Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה לגבי - Nippon amp.& JBL Speakers

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הותקנה אצלי ברכב מערכת שמע עם הנתונים הבאים:

קומפוננטים קדמיים: JBL 6508C 70W RMS

מגבר : Nippon , דיגיטלי , TD-48 , אמור לתת 100W RMS

סאב: JBL , לא זוכר את הדגם אבל נותן בס מעולה אם כי מושהה .

יחידת השליטה היא היחידה שמגיעה עם מכונית חדשה מסוגה (מיצובישי אטראז) , שזו יחידת אודיו מובנית עם הרבה אופציות יחסית: מצלמת רוורס, IGO , BT ועוד , לא הכי איכותית אבל עובדת וכוללת אקולייזר וכיוונים לסאב .

הבעיה שלי היא שהקומפוננטים מקדימה בקושי נותנים באסים , ונוצר חוסר איזון בין הסאב אליהם, כשאני מגביר את הבאסים טיפה הם מתחילים לחרוק ! הם עובדים יחסית טוב שאני מוריד את העוצמה של המגבר אליהם אבל עדיין הבאסים בקושי מורגשים מקדימה .

הפתרון היחידי שמצאתי הוא להחליש מקדימה את ההגברה ולתת בעיקר מיד + טרבל והסאב נותן באס מאחורה אבל בכלל כך השמע די לא מאוזן.

הטענה של המתקין היא שהבעיה היא ביחידת השליטה שמגיעה עם הרכב ולא עם ההגברה \ רמקולים .

האם יש לכם עיצה לגבי שיפור האיזון?

להחליף את הרמקולים \ מגבר?

להחליף את יחידת השליטה? (מעדיף שלא כי זה נורא יקר יחסית וזה רכב ליסינג) .

האם לדעתכם יש בעיה באחד הרכיבים או אולי בשילוב שלהם?

פורסם

שלום XNIRX (ניר?)

הדבר הראשון שעולה לי בראש הוא חיתוך HPF לרמקולים, באותו התדר שהסאב נחתך ב LPF.

סביר להניח שזו אינה אפשרות מהמערכת (אולי כן, אתה צריך לדעת).

אם לא, אז סביר להניח שניתן לבצע זאת מהמגבר.

מתחדשת*

פורסם

שתי העצות שלי יהיו:

1. לבודד אקוסטית את הדלתות הקדמיות של הרכב.

2. לגשת לגורם מוסמך לכוון מערכות ולעבור סשן של כווני פאזות ביחד עם משחקי באלאנס (לא מאמין שיש לך יכולת TC בHU הזה) וכווני גיין של המגברים.

HU בלשון הפורום הינה מערכת הראש - כלומר יחידת האודיו שציינת. Head Unit

TC - תיקון זמנים - השהיית רמקולים - Time Correction

בידוד הדלתות הינו שיפור נדרש להפקת באס מהסט הקדמי שלך.

כוון מערכת הינו השיפור הכי זול והכי יעיל למימוש הפוטנציאל שלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פיתרון זמני זה תוריד בינתיים את הבאס מהקומפוננט שלך, תחתוך אותו לגמרי תן רק לסאב לעבוד עם באסים.

אצלי אני עושה ככה עד שיבוא התקציב המיוחל.

פורסם

זה לא פתרון.

הפתרון הוא לכוון נכון את המערכת ע"י מציאת הפאזות הנכונות לכל רמקול ורמקול ולאחר מכן לאזן אותה בעזרת כוונים של TC אם יש או באלאנס

לקבוע נכון את הגדרת הקרוסים בHU או במגבר ולכוון את הגיינים כך שכל הרכיבים יהיו מאוזנים נכון גם מבחינת עוצמת השמע שלהם.

למקום נכון את הסאב וופר בתא המטען ובסופו של דבר לבודד את הדלתות.

יתכן ואחרי פעולות אלו כל מחשבה על שדרוג רכיבים תיעלם לה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, אם המידים שלו לא חתוכים ב HPF, שום בידוד וכיוון פאזות לא ימנע מהם לחרחר בתדרים נמוכים ממה שהם אמורים להפיק.

מתחדשת*

פורסם

תודה על תגובותיכם,

Romek:

תחום התדרים של הקומפוננטים הינו:

50Hz-21KHz

תחום התדרים של המגבר הינו:

20Hz-30Khz

למגבר ישנם שלושה מצבי פילטר X-over עבור קדמיים ואחוריים בנפרד:

HPF 80HZ

F- Full Pass

LPF - 80Hz

בנוסף קיים בורג כיוון להגבר של כל סט רמקולים.

ליחידת השליטה ישנם את המחוונים הבאים:

אקולייזר 10 ערוצים.

