רחוב/שדרה ממש ישנה, קצרה.. כנראה שייכת לאזור ערבי, לא יודע.

פשוט כשהוויז אמר לי לפנות שמאלה פניתי שמאלה, כמובן כשראיתי שיכולתי לפי תמרורים, רמזורים ותנועה. אבל משהו פה דפוק.. כי כנראה היה לי אדום, אבל אני זוכר ירוק... אני לא יודע מה יש לי ובגלל זה אני אוכל סרטים, כי אני יודע שלא הייתי עובד סתם באדום.

פורסם

איני מבין מה היא "הדרך הנגדית לרמבם" . האם כוונתך לצומת דולפין - צומת ענק ליד התחנה המרכזית הנטושה? אם כן - אכן מדובר בצומת מורכב ביותר, ולמגיעים מרמב"ם יש שתי דרכים מקבילות, האחת במעבר מתחת למסילת הרכבת והאחרת מימינה. בצומת עצמו יש, כמובן, רמזורים נפרדים לשני המסלולים כך שאם הגעת מהמנהרה אתה עלול להתבלבל עם הרמזורים של המעבר העילי ולהפך. בכל מקרה - אין במקום אשפרות למעבר הולכי רגל כאשר הרמזור לפונים שמאלה ירוק - מדובר בצומת ענק ומורכב ביותר ואין שום אפשרות שיאפשרו לו להחסם על ידי שילוב מוזר כזה.

פורסם
איני מבין מה היא "הדרך הנגדית לרמבם" . האם כוונתך לצומת דולפין - צומת ענק ליד התחנה המרכזית הנטושה? אם כן - אכן מדובר בצומת מורכב ביותר, ולמגיעים מרמב"ם יש שתי דרכים מקבילות, האחת במעבר מתחת למסילת הרכבת והאחרת מימינה. בצומת עצמו יש, כמובן, רמזורים נפרדים לשני המסלולים כך שאם הגעת מהמנהרה אתה עלול להתבלבל עם הרמזורים של המעבר העילי ולהפך. בכל מקרה - אין במקום אשפרות למעבר הולכי רגל כאשר הרמזור לפונים שמאלה ירוק - מדובר בצומת ענק ומורכב ביותר ואין שום אפשרות שיאפשרו לו להחסם על ידי שילוב מוזר כזה.

אני לא מתמצא בחיפה בכלל... רק איך להגיע ללב המפרץ וזהו. תמיד כשאני מנסה לנסוע לים אני מתבלבל בדרכים וזה מחרפן אותי.

אני לא יודע אם זה צומת דולפין, אני לא יכול להגיד לך. אני יכול להגיד לך אבל שנסעתי סמוך למסילות רכבת, בדרך לרמב"ם, אבל אז פניתי שמאלה(לא פה הבעיה), ואז פשוט המשכתי לנסוע, אני רק יכול לתאר את הכביש הזה כ"כביש לכיוון נצרת". כמובן שיש הרבה זמן בין האזור הזה ליציאה מחיפה לכיוון נצרת, אבל עדיין זה הכביש שמוביל לשם.

מה אני אגיד לכם, בחיים לא אהבתי את חיפה, גם לא הכבישים שליד לב המפרץ שגם הם דפוקים אפשר להגיד.

במידה והייתי יודע איפה הייתי נמצא כמובן שהייתי מחפש אם יש שם מצלמות, אך אני לא מתמצא בחיפה כך שאני לא יכול להגיד.

פורסם
תעשה משהו פשוט, סע או לך לצומת הזאת שוב ותראה איך הרמזורים מתנהגים שם, ככה תהיה יותר רגוע.

רק שאני גר בנצרת עילית.... חבל לבזבז דלק על דבר שכזה, בגלל זה אני מנסה להיעזר בכם.

בכ"מ, כנראה שנצטרך לחכות כמה חודשים עם ציפיות.

פורסם
בכ"מ, כנראה שנצטרך לחכות כמה חודשים עם ציפיות.

תיזהר עם זה.

בסופו של דבר, מי שמפתח ציפיות בסוף נושך כריות... :lol::lol::lol:

• תוכן חדש...