Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חוויה מהבוקר (שרשור קיטור)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רציתי לשתף אתכם בחוויה מהבוקר:

אחד הדברים, שמאוד מרגיזים אותי בכבישי מדינת ישראל הוא חוסר ההתחשבות, הזלזול באחר ו-"אני ואפסי עוד".

וכך הבוקר, בעת שנסעתי ליד במרכז תל אביב, כמה עשרות מטרים מצומת, בכביש דו סיטרי יוצאת מחניה במקביל לכביש מכונית, ממש כשעמדתי לעקוף אותה.

הצלחתי לעבור לנתיב הנגדי (הדבר היה אפשרי, שכן קו ההפרדה היה מפוספס), ועמדתי לפניה.

סימנתי בידי לנהג על מה שעשה, והוא סימן לי בסגנון "יאללה - סע כבר יה ...". ממש כשהתחלתי ליסוע לאט, הוא שבר שמאלה, ולפני שיכולת לומר "יעקב מזרחי" שמעתי את צליל חיכוך הפחים.

כן, הוא שוב לא אותת, ופגע במכונית שהגיעה!!

אז ככה, אני הרגשתי לא טוב, ועדיין לא מרגיש משהו, ולכן רציתי לשתף אתכם בסיפור הזה.

מצד אחד, אני לא שוטר אלא אדם, שמחפש הגינות והתחשבות - אבל, להיות זרז לתאונה, לא נעים....

מקווה, שתחשבו שוב לפני שאתם מנסים לחנך מישהו, שכפי שראיתם, הזלזול באחר אצלו בדם.

תיזהרו שם בחוץ!

פורסם
אז ככה, אני הרגשתי לא טוב, ועדיין לא מרגיש משהו, ולכן רציתי לשתף אתכם בסיפור הזה.

מצד אחד, אני לא שוטר אלא אדם, שמחפש הגינות והתחשבות

שקול הגירה לבריטניה. על כבישי ישראל אין לך מה לחפש את הדברים האלה, אני לפחות התייאשתי מזמן.

פורסם
שקול הגירה לבריטניה. על כבישי ישראל אין לך מה לחפש את הדברים האלה, אני לפחות התייאשתי מזמן.

שלום,

כן, לקח לי די הרבה זמן להתאושש מרגשי האשמה והבנתי שהאגואיזם של הנהג זה טבוע אצלו חזק חזק.

הגירה לבריטניה?? אני מנסה כבר הרבה זמן להגיע למישהו במשטרה, שיבין איזה מקור אדיר של דוחות תנועה אפשר להפיק מכל חוסר התחשבות בכבישים:

פשוט לעמוד בצומת עם מצלמה ולהמתין לנהג הבא, שיפנה מבלי לאותת.

הא.. אבל יש מקרים שניתן לפנות מבלי לאותת, וזה עלול לבלבל את השוטרים ...

תודה!

פורסם

לא הבנתי...

אתה מנסה לקחת אחריות על זה שהנהג היה אידיוט ולא שם לב למה הולך סביבו? למה?!?!

כשקורה לי מקרה כזה, אני פשוט מתרחק מהנהג ההוא. פשוט וקל. הוא יגרום לעצמו את התאונה.

פורסם
לא הבנתי...

אתה מנסה לקחת אחריות על זה שהנהג היה אידיוט ולא שם לב למה הולך סביבו? למה?!?!

כשקורה לי מקרה כזה, אני פשוט מתרחק מהנהג ההוא. פשוט וקל. הוא יגרום לעצמו את התאונה.

שלום,

ממש לא!

היתה לי הרגשה של אי נעימות, אך היא נעלמה ככל שהבנתי שהנהג זה לא היה זהיר (בלשון המעטה)...

החלטתי לשתף את החוויה הזאת כדי להיות בטוח עם זה ...............

פורסם

תשתה מים או תה או כל דבר, אין לך מה להיתרגש! עם כל הרצון של נהגים תרבותיים לעולם לא נגיע למצב שכל הנהגים מבינים משהו בסיסי, שאנחנו לעולם לא לבד בכביש (אולי 3 בלילה) וצריך לכבד אחד את השני. כבר מזמן הבנתי שהפתרון בארץ הוא קריאת מחשבות.

פורסם

אתה לא הזרז לתאונה. אם כבר אז אתה הסיבה שבגללה הוא ילמד כמה לא כדאי לשים ז על האחרים בכביש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תשתה מים או תה או כל דבר, אין לך מה להיתרגש! עם כל הרצון של נהגים תרבותיים לעולם לא נגיע למצב שכל הנהגים מבינים משהו בסיסי, שאנחנו לעולם לא לבד בכביש (אולי 3 בלילה) וצריך לכבד אחד את השני. כבר מזמן הבנתי שהפתרון בארץ הוא קריאת מחשבות.