שליטה על עוצמת הסאב

לאודנס - להגברה

ושליטה על חלוקת הצלילים בין הקדמיים לאחוריים.

אפשר לומר שברגע שאני חותך את הקומפוננטים דרך ה HPF של המגבר אני מאבד חלק מהצלילים שאני רוצה לשמוע מקדימה ,ועדיין הרמקולים מחרחרים. במידה ואני רוצה להימנע מחרחורים , אני צריך להנחית את הבאסים משמעותית בHU ואז מקדימה אני מקבל מידים + טרבלים בלבד,

אבל זה לא המטרה שלי אחרי שהשקעתי 3 אלף במערכת לאוטו .

Lanosforce:

המתקין הוסיף בידוד לדלתות וגם כשאני תומך בהם כדי למנוע רעידה אני שומע שזה הרמקול עצמו.

אין אפשרות TC ביחידה הנ"ל.

המתקין טוען ש HU ב400 שקל יפתור לי את כל הצרות , וזה נראה לי לא הגיוני , נראה לי שהחלפת הקומפוננטים ברמקולים אחרים תפתור את הבעיה למרות שיש עליהם דיעה טובה , אני מזהה את הבעיה משם.

מה אתם אומרים?

פורסם

תוספת:

מצאתי מכוון נוסף על המגבר לכיוון טווח התדרים הנמוכים של כל סט בין 35-250HZ באמצעות בורג, הצלחתי ככה די לסנן את התדרים הנמוכים מהקדמיים

ולהשאיר רק את התדרים מעל 150HZ להערכתי, בנוסף כיוונתי את הקדמיים (קומפוננטים) על 80HZ HPF , הצלחתי לאזן את הסאונד באוטו בסך הכל, הסאב נותן באס מטורף האמת, איכשהו הצלחתי לאזן. אבל זה לא משנה את העובדה שהקומפוננטים נחנקים אם אני נותן להם להוציא באסים וזה לא נשמע לי הגיוני!

האם אני טועה והם כן מסוגלים לסחוב?!

פורסם

חשבתי היום הרבה על החלפת ה HU כמוצא אחרון אם כלום לא יעזור למרות זה עסק יקר למצוא דאבל דין באותו סדר גודל עם כל המאפיינים.

אז עשיתי ניסוי פשוט כדי לאושש\להפריך את הטענה של המתקין : ניתקתי את הכניסה של הרמקולים הקדמיים מהמגבר וחיברתי את הסלולרי שלי שיש לו שמע איכותי ( HTC One ) , ונתתי עוצמה חלשה יחסית והתחלתי לכוון את האקולייזר במכשיר לכיוון התדרים הנמוכים (לא משהו חזק מדי סה"כ FLAT), והבעיה חזרה על עצמה שוב, הרמקולים חורקים כמו רמקולים של 100 שקל ואני יודע שהם לא אמורים להישמע ככה (יש להם ביקורות ביוטיוב שאנשים משמיעים דרכם סאונד מטורף ).

בקיצור אני כבר מתחיל לחשוב שהקומפוננט הזה לא ייתן בס אף פעם עד שאחליף אותו למשהו אחר כמו מורל או LA .

פורסם

ביקרתי שוב אצל המתקין והוא השמיע לי דיוק את אותו סט קומפוננטים - JBL 6508C ברכב שלו עם איטום מקצועי לדלתות והרמקול הזה לא מוציא בס בכלל , אלא רק מידים וטרבלים ונשמע מאוד דומה לסאונד אצלי ברכב ולא לטעמי.

אצלי באוטו הוא שם איטום בסיסי אבל הבעיה היא ברמקול .

הוא הציע לי את האפשרות להחליף לכל סט אחר של JBL או rockford בהוספת ההפרש המחיר בין הרמקולים .

הרמקולים של JBL שהותקנו עלו אצלו 600 ש"ח .

האם יש לכם המלצה לקומפוננטים או קואסיאלים 6.5" באותו טווח מחירים שיידע להוציא פול ריינג' סביר ? (שולא יחרוק לי כשאני מכניס לו סאונד מתחת ל 100 HZ ..)

נתוני המגבר הינם:

100W RMS x4ch 4Ohm

130W RMS x4ch 2Ohm

max power : 1000W

Freq range: 20Hz - 30Khz

בבקשה עזרתכם , תודה מראש !

פורסם

הוא מוכן לזכות אותי רק על Rockford או JBL , על מורל הוא לא מוכן...

אני רוצה רמקול שייתן פול ריינג' סביר ולא חורק באיטום בסיסי על הרמקול (לא כל הדלת) ,אפילו קואקסיאלי טוב אפשרי, לא צריך באסים מטורפים אבל שישמעו טוב ואיכותי.

מה עם סדרת הפאנץ' של rockford?

• תוכן חדש...