Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למה להחליף צמיג אחד בלבד? צריך שניים על אותו הסרן.

רגע, למה צמיגים שונים על סרנים שונים? צריך להחליף את כל הרביעייה !

רגע...שוב... מה עם המשולשים? הקפיצים? הבולמי זעזועים? הם הורגלו כבר לצמיגים הישנים, איך יתמודדו עם השינוי הקיצוני בהשמת צמיגים חדשים? צריך להחליף גם את מערכת המתלים, הקפיצים, ההיגוי, בלימת הזעזועים.... הבנת לאן אני חותר?

לדעתי אתה מציג חזירות ישראלית לשמה, קיבלת אצבע ואתה רוצה את כל הגוף! (אם היית כזה פדאנט אני בטוח שהרכב היה נועל צמיגים הרבה יותר איכותיים ולא היית מתפשר על הזבל שיש לך, כמו גם על הזבל הסיני שכעת שמו לך).

מעבר לכך אין שום חוק שתומך בדרישה שלך אז אין לך הרבה מה לצאת למלחמה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לדעתי אתה מציג חזירות ישראלית לשמה, קיבלת אצבע ואתה רוצה את כל הגוף

לדעתי נסחפת מעט. אני יכול להבין את ההרגשה של פות"ש, אני בטוח שכולנו יכולים. גם אם אני מחזיק באותה הדעה כמו שלך שאין מקום לתבוע פיצוי מעבר למה שהתחנה שילמה.

על זה נאמר:

shit happans

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דוקא לא!

אני מבין את משמעות הדרישה של פותח השרשור, ויש מקרים קיצוניים (כמו רכבי 4X4 או מכונות נהיגה קצת יותר תובעניות מהסטנדרט) שבהן בטח שיש מקום להקפיד להחליף צמד או אף רביעייה, אבל זה לא המקרה כאן.

פותח השרשור משדר עקשנות רק כי "הוא יכול", ובגלל שיש מי שלוקח אחריות כרגע ומשלם מכיסו על הנזק.

אין ספק שמגיע לו צמיג חדש, אבל הוא לוקח את זה רחוק מידי כי אולי יש הזדמנות להוציא יותר.

שוב אשאל את ששאלו קודם: בהינתן צמיג יד שניה זהה עם שחיקה זהה לצמיג המפוצץ, האם היה מתפשר על צמיג זה? אמנם ישן ומשומש, אך מבטל את כל הדיון העוסק סביב אחידות שחיקה/יצרן/גיל הצמיג שעלה כאן.

אני בטוח שלכולנו ברורה התשובה, ולכן הסקתי את שהסקתי.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
למה להחליף צמיג אחד בלבד? צריך שניים על אותו הסרן.

רגע, למה צמיגים שונים על סרנים שונים? צריך להחליף את כל הרביעייה !

רגע...שוב... מה עם המשולשים? הקפיצים? הבולמי זעזועים? הם הורגלו כבר לצמיגים הישנים, איך יתמודדו עם השינוי הקיצוני בהשמת צמיגים חדשים? צריך להחליף גם את מערכת המתלים, הקפיצים, ההיגוי, בלימת הזעזועים.... הבנת לאן אני חותר?

לדעתי אתה מציג חזירות ישראלית לשמה, קיבלת אצבע ואתה רוצה את כל הגוף! (אם היית כזה פדאנט אני בטוח שהרכב היה נועל צמיגים הרבה יותר איכותיים ולא היית מתפשר על הזבל שיש לך, כמו גם על הזבל הסיני שכעת שמו לך).

מעבר לכך אין שום חוק שתומך בדרישה שלך אז אין לך הרבה מה לצאת למלחמה.

נסחפת קצת חבר.

בלי קשר, אין סיבה להתבטא בצורה כזאת לחבר הפורום, הוא בא לפה להתייעץ.

נהוג ומקובל אם מחליפים צמיג אז להחליף גם את הצמיג השני על אותו סרן.

לגבי מי אמור לשלם על החלפת הצמיג השני - זאת שאלה אחרת, כניראה שתלויה יותר ברצון הטוב של תחנת הדלק.

דרך אגב, צמיגי מקסיס אינם צמיגים זבל.

פורסם (נערך)

עם "נהוג ומקובל" אי אפשר לקנות במכולת. "נהוג ומקובל" אינו משקף את תקנות החוק, בטח שזה לא יכול לחייב צד כלשהו לשלם מעל ומעבר כי "כך נהוג".

בנינו, רוב האנשים שהיה מתפוצץ להם צמיג באשמתם, היו מחליפים רק אחד, ויש כאלו שהיו שמים גם ישן יד שניה, על מנת לחסוך כמה שיותר.

הנקודה שציינתי עדיין תקפה, ברגע שקרה לנו נזק שלא באשמתנו, ויש מי שמשלם, פתאום נפתח לנו התיאבון.