במקרה הזה, באמת היה לי קצר בקריאת המחשבות שלו.

פורסם

לפני כמה שבועות כשעמדתי פקק בפנייה ימינה שני חכמולוגים ניסו לחתוך את כל הפקק ולהכנס לפני מהנתיב הממשיך ישר. בגלל שאני כבר מכיר את הצומת הזאת נצמדתי מראש קצת יותר לרכב שלפני כדי להמנע ממצב כזה והמשכתי להשאר צמוד עליו למרות שהנבלות ניסו להכנס בינינו בכוח. לאחר כמה שניות שמעתי "בום", הסתכלתי אחורה וראיתי ששני החכמולוגים נכנסו אחד בשני כשניסו לחתוך את המכונית שהיתה מאחורי.

האם הייתי זרז לתאונה? כן.

האם הרגשתי אשם? אפילו לשניה לא. שניהם ניסו לעשות תמרון שאסור בחוק ושניהם קיבלו את מה שמגיע להם.

כמו בכל דבר בארץ הזאת- לישראלים אין תרבות. בכביש זה מעצבן במיוחד משום שיש להם הכוח לפגוע במישהו בגלל החלטות אימפולסיביות וחסרות התחשבות, לאף אחד לא אכפת שהוא מנווט כלי של מאות קילוגרמים עם הזרת של היד.

פשוט תנסה להרגע ואל תקח כל דבר קשה בכביש. לי אישית ברכב יש קופסא של מסטיקים למקרים שאני מתעצבן, משום מה זה מגיע אותי אז אני דואג תמיד לחדש את המלאי אצלי ברכב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
לפני כמה שבועות כשעמדתי פקק בפנייה ימינה שני חכמולוגים ניסו לחתוך את כל הפקק ולהכנס לפני מהנתיב הממשיך ישר. בגלל שאני כבר מכיר את הצומת הזאת נצמדתי מראש קצת יותר לרכב שלפני כדי להמנע ממצב כזה והמשכתי להשאר צמוד עליו למרות שהנבלות ניסו להכנס בינינו בכוח. לאחר כמה שניות שמעתי "בום", הסתכלתי אחורה וראיתי ששני החכמולוגים נכנסו אחד בשני כשניסו לחתוך את המכונית שהיתה מאחורי.

האם הייתי זרז לתאונה? כן.

האם הרגשתי אשם? אפילו לשניה לא. שניהם ניסו לעשות תמרון שאסור בחוק ושניהם קיבלו את מה שמגיע להם.

כמו בכל דבר בארץ הזאת- לישראלים אין תרבות. בכביש זה מעצבן במיוחד משום שיש להם הכוח לפגוע במישהו בגלל החלטות אימפולסיביות וחסרות התחשבות, לאף אחד לא אכפת שהוא מנווט כלי של מאות קילוגרמים עם הזרת של היד.

פשוט תנסה להרגע ואל תקח כל דבר קשה בכביש. לי אישית ברכב יש קופסא של מסטיקים למקרים שאני מתעצבן, משום מה זה מגיע אותי אז אני דואג תמיד לחדש את המלאי אצלי ברכב.

איציק - הצלחת להצחיק אותי פעמיים - עם המסטיקים ועם ההיררכיה של VAG. גם לנו יש משהו מהמשפחה - אי שם באמצע היוחסין.

פורסם
איציק - הצלחת להצחיק אותי פעמיים - עם המסטיקים ועם ההיררכיה של VAG. גם לנו יש משהו מהמשפחה - אי שם באמצע היוחסין.

אני לא איציק, הבחור בחתימה שלי כן, וגם אותי הוא הצחיק.

לגבי המסטיקים- אני רציני. תנסה לשים קופסת מסטיקים או סוכריות בדלת הנהג (ותדאג למקום לזרוק אותם, לא מהחלון), זה ישפר לך את מצב הרוח.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אל תחפש פה תרבות נהיגה ותרבות מוטורית - לא תמצא.

רוצה להתבאס עוד יותר? טוס למדינה מערבית ומפותחת מוטורית כמו גרמניה, שכור לך רכב, תנהג איזה 2000-3000 ק"מ ואז תבין כמה הנהגים הישראלים באמת גרועים.

נהגתי בגרמניה כמה מאות ק"מ, זה הספיק לי כדי להבין כמה הנהגים בארץ גרועים, חסרי התחשבות וחסרי תרבות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...