Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי קוטב מצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה וההנחיה, לנתק מינוס קודם נובעת מסיבות בטיחותיות.

למנוע סכנה של קצר, בין הפלוס לבין גוף הרכב או הגשר מעל המצבר.

מבחינה חשמלית, אין לזה שום משמעות מה מנתקים קודם.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני רחוק מלהיות מקצועי בנושא זה, אבל, אביב, לדעתי הנחת העבודה שלך שגויה. ואני אסביר:

- הסיבה שהוצגה כעיקרית כמדומני, לגבי ניתוק המינוס קודם, הגיונית לי.

בחיבורי מצבר רגילים, ושימוש בכלי עבודה מתכתיים לשיחרורם אם תיגע בטעות במרכב הרכב בעת פירוק המינוס, לא יקרה כלום.

לעומת זאת אם תתחיל מהפלוס ואז תיגע במרכב הרכב עם הכלי, תסגור מעגל [פלוס->כלי עבודה(ואתה באמצע)->גוף הרכב->כבל מינוס->קוטב שלילי במצבר].

- המשפט הזה שלך: "כאשר אתה מנתק קודם מינוס ואז מנתק את הפלוס אז אתה יכול לשמש כמינוס." say what?!

אם המינוס כבר מנותק, אין לך איך לסגור את המעגל או לשמש כמינוס, אלא אם כן, אולי, אם אתה אוחז בקוטב השלילי של המצבר תוך כדי פירוק החיובי. אתה בוודאי לא משמש כמאריק/מינוס לאדמה.

- במקרה של הפיז'ו (ואולי גם ברכבים אחרים), שאתה כל כך דבק בו, יתכן והיה צורך "עיצובי", נקרא לזה כך, למקם את המצבר באופן מסויים, כפי שמוצג בלינק שנתת ובסרטון. מאחר ומדובר בבעיה בטיחותית בעת החלפה פוטנציאלית של המצבר, ישבו וחשבו מהנדסי החברה, והגיעו לפתרון בדמות מחבר מהיר מבודד, שאינו מצריך כלי עבודה ייעודי. כך שברגע שניתקת את הקוטב החיובי הפעם, שללת כמעט לחלוטין את סכנת ההתחשמלות. עכשיו אפשר לגעת בקוטב המינוס כמה שרוצים...

פורסם
אני רחוק מלהיות מקצועי בנושא זה, אבל, אביב, לדעתי הנחת העבודה שלך שגויה. ואני אסביר:

- הסיבה שהוצגה כעיקרית כמדומני, לגבי ניתוק המינוס קודם, הגיונית לי.

בחיבורי מצבר רגילים, ושימוש בכלי עבודה מתכתיים לשיחרורם אם תיגע בטעות במרכב הרכב בעת פירוק המינוס, לא יקרה כלום.

לעומת זאת אם תתחיל מהפלוס ואז תיגע במרכב הרכב עם הכלי, תסגור מעגל [פלוס->כלי עבודה(ואתה באמצע)->גוף הרכב->כבל מינוס->קוטב שלילי במצבר].

- המשפט הזה שלך: "כאשר אתה מנתק קודם מינוס ואז מנתק את הפלוס אז אתה יכול לשמש כמינוס." say what?!

אם המינוס כבר מנותק, אין לך איך לסגור את המעגל או לשמש כמינוס, אלא אם כן, אולי, אם אתה אוחז בקוטב השלילי של המצבר תוך כדי פירוק החיובי. אתה בוודאי לא משמש כמאריק/מינוס לאדמה.

- במקרה של הפיז'ו (ואולי גם ברכבים אחרים), שאתה כל כך דבק בו, יתכן והיה צורך "עיצובי", נקרא לזה כך, למקם את המצבר באופן מסויים, כפי שמוצג בלינק שנתת ובסרטון. מאחר ומדובר בבעיה בטיחותית בעת החלפה פוטנציאלית של המצבר, ישבו וחשבו מהנדסי החברה, והגיעו לפתרון בדמות מחבר מהיר מבודד, שאינו מצריך כלי עבודה ייעודי. כך שברגע שניתקת את הקוטב החיובי הפעם, שללת כמעט לחלוטין את סכנת ההתחשמלות. עכשיו אפשר לגעת בקוטב המינוס כמה שרוצים...

ההסבר המושלם,

לפעמים עדיף בן אדם עם הגיון בריא מאשר בעל מקצוע עם ראש בקיר.

8)
פורסם
.

.

ההסבר שלך לא כ"כ מדוייק ,היות ואם "אתה באמצע" לא יקרה כלום.

מתח של 12 וולט, לא מסוגל לפרוץ דרך גוף האדם.