לא הבנתי מה הבעיה עם תיאור התנהגות כזו כ"חזירות", הרי זו בדיוק המשמעות של המילה, והיא מתארת יפה את ההתנהגות הזו במקרה הנ"ל.

ד"א אם כבר הזכרת, פותח השרשור בא להתייעץ "איך להוציא כמה שיותר ממנהל התחנה" (בתמצות חופשי), בתואנת בטיחות כזו או אחרת.

הצמיג הוחלף, הוחלף גם השני, עכשיו נותר להוציא את הנזק ממישהו.

אני רואה ושומע התנהגות כזו בכ"כ אספקטים ומקרים, שזה מעיד משהו עלינו כחברה.

איך אומר גדי, "חלאס, נחנקנו...".

עריכה אחרונה על ידי erezfed

פורסם

למיטב הבנתי אין חובה להחליף שני צמיגים. ככל הנראה זוהי אגדה אורבנית של חנויות צמיגים שמטרתה להכפיל את המכירה, שלא לצורך. יצא לי בעבר לנסוע לא פעם על מכונית שנזקקה להחלפת אחד מהצמיגים וכאשר זה הוחלף הרכב המשיך להתנהג כרגיל ללא החלפת הצמיג המקביל.

פורסם

ומה לגבי אחריות הנהג להימנע ממכשולים בדרכו? :twisted:

תוכל להיעזר במסמך הזה, אם לא מצאת אותו כבר: http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/TyreHandling.pdf

לא מצאתי בו משהו שאומר שלא ניתן להתקין צמיג שונה על אותו הסרן.

מה שכן, את הצמיגים החדשים הייתי מזיז לסרן האחורי, ושם את השנים הזהים שהיו מאחור, קדימה.

פורסם (נערך)

הרכב ימשיך להתנהג כרגיל אלא במקרי קיצון.

ברור ששני צמיגים שונים על אותו סרן מייצרים התנגדות שונה וחיכוך שונה עם הכביש.

במקרה של בלימת חירום כל אחד מהם יספק התנגדות שונה העלולה לגרום לאיבוד שליטה ברכב.

נכון עשה בעל הרכב כשהחליף גם את השני.

עריכה אחרונה על ידי discoTD5

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

האם צריך להזכיר את הטבע האמתי של אנשים בארץ? כנראה שלא ולכן פותח הדיון כדאי לא לצאת פראייר או להידפק רשם פה את מה שרשם.

במקום לקפוץ אליו, צריך להסביר לו את המצב - שיותר ממה שהוא קיבל לא יקבל גם דרך בית המשפט ותוך כדאי יבזבז זמן וכסף.

מה שנותר לו זה למקסם את מצב הביש לטובתו, לדעתי השלמה של גלגל תואם לגלגל החדש והתקנה של הגלגל הישן במקרה הוא טוב בתור ספייר.

זו דעתי בלבד וככה אני הייתי נוהג וגם עשיתי בעבר. אין מנוס מתקלות או תאונות אבל צריך לשמור על פרופורציה בחיים, במיוחד היום שיש נושא הרבה יותר חשוב בארץ.

פורסם

נראה לי שסך הכל מנהל התחנה יצא בסדר.

נכון שרוב האשמה על מנהל התחנה שלא כסתה את הבור והשאירה את המכסה פתוח, אבל גם לך יש חלק קטן באחריות מכיון שזה מפגע נייח ומדובר באור יום מלא, כך שניתן היה להבחין בו.

אני חושב שאם היית רוצה להחזיר בדיוק את המצב לקדמותו, היית צריך לשים שני צמיגים זהים ושווי ערך למה שקיים ברכב, כלומר משומשים.

המשמעות של לשים שני צמיגים חדשים על הסרן הקדמי היא שדרוג של הקיים.

נראה שבסך הכל לא הפסדת מהמקרה ומנהל התחנה מילא את חובתו כלפייך.

זו דעתי.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
הרכב ימשיך להתנהג כרגיל אלא במקרי קיצון.

ברור ששני צמיגים שונים על אותו סרן מייצרים התנגדות שונה וחיכוך שונה עם הכביש.

במקרה של בלימת חירום כל אחד מהם יספק התנגדות שונה העלולה לגרום לאיבוד שליטה ברכב.

נכון עשה בעל הרכב כשהחליף גם את השני.

המצב שאתה מתאר בא לידי ביטוי ברכבים ישנים נטולי אלקטרוניקה, ובעיקר בכפולי הנעה.

היום בכל רכב יש ABS+ESP ועוד הרבה גמדים משולשי אותיות שעושים קסמים בכל מה שקשור באחיזת כביש והם יצליחו לאזן/להתמודד עם הצמיג הסורר של פות"ש בלי שום בעיה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מר' ארז, אתה תוקף ולא ברור לי למה, צמיגים זבל שהיו לי הם רק הדעה שלך, לדעתי מקסיס בינוניים וממש לא זבל.