ולראייה, אתה יכול לאחוז בו זמנית ב 2 הקטבים של המצבר ,ולא יקרה לך כלום.

ההסבר היחידי, זה למנוע מצב שכלי מתכתי ייגע בין הפלוס של המצבר לאחר ניתוקו לבין גוף הרכב וייגרם קצר.

כלומר, עדיף להוציא את גוף הרכב מהמשוואה, לכן ממליצים לנתק קודם את המינוס.

אני מניח שאם גוף הרכב היה מחובר לפלוס, אז ההמלצה הייתה הפוכה.

פורסם

תום שלום וברוך הבא לדיון:

אם אתה מפרק מינוס ואז כשאתה מגיע עם כלי עבודה (שבדרך כלל אינו מוגן,ראצט, מפתח פתוח\סגור) לפרק את הפלוס, ובטעות תוכדי פתיחה תיגע בגוף הרכב ,יוצר קצר ,יש סיכוי מסויים שהרכב ידלק, תשרוף מחשב ועוד.

זו נראית עוד סיבה מצויינת מדוע לפרק ראשית את הפלוס.

אם תפרק פלוס ברגע שתפרק מינוס אין שום חשש לקצר.

פורסם
ההסבר שלך לא כ"כ מדוייק ,היות ואם "אתה באמצע" לא יקרה כלום.

מתח של 12 וולט, לא מסוגל לפרוץ דרך גוף האדם.

ולראייה, אתה יכול לאחוז בו זמנית ב 2 הקטבים של המצבר ,ולא יקרה לך כלום.

ההסבר היחידי, זה למנוע מצב שכלי מתכתי ייגע בין הפלוס של המצבר לאחר ניתוקו לבין גוף הרכב וייגרם קצר.

כלומר, עדיף להוציא את גוף הרכב מהמשוואה, לכן ממליצים לנתק קודם את המינוס.

אני מניח שאם גוף הרכב היה מחובר לפלוס, אז ההמלצה הייתה הפוכה.

שמע כעיקרון כן אתה צודק והסכנה הממשית היא אכן אם בזמן ניתוק הפלוס שהכלי יגע בגוף ברכב ויקצר.

אבל יצא לי גם לגעת בפלוס והמינוס ביחד ברוב הפעמים לא קרה לי כלום , אך היו פעמים שהמצבר "עקץ" אותי קצת.

8)
פורסם
כנראה וההנחיה, לנתק מינוס קודם נובעת מסיבות בטיחותיות.

למנוע סכנה של קצר, בין הפלוס לבין גוף הרכב או הגשר מעל המצבר.

.

איך יהיה קצר בין הפלוס לגוף אם הוא מנותק ממקור מתח?

לא יאמן מה שהולך פה.

פורסם

אם פירקת (+) ראשון (אין בעיה שיגע בגוף כי אין מקור מתח), מפרק עכשיו (-) , תוכדי נגעת עם כלי עבודה בגוף, לא יקרה כלום , מינוס למינוס אין מעגל.

פורסם

איך הגוף הוא מינוס אם הקוטב השלילי של המצבר מנותק?!

איזה מעגל סגרת?

אם כבר פירקת את הפלוס (ראשון) אז ברור שלא יקרה כלום אח"כ. הענין הוא תוך כדי הפירוק.

פורסם (נערך)

אתה לא יאומן בחוסר ההבנה הבסיסי שלך לעניין ואני עוד מבין שאתה עוסק בתחום לכן זה עוד יותר תמוה

הבעיה לא לאחר הניתוק אלא בזמן הניתוק!

כאשר אתה מנתק נעלי כבל של מצבר אתה עלול בשוגג ליצור מגע עם המפתח בחלקי גוף של הרכב ז"א במינוס של הרכב

אם אתה מנתק את הפלוס ונוגע בברקט של מצבר בטעות עם המפתח אתה עושה קצר ועלול גם לפוצץ מצבר בפרצוץ שלך

כשאתה מנתק קודם מינוס ואז אם נגעת בטעות בחלק גוף הרכב עם המפתח לא יקרה כלום

אחרי ניתוק המינוס המעגל החשמלי פתוח ואז אין שום בעיה עם הקוטב פלוס שיגע בכל חלק שהו

זה הנקודה בניתוק מינוס תחילה ולא שום דבר אחר

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם
איך הגוף הוא מינוס אם הקוטב השלילי של המצבר מנותק?!

איזה מעגל סגרת?

האלקטרונים סביב הקוטב החיובי יוצרים השראה אלקטרומגנטית לפי כלל היד הימנית. כתוצאה מכך מושרה זרם חשמלי בנעל הכבל של הפלוס ולכן כול נגיעה בין הפלוס למינוס תגרום לקצר.

הבנת ?

איזה כייף לי :)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...