דבר שני הוא שבשום הודעה לא אמרתי שהמנהל התחנה יצא מניאק, וגם לא ניסיתי להוציא אותו ככזה, להפך, מה שכתבתי זה שהטיפול היה מהיר וטוב, והוא אפילו הסכים לשים צמיג קצת יותר יקר ממה שהפנצ'רמאכר הציע ראשון.

ורק מה שמנע ממנו לשים לי צמיג נוסף זה שמנהל האזורי לא אישר לו.

וכמו שכבר כתבתי לאחר דיבור בטלפון אם המנהל האזורי שהוא לא יכול לשלם עבור הצמיג הנוסף כל עוד אין חוק שמחייב זאת, אני עד היום הייתי בטוח שכן יש חוק כזה, כי שמעתי על מקרים שאנשים נפסלו בטסט על זה.

ובהודעה האחרונה כתבתי שאני לא מתכוון לתבוע כי זה לא שווה לי להתעסק אם זה.

הנה כמה ציתותים מההודעות שלי שישתיקו אותך:

"יש לציין שהיחס שקיבלתי מהמנהל היה סביר ביותר, ולא ארך יותר מדי זמן עד שהוא נתן אישור לשים ליע צמיג חדש בשווי 400 ש"ח."

"יש לכם הצעות כלשהם איך אני יכול לפעול?

או שטעיתי איפשהו בדרך?"

"גם 400 שקל אם הייתי יכול להחזיר אז זה טוב.

ברור שאני לא יתבע אותו
על העניין אם אין חוק שמגבה אותי, אבל לפחות לנסות ולהוכיח לו את הטענה שלי ולהחזיר אפילו חצי מהכסף אני חייב לנסות (ואפילו הצעתי לו שיחזיר לי לפחות 200 ש"ח).

ובבקשה אם מישהו יודע משהו על הצמיגים האלו?

לא מצאתי אפילו מחיר שלהם באינטרנט.

תודה. "

אהה, ועוד דבר, אודי 80 שנת 95 זה חרא של אותו, וזבל של מנוע.

פורסם

בנינו, רוב האנשים שהיה מתפוצץ להם צמיג באשמתם, היו מחליפים רק אחד, ויש כאלו שהיו שמים גם ישן יד שניה, על מנת לחסוך כמה שיותר.

הנקודה שציינתי עדיין תקפה, ברגע שקרה לנו נזק שלא באשמתנו, ויש מי שמשלם, פתאום נפתח לנו התיאבון.

לא הבנתי מה הבעיה עם תיאור התנהגות כזו כ"חזירות", הרי זו בדיוק המשמעות של המילה, והיא מתארת יפה את ההתנהגות הזו במקרה הנ"ל.

ד"א אם כבר הזכרת, פותח השרשור בא להתייעץ "איך להוציא כמה שיותר ממנהל התחנה" (בתמצות חופשי), בתואנת בטיחות כזו או אחרת.

הצמיג הוחלף, הוחלף גם השני, עכשיו נותר להוציא את הנזק ממישהו.

אני רואה ושומע התנהגות כזו בכ"כ אספקטים ומקרים, שזה מעיד משהו עלינו כחברה.

איך אומר גדי, "חלאס, נחנקנו...".

אינני יודע לגבי רוב האנשים (ואני חושב שגם אתה רק משער), אני הייתי מחליף ברכבי הפרטי את שניהם

(אלא אם כן הצמיג היה יחסית חדש ולא צבר כמעט בלאי) ובטוח שלא הייתי שם צמיג משומש (אני מקווה שגם אתה לא).

כשהיה צריך להחליף צמיג ברכב הליסינג, דרשתי להחליף את שניהם וכך נעשה (דרשתי אז גם חברה לא סינית וקיבלתי פאלקן, אבל זה היה מזמן).

אם לא היה כל בסיס לדרישה זו, תאמין לי שחברת הליסינג הייתה מתעלמת מהדרישה.

ליתר דיוק, התבטאת כלפיו כך:

לדעתי אתה מציג חזירות ישראלית לשמה, קיבלת אצבע ואתה רוצה את כל הגוף!

הבחור לא היה בטוח איך עליו לפעול ומה מגיע לו ועל כן בא להתייעץ.

אני בכלל לא נכנס להאם מגיע לו או לא.

פורסם

למה לרדת לרמה נמוכה של עלבונות?

מה שארז תיאר זה חזירות ברמה כלשהי לא ברמה גבוהה אבל כן.

ולמה במידה והיה אכפת לך מהרכב שלך הייתה שם את הספייר ונוסע וקונה שני צמיג איכותיים מגיעה עם הקבלה למנהל התחנה שהיה מזכה אותך רוב הסיכויים על צמיג אחד.

אבל לא,בחרת לשים צמיג שמנהל התחנה בחר ואז לבוא בטענות:"שיש מצב שמגיע לך יותר?"

גם כשאתה עושה טיפולים לרכב אתה לוקח את החלקים הבינוניים או רק כשמדובר בצמיגים?

• תוכן חדש...